תגובה: רכישת רתכת אלקטרונית - מה חדש בשוק?
פסטר, אני לא מתרגז כלל, אני פשוט לא אוהב שמסתלבטים עליי ואני לא חושב שיש בזה שום דבר רע, ולכן הסלידה מחברת זיקה.
סה"כ רוב הסיכויים שמדובר על רתכות עם ביצועים זהים, עד כדי "אותה הגברת בשינוי אדרת", ולכן אני הייתי קונה אותה מהבואן הטוב יותר,
שהוא ללא ספק חברת מ.ב.
כתוב מה נסגר ומה נרכש לבסוף, והרתכת שלי עובדת עד היום על הכיפאק ואין לי שום תלונות.
שווה לציין שאני עובד ביום יום עם fronius transpocket 1500 TIG מהעבודה ועוד לא מצאתי סיבה לשלם על פרוניוס (לא הספציפית כי היא גם טיג) פי 2 מהJASIC שלי (אבל שוב...ימים יגידו...)
16 אמפר מספיק לרתכת שאני משתמש בה.
משום מה התפספס לי מה נסגר
תודה
Sent from my iPhone using Tapatalk
בכיף...
אם מישהו מתלבט מה לקנות ורוצה סיבוב על אחת מהרתכות שציינתי (יש עוד 2 "אנלוגיות" באוסף).
אני באזור שער הנגב / שדרות.
העניין הוא שהמפעל של זיקה 10 דקות מהבית, אמרו לי אנשים שהתנסו מולם שהשירות מעולה ויש יתרון בזה שזה ליד הבית, באים שמים את המקולקל ובסוף היום כבר לוקחים.
זה בעניין הזה.
רכשתי את הזיקה I-200C בעיקר מהשיקול שניתן לרתך גם אלומיניום, למרות שזה לא אומר שזה מה שאני אעשה, אבל לא מזיק.
סה"כ יצא 1280 כולל מסכת דיאמונד של זיקה.
עכשיו אני הולך לקנות אלקטרודות רגילות 1.6 , 2 , 2.5 ולהתאמן.
שולחן מסגרות יש לי (קיבלתי מתנה), אבל בת זוגתי שתחיה התלהבה ממנו, אז אני הולך לעשות כזה אי למטבח (ביקשה, תקבל)
פסטר,
לא פותח שוב את הדיון...,
רק קצת הצחיק אותי מה שכתבת,
שם מקולקל בבוקר לוקח בערב,
השירות אכן מעולה, אבל המוצר עצמו מה...,
השאלה העיקרית שרציתי לשאול
האם ה - I200 מרתכת אלומיניום ורתכות מקבילות לה לדוגמא ה - 200 JASIC לא מרתכת אלומיניום?
ודבר אחרון,
בת זוגתך רוצה שולחן מסגרות במטבח?!
ניר
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
פסטר
העניין הוא שהמפעל של זיקה 10 דקות מהבית, אמרו לי אנשים שהתנסו מולם שהשירות מעולה ויש יתרון בזה שזה ליד הבית, באים שמים את המקולקל ובסוף היום כבר לוקחים.
זה בעניין הזה.
רכשתי את הזיקה I-200C בעיקר מהשיקול שניתן לרתך גם אלומיניום, למרות שזה לא אומר שזה מה שאני אעשה, אבל לא מזיק.
סה"כ יצא 1280 כולל מסכת דיאמונד של זיקה.
עכשיו אני הולך לקנות אלקטרודות רגילות 1.6 , 2 , 2.5 ולהתאמן.
שולחן מסגרות יש לי (קיבלתי מתנה), אבל בת זוגתי שתחיה התלהבה ממנו, אז אני הולך לעשות כזה אי למטבח (ביקשה, תקבל)
רתכת זו לא יכולה לרתך אלומיניום גם לא ביום טוב שלה :) פשוט מהעובדה שאין לה זרם AC שזה מה שדרוש לריתוך אלומניום .
עידו
לורצ' וקאמפי עדיפות בעני מהרבה מובנים מפרוניוס , אבל אני בכלל מעדיף סחורה אמרקאית :) ששם הפלסטיק פחות שולט :p
וכול הסיניות זה פחות או יותר אותו דבר וכל מה שנאר בשיקולי קניה זה : מחיר/ בצועים / אחריות .
עידו
לא יודע מרתכת אלומיניום או לא, זה מה כתוב, אבל נבדוק, מה יש להפסיד, חבילת אלק'.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
NRG
פסטר,
לא פותח שוב את הדיון...,
רק קצת הצחיק אותי מה שכתבת,
שם מקולקל בבוקר לוקח בערב,
השירות אכן מעולה, אבל המוצר עצמו מה...,
השאלה העיקרית שרציתי לשאול
האם ה - I200 מרתכת אלומיניום ורתכות מקבילות לה לדוגמא ה - 200 JASIC לא מרתכת אלומיניום?
ודבר אחרון,
בת זוגתך רוצה שולחן מסגרות במטבח?!
ניר
לא יודע בעניין רתכות אחרות, על זאת כתוב במפורש, באחרות לא, נבדוק ונודיע.
השולחן מסיבי, 1X2 מידות פלטה עליונה, וגם השולחן גבוה.
הבסיס בפרופיל 100X100 או 80X80 מאוד מרשים.
היא רוצה אותו דבר רק במקום פלטה עובי 8mm פלטת שיש או עץ (כנראה בוצ'ר בלוק אגוז אפריקאי,מהמם)
אשמח להסבר למה הרתכת הזאת יכולה לרתך אלומיניום, כי כמו שעידו (שבאמת מומחה לריתוך אלומיניום, חפש באתר) אמר - מרתכים אלומיניום ברצינות בAC.
אפשר לרתך באלקטרודה אלומיניום בDC, אבל...
קודם כל אף אחד שניסה לא ממליץ, ודבר שני...מה הרתכת הזאת יכולה לעשות בנידון, שכל רתכת DC אחרת עם מתח ריקם טוב...לא ?
ים אין שום הסבר , לא ניתן לרתך אלומינום בקשת חשמלית בזרם ישר ( DC ) לא ברצינות ולא בצחוק פשוט לא ניתן .
ריתוך אלומיניום עם אלקטרודה זו בדיחה גרוע של יצרני אותן אלקטרודות וגם זו לא אופציה לא עם זרם ישר לא עם זרם חילופין ולא עם זרם מים ;)
אלומניום ביחס למתכות אחרות ( וגם האקזוטיות ) לא מתפשר עם סוג הזרם שהוא מוכן לחיות איתו ( ויש לזה הסבר מאוד מעניין ) .
עידו
אם כבר השרשור גלש לנושא האלומיניום-אני אשמח מאוד לשמוע את ההסבר..
וגם, איזה רתכת כן יכולה לרתך אלומיניום,AC?
בימים הקרובים אני אמור לקבל את הרתכת CO2 הראשונה שלי, זאת שהייתה פה במבצע של מ.ב JASIC MIG/MMA 200, ורציתי לוודא שהיא מסוגלת לרתך אלומיניום,בצורה טובה...
מיכאל.
צר לי להודיע לך אבל היא לא , רתכת MIG כזו מסוגלת לרתך אלומניום ברמה בינונית ומטה , לצורך ריתוך אלומינום ברתכת MIG דרושה רתכת פולס או דאבל פולס מחיר רתכות כאלו מתחיל ב - 12 אלף ועולה מהר מאוד צפונה .
רתכות TIG קטנות עם יכולת AC שמסוגלות לרתך אלומניום מתחילות במחיר של כ - 6000 ש"ח אבל במחיר הזה אלו רתכות שמסוגלות לרתך עובים מאוד דקים יחסית .
בקיצור אין ארוחות חינם ולא קיצורי דרך .
עידו
מה זה אומר בצורה בינונית? מבחינת מה:עוביים,איכות ריתוך, מראה של התפר? אני אשמח שתפרט קצת..
אם נגיד אני צריך לחדש הברגה בגיר\מנוע-למלא,לקדוח ולהבריז,רתכת כזו תעמוד במשימה?מיכאל
מה זה מבחן אמריקאי :)
כל התשובות נכונות : לאמור רתכת של 180A עם דיוטי סאיקל נמוך טובה לעובי דק , איכות הריתוך נמוכה ומטה ,מראה תפר גרוע ( וכול זה בהתחשב שאת הידית מחזיק רתך שמבין את החומר ואיך לרתך אותו ) לפרט על אלומניום קשה בכתיבה קצרה .
ריתוך יציקות אלומניום וחלקי מנועים מיציקת אלומניום זו בכלל אומנות שכרוחה בהבנה מאוד מעמיקה של כל המשמעות של החומר הזה ובנוסף להיותו יצוק ובנוסף עם הרבה מזהמים כמו שמן וכו' זו עבודה שדורשת מכונה TIG בלבד עם יכולות של גל מרובע עם יכולות כיוון של הגל ברמה הגבוהה ביותר .
תמשיך לשאול ואני ישמח לענות :)
עידו
עידו, ציננת לי לגמרי את ההתלהבות, חשבתי שב 5000 שקל אני קונה את הרתכת האחרונה בחיים :)
האמת שטיג דווקא אני יודע קצת לרתך-אבל נירוסטה. ו2 רתכות הארגון שיש לי, למיטב ידיעתי, לא יודעות לעבוד בפולסים..יש איזה דרך לזהות\להבדיל בקלות?
ואני עדיין מחכה להסבר על אלומיניום וסוג הזרם :)
מיכאל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עידו לוריה
ים אין שום הסבר , לא ניתן לרתך אלומינום בקשת חשמלית בזרם ישר ( DC ) לא ברצינות ולא בצחוק פשוט לא ניתן .
ריתוך אלומיניום עם אלקטרודה זו בדיחה גרוע של יצרני אותן אלקטרודות
עידו
עידו, קטונתי מלחלוק עליך בנושא ריתוכי אלומיניום, אבל אני לא זורק סתם אמירות לאוויר.
ריתוך אלומיניום באלקטרודה הוא אמנם דרעק, אבל עושים אותו בDC.
אז נא לא להגיד "לא ניתן"...
http://www.zika.co.il/image/users/56...png?id=8763629
אבל עזוב אותך, שים קצת תמונות של מיכלים שלך....
ים כמו שאתה מכיר אותי (או שלא ) נראה לך שאני לא מכיר את המוצרים אללו ?
אז התשובה שלי : לא ניתן לרתך אלומיניום בזר ישר ( DC ) .
ועם עדיין אתה לא מאמין לי אז אתה מוזמן לקנות קופסא של אלקטרודות ולנסות .
עידו
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
gmike
עידו, ציננת לי לגמרי את ההתלהבות, חשבתי שב 5000 שקל אני קונה את הרתכת האחרונה בחיים :)
האמת שטיג דווקא אני יודע קצת לרתך-אבל נירוסטה. ו2 רתכות הארגון שיש לי, למיטב ידיעתי, לא יודעות לעבוד בפולסים..יש איזה דרך לזהות\להבדיל בקלות?
ואני עדיין מחכה להסבר על אלומיניום וסוג הזרם :)
מיכאל.
מיכאל צטערת ...
לגבי TIG ופולסים : ריתוך TIG בזרם חילופין ( AC ) עם גל מרובע לא קשור לפולסר שזו פונקציה שעובדת גם בזרם AC וגם בזרם DC , גל מרובע ב - AC מחליף את גל הסינוס הרגיל שקיים בזרם AC שזה גל עגול .
ההסבר על למה AC ולא DC באלומיניום : נתחיל מהסבר פשטני בריתוך ב - DC , למה אנו משנים את הקוטביות בריתך ? הקוטב השלילי מציין את החלק הקר בתהליך הריתוך ולעומתו הקוטב החיובי מציין את החלק החם בתהליך הריתוך , לאמור שעם הידית מחוברת לקוטב החיובי אז החום נמצא באלקטרודה וכמובן שעם הקוטב החיובי מחובר לחומר שאנו מרתכים החום נמצא בחלק המרותך ( זה הסבר מאוד פשטני ובהחלט יש מצבים שאפשר לבחור ויש כאל שסוג האלקטרודה מכתיב לנו את הבחירה ).
עכשיו נעבור להסבר על החומר אלומיניום : אלומיניום זה היסוד המתכתי השכיח ביותר בכדור הארץ , משקלו הסגולי 2.8 ( כשליש מברזל ) , לאלומיניום יש תמיד שכבה דקה של אלומיניום חמצני שנקראת אלומינה שמופיעה מיד בחשיפה לאוויר , האלומינה קשה ביותר ופריכה עם טמפרטורת התכה גבוהה מאוד מעל 2000 מעלות , אלומינה (או תחמוצת האלומיניום ) זה החומר שמקנה לאלומיניום את ההתנגדות לשיתוח .
אלומיניום לא מגנטי מוליך חום וחשמל בצורה טובה , ניתך בטמפרטורה של 660 עד 800 מעלות בערך ( תלוי בסגסוגת ) .
ולאחר שאנו מבינים שהחומר הזה תמיד מכיל ציפוי שטמפרטות ההתכה שלו מעל 2000 מעלות אבל הלב שלו מכיל אלוומנים עם טמפרטורת התכה של 660 עד 800 מעלות , אז במה נבחר בתעלך הריתוך קוטב חיובי במתכת יפרוץ מצוין את שכבת האלומינה אבל יפגע קשה בלב ( באלומניום ) ולעומת זאת עם נבחר בקוטב השלילי במתכת אז לא נצליח לפרוץ את שכבת האלומיניום אז מה עושים ?
AC זו התשובה : המעבר של הגל בין הפלוס למינוס גורם לכך שהפלוס נמצא בחומר אנו פורצים את האלומינה ואז יש מעבר למינוס בחומר וזה גורם לא לפגוע באלומיניום שנמצא בפנים , ברתכות מתקדמות יש גם יכולת לשנות כמה הריתוך בזרם AC נמצא בפלוס וכמה במינוס ( יותר נכון לקרא לזה מעל קו האפס וכמה מתחת לקו האפס ) שזה אומר שהגל לא שווה ביחס לקו האפס .
כמובן שזה הסבר מאוד פשטני .
עידו
עידו, תודה רבה על ההסבר, מאוד ברור ופשוט. עכשיו אני מבין את ההיגיון שיש מאחורי הAC.
אם אני מוריד באופן מכני(חריץ V קטן,או הסרת שכבה מפני השטח) את האלומינה מהחלק שאני הולך לרתך, ממש לפני הריתוך(במיג) לפי ההיגיון זה אמור לשפר משמעותית את הריתוך,לא?