תגובה: ג'יפ ראשון עד 55 אלף שקל
שרשור מעניין, אבל אחרי שקראתי אותו שוב ושוב אני מנסה לחפש את ההתלבטות.
הרי פותח השרשור אם הבנתי נכון מעוניין יותר ברכב נוח ומרווח לכביש עם פוזה של רכב שטח קרי- suv\ קרוס אובר.
האמת, הצלחתם לבלבל גם אותי!
אז אני שואל את פותח השרשור כמה מזמן השימוש ברכב הוא מיועד לנסיעות משפחתיות בכביש וכמה לשטח.
ואם לשטח, באיזו רמת עבירות מדובר ברוב הטיולים???
;) אני שמח ששאלת ושוב חזרנו להתחלה.
אני מסכם:
כמו שאמרתי המשפחה גדלה זאת אומרת שאני צריך רכב גדול יחסית אם תא מטען מרווח.
שימוש של רכב הוא יהיה 70% כביש ו 30% שטח.
שטח על ההתחלה הוא חול ושבילים אם עבירות קלות.
בשלב מאוחר עם קצת ניסיון כמו בסרטון של אסף שצורף,שבילים רצינים יותר,אבל לזה יש לי עוד זמן.
שורה תחתונה:
רכב משפחתי מרווח לכביש,אם יכולת לשרת אותי בסופי שבוע במיוחד לטיולי דיג לים אם חברים וטיולים משפחתיים בשבילים ויערות.
תקציב עד פחות מ60 אלף ש"ח
אני מקווה שסידרתי קצת את הדברים.
שוב תודה
ממתין לתגובתכם
מתי
מה שאתה מחפש זה SUV בגודל מלא, יעני ארוך.
אני ממליץ על טרופר בנזין.
תצרוכת הדלק הגבוהה תתקזז עם האמינות לדעתי.
לדעתי SUV טוב שנכנס בתקציב , טאראקן 03 - 04
נוח, מרווח עבירות טובה יחס תמורה - מחיר ,מצויין.
ניתן לשיפור - הגבהה, נעילות וכו'
עליות אחזקה נמוכות ביחס ל SUV דיזל אחרים.
ניב
יש לך הרבה אופציות, בתנאי שתשכח מחסכוני בדלק (אין רכב שטח גדול חסכוני בדלק).
אתה יכול לבדוק גם את כל מבחר הכלים היפאניים הגדולים - פאג'רו/קינג, טראנו... אל תנעל על דגם, אלא חפש כל מה שבטווח המחירים שלך. אל תיקח את המחירון כמשהו שנחקק בסלע - היום כל רכבי השטח, אבל כולם, נמכרים מתחת למחירון. ההיצע גדול הרבה יותר מהביקוש, אתה יוצא דופן - יש הרבה יותר אנשים שאומרים ביי-ביי לרכב שטח שהוחזק רק לפוזה.
לגבי אותה XL7 בסרטון של אסף... שותף קבוע שלי לטיולים - הרכב לא מגביל בבחירת המסלולים, בכלל. אין נעילה, יש צמיגי שטח טובים (BF-AT) הגבהה קלה ומיגונים. והוא אכן מרווח באופן מפתיע - במיוחד תא המטען העמוק מאד. לשיטת הפורום, כנראה שהנהג טוב... :)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
לגבי אותה XL7 בסרטון של אסף... שותף קבוע שלי לטיולים - הרכב לא מגביל בבחירת המסלולים, בכלל. אין נעילה, יש צמיגי שטח טובים (BF-AT) הגבהה קלה ומיגונים. והוא אכן מרווח באופן מפתיע - במיוחד תא המטען העמוק מאד. לשיטת הפורום, כנראה שהנהג טוב... :)
לגבי איכות הנהג אני מעדיף שלא להגיב...
באשר לXL-7 מספר יתרונות וחסרונות:
נתחיל בחסרונות - הרכב במקור מוגבל ברמת העבירות - מרווח גחון לא מרשים, בשל העובדה כי דגם זה לא נפוץ בארץ עלול להיות קושי בהתאמת הגבהה מתאימה. חסרון נוסף - אין נעילות.
יתרונות - הרכב מרווח מאוד (משווק בניכר עם 7 מקומות ישיבה), עלות אחזקה נמוכה ואמינות גבוהה. שילדת סולם, סרן אחורי חי והילוכי כוח, בשילוב שיפורים בסיסיים (הגבהה נכונה והתאמת הצמיגים), אמנם לא הופכים את הרכב לרכב עבירות, אבל בהחלט מאפשרים נסיעה נוחה ובטוחה גם בשטחים קשים.
לסיכום - אנחנו מאוד נהנים מהרכב (אני בשטח ואישתי ביום יום), אמנם זה אינו רכב עבירות, אך עד כה לא הגביל אותי בטיולים סטנדרטיים ומהווה מבחינתי שילוב טוב בין כלל המרכיבים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
DanK
לגבי איכות הנהג אני מעדיף שלא להגיב...
באשר לXL-7 מספר יתרונות וחסרונות:
נתחיל בחסרונות - הרכב במקור מוגבל ברמת העבירות - מרווח גחון לא מרשים, בשל העובדה כי דגם זה לא נפוץ בארץ עלול להיות קושי בהתאמת הגבהה מתאימה. חסרון נוסף - אין נעילות.
יתרונות - הרכב מרווח מאוד (משווק בניכר עם 7 מקומות ישיבה), עלות אחזקה נמוכה ואמינות גבוהה. שילדת סולם, סרן אחורי חי והילוכי כוח, בשילוב שיפורים בסיסיים (הגבהה נכונה והתאמת הצמיגים), אמנם לא הופכים את הרכב לרכב עבירות, אבל בהחלט מאפשרים נסיעה נוחה ובטוחה גם בשטחים קשים.
לסיכום - אנחנו מאוד נהנים מהרכב (אני בשטח ואישתי ביום יום), אמנם זה אינו רכב עבירות, אך עד כה לא הגביל אותי בטיולים סטנדרטיים ומהווה מבחינתי שילוב טוב בין כלל המרכיבים.
שאלה, איך אתה ממקם את ה XL7 ביחס לגראנד הארוכה (99-2003 ) בסקלה של עבירות ?
(בהנחה שעקב אכילס של הגראנד (פרונטאקס) הוחלף לברזל)
רענן
הוא כתב שאין להשיג נעילות + מרכב ארוך משמעותית, אני מניח שהתשובה ברורה מראש גם לך.
לגבי נעילות אני בטוח שאפשר לעשות משהו, אני יודע שבדגמים המאוחרים הוחלפו הסרנים, לפחות הקידמי.
אבל אני מניח שאפשר יהיה להתאים סרן ברזל מכאני לחלוטין, בשילוב LSD במקור מאחור (ואולי בקרת משיכה ??) זה יכול לעבוד לא רע.