לא סבלתי מהתחממות בכלל. הכל התחיל מייד לאחר החלפת הנוזל קרור.
אבדוק את עניין המניפה החשמלית.
Printable View
לא סבלתי מהתחממות בכלל. הכל התחיל מייד לאחר החלפת הנוזל קרור.
אבדוק את עניין המניפה החשמלית.
עדיין מתחמם בעמידה.. יש למישהו פתרון? אני לא יכול לסוע רחוק כי הוא מתחמם בכל רמזור.. מישהו מאזור ראש העין?
יתכן והטרמוסטט לא נפתח כראוי.
לשם הניסוי, פרק את הטרמוסטט וסע בלי. המנוע יתקשה להתחמם, אבל תוכל לראות אם עדיין מתחמם ברמזורים.
אם לא תסתדר לבד, שלח לי הודעה פרטית ואבוא לעזור. (פתח תקווה)
לפני שאתה רץ לפרק ...
תניע את המנוע כשהוא קר, "תתרגל" לרעש ולרוח שהמאוורר מושך אוויר.
תן למנוע להתחמם עד ל 3/4 ותרגיש ותשמע האם המאוורר מושך אותו דבר ?
בעקרון צריך להיות רעש חזק של איזה מנוע V6 עוצמתי. אם אין, בעיית פאן קלאץ.
כדאי שתנסה לשחזר האם השתוללת בבוץ/שלוליות לפני הבעיה ? אם כן, תשטוף עם צינור את הרדיאטור מכיוון החלק הקידמי.
בהצלחה
רענן
אבל אי אפשר באמת לבסס את הבדיקה עפ״י שמיעה?
חוץ מזה, אם הייתה הפרדה חלקית בלבד הוא לא היה אמור להיות מסוגל לסובב את המאוורר ביד אפילו עם מעט כוח?
כשאתה בעמידה והאוטו מתחמם, תנסה לתת הרבה גז בניוטרל, המד חום מתחיל לרדת או שזה לא משפיע?
היית לי בעיה דומה
לבסוף זו היתה המשאבת מים
האוטו היה מתחמם בעמידה ולא בנסיעה
(ואצלי זה לא היה הפאן קלאץ)
תנסה לנקז אויר
היה לי פעם פיז'ו 309 ושהחליפו לי מים שכחו להוציא את האויר וזה משפיע מאוד על התחממות המנוע
וגם שאתה בודק את מפלס המים רק כאשר המנוע קר (שפותחים את פתח המילוי שהמנוע חם הוא שואב אויר אז לא מומלץ)
זאת בדיקה קלה שווה לנסות
אם זה לא זה אז הגיוני מאוד שזה המשאבה
לא יודע איזה מנוע היה לפזו שלך
אבל למנועים הישנים היו פתחי ניקוז מיוחדים להוצאת אוויר מהמערכת
כמו וונטיל כזה ועד כמה שאני יודע אין את זה בגימני
אז איך בדיוק עושים את זה?
עדכון:
לאחר בדיקה, שמתי לב שברמזורים, כשהמנוע מתחיל להתחמם, אם אני לוחץ על הגז, אז הוא יורד, מה שאומר-> פאן קלאץ לא נכנס לפעולה.
ואכן , לאחר בדיקה, הפאן קלאץ לא נכנס לפעולה .
לאחר בדיקה מעמיקה, הסתבר שהטרמוסטט נתקע-> הוא זה שמכניס את הפאן קלאץ לפעולה כנראה, ולכן מה שנשאר זה להחליף טרמוסטט.
איפה יושב הטרמוסטט?
טרמוסטט מפעיל פאן קלאץ׳???!!! אתה בטוח חביבי?
לא יודע אם ישירות, אבל כנראה שאם הוא תקוע אז הוא גורם לכך שהפאן קלאץ לא יכנס לפעולה.
מה הבעיה? כבר כתבתי לך, פרק אותו ותבדוק שוב
לא קשה, עשר דקות עבודה
לירון, האם אתה בטוח שזה 10 דקות? דיברתי עם מספר מוסכים שאמרו שבדגם הזה צריך לפרק הרבה דברים בשביל להגיע אליו.. עד עכשיו הייתי בטוח שהוא ממש נגיש.. אולי טעיתי?
מה ההבדל בין הדגמים לגבי מיקום הטרמוסטט?
כבר כתבתי לך,
צור איתי קשר עם הטלפון שלך בפרטי ואשמח לעזור לאתר ולפרק..
לגבי הנגישות, זה לא מדע טילים, מקסימום קצת לא נוח.
אגב, איזו בדיקה ביצעת שהובילה למסקנה שהטרמוסטט תקוע?
לי זה נשמע יותר בכיוון הפאן קלצ' או משאבת מים או אויר...
תן פרטים
כתבת שביצעת את הבדיקה המצוטטת והכל הרגיש תקין. אז אני חייב לשאול, איך הגעת למסקנה שהטרמוסטט נתפס? ואיך שללת בוודאות שאין לך אוויר במערכת?
אם הטרמוסטט נשאר סגור אז כמובן שהרדיאטור לא יתחמם ולכן הפן-קלאצ' לא ירגיש מספיק חום ולכאורה לא יעבוד בצורה תקינה.
אני הייתי מתמקד בסיבות שבגללן הטרמוסטט לא נפתח, זה הדבר הכי הגיוני לאור העובדה שחוץ מלהחליף נוזל קירור לא ביצעת שום שינוי ברכב!