שכבתי קצת מתחת לויגו וגיליתי שרדיאטור הגיר מעביר צינור דרך תחתית הרדיאטור הראשי של האוטו,האם עדיין מומלץ להוסיף רדיאטור או אולי להחליף את המקורי במוגדל(איזה מומלץ וממי לקנות) או אולי קודם לחבר מד חום לשמן גיר ולנסוע איתו לבדיקה,תודה ירון
Printable View
שכבתי קצת מתחת לויגו וגיליתי שרדיאטור הגיר מעביר צינור דרך תחתית הרדיאטור הראשי של האוטו,האם עדיין מומלץ להוסיף רדיאטור או אולי להחליף את המקורי במוגדל(איזה מומלץ וממי לקנות) או אולי קודם לחבר מד חום לשמן גיר ולנסוע איתו לבדיקה,תודה ירון
יש גם מקור נוסף במחיר זול מאד המישלוח לארץ 63 $ בלבד וומיסים בארץ כולל הכל עוד 180 ש'ח הגודל הפיזי בדיוק כמו 405
מוצר ש''ע להיידן 778 קיבלתי והוא מתאים בקלות לכל מקום שמתאים היידן 405
http://www.ebay.com/itm/ws/eBayISAPI...E:L:OC:US:1123
בשביל להוסיף עוד ענין לדיון הזה אני מעלה את הנקודה הבאה:
בפיתרון המוצע הווה אומר חיבור טורי של הקולר אוויר לרדיאטור ישנה הדדיות בין טמפ' האוויר, נוזל הקירור, הנוזל בגיר ואחרון חביב טמפ' שמן המנוע.
קולר שמן למנוע שמחובר באמצעות מתאם סנדוויץ+טרמוסטט מובנה יפחית במידה ניכרת (מנסיון) את טמפ' העבודה של השמן ובמקביל את טמפ' נוזל הקירור תחת עומס.
השינויים בטמפ' העבודה של שמן המנוע וכפועל יוצא טמפ' נוזל הקירור ישפיעו גם על יעילות הקירור של הנוזל ההידראולי בתיבה במעבר דרך החליל.
זה יכול להתאים באפליקציות בהן אין מקום להתקנה של קולר אוויר גדול או שעדיין נדרשת הפחתה נוספת של טמפ' הנוזל בגיר.
סוף סוף הסתיים הפרוייקט,התקנתי שעון חום ביציאה מהגיר,נסעתי איתו כחודש,בגרירה תוך כדי עמידה בפקקים של צהריים החום עלה עד 108,שלב שני הבאתי מאיביי רדיאטור b&m הייטק עם פן של ספאל ויונית הפעלה בילט אין,החום היום לא עובר את 94,תודות: גילי בשטח התקין את מד החום וכל נושא הצינורות,רפי מרוקסוליד בנה תושבת וחיבר את הרדיאטור למקומו.תודה לכל העונים לשאלותי(עלות כללית קצת מעל 2000 שח,חלקים ועבודה)ירון
תוהה אם ההודעה שלי תקפיץ אבל יש לי שאלה -
איזו צנרת מומלץ לחיבור קולר גיר ? מהיכן ניתן לקנות באיזור ת"א/פ"ת והסביבה ?
כנ"ל מחברים.
תודה.
http://www.d.co.il/33865390/13530/
צנרת גמישה 3/8" בצבע כחול עמידה בשמן ועד טמפ' של 150 מעלות צלזיוס .
לא להתפתות להתקנת צנרת של דלק (הם מתפוררים מבפנים מהחום הרב של שמן גיר).
בהצלחה
רענן
ספארקו?? אין משהו יותר פשוט ?
יצרן/משווק אחר. ספארקו זה מותג שמתקשר בדרך כלל לעולם המירוצים והמחיר בהתאם, אני טועה?
אין קשר אמיר..
הלינק של רענן זה לחנות בדרום ת"א שבמקרה שמה נקרא כמו המותג האמריקאי. במקרה יצא שזה אותו שם :)
הבנתי, תודה.
אגב פעם הם ישבו שם באמת, ליד שוקן.
מה הסיבה לכשל בגיר של הטרופר?
בנוגע לצנרת מומלץ הצינור הכחול שמיוצר ע"י איטון ומשווק ע"י אפל ובניו.
חשוב לתת את הדעת על מחברים!! גיר ללא שמן זאת צרה גדולה יותר מגיר מתחמם!!
בנוסף , נראה לי שהחברים כאן פיתחו תילי תילים של תיאוריות ....:) פינוי חום ברכב זה סיפור מורכב...
היי
חדש פה.
1.מחפש המלצה ליוניט עם שעון למדידת טמפ' שמן גיר.
2. איפה להרכיב אותו? לפני הכניסה לחליל או אחרי היציאה מהקולר גיר לכיוון הגיר?
תודה
ברוך הבא !
הכי מדוייק להתקין החיישן ביציאה מהגיר על ניפל T (שלא יפריע לזרימה).
מחוון אנלוגי
חיישן
יש כמובן מלא סטים דיגטליים (אישית ללא ממליץ על דיגטאליים , מעלים את לחץ הדם בטרופר בנזין בכל אופן).
בהצלחה
רענן
תודה.
מבחינת דיוק לא עדיף דיגיטלי?
הדיוק נקבע גם ע"י החיישן .
אין משמעות לדיוק אבסלוטי ולכן תצוגה דיגטאלית (ספרות) רק מעיק ומקשה על קליטת הטמפ' במבט חטוף.
עקרונית טמפרטורת גיר מיטבית היא סביב ה 80 מעלות צלזיוס.
כאשר במאמץ קשה (עליות ארוכות איטיות, רכב עמוס, שיא החום בקיץ ועם מזגן) עד 120 מעלות צלזיוס זה נסבל.
מעבר לזה ולזמן ממושך מתחילים להצטבר נזקים לגיר.
רענן
תודה רבה
רענן, ברוכים השבים.
אם אנחנו מסכימים שפחות חשוב דיוק אבסולוטי.
ואם ההעדפה שלך היא מדידה אנאלוגית, שבניגוד לדיגיטילית, מגיבה טיפה יותר לאט....
אתה לא חושב שעדיף סנסור "חיצוני" שמוצמד על הצינור מתכת שיוצא מהגיר?
זה חוסך לגעת בזרימת שמן עצמה (לא צריך להוסיף T מיוחד לרגש), זה גם יותר אמין מבחינת השמן, וגם מבטיח שלא תהיה פגיעה בזרימה של השמן (T, מחברים, הצרות...).