אין לך עבורינו איזו תמונה ברורה ועדכנית של המדרגה ?
Printable View
אין לך עבורינו איזו תמונה ברורה ועדכנית של המדרגה ?
רע.
לכל הדעות ואין ספק שמסוכן מאד.
אולי לנסוע מראש לשם עם שפאלה :confused:
בנסיונות קודמים עם נעילה קדמית אוטומטית לא היו בעיות. סתם עוד שביל בעליה... (כמובן שאלה שטויות. המקום הזה היה מסוכן תמיד) אבל אלה לא הנעילות שגורמות את הבעיות שם (בלי נעילות תשכח מלעבור שם) , אלא השחיקה המואצת של מדף הסלע והמצוק כולו. הסלע הזה חי ועובד, והוא היום צר מבעבר וזוית השפ"צ משמעותית יותר. היה מסוכן פעם? כן. היום עוד יותר.
מחכים עדיין לתמונות של הסנדק שימחישו הכי טוב את מה שקרה.
אני רוצה לשאול את החברה שהיו במסלול שאלה, שאולי תוסיף עוד צד לדיון הזה.
דרור, אחרי שעברת את המסלול הזה (מניח שהגעת מהנקרות ויצאתם משלוחת חצבה. תקן אותי אם אני טועה), אם היית פוגש אותי בסוף אותו יום, איזה חלק היית מגדיר כ- HIGHLIGHT של המסלול?
במילים אחרות, האם נסעתם לשם בין היתר (ואולי רק) בגלל שידעתם שהולך להיות לכם שם שמח?
הרי זו לא הפעם הראשונה שלך שם... המסלול אכן יפה, אבל לומר שהוא מעבר הכרחי זה לא האמת. יש אופציות נוספות.
נכון, לא אידאליות, מאריכות את הדרך וכו' וכו'. אבל התחושה שלי היא, שמי שנוסע מראש למקום כדי לספר אחרי זה שהוא "טיפס את המרזבה" יודע למה הוא עושה את זה.
זה בסדר גמור. אבל אם יקרה לו שם משהו הוא יכול לבוא בטענות רק לעצמו.
אני כבר שנים נוסע את המסלול הזה רק בירידה. בין היתר כי אני לרוב נוסע לבד ואין צורך להוסיף...
בפעם האחרונה שניסינו לעלות (כחלק ממסלול ספציפי) חזרנו מקופלי זנב אחרי שהיינו מאד קרובים להפוך פראדו. אחרי ה"כמעט" הזה הנהג לא היה מוכן להמשיך עם הסיכון. לא לחצנו עליו...
ועדיין המשכנו בתכנון המקורי של לישון ליד נחל שרף. הגענו מכיוון צומת עיר אובות והמפעלים והאמת, זה לא לקח יותר זמן ממה שהיה לוקח לעלות שם.
ואת כל זה אני כותב מבלי להביע את דעתי על הצורך שאולי באמת קיים בסידור המעבר. אני חושב שהכיוון של דורון הוא נכון. גם אני זוכר את המעבר שהיה בתוך הנקיק וטיפס את המדרגה ללא סיכון.
מענין כמה זמן היה לוקח לחברה הצעירים מסוזוקי
לעשות מעשה ולמלות את מפל באבנים .
לא הבנתי- את מה רצית למלא? את המפל מימין? אם כן, אז כמה שנים טובות ......
לדעתי זאת טעות איומה להתחיל "לסדר" את המסלולים והמכשולים.
מה יהיה הסוף?
איך יקבעו איזה רכב מספיק משופר?
איך יקבעו איזה נהג מספיק טוב או מנוסה?
איך יקבעו איזה קוטר או רוחב צמיג מספיק?
היום זה נהג סופה שמתלונן, מחר סמוראי נטול משקל עם עודף אוויר בצמיגים ומערכת מתלים שמקבילה למכסחת דשא.
מחרתיים יבוא בעלים של טריוס חדש מהחברה, ויתלונן שמסלולי הטיולים בארץ לא עוברים תחזוקה מתאימה.
שכל אחד יסע לאן שמתאים לו, לפי יכולת הנהיגה שלו ומגבלות הרכב שבבעלותו.
יש אלפיי מקומות\מכשולים\עליות\ירידות\סלעים "חסרי שם" בארצנו, שבקלות יכולים להפוך ג'יפ. (וברובם הדרך לתחתית ארוכה יותר מבמרזבה).
ואין שום צורך "ליישר" אותם.
למי שיש שיקול דעת, שישתמש בו.
למי שיש פחות, שינסה את מזלו - חוויות יהיו לטוב ולרע.
למי שאין שיקול דעת - .....
כל התשובות נכונות, וכל אחד אחראי על עצמו, ועל היושבים לצידו ברכב.
לקחת אנשים שמחפשים אתגרים ואקשן בטיולים, ולשלוח אותם להתחרות בקטגוריה הסטנדרטית זה לא הפתרון.
שחר,
זה לא המקרה של השטחת מעלה לטובת שיפור יכולת עבירות כי איזה ג׳יפון לא עלה.
זה מקרה של תיקון מפגע בטיחותי.
וזה מקרה של מעבר יחידי וייחודי בתא שטח.
מי שפתח את הדיון הנוכחי עבר שם עם רכב ״גיבור״ לכל הדיעות.
ולמי שהזכיר את לזר ובוקר, זה סיפור אחר לגמרי, שם זה שמורה ואלו לא צירים מסומנים, וכל עוד הנסיעה היתה על הצירים, זה לא ממש עניין מישהו, הפוקוס נוצר כשפרצו תוואים עוקפים לקטעים הקשים.
ברור שהמעבר הזה הוא ה"היילייט" בטיול הזה (כמעט רציתי לכתוב הייליפט...). רוצים "היילייט"? לפני הרבה שנים, כאשר המעבר היה בתוך הערוץ, הוא היה הרבה יותר קשה מבחינת "עבירות": היו חריצים, בולדרים, מדרגות, דרדרת. וכמובן שיפוע תלול. זה היה אתגרי ומעניין, לקח הרבה יותר זמן לעבור שם, אבל לא היה סיכון מיותר.
בוא נשחק בנדמה לי. עזוב אותי ואת מורי וחבורתו בצד, כי חבורת הסמוראים והסופה בטיול הזה היא קבוצה של כלים משופרים ו"גיבורים" כמו שהגדירו כאן (האוטו הכי סטנדרטי בטיול הזה היה "רק" נעול וקצת מוגבה), והאנשים עם "קצת נסיון", וזה בלשון המעטה.
עכשיו תשים במקומנו חבורה של משפחות שמחזיקות מעצמן הרפתקניות ושבאות לטייל ומחפשות "היילייט" עם קצת אקשן. הטראנו/פאג'רו/טרופר שלהם מוגבהים וממוגנים, הגגון עמוס בציוד, אבא על ההגה, משקפי שמש, כובע אוסטרלי, מלא ביטחון, אפילו קצת שחצנות. ברור, הוא כבר היה כאן פעם, לפני שנים, כשעוד היתה לו סופה. הנשים והילדים יורדים מהכלים, הגברים עולים למדף, מתחילים לכוון. כולם מומחים, כולם מכוונים, כולם צועקים ביחד. אבא הגיבור מתחיל לטפס, ואחרי שניה וחצי הגגון לוקח אותו הצידה. החברים שלו עוד לא מספיקים לחשוב מה קורה, והנה הוא כבר על הגג בתוך הערוץ. קורות A נמעכו, הזכוכיות התנפצו לו בפרצוף וקצת חתכו אותו, וחוץ מזה הוא גם קצת לכוד בתוך מה שהיה פעם SUV לתפארת, מושא קנאת כל השכנים. קאט.
כל שנה מתהפכים אחד או שניים במרזבה. וזו נקודת עניות לכולנו שהפכנו לקהים. הפסקנו לעשות מזה עניין וכל מה שחשוב לנו זה "לשמור על האתגר". האחרון שאני זוכר היה אחד הותיקים והמנוסים ביותר, אחד שאת מה שהוא כבר מזמן שכח רובנו עדיין לומדים. והוא התהפך שם עם אוטו שהיה ממש גיבור ומוכן לכל הרפתקאה.
אז כן, מי שבא לחפש אקשן לוקח בחשבון תקלות בסדר הגודל הזה. אותי מדאיג המקרה האחד והיחיד שבו הקורבן לא יהיה מישהו מהגיבורים אלא סתם מטייל תמים, וחמור מזה, זה עלול להיות גם אחד האידיוטים שלא מוציא את הילדים שלו מהאוטו לפני שהוא מטפס. כן, יגידו שמי שמספיק מטומטם אז שישלם... ואני אומר שגם על שיא העולם בטימטום לא מגיע לאף אחד גזר דין מוות. אני לא מוכן לחכות שמישהו ייפגע כדי לשפץ את המרזבה. ומצידי שעד שישפצו, אז שיהיה סגור. בגלל סכנת נפשות ממש.
עד סוף השבוע אני מתכוון לפנות למנהל מחוז הדרום של רשט"ג בעניין הזה.
דרור היי
את הפניה הזו כבר עשיתי עם תחילת השירשור הזה, והתשובה שלו היתה שזה לא שמורה ויש בעיה לתקצב את שיפוץ המעבר, בכל מקרה הוא יעל את הבעיה לאחראי הבטיחות ולשאר המנהלים, לא בטוח שזה יעבור. כדאי להפעיל לחץ נוסף זה לא יזיק.
נמרוד
נ.ב למנהל קוראים ירון
נקווה שזה לא יעזור
דרור מטיף ביד אחת שיהיה כאן אמריקה(אחריות אישית ) וביד השנייה אירופה(אין ירידה משבילים נו טוב הקצנתי בכוונה :rolleyes:)
אי אפשר לדבר בשתי לשונות
המעלה הזה השתנה רק בדמיון שלנו ולא במציאות
במציאות תמונות מ15 השנים האחרונות מעידות על כך שלמדרגה אין שינוי ורק התהום שמתחתיה השתנתה מעט בשטפונות
כשאהיה בבית אחפש בארכיון תמונות ,כולל כשהמעבר בצד ימין (כשמטפסים כמובן) היה פתוח עדיין היו כאלה שבחרו לטפס משמאל
רק היום אחד ממדריכי הנהיגה שם תמונות בפייסבוק שלו מטיול שהוביל למדרגה הנ"ל של רכבים סטנדרטיים לחלוטין ... בטיול משפחות
רכבים שהתקשו נרתמו מלכתחילה לעוגן שתקוע בקיר ונגררו למעלה באמצעות כננת ללא כל סיכון
מי שלא מסוגל /רוצה לטפס בנהיגה שינהג כמותם ומי שכן רוצה להסתכן ,שיעשה זאת על דעתו שלו
אבל אל תחרבו לנו את המעט שנשאר גם ככה רק להגיע למדרגה צריך משכנתא ;)
זו בדיוק שורש הבעיה.
אנחנו לא אמריקה אבל גם לא אירופה.
לא מזרח (מדינות ערב) וגם לא המערב.
אנחנו אנדרוגינוס, משהו באמצע...
אם הינו באמריקה, אף אחד לא היה נוגע במדרגה הזו.
אם משהו היה מחליט לעלות הוא היה נושא באחריות מלאה!
ואז או שיש לו ביטוח המכסה את הענין, או שהכול יוצא מכיסו.
וכל אחד יעשה כראות עיניו וישא בתוצאות.
לעומת זאת באירופה היה איסור מוחלט להגיע בכלל למדרגה.
ואז היו שלטים ואזהרות בכל מקום. ומי שהיה מגיע ומתהפך, היה נושא בתוצאות וגם חוטף קנס יקר.
לעומת זאת אם הינו מדינה ערבית, לאף אחד לא היה איכפת.
ומי שהיתהפך, בעיה שלו כי שם אי אפשר אפילו לקנות ביטוח, שלא לדבר על בתי החולים (שאין)
אנחנו באמצע, מצד אחד יש ביטוח גורף חובה לכולם (כמו באירופה) מצד שני אין איסורים מדויקים מה כן ומה לא.
ואז קמים כל מני חכמולוגים ומנסים לעלות כל מני מעלות בלי שמץ אחריות אישית.
והביטוח מכסה, עד שנמאס לביטוח ואז הוא משנה את החוק או המעלה פשוט נסגר לחלוטין.
וכך קומץ חסרי אחריות מקלקלים לכל הרוב שנוהג בשיקול דעת )-:
ולכן אם מסתכלים על מכלול הדברים, לעניות דעתי עדיף לגלח את המעלה מאשר שיום אחד הוא פשוט יסגר.
לדעתי רכבי שטח מסוכנים בייסודם לנוהגים בו ולשאר משתמשי הדרך, אני שוקל לפנות לשר התחבורה שיאסור מכירת רכבים כאלה ושישלול את רשיון הרכב של בעלי הרכב שעל הכביש, לא יכול להיות שרכבים כאלה מסתובבים על הכביש, נכון שיש להם ביטוח אבל אם זה ימשיך ישנו את החוק ולא יהיה להם ביטוח.... כל אחד מנסה להיות פטרונו של אחר פה במדינה, פעם האופנוענים, פעם הג׳יפאים, מי שלא רוצה שיקרה לו כלום, שלא יעשה כלום ויעביר את חייו בבית. מי שמגיע למעלה כמו כל מעלה אחר וכמו למעשה על דבר שאנחנו עושים בחיינו הבוגרים, לוקח על עצמו את השיקולים והאחריות, מספיק לנסות לנהל לכולם את החיים ! אף אחד לא מאלץ מישהו לעבור את המעלה בנסיעה או אפילו להגיע אליו.
---
I am here: http://tapatalk.com/map.php?m3vpay
אמן!
הנה, אפשר...
אסור, אסור, אסור לערב את הרשויות.
הנסיון (בכל התחומים) מוכיח שהרשויות לא יודעות, רוצות וערוכות לתת מענה נכון, אמיתי ויצירתי לבעיות בשטח. הם לעולם יעדיפו את הדרך הקלה של האיסור הגורף בחקיקה/ הקמת גדר/ סגירה וכו'...
לטפל במדרגה באופן עצמאי - אקט חיובי.
לערב את הממסד? שאלת קיטבג עם השלכות שליליות מאוד.
אבל כבר פניתם לרשויות, אז מאוחר מידי.
מה הבעייה ? פסח הקרוב כולם כמעט בשטח ובטוחשהרבה יסעו לאזור
ממאות הרכבים שיסעו לא בעייה לארגן כמה קבוצות שיבלו כל אחד בתורו או בייחד שעה שעתיים במקום ויש לא מעט שיש להם
גנרטור קטן ולאחרים קנגו (לא צריך גדול הסלע די פריך ) ואפשר לא לשנות את מהות המקום ,פשוט לעשות תיקונים בטיחותיים
כמו לייישר את שיפוע הצד וכו' למצב שלא יסכן אף אחד
אני מוכן לעיניין ויש לי מקיטה (לחציבה) לצורך העיניין תארגנו עוד כמה ולא צריך את הרשויות רק נזק יצא מזה
ואין בעייה לעגן כמה לולאות בריאות בסלע שיהיו לעתיד ולשימוש במיקרים מסוכנים
עוד לא פניתי לרשט"ג, אבל אני אעשה את זה.
אם היה מותר לשפץ את המעבר באופן עצמאי - גם אני הייתי בעד. יכול להיות שזה פשוט? אולי. אבל זה אסור ואתם יודעים את זה טוב כמוני. כמדומני רק לרשט"ג יש סמכות לבצע שם עבודות שיפוץ וסידור.
"לא לערב את הרשויות" - הצחקתם אותי. בשביל שיתנו לכם לעסוק ספורט מוטורי דווקא כן רצתם כמוכי אמוק "לערב את הרשויות" (וקיבלתם בדיוק את מה שהזהירו אתכם שתקבלו - "ספורט" אריסטוקרטי למיליונרים ולמיליונרים בלבד), אבל לסדר קצת (רק קצת, לא לסלול ולא לשטח) מקום מסוכן שהוא אשכרה מלכודת שמחכה לקורבנות - פתאום אתם מסרבים, או במקרה הטוב רוצים לעשות את זה עצמאית ובאופן מחתרתי ומאולתר, בלי לדעת באמת מה אתם עושים בדיוק...
גם אני עברתי במרזבה עשרות פעמים בחיי. בכל פעם שהייתי שם, זה היה אחרת, נראה אחרת והרגיש אחרת. כמו כל מעלה בנגב, גם מדף הסלע שם משתנה כל הזמן. המצוק הזה "חי" ועובד, הוא נשחק מגלגלי הרכבים שעוברים בו. הקצה שלו מתפורר והולך ומעולם מצבו לא היה מסוכן כמו היום. כל שנה מישהו מתהפך שם, אבל ביום שמישהו ייהרג - אז תתעורר צעקה גדולה למה המקום הוזנח ולא טופל כל כך הרבה שנים. ועל ההאשמה הקולקטיבית של כל הג'יפאים בכל תחלואי הנגב בפרט והסביבה בכלל אני כבר לא מדבר - יאשימו אותנו בהרס פני השטח, בהרס השבילים, בהשתוללות משולחת רסן וכו'. ואז מה יקרה? נכון. הרעש בתקשורת יגרום לרשט"ג לסגור את המעלה לאלתר אם נרצה ואם לא. ואתם יודעים טוב כמוני שזה רק עניין של זמן.
זה סבבה שאתם מנכסים לעצמכם את המעלות והמעברים על תקן של אתרים לאתגרים מוטוריים. יש עוד מקומות אתגריי םבנגב, כולם קשים ומאתגרים יותר מהמרזבה, אבל ההבדל הוא שכישלון או טעות קטנה במרזבה = התהפכות מיידית. ואתם שכחתם שחוץ ממכם יש אנשים שבאים לדרב-אל-סולטן סתם בשביל לטייל, ולא מחפשים לבחון את חוזק הגג באוטו שלהם - לכן אני חושב שאפשר לפתוח את המעבר שבתוך הואדי, לחסוך המון תאונות מיותרות ועדיין להשאיר את המקום פתוח לכל דיכפין. לכל מי שלא היה שם לאחרונה ולא ראה איך הואדי הקטן הזה נראה - זה עדיין יהיה קשה ואתגרי, אני מבטיח לכם.
ואז מי שירצה ויתעקש, שיטפס ויעבור דווקא מהמדף בצד שמאל "בשביל האתגר" ועל אחריותו. שיהיה לו לבריאות והתהפכות נעימה.
אני מכיר את דרור שנים הרבה. אני מכיר את המעלה יותר שנים מאשר את דרור. הייתי במעלה עשרות פעמים . אין לי אלא להסכים עם דרור בשני פסקי הניתוחים שלו לאחר החוויה המפחידה. יש לי שיא בנושא המעלה. התהפכתי בו פעמיים בתוך שעה. הראשונה מעשה דומה לדרור ברלי והשניה בנסיון חילוץ כושל שלא בכוונת המחלץ , אבל תוצאתית היפוך נוסף. עשרות עליות מוצלחות לאורך השנים לא מונעות שגיאה סטטיסטית אחת שנובעת מהשילוב בין מיבנה המדרגה לכשל אנושי או מכני . דיסקסנו בעבר אפשרויות טיפול במקום והם נפלו רק על העובדה שיום אחד מישהו יתבע מישהו אחר שהתערב בטבע וגרם למיפגע שגרם לההוא להתהפך .מסקנה : ונזהרתם לנפשותיכם