גם עם 4.10 יש בור (בור אמרתי? המכתש הקטן) בין שלישי לרביעי.
Printable View
חברים שלום
כל רכבי הרנגלר משנת 2007 ואילך (למעט רוביקונים 2012) שנמכרו בארץ הם עם גיר אוטומט ו1:3.73 בסרנים.
הבור בגיר שכולכם מדברים עליו בין 3 ל 4 לא ישתפר על ידי שום שינוי מכאני לא בסרנים ולא ברובי קראולר.
בשביל להחזיר לרכב את יכולת התאוצה המקורית ולהחזיר את הספידומטר למצבו המקורי יש צורך להחליף או יחסי העברה או להתקין מחשב שינויי גודל גלגל.
ארנון
ארנון, אתה מדבר על להחליף יחסי העברה איפה ? בגיר או בסרנים ?
השאלה היא האם ניתן בשלב ראשון להוסיף זחל לפתור את בעיה מספר 2 מבלי לשנות יחסי העברה בסרנים ?
אם לא שיניתה גודל הצמיגים זה טוב ואין צורח בשינוים במערכת.
האם יהיה כח יתר לסרן דנה 30 קדמי שעלול לשבור ציריות ?
יש בעיה רק אם RUBICRAWLER ללא שינוי ביחסי העברה
אמיר
בגיר לא ניתן להחליף יחסי העברה צריך להחליף יחסי העברה בסרנים.
כאשר לדנה 30 הקידמי לא מומלץ לרדת ליחסים של 1:4.88 או יותר נמוך אלא לעצור ב 1:4.56
הרוביקראולר נותן פשוט UNDERDRIVE של 1:2.72
כלומר בשילוב שלו ניתן לקבל 2X4 או 4X4 עם הפחתה של 2.72 זאת כאשר הטרנספר נצא ב HI
כאשר הטרנספר נמצא ב 4X4 LOW שברנגלרים נותן הפחתה משל עצמו ל 2.72 אז שילוב של הרוביקראולר ייתן הפחתה של 7.4 (2.72 x 2.72 )
בואו נגיד שסיכמנו את נושא הזחל ועכשיו אנחנו מתמקדים בבור בין שלישי לרביעי. בואו נגיד גם שהבנו שיש בסרנים 3.73.
התיאוריה שלי אומרת שבשלישי אני על טורים גבוהים מדי, וברביעי נמוכים מדי, מה שגורם לרכב להוריד הילוך (קיקדאון, מילה שאגב תנסו לכתוב באייפד ותראו איזה תיקון שגיאות מוצע) לעיתים תכופות ולא רצויות. אם אני מחליף יחסי העברה ל 4.56 אזי הטורים יעלו בכל הילוך למהירות נתונה, ולכן יכול להיות שהבעיה תיפתר.
דעתכם ???
האמת, עם כל הכבוד, אני לא בדיוק מבין לאיזו בעייה אתה "מציע" את הפתרונות האלה.
כבר הבנת שיש "בור" בין ההילוכים 3-4 והדרך לפתור אותו הוא להחליף את הגיר = יחסי העברה/גלג"ש של ההילוך השלישי, הרביעי או שניהם.
כל פיתרון אחר ישנה את נקודת "האי-נוחות" (הסל"ד בו הבור נמצא) אבל הבור ישאר כמות שהוא, משום שלא השתנו יחסי העברה בין ההילוכים 3-4.
עכשיו, אם אתה מחפש "תירוצים" (כמו כולנו, אני מודה:)) לשנות יחסי העברה בסרנים או להתקין זחל או שניהם (עוד יותר טוב...) - לך על זה.
הבור ישאר "בור". קיק-דאון יכנס כשהמנוע יגיע לבור (שיהיה כמה סל"ד גבוה יותר) ואתה תרצה עוד כוח (לחיצה על הדוושה). ואתה תרגיש יותר בשליטה, בשטח.
כמובן שאתה יכול לבדוק אם יש גיר אחר שמתאים להתקנה למנוע ולטרנספר של הרנגלר ולהתחיל לתעסק עם מתאמים ושינויים במחשב אבל נראה לי שפה זה לא יפתור את "הבעייה" שאתה מעלה..