למקרה שלך זאת השיטה הטובה ביותר (קרטונים או ניילון שחור לא משנה, העיקרון הוא שהאדמה לא תקבל אור מהשמש) בכל חנות חקלאית מוכרים סוג של ניילון כזה. עונה אחת עם יריעה תסדר לך אדמה נקייה להרבה זמן.... כמובן צריך לעשות את כל זה אחרי שהוצאת את העשב
Printable View
היי-
לפי התמונות שלך, העישביה כבר פורחת והמשמעות של זה היא שיש זרעים. לדעתי, בעיקר אם יש לך דיירת משנה חביבה או אחרים, שיש להם נטיה ללעוס עשבים ("שעת הסלט"-ואח"כ להקיא...איכס...:)), הדרך האורגנית ביותר היא לעשב-עידור או עקירה ולאסוף את העשבים בשק מיחזור גדול, לפינוי העיריה. בדרך זו ימנע לפחות חלק מפיזור הזרעים. יתכן שיקח שנה-שנתיים עד לחיסול הזרעים או דילולם. למרות שזאת עבודה סיזיפית ומעצבנת לפעמים, אם יש לך תכניות לשתול בגינה (בעיקר ירקות), חמרי ריסוס נשארים בקרקע וזה ממש לא מומלץ. אם בכל זאת...עד כמה שאני יודעת, דו-קטאלון משמיד את נוף העשב ולא חודר לשורשים כמו ראונד-אפ ודומיו. קרטונים וניילונים זה אחלה הדברה...אבל אז...איפה הגינה ??
עונה אחת ויש לו כמה שנים טובות. אבא שלי שהוא חקלאי מגיל 0 אומר שזה אפילו בריא לקרקע ונותן לה להתחדש
אני אשמח לעיזה, הבעיה שאני לא יודע אם היא תסכים לשבת ב ZX כל הדרך.
לא הבנתי למה השיטה של הניילון השחור לא תהרוג גם את הזרעים אם איישם אותה בקיץ הקרוב.
הנילון לא מיועד לחסל זרעים אלה נביטה ואם מכסים לזמן ארוך כ-3 שבועות לאחר השקייה ,הטמפ' של הקרקע עולה וזה עושה דבר חשוב נוסף חיטוי הקרקע שחשוב מאד לגידולים בכלל ואורגני בפרט (חיטוי רגיל מבוצע ע''י הפשעים באישור הרשויות עם רעלים חריפים ביותר ושאריתיים ושלא יספרו אחרת )
את הזרעים מחסלים באמצעות השקייה מאסיבית וגורמים להם לנבוט =מאגר הזרעים מתחסל =הופך לנבט שמחוסל ע'י הניילון ועוד תורם לקרקע חזרה את מה שלקח =הופך לקומפוסט
התהליך האידיאלי הוא לעשות את זה פעמיים ליפני תחילת הגשמים בסוף הקייץ וזה מייצר קרקע נקייה לחלוטין מצמחייה ומוכנה לגידולים רצויים
הכי פשוט תיכנס לפורומים של גידול אורגני וכו' כולל האתר של משרד החקלאות למגדלים אורגניים תקבל שפע של עצות ומקורות לכל העולה על רוחך
אתה לא רוצה לדעת מה הקנס על העברת צאן ובקר ללא אישור ווטרינרי וברכב לא מתאים....
זרעים מיועדים לעמוד גם בטמפ' יחסית קיצוניות שלא מגיעים אליהן עם ניילון שחור.
גם השקייה בתקופה כזאת לא תעזור ב100% כי חלק מהזרעים נובטים רק אחרי מנות קור מסוימות.
כרגע הפתרון היחיד ללא ריסוס הוא לקצור/לחתוך ואם רוצים לגדל משהו אז עדיף גם לתחח עם קלשון או מתחחת מכנית.
איתי
נ.ב. ותתכונן ליבלית וסעידה בקיץ באזורים מושקים :cool:
צודק בהחלט. 2 התכשירים כמו גם רבים אחרים מכילים את אותו החומר הפעיל (GLIFUSAT), לפעמים בריכוזים שונים או עם תוספים שונים (התוספים משפיעים על התנהגות החומר אבל לא על ההדברה באופן ישיר). ודא"ג, אין שום תכונת "עיקור" לתכשירים הנ"ל, אבל הם עובדים באופן סיסטמי, כלומר עוברים בכל איברי הצמח בלי קשר לאיבר שקלט את החומר, וקוטלים גם את החלקים שלא נחשפו לריסוס ישיר ואפילו איברים מכוסים או קבורים באדמה,מקצה העלה העליון ועד אחרון השורשים.
לגבי מי שהזכיר שאריתיות-החומרים הנ"ל מתפרקים בתוך ימים ספורים ועד שבועיים בחשיפה לקרינת UV. מה שהוצנע באדמה, הושקה או נשטף בגשם וחילחל יותר מ-5 ס"מ לא ייחשף לקרינה ולכן ייתפרק לאט יותר באופן משמעותי, ויכול גם "לטייל" כתלות בתנועת המים וסוגי קרקע. בכמויות גדולות, יש משמעות של השפעה על מי תהום וכו', אבל בכמויות קטנות, במינון המומלץ ובתדירות של פעם-פעמיים בשנה, אפשר לישון בשקט בלי לחשוש מהשפעות ארוכות טווח.
קובי