תגובה: ג'יפ (וגם רכב) ראשון
רכב בלי הגה כח לא הופך אותך ליותר מיומן בנהיגת שטח, הוא הופך אותך ליותר עייף אחרי נהיגת שטח. ג'מיני יהיה יותר אמין בהגדרה (יותר חדש=יותר אמין), יותר נוח ומפנק בדרך מ- ואל השטח (ואם אתה אומר שהוא מיועד בעיקר לנהיגת כביש אז על אחת כמה וכמה), ויותר קל למכירה אם וכאשר תחליט לשגרד, כי סמוראי הוא רכב הארד קור, למשוגעים (וקמצנים) בלבד, ואילו על ג'מיני נוהגות גם כל מיני "כוסיות שרוצות רכב חמוד", למשל, וגם כאלה שרוצים "לשבת גבוה", בקיצור, פונה למכנה משותף רחב יותר בשוק המכוניות המשומשות.
עזוב כרגע את השיפורים, גם כי ההמלצה היא בכלל לקנות כבר משופר, אבל גם כי אתה מתחיל ממה שקנית, ודווקא בגלל החוסר בניסיון-לא רץ להתקין קיט מתלים, פגושי מתכת, מדרגות צד, מיגון מלא, זוג נעילות, כננת ופס לדים מתחת לכל הרכב, אלא מתחיל, לומד, וכשתרגיש את החוסר בשיפור מסויים-לומד את התחום, תועלת מול נזק (ויש בכולם גם וגם), ומשפר בתבונה. אני מתאר לעצמי שאם תראה בג'מיני כלי זמני לא תראה צורך להשקיע בשיפורים מטורפים, ובהפוכה-אם תחליט להשקיע מכל טוב- כנראה שהחלטת להישאר עם הג'מיני.
עם כל אלה, אין טעם לקפוץ כבר לסוף ולרתום את העגלה לפני הסוסים, תתחיל קודם לכל בלהרגיש את הרכבים שאתה מדבר עליהם. קח סיבוב על סופה, על סמוראי, על ג'מיני, ותראה למי אתה מתחבר יותר ממושב הנהג. מי מרגיש לך דחוס, מי מרגיש משייט על הכביש, מי קופצני או נוקשה מדי, ואיפה אתה מרגיש הכי בבית. החיבור דרך מושב הנהג הוא מהרכיבים החשובים בהתחברות לרכב, יכול להיות רכב שנראה לך מרשים על הנייר, או מגניב מבחוץ, וכשתנהג עליו תרגיש כאילו לא בא לך להסתכל לכיוון, ויכול להיות גם אחרת, רכב שנראה לך בינוני מהצד, ספרטני מדי או צפוף במבט חיצוני, יכול להראות לך כמו האחד אחרי נסיעת מבחן
בהצלחה-קובי
תודה על התגובה המפורטת. אני כבר קובע סיבובי מבחן בפג'רו, ג'ימני וסופה ידניות (שווה להוסיף גם טרופר לרשימה?). שתי שאלות נוספות:
1) נניח שאני הולך על הג'ימני. אני כן אצטרך לשפר את השיפור הכי בסיסי - צמיגים. אז מהם הצמיגים הגדולים ביותר שניתן לקחת בלי להגביהָ את הרכב? וגם אם כן מגביהים - האם אח"כ ניתן להנמיך אותו, ברגע שאני ארצה למכור?
2) נניח שאני הולך על פג'רו. כל הפג'רו הידניות שמצאתי - ממוגנות. אני מניח בגלל שאני מחפש עד שנת 2000. בכל מקרה, האם יהיה קשה למכור אחד כזה?
טוב יודעים מה... עשיתי סיבוב על הג'ימני, דווקא אהבתי אותו... רכב חמוד כזה. קלאץ' כיפי, העברת הילוכים כיפית והיגוי מהנה... גם בתקציב שלי אני קונה שנת 2008-2009 במקום איזה שנת 2000. ואני לא מבין למה כולם מתלוננים על הנוחות שלו. דווקא הוא די נוח, ונסעתי בתוך העיר עד מהירות של איזה 70 קמ"ש. אני מתכוון לעשות סיבוב גם על איזה סופה ופג'רו רק כדי שאני אדע איך זה, אבל אני די בטוח שאני הולך הל הג'ימני.
אם אבבת את הגימיני למה שלא תנסה סמוראי? אותו דבר רק עם פחות ברזלים
אתה יכול לקנות פתוח, בפחות מחצי מחיר מהתקציב שלך..ועם השאר לממן את האוטו שנתיים לפחות..
יהיה לך מרווח נשימה כלכלי גם בזמן הצבא.
הסמוראים הם רכבים ישנים... אין להם הגה כוח, יש להם מלא ק"מ. למרות שלא הייתי מתנגד לג'ימני עם גג נפתח (לא מצאתי כזה). אם התקציב מאפשר אני לא רואה סיבה לא לנצל אותו. ואל תדאג, "מרווח נשימה כלכלי" יהיה לי בכל מקרה.
אוקיי..בהצלחה.
בכל מקרה בקשר לג'ימני ששאלת:
מיגון טרנספר חובה. כל השאר תטייל ואז תשפר...