אולי תנסה עם מקלט GPS אחר לבדוק הבעיה ?
רענן
Printable View
אנסה עם GPS אחר, ניראה מוזר שעם גירסא ישנה זה עובד ובחדשה עבד בסדר עד שפתאום הפסיק.
מצד שני כבר התרגלתי שאין הגיון בתוכנה הזו....
כרגע הורדתי את הגירסא המלאה האחרונה ששוחררה, הגיב בינתיים בסדר, נתקע כרגיל בסגירת התוכנה אבל המפה מסתובבת ויש 3D.
התקנתי בסיפריה נפרדת כך שכבר יש 3 על המחשב, משהו מהן אמור לעבוד.
גם אצלי אותן הבעיות..
חזרנו היום מטיול של יומיים בדרום, אני מקבל הודעות שגיאה והתכנה נופלת, כמו כן פעם אחת המפה כאילו לא מסונכרנת, מציגה כ5 ק"מ למזרח...
רענן, שלח את הבטא החדשה, נראה ונבדוק..
https://rapidshare.com/files/2058521...a602735649.exe
לא לשכוח להתקין בספריה נפרדת
בהצלחה
רענן
תודה רענן, תבדק בטיול היום..
לא קשור לנושא שבגינו נפתח השרשור , אבל לאור ההתפתחות של השרשור אני רוצה בירשותכם להבין .
אני לקראת קניית תוכנה כזו שמתאימה לטאבלט עם מערכת הפעלה אנדרואיד , האם יש בעיות עם התוכנה ? , לא יציבה ? , לא מסתובבת ? נתקעת וכ"ו
מפני שהאופציה השניה היא נוויגייד על pc ,
אז לפני שאני רוכש תוכנה ומחשב טאבלט אשמח להתייחסות בנושא
תודה ריקו
ריקו,
לי יש ניסיון עם ה LAND על מחשב טאבלט עם מערכת הפעלה XP ולכן לא בטוח שהאמור פה רלוונטי לגביך.
אני לא יודע אם בכלל יש LAND לאנדרואיד- למיטב זכרוני לא.
ה TWONAV מעט שונה בעל פונקיות שונות וממשק ויזואלי שדומה יותר למכשירי GPS המוכרים.
לגבי יציבות וכו'- אין לי ניסיון.
גם מחיר התוכנה אמור להיות זול יותר.
והיא אמורה להיות נפוצה יותר כך שיש יותר ניסיון.
שתי התוכנות לא זולות בכלל, כנ"ל מפות סמש.
עם זאת התוכנות מתקדמת ובעלת פונקציות מאוד מעניינות למשתמש "המתקדם".
את ה TWONAV אני פחות מכיר, וממה ששיחקתי היא אמורה להיות נוחה ואינטואיטיבית.
הLAND היא בהחלט אחת התוכנות המתקדמות בשוק וממשק המשתמש שלה זהה לכל תוכנת מחשב קונבנצינאלית ולכן אני בחרתי בה.
עם זאת כפי שאתה רואה היא לא עובדת חלק, מה שאני כלקוח מאוד לא אוהב בטח לאור העלות ששילמתי עליה.
לא הייתי ממהר לקנות את התוכנה, ואם עוד אין לך מכשיר ממליץ להתעמק לפני הוצאה גדולה.
איני יודע מה הצרכים שלך.
אבל במרבית המקרים מכשיר GPS "קונבנציונאלי" שמריץ WM עם מסך גדול ותוכנת עמוד ענן יתן לך כל מה שאתה צריך בשטח- בעלות לא גבוהה בכלל.
תודה עומרי
הנה הקישור לתוכנת האנדרואיד
http://www.twonav.co.il/shop/product...p?ProductID=79
מה דעתך על האופציה הזו?
זו אכן ה TWONAV ולא ה LAND מכאן שאין לי ניסיון רב.
צריך למצוא משתמשים שיודעים לספר האם יש בעיות כלשהן.
קח בחשבון שהנ"ל ללא מפות סמ"ש ויש לרוכשם בנפרד אם אתה מעוניין בהן.
מציע לך להוריד את התוכנה דרך האתר שלהם, ולהתקין לצורך התנסות- יש אופציה כזו.
אם אין לך מכשיר אנדרואיד ביד, הורד ל PC ותבחן את הממשק.
ראה שהממשק אכן נוח לך- כאמור ממשק דומה לכל מכשירי כף היד למניהם ופחות "ווינדוסי".
מבחינת פונקיות- כאמור היא דלה יותר אבל מדובר בפיצ'רים שרוב המטיילים לא משתמשים בהן.
שווה לבדוק גם אלטרנטיבות אחריות כמו אוזי וכו'
"הדלה יותר", מעל ומעבר לרוב רובם של הג'יפאים (שמסתפקים בפונקציות הבסיסיות שיש בנווגייד) ...
אני אישית, מעדיף את המימשק של הטונאב על הלנד.
כפתורים גדולים כך שניתן לתפעל באצבע (לא מחייב סטיילוס), בניווט מכסימום מפה על כול המסך.
הפונקציה היחידה שיש בלנד והייתי רוצה, סריקת מסלולים קרובים (למקום ההימצאות) מתוך ספריית המסלולים.
מנסיוני, הטונאב יותר יציבה.
רענן
נ.ב - לדעתי אפשר לחסוך ולא לרכוש את מפת סמ"ש (רוב התכנון והניווט נעשה על מפת ה 50000 המאוד איכותית)
אחלה תודה , אני אוריד להתנסות
הורדת תוכנה מעודכנת וכן הוראות לשימוש באמיגוס ניתן למצוא בקישור http://www.twonav.co.il/shop/content-page.asp?extra=32
שימו לב שיש כאן בעצם שני חידושים:
1. תכנת ניווט בחינם TwoNav Free (עד היום היתה רק תכנה בתשלום וכעת מוצעת תוכנה חינמית מופחתת ביכולות).
התכנה החינמית מתאימה לכל מערכות ההפעלה (אנדרואיד, אייפון/אייפד, חלונות...).
2. ה"אמיגוס" שהוא חלק מהתוכנה החינמית.
נסיון שימוש באמיגוס:
בשבוע שעבר הובלתי מסע בן 12 שעות לזכר חבר שנהרג.
היו שתי קבוצות של אופניים, קבוצה של רצים, שני ג'יפים שעשו לוגיסטיקה, וקבוצה של מטיילים ברגל.
השימוש באמיגוס היה אינטנסיבי לתאום חבירות ומפגשים בין הקבוצות.
המערכת הראת מיקום גם באזורים שבהם לא ניתן לדבר בסלולר, וחסכה הרבה מאד "קשקשת בקשר"
מה זאת אומרת בחינם ? אם יש לי מפות מכויילות בפורמט מתאים אני יכול להוריד את התוכנה ללפטופ ולהשתמש בה ? או שיהיו הפתעות בדמות רק מפות שנרכשו \ חלונות קופצים וכל מיני שטויות כאלו
תודה
מדובר על שתי תוכנות חינמיות שניתנות להרחבה בתשלום.
את שתיהן ניתן להוריד מהקישור ששמתי למעלה (כעת זמינות גירסאות מעודכנות).
Land החינמית מאפשרת תכנון הטיול במחשבי חלונות או מקינטוש.
דוגמה ליכולות חינמיות: יצירה ועריכה של מסלול הטיול (נתיב), צפיה במפות חינמיות בחיבור לאינטרנט, צפיה במפות מכוילות, חיפוש והורדת מסלולים ישירות מאתרי מסלולים, "אמיגוס"...
TwoNav החינמית מאפשרת ניווט בכל מערכות ההפעלה שיש בשוק (אייפון, אנדרואיד, חלונות...)
דוגמה ליכולות חינמיות: צפיה במפות חינמיות בחיבור לאינטרנט, חיפוש והורדת מסלולים ישירות מאתרי מסלולים, "אמיגוס"...
שלוש הערות/תוספות:
1. הסבר על חיפוש והורדת מסלולים לאזור הטיול ניתן למצוא בקישור.
2. כעת זמינות להורדה גירסאות חינמיות מעודכנות. בין היתר תוקן הבאג שלא איפשר ניווט בגירסת החלונות - TwoNav Tablet Free
3. "חלון קופץ" יש בנסיון להפעיל את היכולות המתקדמות.
האם תוקן הבאג שלא מאפשר ביטול הזום האוטומאטי? (שלא אישר לנווט עם התוכנה בלי לשדרג אותה בתשלום)
גם לא ניתן היה לשנות את ה COM עבור ה GPS....
עדכון:
התקנתי, בדקתי, עדיין המצב זהה.
צריך להיות מאוד מוכשר לנווט בזום האוטומטי.
בדיוק בשביל זה יש גירסאות ביטא...
כשכתבתי "תוקן הבאג שלא איפשר ניווט בגירסת החלונות" התכוונתי לחיבור ה GPS, שכעת הוא אפשרי.
בנושא הזום, מציע שתסתכל בהגדרות ("תפריט > הגדרות > תצוגה > זום אוטומטי") ותגיד איך היית רוצה שהמערכת תעבוד.
אשמח לקבל חוות דעת בנושא מנסיונם של אחרים.
גיא שלום,
גם אני לא הצלחתי למצוא את הכיוונון / הגדרות משביעות רצון לזום האוטומטי. על כן העברתי אותו למצב כבוי.
העניין הוא,
הרעיון של מעבר בין מפות ברזולוציה שונה כשהפרספקטיבה לתא השטח נשמרת, מצוין ! אבל,
בפועל מתקבל ZOOM IN גדול מידיי (תא השטח מצומצם ). ביצוע ZOOM OUT (ע"י הכפתורי + ו - שבצד ימין) מחזיק לשניות ספורות
ואז שוב חוזרים לתא השטח המצומצם.
מבחינתי המצב האידאלי,
לכול מפה אני קובע את מצב הזום כברירת מחדל . אח"כ כשאני עובר בין המפות, הזום בהתאם למה שקבעתי .
כאשר אבצע הגדלה הקטנה תוך כדיי ניווט , לאחר כמה שניות (שניתן להגדיר) המפה תחזור לזום ברירת המחדל.
עוד דבר שהייתי רוצה, כפתור (שקוף למחצה) לביטול/הפעלת הזום האוטומטי לצד ה + או ה - של הזום.
רענן