תגובה: בקרוב התייקרות הדלק שוב, בחסות הצורר מהאוצר.
יש בעיה נוספת שנשמעת כבדיחה צינית אבל היא פשוט המציאות שלי....
לעלות עם דיפנדר בנזין (במקרה שלי - או סופה, CJ, בלייזר אצל מישהו אחר) פשוט יקר לי מידי ! להגיע להפגנה מאיזור חיפה לירושלים וחזרה יעלה לי כ-500 ש"ח שאין לי....
ואולי זו השיטה של השלטון - לרושש אותנו עד שלא נוכל אפילו להתקומם.
רעבים (האוכל יקר), צפופים (הדיור יקר), בלי אויר לנשימה (יומיים צימר ? פחחחח...) ובלי דלק.
ולא, אף אחד פה לא יקום ויעלה ברגל עם קילשון ביד אחת ולפיד ביד השניה לירושלים. זה לא בגנים שלנו.
מאידך, גם חסימת כבישים עברה דה-לגיטימציה אדירה לאחר מחאת 'ההתנתקות' ומחאת האופנועים (להבדיל).
אמצעי התקשורת קובעים להמונים מה לחשוב ומה לעשות. הם אמנם נגד השלטון אבל הם עדיין מנותקים מאיתנו לחלוטין.
האמת היא שאיני רואה דרך לשינוי אמיתי שיחזיק מעמד. הייתי שמח לשמוע רעיונות.
וסליחה אם ייאשתי מישהו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lior_b.s
, אף אחד לא מושלם, בכל זאת אני גר במגדל העמק עדיין :)
ליאור
דווקא בגלל זה אתה קיבלת המון נקודות, מוכיח שלפעמים אפשר להוציא את הכפר מאיבן...ואתה יודע שאני יודע על מה אני מדבר.....
קודם כל גם לי אין פתרון וגם אני נאלץ לתדלק ב8 ש'ח
אבל במקום כל חודש שרשור שחוזר על עצמו
שכל אחד יכתוב מה באמת נראה לו שצריך לעשות איפה כמה ולמה, אולי בכמה נקודות בו זמנית
אבל דברים רציניים דברי עם יכולת לביצוע
ואולי באמת נסכים כולנו על צעד כזה או אחר ונוציא אותו לפועל
תאמת אני לא חושב שאם יראו אותנו אז יגידו ''יאלה הגיע הזמן להוריד את הדלק''
ופתאום יעלם לו איזה שקל מכל ליטר אבל אני מוכן לנסות...
נהגי משאיות ומוניות מקבלים החזרי מס על הבלו, הם לא משלמים את המחיר שאתה משלם...
בועז, גם אתה חי בסרט?
בבחירות אנחנו יכולים להעניש את הממשלה המכהנת. בוודאי שנעשה את זה. גם אני.
כול יתקווה שנצליח להוריד את א', יבוא לנו ב'.
אבל ב' לא יוריד את המיסים על הדלק גם אם לא תהיה מלחמה עם איראן, וגם מחיר הנפט בעולם יירד, פשוט כי המדינה התרגלה לקרן השפע הזו, שמצליחה לממן הרבה מאוד סעיפים בתקציב. ויתור על כל כך הרבה מיליארדים מחייב מהפכה תפיסתית בניהול המדינה, לא סתם החלפת מפלגת שלטון. כי זה לא רק ביבי ושטייניץ - זו השיטה.
מפלגת שלטון מחליפים באמצעות בחירות, נכון. אבל שיטה לא אוהבת להתחלף. השיטה מספקת ג'וב חמים ונוח לעשרות ומאות אלפי פרזיטים שגוזרים קופון שמן מגזילת הכסף מהכיס שלנו. שיטה שהתבססה כל כך טוב כבר לא זזה כשמבקשים ממנה - גם לא בצעקות - אלא רק כשמזיזים אותה בכוח. ובעברית צחה: שיטה מחליפים בבלאגן ברחובות. בדם ובאש ובסניפי בנקים מנופצים ובמשרדי ממשלה בוערים, כלומר באלימות. לא שאני בעד אלימות. ממש לא, כי כולנו יודעים רק איך אלימות מתחילה ולא איך מסתיימת. אבל יש מצב ששיטת השלטון בישראל דחקה את עם ישראל לפינה שהיציאה ממנה תהיה רק באמצעים אלימים - מצטער אבל זו דעתי.
מתי והאם זה יקרה? לא יודע. הלוואי שזה יקרה כבר. זה כדור שלג שרק צריך את הפוש הראשוני כדי להתגלגל ולצבור תאוצה.
אבל, וזה אבל גדול - חסר כאן פוש ראשוני. כמו שכתבו כאן בעבר, עם של סמרטוטים שהדבר היחידי שהוא מצטיין בו זה רק לריב איש עם רעהו, לא להתאחד מול כלום (כי בשיטת ההפרד ומשול שהממסד הישראלי מצטיין בה כל כך, מצליחים לפלג את העם להמון קבוצות ותתי קבוצות שלמרות שהאינטרס של כולן משותף, הן לא מסכימות על כלום ועוינות זו את זו, וככה משמרים את השיטה) עם שרואה כמה שוטרי יס"מ עם אלות ומיד מתקפל, יצטרך לסבול כאן עוד הרבה מאוד שנים ולחיות כמו כלב תחת נטל המיסים המפלצתי הזה ותחת ניצני פאשיזם שרק הולכים ועולים ומתגברים. אין לנו למי לבוא בטענות אלא רק לעצמנו. כי גורלנו בידינו.
רק ביום שבו ההמון לא יפחד יותר מהאלות של קלגסי היס"מ, יעלה עליהם ויקרע אותם לגזרים פשוט מכוחו של יתרון מספרי, רק אז נדע שאנחנו בדרך הנכונה. זה יהיה היום שבו הפוליטיקאים יתחילו לחשוש באמת - לא רק לכסא שלהם אלא לחייהם ממש. רק אז דברים ישתנו. ועד אז - נמשיך להרכין ראש ולשתוק - כי צאן לטבח שיודע רק לקטר זה עדיין באופי הלאומי שלנו.
אני חשבתי על תגובה עדינה יותר בתור בעלים של סופה עם 2 טסטים בשנה לבטל רשיונות ולגרור את הרכב לשטח על ידי רכב עם מנוע 1.2 חסכוני "ולהעניש"
את הרשויות בקיצוץ כל התשלומים הנלווים,אבל גם לזה "דואגים" לנו עם החוק החדש של רכב לתחרויות שלאט לאט רוקם שרירים ומטיל מס חדש בטענה לדאגה לשלומנו?
דרור,
אם לא הייתי חי בסרט, כנראה היית עושה מה שאחות שלי עשתה....
אחת עברה לניו זילנד
והאחות השניה לאירלנד
אני תקוע פי כי עוד לא אבדה תקוותנו.
למרות שכבר יש ימים שקצת כן :-)
יאלה ראיתם האוצר אומר לביבי ''אל תתערב'' חתיכת נבלות סרוחות
אוף אני יושב בכסא ומת לעשות איזה משהו, ועכשיו, משהו שיזעזע את כל המערכת
אבל הבעיה שאני לא יכול לבד, במדינה רואים שאפילו בנ'אדם אחד לא קם מהכסא ב8,15 ש' לליטר אז למה שלא יגיעו גם ל8 וחצי או 9
אנחנו חייבים אבל חייבים לעשות משהו ומהר ואני מוכן להגיע לכל מקום ולעשות כל דבר
זה לא הגיוני 8,15 ש לליטר
כנראה שלא כולם הבינו 8,15 לליטר
תעשו טובה שמישהו שמעורבב במקומות שצריך שיוציא כבר איזו הפגנה אבל משהו רציני עם רכבים תקועים עם צמיגים בוערים להשבית את המדינה
שיבינו שיום אחד כזה יקח מהם את כל מה שהם גנבו מאיתנו על ה'בלו' המזויין הזה
חייבים חייבים חייבים להתעוררררררררררררררררררררררררררררררררררר רררררררררררררר
או כמו שאתי אנקרי שרה " לא גונבים הם לוקחים ברישיון..."
ולמי שלא שם לב, העליה במחיר באה על רקע של הוזלת מחירים בעולם!
מחיר הנפט נסגר בשפל של 6 שבועות!!!
יש הפגנה במוצ"ש בכיכר רבין
אתה מוזמן להביא צמיגים.
מי עוד מתכוון להגיע ?
אני שם. וגם אם לא ישרפו צמיגים, לפחות זו יריית פתיחה לבאות.
ברלי ,
אתה צודק! הכל נכון....- צריך רק את הפוש הראשוני....- אבל אז אנשים יהרגו וילכו לבית סוהר.
ועכשיו אשאל אותך מה ששאלתי ביום העצמאות האחרון אצל בועז בחצר ליד המנגל:
אתה מוכן עכשיו לעצור את חייך , להיפרד מהמשפחה ולהיכנס לבית סוהר לכמה שנים טובות???
אני עדיין לא. פשוט עוד לא הגענו לנקודת השבירה הזו.
עוד לא הגענו לנקודה שבה מרד אלים ובית סוהר הוא מחיר ששווה לשלם.
כנראה שזה עוד רחוק....- לפחות ממני.
אייל, (ואין לי מושג איך הייתי חי היום אם לא היה לי רכב חברה!!!)
כל עוד אין לי "שרמן" או T34 בחניה אין לי מה לעשות,
אם באמת היה כאן שוק חופשי כל אחד היה יכול ליבא דלק כאוות נפשו,