תגובה: למכור או לא למכור זו השאלה
היה לי פאגרו והיה לי פונטו, ואני עושה כ 2000 קילומטר בחודש.
אז כנראה שאני יודע טוב מאוד על מה אני מדבר !
נכון, הכול בתחזוקה עצמית ובדיקות שוטפות והחלפות יזומות.
אבל מה מונע מכל אחד מאיתנו לעשות זאת ???
היה לי פאגרו ידני קצר 97 במהלך שנתים.
התקלה היחידה שהיתה לי בו במהלך זמן זה, אלטרנטור שמת (1000 שח)
הכל מעבר לזה היו החלפות יזומות שצריך להחשיב אותם כתחזוקה שוטפת.
החלפת רצועת תיזמון ורצועות - 500 שח
מצבר - 600 שח.
צמיגים 1000 שח (קידמים בלבד)
סך הכול הוצאות 4100 שח
הפונטו היתה שנה - חגורת תזמון 1000 שח מערכת מיים 300 שח מצבר 400 שח
סך הכול 1700 שח.
אם נשווה בין השנים (ממוצע לשנה) הפאגרו היה יקר יותר ב 350 שח לשנה.
מבחינת ביטוח וטסט (צד ג בלבד) הפאגרו יקר יותר בכ 600 שח
מבחינת דלק הפאגרו צרך 1 ל 10 והפונטו 1 ל 14.
אם נניח 18000 לשנה (לפי שינוק) 1800 ליטר והפונטו 1280 הבדל של 520 ליטר
במחיר של היום מדובר על כ 4000 שח הבדל
סיכום ההבדל בין פאגרו לפונטו 4950
מבחינת ירידת ערך, הפונטו טס למטה. בזמן שהיה אצלי (שנה) הוא ירד בכ 4000 שח
הפאגרו יורד בשנה כ 2000 ל 3000 (נניח 3000)
ההבדל הוא של 1000 שח ירידת ערך לטובת הפאגרו.
סיכום ההבדלים - 3950.
כלומר בסופו של דבר הבדל של 4000 שח הוא לא "אופטימי" או כול כך "דבילי" כמה שאתה חושב...
אלא אם כן אתה הולך ל "מוסך מורשה" על כול שטות ומרשה להם לעשוק אותך באלפי שקלים !
במקרה זה, עלה והצלח...
אגב לא נכנסתי בכלל לנושא הבטיחות של רכבים קטנים (פונטו)
יצא לך לראות פונטו אחרי תאונה ??
אני אישית לא היתי רוצה להיות בכזו קופסת סרדנים בזמן תאונה.
מוני, תגובתי לא הייתה אישית.
אני מוכן להפגש איתך ולהראות לך את כל ההוצאות שהיו לי על הרכב במהלך שלושת השנים האחרונות. (והרכב שלי ממש לא נבלה שחוטה, הוא מתוחזק ברמה מאוד גבוהה)
אגב, רוב הדברים אצלי מבוצעים בעבודה עצמית, מה שדורש כלים מיוחדים - הרכב מגיע למוסכים.
כמו שאמרתי הכל מגובה גם ברמה של - זרקתי תוסף לדלק אז הוספתי עוד 85 שקלים לחישוב החודש.
מי שמכיר אותי יודע שאני מאוד פדנט בכל מה שקשור לטיפולים, אגב לפי ספר הרכב פאגרו דורש החלפת שמנים כל 7500 ק"מ, זה נלקח בחשבון? - 6.5 ליטר שמן מול 4, מסנן שמן מקורי מעל 200 ש"ח מול מסנן שמן מקורי ב 50.... לא ראיתי התייחסות שלך לטיפולים שעשית והפגרו היה אצלך שנתיים , לפי הקלומטרז המוצהר שלך ודרישות היצרן, אחת לשלושה חודשים עשית טיפול, לא עלו לך השמנים והפילטרים? עלו אבל זה נראה לך טריויאלי. החישוב שלך לוקה בחסר וחסר גדול מאוד.
צמיגים ב 1000 שקל , גם אם רק קידמיים, אני פוחד לשאול מאיזו פירמה ומאיכן "נגנבו", גם במקרים האלה אני מחליף את כל הארבע ( אגב בשלוש וחצי השנים שהרכב אצלי הוחלפו שתי מערכות צמיגים, כן הרכב נוסע ולא רק בכביש, עלות כל החלפת סט לא יורדת מ3500 ש"ח ואני לא מדבר על גוד ריטש, כמה סטים של צמיגים ניתן לרכוש לפונטו בסכומים האלה?)
רכבים בשנתונים האלה ,משאבת סולר בד"כ זקוקה לשיפוץ, הכי זול שתמצא אצל מישהו שמשפץ בבית ובשחור, לא תגיע לפחות מאלפיים ואם תעשה את זה במוסך אפילו ארבעת אלפים ואני לא מדבר על המרכזי ששם דיברו על סכום עם חמש אפסים מהצד הימני....
לא ראיתי שיש אצלך בחשבונות ברקסים שהוחלפו, נניח שאתה נוסע בשני הרכבים אותו מספר קילומטרים ,מתי שהוא הולכים ברקסים, בדקת הבדלי עלויות?
קיצר, אולי במקרה הספציפי שלך ההבדל בן העליות היה X (לא בטוח שזה שקנה ממך את הרכב לא היה צריך להשקיע הרבה יותר ולו רק ליישר קו), אבל כשאתה מייעץ למשהו ובמיוחד מנסיון, כדאי לקחת את כל הפרמטרים בחשבון.
לתקוע את הראש בחול ולומר שאחזקה של פאג'רו תהיה יקרה רק ב 4000 ש"ח משל פונטו באותה שנה לדעתי זה לא מקצועי והרבה פרמטרים כאן לא נלקחים בחשבון.
אם היה מדובר על ויטארה או רכב כזה הייתי מסכים.
יונתן דווקא בכיף על הויכוח. אתה פשוט לא הבנת את הראש שלי וגם של כל מי שמחזיק רכב בסגנון כמו של שיינוק ושאר החבורה שיצא למשל לסמוראידה האחרונה בשיירה. 2 מושבים זה המקסימום שצריך ברכב הזה כי כל פעם שנכנסים לאתגר צריך גם ככה שכולם יצאו החוצה חוץ מהנהג :)
מוני, אתה עונה בדיוק על מה שאני עניתי - כל עוד עושים לבד עוד יש מקום להשאיר את הסמוראי. אבל זה לא המקרה הנוכחי.
אמיר גם כשעושים הכל לבד, רק בחלפים הפרשי המחירים גדולים בהרבה...
ומי שעושה לבד יעשה לבד גם בפונטו, לא?
אמיר, ברור שאני מבין את הראש שלך!
אמנם אין לי סמופלצת, אבל האמן לי שאני מכיר את הסיטואציה מקרוב. אם לא היה לי אירוע באותו סופ"ש סיכוי גבוה שהייתי מצטרף לשיירה הזו...
ובכל זאת, מה רע בזה שאתה משקיע את אותה ההשקעה רק ברכב שיש לו גם ספסלים מאחורה? בטיולים כאלו אתה בא לבד, מקסימום עם עוד מישהו (ויצא לי גם לטייל לא מעט לבד ברכב שלי), ובעתיד אתה תמיד תוכל להעמיס זעטוטים על הספסל האחורי. שתי ציפורים במכה.
שמוליקו, עזוב, הבנו אחד את השני :)
יונתן - סמוראי טנדר וסמוראי ארוך אינם זהים ביכולות השיפור שלהם, למרות שיש כאלה שעדיין מנסים להשוות :) ומושב אחורי תופס מקום מיותר, אפשר לשים מקרר או סט מגירות מודולרי :) (לא תצא ממני בקטע הזה חבוב, אני נהנה מהויכוח :) )
אחרי שראיתי את הסרטון התאהבתי. זה בדיוק הצבע האהוב עלי.
הוא מתאים לצבע של ההרלי. ההרלי נכנס מאחורה?
אולי אתה רוצה להחליף אותו בסופה חבוטה וחלודה אבל בריאת מנוע ושלדה?
אם רק הייתי יכול להכניס לקבינה את שני הנסיכים...:)
אמיר, מסכן שיינוק. אנחנו מתווכחים לו על היבלות!
אבל הוא ייסלח לנו...
גם אם טנדר וארוך לא זהים מבחינת יכולת השיפורים הרי שלא מדובר כאן על טנדר עבירות מפלצתי, אלא על רכב טיולים מעולה.
כל סמוראי ארוך משופר לא נופל מהרכב הזה מבחינת עבירות. ולראייה גם בחבורה המדוברת (שמעלה מדי פעם סרטונים) יש סמוראים ארוכים שבנויים לעילא ולעילא.
אני מבין את הרצון להחזיק בכלי שעשועים, שניתן לשפר ולשחק אתו כיד הדמיון. אבל אלו אינם רכבי טיולים קלאסיים, אלא רכבים לשעשועי שבת קרוב לבית. ולראייה זהו גם השימוש העיקרי שלהם.
מבחינה פרקטית, סמוראי ארוך, שבנוי נכון ייתן הרבה יותר תמורה מסמוראי טנדר, וב- 99% מהמקרים גם לא ייפול ממנו בעבירות. בטח לא במסלולי הטיולים הרגילים וגם הרבה הרבה יותר מהם.
הספסלים מפריעים לך ולא מתאימים לשימוש העיקרי שלך? פרק אותם ושים אותם במחסן. יום אחד כשתצטרך תוציא אותם ותשנה מעט את הארגון של הרכב.
כרכב לטיולים, ארוך יהיה הרבה יותר אפקטיבי. לדעתי זה גם השימוש ששיינוק ייעד לרכב הזה מלכתחילה.
אגב, אני מניח שאני אעמוד בפני דילמה דומה בעתיד הלא רחוק. כרגע הסמוראי משמש כרכב פרטי שעושה כ- 1000-1500 ק"מ בחודש, וטיולים ארוכים במדבר מדי פעם.
ברגע שתהיה לי את האופציה להחזיק רכב פרטי (אם לבד או מהעבודה) הג'יפ יהפוך לרכב טיולים נטו. אז אני כבר לא בטוח שהסמוראי הקצר והסגור שלי יענה על הדרישות...
אחת האופציות שאני חושב עליה זה להחליף לארוך, שיבנה כרכב טיולים. אז גם אוכל לשפר אותו הרבה יותר ממה שכרגע שלי (שנוסע המון על הכביש), וגם אוכל ליהנות מרכב פתוח עם אופציה להסעת נוסעים מאחורה. וכל זה בעלויות אחזקה ודלק מגוחכות באופן יחסי.
האופציה השנייה היא לקנות סיקס שישמש לרכב טיולים ופאן. אבל אני באמת חושב שבסמוראי ארוך יש לא פחות מקום מבסיקס קצר ולא צריך להיות בעלים של תחנת דלק בכל ירידה דרומה.
אני לא רואה את עצמי מתנייד בטיולים על SUV כזה או אחר. זה יחרפן אותי! (שיינוק- לתשומת לבך!)
התגובה שלך לא אישית אבל מה שאתה כותב מאוד אישי (-:
אתה מרמז שאני לא פדנט לא אחראי (קונה צמיגי זבל) לא מבצע טיפול עם חלפים איכותיים..
ובכלל לא כדאי לקנות ממני רכב, כי אני שוחט אותו היות ואני מתקמצן על חלקים איכותיים.
ולזה אתה קורא לא אישי ?!
נו שוין, כמו שסבא שלי זכרנו לברכה היה אומר...
אז בנימה לא אישית בכלל:
פילטר שמן לא צריך להיות "מקורי" כדי להיות טוב.
המקורי הוא רק מדבקה של היצרן, ודרך של היבואן לסחוט עוד כסף.
נכון, לא כל פילטר שמן הוא איכותי, אבל יש כאלו לא "מקוריים" טובים.
ועם קצת ידע אפשר לזהות את אלו הטובים. והעלות שלהם כ 80 שח.
שמן איכותי עולה בסביבות 80 שח ל 5 ליטר.
ובבקשה לא לספר לי שמנוע הטרקטור של פאגרו ישן בן 12 צריך שמן "סינטטי מלא" ישר מהיבואן בעלות של 200 שח לגלון.
כלומר ההבדל בטיפול בין פאגרו לפונטו היא סביב ה 80 שח לטיפול.
ל 18K בשנה שהם 3 טיפולים מדובר על הבדל של 240 שח.
הצמיגים שאתה מדבר עליהם (3500 לסט) אני לא יודע היכן קנית אותם אבל נראה לי שזו היתה קניה "לא ממש מוצלחת"
850 שח לצמיג ??? בקיץ שעבר קניתי 4 צמגי מקסיס שטח מלא 31 אינץ ב 710 בחיפה.
וזו לא היה המחיר הכי זול (הצמיג הישיר מכר אותם ב 680)
הצמיגים שאני קניתי היו בגודל של 235.75.15 או 29 אינץ (המקורי של פאגרו) ולא 31 כי 31 לא חוקים לפאגרו.
הם היו 50 50 של koyo מצוינים.
איך הגעת לזה ששיפוץ משאבת סולר מתחיבת בפאגרו בשנתונים הללו אין לי שמץ של מושג.
אני מכיר לא מעט פאגרו שהגעו גם ל 350000 קילומטר ללא שיפוץ, ונוסעים להם לא רע בכלל.
וגם אם משפצים, זוהי הוצאה חד פעמית של 4K וזהו.
ברקסים במהלך השנתים הללו לא "הלכו" לי.
אבל גם אם היו הולכים רפידות לקדמיים (מה שהולך בדרך כלל) עולים כ 150 שח.
וכן ידידי הם לא "מקוריות" אבל מנסיון איכותיות מאוד ועוצרות יופי.
ככלל מנסיוני ברכב ידני צריך להחליף ברקסים כל כ 3 שנים, והאחורים הרבה הרבה יותר זמן מזה.
באוטומט או למשהו שנוסע הרבה בעיר זה בערך כל שנתיים.
אבל אני מודה שכאן זה תלוי נהג.
זוגתי מחליפה ברכב שלה (יונדאי גץ) כל שנה או שנה וחצי, אבל היא נוסעת רק בעיר ובאוטומט.
נראה לי ידידי שאתה שכחת כמה דברים בפונטו המאוד חסכוני שלך.
בפונטו ראש מנוע יכול ללכת בקלות (מערכת מים בעיתית משהו)
הרדיטור הפלסטיק נסדק ודורש החלפה.
תושבות המנוע יכולות לקרוע בקלות את ההברגות במנוע.
מנגנוני חלון נתקעים.
ועוד ועוד.
בקיצור ידידי בנימה לא אישית בכלל, אם משהו רוצה לבזבז את כספו שינעם לו.
אבל לפחות שלא יטעה את כל האנשים האחרים ויטען שאין דרך אחרת.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שמוליקו
מוני, תגובתי לא הייתה אישית.
אני מוכן להפגש איתך ולהראות לך את כל ההוצאות שהיו לי על הרכב במהלך שלושת השנים האחרונות. (והרכב שלי ממש לא נבלה שחוטה, הוא מתוחזק ברמה מאוד גבוהה)
אגב, רוב הדברים אצלי מבוצעים בעבודה עצמית, מה שדורש כלים מיוחדים - הרכב מגיע למוסכים.
כמו שאמרתי הכל מגובה גם ברמה של - זרקתי תוסף לדלק אז הוספתי עוד 85 שקלים לחישוב החודש.
מי שמכיר אותי יודע שאני מאוד פדנט בכל מה שקשור לטיפולים, אגב לפי ספר הרכב פאגרו דורש החלפת שמנים כל 7500 ק"מ, זה נלקח בחשבון? - 6.5 ליטר שמן מול 4, מסנן שמן מקורי מעל 200 ש"ח מול מסנן שמן מקורי ב 50.... לא ראיתי התייחסות שלך לטיפולים שעשית והפגרו היה אצלך שנתיים , לפי הקלומטרז המוצהר שלך ודרישות היצרן, אחת לשלושה חודשים עשית טיפול, לא עלו לך השמנים והפילטרים? עלו אבל זה נראה לך טריויאלי. החישוב שלך לוקה בחסר וחסר גדול מאוד.
צמיגים ב 1000 שקל , גם אם רק קידמיים, אני פוחד לשאול מאיזו פירמה ומאיכן "נגנבו", גם במקרים האלה אני מחליף את כל הארבע ( אגב בשלוש וחצי השנים שהרכב אצלי הוחלפו שתי מערכות צמיגים, כן הרכב נוסע ולא רק בכביש, עלות כל החלפת סט לא יורדת מ3500 ש"ח ואני לא מדבר על גוד ריטש, כמה סטים של צמיגים ניתן לרכוש לפונטו בסכומים האלה?)
רכבים בשנתונים האלה ,משאבת סולר בד"כ זקוקה לשיפוץ, הכי זול שתמצא אצל מישהו שמשפץ בבית ובשחור, לא תגיע לפחות מאלפיים ואם תעשה את זה במוסך אפילו ארבעת אלפים ואני לא מדבר על המרכזי ששם דיברו על סכום עם חמש אפסים מהצד הימני....
לא ראיתי שיש אצלך בחשבונות ברקסים שהוחלפו, נניח שאתה נוסע בשני הרכבים אותו מספר קילומטרים ,מתי שהוא הולכים ברקסים, בדקת הבדלי עלויות?
קיצר, אולי במקרה הספציפי שלך ההבדל בן העליות היה X (לא בטוח שזה שקנה ממך את הרכב לא היה צריך להשקיע הרבה יותר ולו רק ליישר קו), אבל כשאתה מייעץ למשהו ובמיוחד מנסיון, כדאי לקחת את כל הפרמטרים בחשבון.
לתקוע את הראש בחול ולומר שאחזקה של פאג'רו תהיה יקרה רק ב 4000 ש"ח משל פונטו באותה שנה לדעתי זה לא מקצועי והרבה פרמטרים כאן לא נלקחים בחשבון.
אם היה מדובר על ויטארה או רכב כזה הייתי מסכים.
אני משתמש בפאג'רו ארוך אוטו' ביומיום ולטיולים , עושה לפחות 1500 בחודש . משאבת סולר , טורבו , דורשים שיפוץ אחת ל 150 - 250 אלף וזה לא זול , כל השאר - גומיות פעמונים, תושבות, וטיפולים אלו דברים שניתן לעשות בזול או ביוקר וזה תלוי בהעדפת חלפים מקוריים או לא . אבל בסה"כ למרות גילו , זה רכב שבהחלט ניתן להשתמש בו ביום יום .
לגבי הסמוראי - אני מתעלם מסכום המכירה , כי הערך שלו לא ירד בעקרון , אבל ההעדפות שלך עשויות להשתנות עם השנים ( חוסר הנוחות ) והפנאי שיש לך פוחת משמעותית כאשר ילדים נכנסים לתמונה. לכן - כל עוד אתה יכול להנות מהרכב - תשאיר אותו גם בתור רכב שלישי , כשתמצא אותו עומד בחנייה ומחליד ללא שימוש במשך כשנה שנתיים , אתה תדע לבד את התשובה.
ניר, שנה שנתיים עומד ומחליד כבר לא שווה למכור או כמעט בלתי אפשרי. 20-30 אלף שקל בכיס היום שווים הרבה יותר, גם אם הם "מחלידים" בבנק.
יונתן - אתה עדיין לא בראש שלי אבל זה בסדר, אני מכיר את הראש שלך :)
עליכם השלום. איזה דיון מעניין נפתח כאן!
בעיניין מטרת הסמוראי אז הוא בהחלט נועד לשמש כרכב טיולים ולא עבירות והשיפורים נועדו בכדי להנות מהיכולת לעבור ברוב המקמות ללא קושי ולהמשיך ולטייל ברוגע , כמובן שבכל פעם שהוא מטפס בגבורה מקומות קשיים אני מוצא עצמי מתרגש כילד בן 4 ומחפש את האתגר הבא בגבול היכולת של הרכב, אבל הוא אינו רכב סלעים.
בדבר הדיון על מספר המקומות אז דעתי היא כדעת אמיר , שני מקומות הינם מקור לשקט בטיול. בלי קשר לדעתי בדבר השקט, במקרה שלי הרכב גם מורשה יושבים מאחור!
יונתן תודה על הווידוי בהחלט מחמם את הלב :-).
דע כי דעתי הייתה כשלך בדבר הטיולים עם ילדים אך המציאות שונה!!! בסמוראי ארוך התנאים אינם נוחים ובנוסף בחורף קררר ובקיץ חם וילדים זה לא ג'יפ שאתה פשוט מגביר את הרדיו כאשר נשמעים רעשים וממשיך לנסוע (תאמין לי ניסיתי וזה לא עובד זה רק מתגבר :-)
ובכדי שתיהיה לך האפשרות לצאת איתם לטיול בכל מזג אוויר עליך גם להיות גם מאובזר ברכב המאפשר זאת.
בנושא התיקונים איני מכונאי בחסד אלא איש חינוך שיקום וחבלים ישנם דברים שאוכל לעשות לבד וישנם הרבה שלא אוכל גם בשל העובדה שאם הפג'רו ישמש אותי ביום יום לא אוכל להתעכב עם התיקונים.
ועם בפג'רו עסקינן אז לשאלתך יונתן הוא אצלי כשלושה שבועות ונקנה מחבר של חבר ולא אמורות להיות הפתעות ואף אין צורך ביישור קו.
בת זוגתי שתחייה נוסעת לא מעט וחייבת רכב משלה כך שהיא מחוץ לתמונה בפזל הרכבים.
קיצר לסיכומו של עיניין ואחרי שתבונתכם (של כל מי שהגיב) שעזרה לי הרבה!!
איני לחוץ על הכסף של הסמוראי, נכון שהביטוח כואב אבל הקפיא אותו.
אפרסם את הסמוראי למכירה ואדרוש עליו את המחיר שאני השקעתי בו כך שהגורל יעשה את שלו . מידי פעם שארצה לטייל אעשה ביטוח לשבוע ואצא לטיול עד שהוא ימכר או לא, וכך יצאתי ידי חובה הרי באמת ניסיתי למכור :-)
אם הוא מורשה ישיבה מאחור והוא גם עם קבינה פתוחה, יכול להיות שמישהו עשה קומבינה ולקח סמוראי ארוך וחתך אותו ? קומבינה בישראל ? :)
החזקתי במשך שנתיים שלוש את הסיקס לצד דיסקברי סטנדרטי ואח"כ לצד גראנד מוגבה ונעול. ארז אמר אז וגם צדק - שברגע שאבין שהגראנד עובר לפחות איפה שהסיקס , אפסיק לטייל עם הסיקס לחלוטין. החזקתי אותו ללא ביטוח וביצעתי טסט פעם בשנה בלבד (בחצי השנה שיותר נוח לטייל) , הייתי מוציא ביטוח זמני אחרי הטסט , מסתובב קצת בבור ויוצא פעם אחת לטפס במעלה זיק או משהו כזה כדי להרגיש שעשיתי משהו עם הרכב.
עשיתי בסוף חשבון שככל שעובר הזמן, אצטרך להחליף - צמיגים, מצבר, רצועות וצינורות , החלודה תזחל , מחזירי שמן יתייבשו , זה יהיה מטריד ויקר .
בשום אופן לא לחכות לאספנות ולהקפיא רשיון, למרות שיש לך רק עוד 6 שנים - כי אז אתה תקוע עם גוש ברזל עד אז. אני למשל התגרשתי ופיניתי את החנייה המקורה שבה עמד הג'יפ...
אמיר מחשבה יצירתית אך לא כך הדבר.
הרכב יבוא שנת 88, מתי פתחו אותו?!אין לי מושג!!אבל הרכב אחד לאחד טנדר!!!
בעולם מסתובבים טנדרים משנתונים מתקדמים גם. הרי לך תמונות מאוסטרליה שם פגשתי טנדר שנת 96 כחדש.קובץ מצורף 58073קובץ מצורף 58074
אל תדאג, אתה לא היחיד בפורום עם טנדר משנתון מדקתם (עאלק) ואני לא מלשין מי ;)
אני מבין שקשה לכם לפרגן וזה באמת בסדר הרי כולנו יהודים ;)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shainok
קודם כל האוטו שלך מעפן רצח. הוא מכוער ונוסע חרא והוא צהוב ששגיא אמר שזה לא בסדר ;)
סתם... ועכשיו ברצינות, אני ממש אוהב את הגגון עם הסולם ובוידאו הקפיצים שלך עובדים נורא יפה, מה יש לך שם?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shainok
לא יודע מה אתה רוצה..כולם מפרגנים.
לדעתי תנסה למכור..גם ככה השוק מת ואין קונים...אז המצפון יהיה שקט
השוק לא מת, הוא פשוט מוצף, בדברים אחרים, רוב האנשים לא מבינים את האיכיות של הטנדר, או הארוך,
ניתן לקנות היום במחירים שהם שווים סברבן, סופה, הילקס, דיסקו, טרופר, ג'ימני, קשה למצוא את הבחור הספרטני שיעדיף לרכב על סמוראי טנדר קליל וקפיצי. רוב אלו שמוכנים, כבר מחזיקים כזה. :cool: