תגובה: דרוש חילוץ דחוף במכתש רמון.
מה שאני אומר זה שאין "אגדות מוטוריות", ואין דבר כזה "רכב אולטימטיבי", וכל הסופרלטיבים והמליצות על "ספינות מדבר" וסיפורי אגדות על "מומנט עוקר הרים" ו"עמידות אינסופית" וכיו"ב בולשיט, זה המצאות של כתבי רכב משועממים. היותר כשרוניים מביניהם יודעים לבנות סביב זה סיפורי הרפתקאות מסמרי שיער שנקראים בנשימה עצורה, וזה נפלא. הבעיה היא שיש אנשים שקוראים בצמא את בליל השטויות ואפילו רחמנא ליצלןמחליטים לפי זה איזה רכב לרכוש בהמון כסף. ואחרי שהשקיעו סכומי עתק, הם יתחילו להגן בעצמם על תדמיתו של הפציינט המוצלח שלהם, פן ערכו יתרסק... ככה בנו כאן במשך שנים תדמית מיתולוגית לכמה וכמה מותגים ודגמים של רכבי שטח, שאחר כך מתגלים כזוועה מוטורית ולא כאגדה מוטורית...
בעיני, עברו וחלפו הימים של ייחוס אמינות למוצא עדתי - פעם הגרמניות היו הכי טובות, השבדיות הכי בטוחות, הצרפתיות הכי נוחות, האיטלקיות רק החלידו, והיפניות היו דרעק של מכוניות אבל לא התקלקלו בכלל. היום כבר אין דברים כאלה. פשוט אין. תכניסו לעצמכם את זה טוב טוב לראש. אין בעולם אוטו שהוא אמין לחלוטין, וכל ניסיון לקשור תדמית של "אמינות" ו"אין קלקולים" לשמות משפחה של יצרני רכב שונים, הוא אידיוטי ומגוחך. אצל אחד יש מנוע מוצלח, ואצל השני סרנים חסונים ואצל השלישי עבירות מדהימה, והרביעי בכלל מתפרק ונוזל כבר באולם התצוגה אבל כשהוא תקין (וזה לא קורה הרבה) - הנסיעה שלו מה זה נוחה ונעימה.... כל דגם של רכב ותקלותיו, כל דגם של רכב ויתרונותיו, ויכולים להיות כמה דגמים של אותו יצרן - שאחד יהיה מוצלח להפליא (לדוגמה - פורד פוקוס דור ראשון) והאחר חרא מזוקק (לדוגמה - פורד מונדאו דור ראשון).
שמחת זקנתי שרכב מסוים "נחשב לאמין", אבל אם המתלה שלו עלול לקרוס פתאום בגלל פאקינג-כשל תכנוני וזה יכול לקרות כשהוא זוחל על סלעים במהירות 0 (ואז זה אולי מאד לא נעים, אבל לא מסוכן ולכן גם לא כל כך נורא) או כשהוא טס על כביש מהיר 110-120 קמ"ש (ואז זה כן נורא וכן מסוכן, ואולי אפילו קטלני) אז מה שווה כל האמינות שלו? ולא - הוא ממש לא מתריע על זה מראש (עובדה שכל כך הרבה נשברים...) ואני לא מכיר אף בעל רכב שנכנס למוסך לבדוק חופש בבול-ג'וינטים כל 1000-3000 ק"מ. פשוט כי אין דברים כאלה. חופשים שמתפתחים במערכת היגוי זה משהו שאנחנו אמורים להרגיש, במיוחד במכוניות כאלה עם מתלה קדמי נפרד והיגוי/התנהגות מהודקים וטובים יחסית (יחסית לרכב שטח, לא לפרייבט). כשיש שם חופשים/דפיקות וכו' אתה בהחלט אמור להרגיש את זה בהגה, ואז אתה נוסע ישר למוסך ולא לטיול במכתש רמון.
ואני מצטער בשביל בעלי האגדות המוטוריות שחוששים מירידת ערך... בסופו של דבר - זה אוטו טוב בסה"כ, אבל כמו כל אוטו אחר. לא טוב יותר, לא רע יותר. יש לו בעיות משלו, אחת מהן מסתבר - קריטית ואף מסוכנת. וכשאני רואה את המחירים שבהם נסחרת ה"אגדה המוטורית" - אני מתחלחל. אני לא רואה שום סיבה לקנות אגדה מוטורית בסכום שיכול לקנות רכב מקביל פלוס-מינוס בגודלו וביכולותיו, לא הרבה פחות אמין אם בכלל, אבל חדש בשנתיים-שלוש-ארבע, ושלא יפתיע אותי עם מתלה שנשבר במהירות גבוהה כשאני נוסע עם הילדים שלי באוטו.
מיי טו - זלוטס.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מערכת ג'יפולוג
מה שאני אומר זה שאין "אגדות מוטוריות", ואין דבר כזה "רכב אולטימטיבי".............ואני מצטער בשביל בעלי האגדות המוטוריות שחוששים מירידת ערך... בסופו של דבר - זה אוטו טוב בסה"כ, אבל כמו כל אוטו אחר. לא טוב יותר, לא רע יותר. יש לו בעיות משלו, אחת מהן מסתבר - קריטית ואף מסוכנת. וכשאני רואה את המחירים שבהם נסחרת ה"אגדה המוטורית" - אני מתחלחל. אני לא רואה שום סיבה לקנות אגדה מוטורית בסכום שיכול לקנות רכב מקביל פלוס-מינוס בגודלו וביכולותיו, לא הרבה פחות אמין אם בכלל, אבל חדש בשנתיים-שלוש-ארבע, ושלא יפתיע אותי עם מתלה שנשבר במהירות גבוהה כשאני נוסע עם הילדים שלי באוטו.
מיי טו - זלוטס.
מתחיל יפה ונכון ומקנח בדברים שהם לדעתי לא לעניין.
מה קשור הפחד מירידת ערך? האם זה מה שמביא בן אדם להגיד שהרכב שלו הוא אמין? אם כן, כדאי שאותו בן אדם יממש עכשיו את הרכב שלו לבל ירד הערך והשקעתו תרד למצולות.
כדאי לחקור לעומק מה קרה באותם מקרים של בול-גוינט (אני זוכר שניים). אני ממש לא חושב שזוהי תופעה המאפיינת את הדגם.
ולגבי רכבים חדשים יותר, אני סולד מהרכבים החדשים על שלל האלקטרוניקה. די בכך שברכב מסוף שנות התשעים יש מעל ומעבר לאלקטרוניקה הנחוצה ברכב שטח, לא צריך יותר חדש.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
itamar1980
מתחיל יפה ונכון ומקנח בדברים שהם לדעתי לא לעניין.
מה קשור הפחד מירידת ערך? האם זה מה שמביא בן אדם להגיד שהרכב שלו הוא אמין? אם כן, כדאי שאותו בן אדם יממש עכשיו את הרכב שלו לבל ירד הערך והשקעתו תרד למצולות.
תתפלא עד כמה זה נכון בשוק הישראלי.
כך זה לגבי הפטרול עם המנוע הבעייתי שרוב בעלי הפטרול חיים בהכחשה .
כנ"ל בעלי האיסוזו טרופר דיזל 3.0 שהגדילו לעשות ומנסים לתחום את המידע
בעל איסוזו טרופר בנזין שרק אצלו (לעומת כול העולם) הגיר מצויין ועמיד כמו התיבות של אליסון.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
itamar1980
כדאי לחקור לעומק מה קרה באותם מקרים של בול-גוינט (אני זוכר שניים). אני ממש לא חושב שזוהי תופעה המאפיינת את הדגם.
אני יודע דבר פשוט, לא ראיתי תופעה כזאת בטרופר או פג'רו שסה"כ תכנון המתלים דומה וגם בעלי פחות או יותר אותם ביצועים בשטח. כלומר,
זאת בעיה ייחודית לפראדו.
אגב, לאחרונה הוצאתי יותר $300 על הזמנת רביעיית בולג'וינטים הכי טובים שיש עבור טרופר (יעיד על כך ג'ו), רק מהפחד שנכנס לי בעקבות תמונות כאלו של הפראדו
(הבולג'וינטים המקוריים שלי במצב מצויין ובכול זאת החלפתי).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
itamar1980
ולגבי רכבים חדשים יותר, אני סולד מהרכבים החדשים על שלל האלקטרוניקה. די בכך שברכב מסוף שנות התשעים יש מעל ומעבר לאלקטרוניקה הנחוצה ברכב שטח, לא צריך יותר חדש.
מסכים 100% איתך !
רענן
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
אגב, לאחרונה הוצאתי יותר $300 על הזמנת רביעיית בולג'וינטים הכי טובים שיש עבור טרופר (יעיד על כך ג'ו), רק מהפחד שנכנס לי בעקבות תמונות כאלו של הפראדו
(הבולג'וינטים המקוריים שלי במצב מצויין ובכול זאת החלפתי).
רענן
בדקת במקרה כמה עולה בולג'וינט אחד לפראדו, (ולא משופר, סתם אחד מקורי).........
בשביל להחליף רביעייה ,אתה צריך משכנתא.
ואתה יודע מה, אני ממש לא בטוח שהם יותר טובים ממה שאתה רכשת.
אני פשוט לא מבין את פשר מחירי החלפים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
מה שאני אומר זה שאין "אגדות מוטוריות", ואין דבר כזה "רכב אולטימטיבי", וכל הסופרלטיבים והמליצות על "ספינות מדבר" וסיפורי אגדות על "מומנט עוקר הרים" ו"עמידות אינסופית" וכיו"ב בולשיט, זה המצאות של כתבי רכב משועממים. היותר כשרוניים מביניהם יודעים לבנות סביב זה סיפורי הרפתקאות מסמרי שיער שנקראים בנשימה עצורה, וזה נפלא. הבעיה היא שיש אנשים שקוראים בצמא את בליל השטויות ואפילו רחמנא ליצלןמחליטים לפי זה איזה רכב לרכוש בהמון כסף. ואחרי שהשקיעו סכומי עתק, הם יתחילו להגן בעצמם על תדמיתו של הפציינט המוצלח שלהם, פן ערכו יתרסק... ככה בנו כאן במשך שנים תדמית מיתולוגית לכמה וכמה מותגים ודגמים של רכבי שטח, שאחר כך מתגלים כזוועה מוטורית ולא כאגדה מוטורית...
בעיני, עברו וחלפו הימים של ייחוס אמינות למוצא עדתי - פעם הגרמניות היו הכי טובות, השבדיות הכי בטוחות, הצרפתיות הכי נוחות, האיטלקיות רק החלידו, והיפניות היו דרעק של מכוניות אבל לא התקלקלו בכלל. היום כבר אין דברים כאלה. פשוט אין. תכניסו לעצמכם את זה טוב טוב לראש. אין בעולם אוטו שהוא אמין לחלוטין, וכל ניסיון לקשור תדמית של "אמינות" ו"אין קלקולים" לשמות משפחה של יצרני רכב שונים, הוא אידיוטי ומגוחך. אצל אחד יש מנוע מוצלח, ואצל השני סרנים חסונים ואצל השלישי עבירות מדהימה, והרביעי בכלל מתפרק ונוזל כבר באולם התצוגה אבל כשהוא תקין (וזה לא קורה הרבה) - הנסיעה שלו מה זה נוחה ונעימה.... כל דגם של רכב ותקלותיו, כל דגם של רכב ויתרונותיו, ויכולים להיות כמה דגמים של אותו יצרן - שאחד יהיה מוצלח להפליא (לדוגמה - פורד פוקוס דור ראשון) והאחר חרא מזוקק (לדוגמה - פורד מונדאו דור ראשון).
שמחת זקנתי שרכב מסוים "נחשב לאמין", אבל אם המתלה שלו עלול לקרוס פתאום בגלל פאקינג-כשל תכנוני וזה יכול לקרות כשהוא זוחל על סלעים במהירות 0 (ואז זה אולי מאד לא נעים, אבל לא מסוכן ולכן גם לא כל כך נורא) או כשהוא טס על כביש מהיר 110-120 קמ"ש (ואז זה כן נורא וכן מסוכן, ואולי אפילו קטלני) אז מה שווה כל האמינות שלו? ולא - הוא ממש לא מתריע על זה מראש (עובדה שכל כך הרבה נשברים...) ואני לא מכיר אף בעל רכב שנכנס למוסך לבדוק חופש בבול-ג'וינטים כל 1000-3000 ק"מ. פשוט כי אין דברים כאלה. חופשים שמתפתחים במערכת היגוי זה משהו שאנחנו אמורים להרגיש, במיוחד במכוניות כאלה עם מתלה קדמי נפרד והיגוי/התנהגות מהודקים וטובים יחסית (יחסית לרכב שטח, לא לפרייבט). כשיש שם חופשים/דפיקות וכו' אתה בהחלט אמור להרגיש את זה בהגה, ואז אתה נוסע ישר למוסך ולא לטיול במכתש רמון.
ואני מצטער בשביל בעלי האגדות המוטוריות שחוששים מירידת ערך... בסופו של דבר - זה אוטו טוב בסה"כ, אבל כמו כל אוטו אחר. לא טוב יותר, לא רע יותר. יש לו בעיות משלו, אחת מהן מסתבר - קריטית ואף מסוכנת. וכשאני רואה את המחירים שבהם נסחרת ה"אגדה המוטורית" - אני מתחלחל. אני לא רואה שום סיבה לקנות אגדה מוטורית בסכום שיכול לקנות רכב מקביל פלוס-מינוס בגודלו וביכולותיו, לא הרבה פחות אמין אם בכלל, אבל חדש בשנתיים-שלוש-ארבע, ושלא יפתיע אותי עם מתלה שנשבר במהירות גבוהה כשאני נוסע עם הילדים שלי באוטו.
מיי טו - זלוטס.
דרור תסלח לי אבל כל מה שכתבת שטויות
טויוטה אף פעם לא אמרה שהרכב שלה לא מתקלקל היא פשוט אמרה שהוא הכי אמין כלומר הכי פחות מתקלקל
כל המבחנים שנעשים בחו"ל (ארה"ב ואירופה) אתה בטח תגיד שטויוטה או כל חברה יפנית אחרת משלמים להם בשביל התוצאות
אין לי טויוטה אני נהנה מהסמוראי שלי אבל כן בעבר היה לנו טויוטה
לדעתי לא צריך לנסות להרוס שם של מותג שלם עם שלל דגמים בגלל רכב בן 10 שלך תדע מה עבר
דברו פה על הפטרול והטרופר שההבדל בניהם לבין הפראדו הוא שלפראדו זה התחיל לאחר מס' שנים רב ולא אחרי 3 וחצי ק"מ
דרור תשאל א.תחבורה של כל צי רכב גדול כמו חברת חשמל ומשטרה מה דעתם על טויוטה ואז תבין את גודלה האמינות
שאתה (דרור) כותב על כתבי רכב שהם משבחים סתם כי הם משועממים זה גם לא יפה כי מה שאתה מנסה לעשות גם על ידי כתיבה
שלך כאן והוספת ה"בטיחות בדרכים" היא גם לא לעיניין
אם סופות או כל רכב לא יפני אחר היה כל כך אמין או יותר אמין מהם אז למה בכל מקום בעולם במיוחד הנידחים תמיד רואים כיתוב של טויוטה או ניסאן
מאחור
אני כותב שורות אלה כי זאת פעם שניה שאני קורא תגובה שלך על עיניין זה וזה קצת הפריעה לי
ואם תשאל אותי מה הרכב האולטמטיבי אז זה סמוראי ארוך נקודה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tomer wrx
דרור תסלח לי אבל כל מה שכתבת שטויות
טויוטה אף פעם לא אמרה שהרכב שלה לא מתקלקל היא פשוט אמרה שהוא הכי אמין כלומר הכי פחות מתקלקל
כל המבחנים שנעשים בחו"ל (ארה"ב ואירופה) אתה בטח תגיד שטויוטה או כל חברה יפנית אחרת משלמים להם בשביל התוצאות
אין לי טויוטה אני נהנה מהסמוראי שלי אבל כן בעבר היה לנו טויוטה
לדעתי לא צריך לנסות להרוס שם של מותג שלם עם שלל דגמים בגלל רכב בן 10 שלך תדע מה עבר
דברו פה על הפטרול והטרופר שההבדל בניהם לבין הפראדו הוא שלפראדו זה התחיל לאחר מס' שנים רב ולא אחרי 3 וחצי ק"מ
דרור תשאל א.תחבורה של כל צי רכב גדול כמו חברת חשמל ומשטרה מה דעתם על טויוטה ואז תבין את גודלה האמינות
שאתה (דרור) כותב על כתבי רכב שהם משבחים סתם כי הם משועממים זה גם לא יפה כי מה שאתה מנסה לעשות גם על ידי כתיבה
שלך כאן והוספת ה"בטיחות בדרכים" היא גם לא לעיניין
אם סופות או כל רכב לא יפני אחר היה כל כך אמין או יותר אמין מהם אז למה בכל מקום בעולם במיוחד הנידחים תמיד רואים כיתוב של טויוטה או ניסאן
מאחור
אני כותב שורות אלה כי זאת פעם שניה שאני קורא תגובה שלך על עיניין זה וזה קצת הפריעה לי
ואם תשאל אותי מה הרכב האולטמטיבי אז זה סמוראי ארוך נקודה
אשכרה להתייחס ברצינות למה שאתה כותב? שורה-שורה?...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
אשכרה להתייחס ברצינות למה שאתה כותב? שורה-שורה?...
החלטה שלך אבל לפני שאתה מגיב אם תחליט שכן
שתבדוק סקרים של אמינות ברכבי העולם לכל אורך השנים כולל אלו ממש ותראה איפה היפנים ואיפה כל השאר
סתם אם בא לך לקרוא http://cars.walla.co.il/?w=/4705/1845220
דרור, שתה איזה ויסקי לפני שאתה עונה לתומר... זה יהיה מעניין :)
תומר, מבלי לפגוע, סקר כזה או אחר הוא לא מדד אמיתי.
ושנים שטויוטה טיפח (ובצדק) את תדמית האמינות.
יש מטודולוגיות מדהימות בנושא אמינות ואיכות שמקורם בקונצרן טויוטה.
אבל מה לעשות, השנים חלפו ואיתן גם חלק גדול מהשטיות שאפיינו את טויוטה.
אין היום הבדלים גדולים בין הייצרנים השונים,
בטח לא כמו פעם שהסובארו DL היה מסרב למות בעוד הגולף היה מתאבד ספונטנית מדי פעם.
המכאניקות כבר דומות וההבדלים ניתן לומר כמעט זניחים לכאן ולכאן.
לגבי הפראדו ספציפי, לא זכור לי רכב שטח כלשהו שבמצב סטנדרטי סובל מכזו בעיה מסוכנת.
ברוב רכבי השטח ניתן לעלות ולמתוח את גבולות המכאניקה ולהעמיס את המכלולים הרבה מאוד עד שנתקלים בכשל...
ולגבי טויוטה בכלל- בישראל המחיר והמותג פשוט לא קשורים במציאות.
המחירונים גבוהים ואתה מקבל הרבה פחות בייחס לרכב.
אבל זה לא בגלל אמינות, זה בגלל שיווק נכון ועבודה מאוד יפה של הייבואן.
וזה לא שאני נגד טויוטה, יש לנו קורולה וראב4 בחצר.
אני יודע בדוק כמה עולה לנו לטפל (הרכבים מאוד יקרים לתחזוקה) וגם את רמת האמינות (שזהה לכל רכב אחר שהיה לנו בשנים האחרונות).
3 רכבי טויוטה (קורולה 94 \ ראב4 97 \ לנד קרוזר 05)
השניים הראשונים גילו אמינות מטורפת, הלנד סבירה לחלוטין, קינג קצר שנת 01 היה אמין הרבה יותר מהלנד לדוגמא.
לדעתי דגל האמינות שמתנוסס מעל היצרן מסתמך בעיקר על מה שהיה בשנות ה-90.
היום היצרנים האחרים השתפרו וטויוטה קצת התדרדרה יחד זה דיי השווה את המצב
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
omri_t
תומר, מבלי לפגוע, סקר כזה או אחר הוא לא מדד אמיתי.
ושנים שטויוטה טיפח (ובצדק) את תדמית האמינות.
יש מטודולוגיות מדהימות בנושא אמינות ואיכות שמקורם בקונצרן טויוטה.
אבל מה לעשות, השנים חלפו ואיתן גם חלק גדול מהשטיות שאפיינו את טויוטה.
אין היום הבדלים גדולים בין הייצרנים השונים,
בטח לא כמו פעם שהסובארו DL היה מסרב למות בעוד הגולף היה מתאבד ספונטנית מדי פעם.
המכאניקות כבר דומות וההבדלים ניתן לומר כמעט זניחים לכאן ולכאן.
לגבי הפראדו ספציפי, לא זכור לי רכב שטח כלשהו שבמצב סטנדרטי סובל מכזו בעיה מסוכנת.
ברוב רכבי השטח ניתן לעלות ולמתוח את גבולות המכאניקה ולהעמיס את המכלולים הרבה מאוד עד שנתקלים בכשל...
ולגבי טויוטה בכלל- בישראל המחיר והמותג פשוט לא קשורים במציאות.
המחירונים גבוהים ואתה מקבל הרבה פחות בייחס לרכב.
אבל זה לא בגלל אמינות, זה בגלל שיווק נכון ועבודה מאוד יפה של הייבואן.
וזה לא שאני נגד טויוטה, יש לנו קורולה וראב4 בחצר.
אני יודע בדוק כמה עולה לנו לטפל (הרכבים מאוד יקרים לתחזוקה) וגם את רמת האמינות (שזהה לכל רכב אחר שהיה לנו בשנים האחרונות).
אני מסכים איתך חלקית
נכון מאוד שהיום הרכבים קרובים אחד לשני בכל הפרמטרים אבל עדיין בעניין האמינות היפנים רחוקים משאר המותגים
ואני לא מסתכל על דגם אחד ספצפי בשנה מסויימת רק על כל המותג
ברשותי היתה רנו מגן אני מבטיח לך שאם היא לא היתה שמורה כמו שהיתה לא הייתי חושב בכלל לקנות אותה (היתה של חבר מאוד קרוב)
אבל היו לה בעיות שפשוט חזרו על עצמן אחת מהם היתה כל מה שקשור לחלונות כמן מנגנונים מתגים סלילים במשך שנתיים ווחצי החלפתי את כל החלונות
דבר נוסף שעוד יותר עיצבן שסליל שמחבר בין חוט הצטה לפלג פשוט מפסיק לעבוד כל פעם אותו סליל והמחיר שלו רק עולה 3 פעמים החלפתי בשנתיים וחצי
עוד דוגמה קטנה תנסה לראות מהיום פיזו שכל הפנסים הנורות עובדות
דרור ועומרי אני מצטער אם פגעתי כאן במשהו אבל זאת דעתי
ואם חבר /משפחה ישאל את דעתי תמיד אני אמליץ לו על יפנית
אלא יבוא עם שריטה כמו שלנו אז נסביר לו יתרנות + חסרונות של כל דגם (מקריאה בלבד)
תומר
לצערי מי שמדבר שטויות זה אתה ולא דרור
כשתחיה בעולם המוסכים ,תסתובב ביניהם ,לא רק תגלוש באינטרנט אלא חס וחלילה אפילו תלכלך את ידיך בנסיון להבין למה משהו נשבר אז גם תראה שפרדו רחוק מאד מלהיות אמין
בטח ברמת כלים שעושים עבירות קשה
רשימה קצרה
1)בולג'וינטים
2) שרשרת טרנספר
3)ביצה קדמית + טרנספר שנשברים כתוצאה מהצלבות /שכחת לסגור דיפ מרכזי
4)מוטות מקשרים עליונים בסרן האחורי שנשברים אחרי הגבהה לה של 2 אינטש
5)דשבורד מקרקש
6)מנועי 3 ליטר 125 כס מאבדים את ראשיהם לדעת
אני לא נוסע בפרדו כי אני לא עשיר ולא יכול להרשות לעצמי תפוחים ב 1000 ש"ח לתפוח או 4000 ש"ח לדיפ קדמי מפירוק ,ואין להשיג כי הם נחטפים כלחמניות
וכנ"ל טרנספר /ראש מנוע ועוד
אני מעדיף לשלם הרבה פחות על רכב עם ביצועים זהים , מכללים חזקים בהרבה , וללא האגדה ובהפרש הכסף ליישר קו לזווד את הרכב במיטב אביזרי העבירות ועדיין להשאר עם עודף מטורף
אתה מצדי יכול להמשיך לטמון את הראש בחול
האאאאא כן, בעלי הטויוטות יושבים על הגדר.
עוד 10-15 שנה מחיר הרכב יעלה כמו הקרקעות באזור המרכז.
בכל מקרה עם מישהו חושב שהטויוטה שלו היא להשקעה, או כל רכב אחר, המצב שלו רע.
ואיזה ערמות של שטויות.
אני לא יודע מה קורה עם הדגמים של השנים האחרונות, אבל הדגמים הישנים הוכיחו את עצמם בארץ ובעולם.(9-10 היילקסים היו לא בעסק, היום גם שני לנדקרוזרים)
כדי שבעיה תוגדר כתופעה צריך כמות מסויימת של מקרים.
סביר להניח שיש טרופר אחד על כל 3-4 לאנדקרוזרים, היחס בעיתי.
ועדין כול הכבוד לו על כמות התופעות שהוא גורף.
אין לי כלום נגד הטרופר, בעבר היה לנו גם איפון שהיה חרא רכב, והבנתי שהוא עוד נחשב ל"אגדה" של איסוזו.
אבל כל בעל רכב שהוא לא טויוטה פיתחו תיסכול מיוחד עבורה.
וכל סיפור או תמונה, הם קופצים כמו חיות טרף על החיה הפצועה,
לא לשכוח שסטרס הורג, תוציאו את האנרגיות על דברים הרבה יותר חשובים בחיים.
פלג_
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
סוזי המשתוללת
תומר
לצערי מי שמדבר שטויות זה אתה ולא דרור
כשתחיה בעולם המוסכים ,תסתובב ביניהם ,לא רק תגלוש באינטרנט אלא חס וחלילה אפילו תלכלך את ידיך בנסיון להבין למה משהו נשבר אז גם תראה שפרדו רחוק מאד מלהיות אמין
בטח ברמת כלים שעושים עבירות קשה
רשימה קצרה
1)בולג'וינטים
2) שרשרת טרנספר
3)ביצה קדמית + טרנספר שנשברים כתוצאה מהצלבות /שכחת לסגור דיפ מרכזי
4)מוטות מקשרים עליונים בסרן האחורי שנשברים אחרי הגבהה לה של 2 אינטש
5)דשבורד מקרקש
6)מנועי 3 ליטר 125 כס מאבדים את ראשיהם לדעת
אני לא נוסע בפרדו כי אני לא עשיר ולא יכול להרשות לעצמי תפוחים ב 1000 ש"ח לתפוח או 4000 ש"ח לדיפ קדמי מפירוק ,ואין להשיג כי הם נחטפים כלחמניות
וכנ"ל טרנספר /ראש מנוע ועוד
אני מעדיף לשלם הרבה פחות על רכב עם ביצועים זהים , מכללים חזקים בהרבה , וללא האגדה ובהפרש הכסף ליישר קו לזווד את הרכב במיטב אביזרי העבירות ועדיין להשאר עם עודף מטורף
אתה מצדי יכול להמשיך לטמון את הראש בחול
כנראה לא קראת מה כתבתי
אני לא מסתכל על דגם מסויים, לדוגמה בפטרול עם המנוע הבעייתי אז זהו ניסאן חברה חרא לא אמינה וסתם אגדה מזוייפת של כתבי רכב
תגיד לי משהו לא טוב בלנד קרוזר סדרה 70 וכו... בהשוואה למקבילים אירופאים ואמרקאים
בכל משפחה יש את הכבשה השחורה אבל כל מה שהוא לא יפני יש במשפחה רק כיבשות שחורות
וכן אני לא חיי במוסכים כי אני עם יפני אפילו שניים בקרוב תצטרף גרמניה ולאגיד לך שהביצים לא רועדות אז מאוד רועדות אבל על איכות משלמים וכנ"ל על אמינות
חברים אני מרגיש שפגעתי פה בכמה אז אני אמשיך לטמון את הראש בחול ושיהיה יום נפלא
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
דרור, שתה איזה ויסקי לפני שאתה עונה לתומר... זה יהיה מעניין :)
אם היו לו טענות שמחזיקות מים, הייתי צריך להתחזק באיזה כוס או שתיים.... אבל מה יש לנו כאן? נפנופי ידיים. לא יותר.
לי אין שום דבר נגד או בעד טויוטה או כל יצרן אחר.
ברור שאפשר להמשיך להתעלם מזה, להמשיך להתעסק בדשבורדים סדוקים ולהמשיך לבדוק מה קורה במחירון לוי יצחק בכל פעם שנכנסים לשירותים לתת יציקה.... אבל מתלה קדמי שקורס ומתפרק תוך כדי נסיעה זו כן בעיה בטיחותית. נקודה. ושיתקנו אותי אם אני טועה או מדמיין. וזה שהאוטו בן 6 או 8 או 10 זה ממש לא משנה למי שיושב בתוכו כשזה קורה, ובטח לא לזה שרכב כזה יפגע בו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tomer wrx
כנראה לא קראת מה כתבתי
אני לא מסתכל על דגם מסויים, לדוגמה בפטרול עם המנוע הבעייתי אז זהו ניסאן חברה חרא לא אמינה וסתם אגדה מזוייפת של כתבי רכב
תגיד לי משהו לא טוב בלנד קרוזר סדרה 70 וכו... בהשוואה למקבילים אירופאים ואמרקאים
תומר אתה לא יכול להשתמש בלנדקרוזר סדרה 70 כמדד לטויטה.
גם ההיילקס 97 לא משמש היום מדד לטויטה. אלו רכבים עמידים ואמינים אין ספק..אבל הם לא מיוצרים משנת 98.
והם נבנו בסטנדרטים של פעם, שלא קיימים היום. פעם לא היית יכול להרשות לעצמך שחלק ישבר, היום לא רק שיצרני המכוניות מרשים לעצמם, הם גם בונים על זה.
כי את הרווחים הם עושים מכל בולג'וינט מקורי שבעל טויוטה בא להחליף.
וכמה שאני אוהב את הפראדו - הקטע הזה ממש מסוכן!! לא ראיתי את זה בחיים אבל אם זה היה קורה למישהו איתי בשיירה - לא יודע מה אפשר לעשות במקרה כזה!
ואגב, אין בפראדו משהו מיוחד באמת שאמור לגרום למחיר המופקע שלו לעומת הפאג'רו Q/טרופר בנזין וכו'.
אבל ישראלים כמו ישראלים - חושבים שהטויטה קורולה והלנד קרוזר זה אותו דבר.
מעניין מה קרה פה:
http://www.flickr.com/photos/75465387@N00/335580787/
מעניין מה קורה עם זה בעולם, בארץ לדעתי אנחנו אפילו לא שני אחוז מכמות הלנדקרוזרים שיש בעולם,וחלקם עובדים הרבה יותר קשה מהכלים שנמצאים פה.
אגב מאוד מעניין אותי מה באמת קורה שם.
התפוח התחתון נשבר, נגזר?
התפוח עצמו יצא מהמקום?
או שאולי הגזירה היא של הברגים של התפוח?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
פלג_
תודה
שגיא אני כן יכול להשוות דגם מסיום בדיוק כמו שכאן נופלים על הדגם פראדו וכל טויטה לא בסדר
כבר אמרתי האמינות היא יחסית לאותה קטגוריה אפילו דרור בכבודו כתב באחד הפוסטים
שעם היילקס הסיכוי לסיים את הטיול ולהגיע הביתה הוא גבוה יותר מסופת או CJ
אני לא בא ואומר שטויוטה היא חפת תקלות או בעיות גם בפריוס היתה מאוד בעייתית
אבל בתמונה הכללית היא החברה ביחד עם שאר היפניות המובילות בתחום האמינות
ותפסיקו לחפור ולהמשיך לתת דוגמאות על הפרדו
קל להתלבש על רכב מסיום עם מנוע או גיר מסויימים ולהגיד חברה לא טוב
קצת תמונות מהאינטרנט
זהו אל תקנו טרילבלייזר וראם
אני מסתכל על החברה לא על דגם
עןד משהו קטן הסובארו STI של היום מנועי ה 2.5 ליטר שוברים מנועים ממש כמו הפטרול אז זהו עכשיו נכתוב שסובארו על הפנים
והם כבר לא אמינות וסתם מתנוסס להם המוניטין הזה
קובץ מצורף 58221קובץ מצורף 58222קובץ מצורף 58223
לדעתי היום כבר לא מייצרים רכבים אמינים. היום מייצרים רכבים חסכוניים.
מה שאתה לא מוציא בדלק - אתה מוציא במוסך.