אגב, פולי כזה פתר לי בעיה כזאת בניבה פעם....
Printable View
אגב, פולי כזה פתר לי בעיה כזאת בניבה פעם....
לגבי הפולי - יכול להיות. תנסה.
לגבי הרדיאטור - מה ההבדל בשטח הפנים, באחוזים, בין הרדיאטור הנוכחי והרדיאטור של דגם הטורבו?
ערן,
שאלתי חבר שגם שם מנוע כזה לגבי ההתמודדות עם חימום ו..
לפי התשובה שלו משהו בכל זאת לא כ"כ מסתדרלגמרי עם הבעיה שלך.
הרדיאטור שלו זהה בגודל זהה א ב ל הוא טוען ששמו רדיאטור שהמרווח בין הצלעות גדול יותר וכך יש יכולת ליותר אויר לעבור דרך הרדיאטור.
כמו כן חזית הפלסטיק "הגריל" של הרכב מוקמה מחדש כדי שיהיה מקום ל2 ונטות עם מתג שליטה ידנית המופעלות כשצריך.
הרכב שלו נוסע מצויין ולדבריו מגיע בתנאים קיצוניים לקצת מעל החצי ולא יותר מזה.
אגב,
ונטה עם מתג הפעלה ידני עשתה נפלאות בשמירת טמפ' נמוכה בניבה גם בימים החמים ביותר בנגב,במקום 3\4 החום עמד על חצי.
התוספת של הרדיאטור הגדול יותר בגודל הכללי היא בערך 10%.
אני לא מתכוון לשנות את מיקום הגריל והצורה הכללית של האוטו, מה גם שאני לא כל כך רוצה לשים וונטות לפני הרדיאטור, כי כשלא צריך אותן - בחורף - או בין עירוני הן סתם יפריעו לזרימת האויר. בכל מקרה, זה עדיין בעיתי לדחוף שם וונטות, אפילו אם מזיזים את הגריל.
ערן,
עד שהוא לא אמר לי שהוא שינה משהו בגריל לא שמתי לב בכלל שיש שם משהו שונה,ככה שהצורה של הרכב נשארת זהה-הגריל שהוא שם הוא של טויוטה שנת 2000.
מעבר לכך,אולי בעייתי אבל אפשרי לשים את הונטות,ובחורף זה לא משנה,ובקיץ כשלא צריך אז לא צריך והן עדיין לא מפריעות..
1) אני מאוד אוהב את הגריל שלי ופחות אוהב את זה של דגם 2000.
2) למצוא ממשומש, זה קשה ומדיר וחדש בטח עולה הון קטן!
בקיצור, זה לא הפיתרון שלי, פולי קטן יותר אני אבדוק אם ניתן להשיג או ליצר ואני אחכה לתשובה מאנשי החישובים שכאן בנוגע לרדיאטור גדול ב- 10% שאני לא יודע איך אני אדחוף שם...
אני חושב שאני גם אנסה להשיג טרמוסטט שניפתח בטמפ' יותר נמוכה מהמקורי, למרות שאני לא חושב שזה יעזור כי הוא ממשיך להתחמם גם אחרי טמפ' של פתיחה מלאה של הטרמוסטט...
מנסיון... הוספת ונטה או אפילו שתיים מקדימה עם הפעלה מבוקרת ע"י מתג יעזרו לך מאוד, ואפילו יגרמו למזגן לקרר היטב יותר. ובחורף פשוט אל תפעיל אותן. ישנם דגמים של SPAL חזקים ודקים במיוחד שיכנסו אף במרווחים צפופים.
עוד בדיקה - הפעל מזגן ותן למנוע לעבוד בסיבובי סרק עד שמתחמם הרכב והקלאצ' פאן נכנס לעבודה, אם ממשיך להתחמם פתח מעט את מכסה המנוע (כ 10 - 20 ס"מ) ובדוק אם יש שיפור בחום אם כן אז צריך לדאוג לפיזור חום יותר יעיל מתא המנוע אפילו ע"י הוספת כונסי אויר בצידי הרכב או בצידי מכסה המנוע בכדי שהאויר החם יזרום החוצה.
הקטנת פולי והחלפת רצועה לקטנה יותר תשפר את המצב מאוד. האלטרנטור בסיבובים נמוכים יעבוד יותר טוב, משאבת המים תפעל יותר טוב, ואתה יודע מה לדעתי גם יהיה פחות עומס על המנוע.
רמי.
יש לי פתרון בשבילך, אבל הוא לא זול, ואם אני זוכר נכון אתה קצת "חסכן"
1. זרוק את הרדיאטור שלך לפח.
2. נתק את רדיאטור המזגן ושים בצד.
3. זרוק את המאוורר המכני יחד עם הקלאצ'.
4. גש לדרעי ובנה רדיאטור 3 מקסי (לא סיטי), ותתקין עליו שתי ונטות חשמליות של פיאט דוקטו.
5. בנה תושבת אופקית מתחת למכסה מנוע בצד הנוסע, ומקם עליה את הרדיאטור מזגן.
6. מעל הרדיאטור מזגן, חתוך במכסה ושים כונס אוויר (של מגנום מתלבש בול).
סע לשלום,
אני עדיין מחכה לטלפון - אני צריך לשאול אותך כמה דברים
לרדו
לרדו
על תהיה רע
לגבי החסכנות אני לא בטוח כי כמה שאני זוכר אבא משלם
לגבי ההתחממות אז אני מאחל לכולנו שהרכבים שלהם יתחממו כמו שההילקסים מתחממים
בשורה תחתונה הכל עניין של קומבינות ואנחנו מומחים בזה אהה וכמובן בקיצורי דרך
אי אפשר לשתול מנוע טורבו סתם כך לחבר ברגים ולנסוע ועובדה היא שכל מי שעשה את זה יש לו מחלות ילדות בייחוד כאלה של התחממות בייחוד בנסיעה עם מזגן ולכן הפתרון הוא להסיט את הרדיאטור מזגן ובכך לפנות מקום לרדיאטור קטן נוסף שייפצה על הפרשי הגדלים בין שני הרדיאטורים (של הדגם בלי/עם טורבו)
ולמצוא מקום אחר לרדיאטור מזגן או לבנות משהו ייעודי בעל יכולת פיזור חום דומה ואולי אפילו גדולה יותר (overkill) מהרדיאטור המקורי שמתאים למנוע החזק
הקטנות פולים וכו' אלו תרופות סבתא שייפתרו דבר אחד ויגרמו לדבר אחר (ויברציות של מאוורר שלא בנוי להסתובב בסל"ד הגבוה יותר)
מוגי - הדבר הכי טוב שאתה יכול לעשות זה להחליף מוסך/ מוסכניק :P :lol: 8)
לרדו, חסכן אני ממש לא, שים לב שרוב הדברים שאני מחליף אני שם מקורי חדש אלא אם יש תחליפי טוב ואיכותי!
הסיבה לרצון שלי למצוא זול יותר זה כי אני קצר בכסף וסוזי, אבא כבר לא משלם ממזמן, עוד מסוף הימים שהיינו מטיילים יחד אבא הפסיק לשלם... זאת גם הסיבה שהפסקתי להתחרות בראלים...
לרדו, כל מה שאתה כותב טוב ויפה להוציא הרבה כסף על כלום, כי ממש לא צריך את כל זה...
גרנד, להחליף לפולי קטן משמע להגדיל את מהירות משאבת המים והמאוורר, אין שום השפעה על הרדיאטור ודווקא קצת יותר עומס על המנוע.
יש לי כונס אויר על מכסה המנוע כדי לספק כניסת אויר קר ליניקת האויר, אני מחפש כבר הרבה זמן תריס איוורור כמו של אימפרזה טורבו או כלים דומים כדי לשים מעל איזור סעפת הפליטה והטורבו כדי שהחום יוכל לצאת משם מהר.
כנראה שאני אלך על העברת הרדיאטור של המזגן לארגז ובמקרה הצורך אם זה לא יספיק לפחות יהיה לי מספיק מקום לוונטה תעשייתית. בחישוב עלויות, זה נראה הכי חכם...
בקיצור, למי שלא יודע, אני המוסכניק... ואותי אני לא מוכן להחליף... :lol:
תיקון, לגדנד, אין שום השפעה על האלטרנטור לא על הרדיאטור, על הרדיאטור יש השפעה חיובית של קירור מוגבר... :lol:
מוגי -
להוציא הרבה כסף על כלום?
זה הפתרון הנכון, ובסופו של דבר - ביחס עלות תועלת - הזול ביותר.
להעביר רדיאטור מזגן אחורה ? שיקבל איוורור פחות יעיל ויהיה יותר פגיע + הארכת הצנרת שאני בטוח שאין לך (ולי בטח שלא, ואני לא הולך להתחיל לחשב את זה) מושג מה זה יעשה ללחצים ולאורך חיי המזגן.
לא כתבתי לך את זה סתם, זה מנסיון שלי עם הרנגלר, שלקראת סוף יום תחרויות היה רותח,
כל מה שעשינו לא עזר, עד שבצענו את הדברים לפי הסדר שכתבתי לך.
ואני באמת צריך אותך ואין לי את הטלפון שלך (הוא לא מפורסם)
8530708-04
444916-054
לרדו
לרדו, אני לא רוצה לוותר על מאוורר מכני בגלל שכל עוד שהמנוע עובד המאוורר עובד וזה חשוב לי לאמינות המכנית הכללית.
אין לי מקום לשים את הרדיאטור של המזגן מתחת למכסה המנוע ובוודאי שלו בצד של הנוסע שם יושב הטורבו וסעפת הפליטה ומיקומם גבוה.
אני ממש לא חושב שצנרת לארגז תיצור בעיית לחצים כי יש רכבים מסחריים רבים עם רדיאטור מזגן מתחת לרכב בחלקו האמצעי-אחורי, מה גם שלמזגנים מכל סוג בד"כ מותר צנרת הרבה יותר ארוכה, מקסימום יותר עבה.
הבעיה לר קריטית כמו ברנגלר שלך כנראה, כי בעבירות , אפילו אינטנסיבית הרכב לא נתחמם, רק בעליות ארוכות בכביש או עם מזגן.
ניסיתי אתמול או שלשום להתקשר אליך הביתה ולא ענית, השארתי הודעה.
ניסיתי לפני מספר דקות להתקשר אליך לסלולרי ולא ענית, השארתי הודעה ומספר סלולרי.
בכל מקרה, הסלולרי שלי הוא: 053-780978
אני מציע לך במקום להתקשקש על כל תגובה כאן בתגובה חוזרת לעשות ניסיון פשוט שמבוסס על הפילוסופיה של חנן
אם מצנן אחד לא מספיק ואין לך מקום תמצא את המקום למצנן נוסף במקום אחר זמני או קבוע
כמעט כל רדיאטור במצב טוב יספיק לך ותדאג לציידו במאוור שיעבוד כל הזמן
תקע אותו איפה שבא לך.... שישאר שלם בסוף הטיול---זה הכל
חפש איזה פרוק של מצנן אינטרקולר אופקי או משהו אחר
העברת מצנן המזגן מאידך מחייבת צנרת מזורגגת של בעלי מיקצוע
צנרת המיים---לא.......תשתמש במה שיש
אני די בטוח שפולי קטן לא יעזור לך, מילא אם היית מדווח שהמנוע מתחמם בסרק, אבל בנסיעה במהירות סבירה מהירות סיבוב המאוורר כבר לא פונקצינלית.
בטויוטה מוסבת לטורבו שאני ראיתי גם נעשה שימוש בתוספת שני מאוורים חשמליים מחוץ לגריל - נראה קומבינה מגעילה וגם לא יפתור בעיית התחממות בנסיעה.
תבדוק אם נעשה שינוי בסוג הרשת בין הדגם בלי לעם טורבו (אלומינים מקום נחושת), אלומיניום מפנה חום בצורה יעילה יותר.
פנה באי מייל למהנדסי טויוטה - אין לך מה להפסיד.
שמע לצביקה בר - מעט בתגובות עצמיות, זה נעשה מתיש לקרוא את השרשור הזה.
אני עוקב אחרי השירשור כאן ומבין שכנראה יש לי אותה בעיה בניבה, ראדיאטור נוסף אין לי איפה לשים. אם יש למישהו רעיון איפה אפשר להוסיף כזה, אשמח לשמוע.
בסרק עם מזגן הוא עולה ל3/4, וונטה חשמלית שהוספתי לא עוזרת בכלל.
גם במהירויות איטיות הוא מיתחמם. רק כשעולים במהירות הוא עומד על החצי.
למוגי - פולי כזה למשאבה שהוספת לניבה היית צריך לייצר לבד? או שהישגת?
הבעייה שלך בניבה לא זהה לבעייה המוצגת כאן מכיוון שכאן מדובר על השתלת מנוע חזק מהמקורי בתא המנוע של מנוע מקורי חלש שמייצר הרבה פחות חום.
אצלך משהו מקולקל, זה לא המצב אצל מוגי.
אל תחפש פתרונות יצירתיים, מצא מה לא תקין אצלך ותקן אותו.
ניסיתי לחפש מה לא תקין - לא הלך
ראש מנוע, ניקוי ראדיאטור, החלפת טרמוסטט, ונטה נוספת
מה שנישאר לי כנראה זה לכיוון הפיתרונות היצירתיים.
מה עם המשאבת מים?
הוחלפה?
נוזל קירור?, מה היה\יש עכשיו?
מישהו בדק לך את הקרבורטור לראות שהתערובת לא ענייה מידי?
המצתים ברכב הם הנכונים?
פילטר אויר מלוכלך\חסום?
ובכלל, האם הבעיה מהרגע הראשון שהרכב אצלך או שזה משהו חדש,כי אם זה הגיע ככה זה הזמן לישור קו,ואם זה חדש תנסה לשחזר מה עשית לרכב.
אם לא היה ברור,התגובה האחרונה היתה לבעל הניבה.