אז פעם הבאה תשתף שכולנו נהנה :)
Printable View
לטעמי דור המוסכניקים\מנהלי המוסכים שתומכים באג'נדה של מינימום כסף ואני כבר אגיד לקוף מה לעשות הוא דור שזמנו חולף.
עם כניסת טכנולוגיות בקרות\מיחשוב\חשמל , מתקדמות , בקרוב לא תיהיה ברירה אלא להחזיק חומר אנושי איכותי.
עובד קופיף ששרף ללקוח מערכת חשמלית\מחשב רכב יקר הוא עובד לא משתלם, וזאת למרות עלותו החודשית הנמוכה.
כנראה שרוב העוסקים בענף ימשיכו להיות לא אמינים\מקצועיים\לרמות את הלקוח, ופה בדיוק פה המקום של בעל עסק ישר , אך קצת יקר, לתת בראש ולנהל מוסך לתפארת מדינת ישראל וחשבון הבנק שלו.
ואולי אני סתם הוזה\תמים\אופטימי.
איך סבתא שלי הייתה אומרת "נווו שווייין".
אני גם מצטרף לשאלה...
בזמן האחרון התחלתי להתעניין בלימודי מכונאות וחשמל רכב (חשמל רק בגלל השנאה שלי לדבר הזה :X )
אם יש מקום שאפשר ללמוד בו אני אשמח לדעת (לא צריך תואר, תעודה , הסמכה) ללמוד כתחביב ולא כעבודה.
סמי
מקצועות הרכב נרכשים רק דרך פרקטיקה - חשוב מאוד הידע התיאורטי, אבל בלי ללכלך את הידיים ולעסוק בזה ביומיום - אי אפשר ללמוד. הבעיה היא שאת הפרקטיקה צריך לעשות תחת מנהל שיודע מה הוא עושה, וכמה כאלו נשארו שבאמת מלכלכים את הידיים בעצמם?
אז הנה עוד עצה לחובבים - בימי שישי דור המכונאים "של פעם", אלו שהיום הם "מנכ"ל מרכז שירות" :) בימי השבוע, מלכלכים את הידיים בכל מיני מוזיאונים וסדנאות ברחבי הארץ. זה המקום להיות בו שוליה, וללמוד מככונאות כו פעם. אני לא מרחיב מפאת "צנעת הפרט", שאני בטוח שישמח להרחיב בעצמו (ויש יותר מאחד כזה כאן)
אסף.
אסף,
לעבוד כ"שוליה" זה בידיוק מה שאני עושה עכשיו... אבל כמו שוודאי אתה יודע , לא תמיד לומדים דברים חדשים.. (טיפולים , הגבהות, גיר זבלה של ג'ימני ) בסופו של דבר אם אתה לא נמצא כ"שוליה" במשך כמה שנים אתה לא תדע תכלס את רוב הדברים בכללי...
סמי
foty קבל קישורים:
http://www.iga.co.il/info_center/art...ArticleID=1543
בנוסף בשיטוטי אחרי מקום לימודים ראיתי שלדיקו-bosch גם מקיימים סדנאות בתחום הרכב בדוק זאת.
יש לציין שאני לא עשיתי עם הקישורים הנ"ל כל בירור כי זה לא היה רלוונטי אלי.
אתה מוזמן לבדוק ולתת פרטים לטובת הכלל.
בהצלחה.
אביב ,
שלחתי להם הודעה, ועכשיו נחכה שיחזרו אליי .
ללדיקו יש קורסים מסויימים... אין להם קורס כללי...
תודה!
סמי
למי שלחת הודעה? לאיגוד המוסכים ואתה גם מצפה שיחזרו אלייך?
איגוד המוסכים זה איגוד שאם לא תעשה איזה 10 טלפונים עד שתגיע לבנאדם הנכון, לא תגיע לשום מידע עדכני בנושא.
בקיצור תתקשר, בהצלחה ותעדכן אם יש משהו מענין.
הם חזרו אליי... אם אין לך ותק או תעודות , אתה לא יכול ללמוד שם... :X
כנראה שאני אלמד ברופין הנדסאי רכב ... אין משו אחר שאפשר ללמוד ללא ותק :X
ותודה לכם!
סמי
המכללה הטכנולוגית לרכב של איגוד המוסכים,
בחורה בשם לורן, היא אמורה להיות אחראית על הקורסים,
פעם הייתי איתה בקשר כדי לקדם את נושא הקורסים / לימוד ושת"פ עם ג'יפולוג, ניסיתי להסביר לה שיש פה קהל פוטנציאלי- לא הצלחתי...
נסו לדבר איתה, אולי יקרה משהו
(אל תגידו שאני נתתי...)
050-6931111
foty סחטיין שחזרו אלייך , אלי לא טרחו לחזור.
החלטתי שככל הנראה גם אני אלמד הנדסאי.
סביון תמסור לגברת שלא תעשה טובות ובנוסף היא יכולה להיות בטוחה שהמחליף שלה בתפקיד יהיה הרבה יותר מקצועי וקשוב ממנה. (וזה היה משפט ברגוע, היה בא לי להיות הרבה יותר בוטה).
אהלן חברים. אני לומד הנדסאי רכב במכללת עתיד בחיפה, מסיים שנה שניה, במסגרת לימודי שנדרשתי לעבור מבחן חיצוני, תורת הרכב, תורת המנוע, מכניקה טכנית, ועוד הרבה קורסים מסביב על מיזוג אוויר חשמל מתמטיקה אנגלית טכנית (שני קורסים) הידרוליקה חוזר חומרים וכו... התחלנו לפני שנתיים 80% מהסטודנטים הם צעירים בני 19-23 ו10% הם חיילים משחוררים, 10% מוסכניקים ששנים במקצוע שבאו לקבל תעודה על הידע שלהם. בתור חייך משחורר קיבלתי את שני השנים הראשונות במימון מהמדינה של 90% משכר הלימוד. האווירה בלימודים בדרך כלל רצינית ויש אווירת לימודים, הידע של המרצים שלנו מאוד גבוה רובם היו או עדיין בעלי מוסכים או בעלי מקצוע שמבינים עיניין. אני יכול להגיד שאחרי שנתיים הידע שלי עלה בצורה ניכרת, אך כמו שאמר פה חבר בפורום מבלי ללכלך את הידיים ולהיות עם מישהו שמבין וללמוד ממנו לא יוכלו האנשים שאין להם ניסיון להתקדם ובעצם בסוף באמת להשיג משהו מהלימודים.
אני התחלתי שבוע שעבר לעבוד במוסך בקריות צמוד לבעל הבית שבאמת מתמצא בהכל. עכשיו אחרי שמסיימים את השלוש השנים מתחילים לעשות הסמכות למקצועות המבוקשים "מכונאי סוג 3, חשמלאי רכב, קצין בטחון ותעבורה, ניהול מוסכים, דיאגנוסטיקה וכו..." ברגע שמתחילים את ההסמכות אז באמת מתחיל המעשי יותר.
בגדול ולסיכום אני מרוצה.
עידן, תודה רבה לך!
רק כמה שאלות ,
הקורסים ברובם עיוני? או שיש גם צד של מעשי ?
לפי מה שראיתי בפרופסור גוגל , הלימודים הם שנתיים בעתיד (יכול ליהיות שזכרוני מטעה אותי בשעות האלה), אז למה אתה מתכוון לסיים את השלוש שנים?
מה רמת הלימוד? קל ? קשה?
ההסמכות אחרי הלימודים , איך זה עובד? כמו קורסים ?
תודה על הסבלנות
שמואל(סמי)
אני עובר תקופה של שינוי שם לשם האמיתי (שם ראשון) שלי
סייימתי את ההנדסאי בעתיד לפני יותר משלוש שנים. לימודי ערב שלוש שנים, 4 פעמים בשבוע.
האמת, בלי עבודה במקביל במוסך, עם בעל בית שמוכן ללמד עם סבלנות, הלימודים לא שווים כלום.
רוב החומר הוא תאוריה, אפילו לא 5% מעשי.
לי רוב החומר היה קל.
בשביל לגשת להסמכה לאחר ההנדסאי, אתה צריך ניסיון מעשי של שנתיים עבודה במוסך.
בשביל קצין בטיחות בתעבורה אתה צריך רישיון ג' בנוסף להנדסאי ולעבור מבחן התאמה באדם מילוא לפני שתוכל להרשם לקורס (שנתיים קורס עם פטורים על חלק ממה שלמדת בהנדסאי)
רופא בקופת חולים
רופא מנהל מחלקה בבית חולים
ורופא מנהל בית חולים
התחילו בלימודי רפואה
יש כאלה שלמדו ולמדו ועברו את הבחינות והם רופאים
ויש כאלה שלמדו \ עבדו \ התנדבו במד"א עשו כל מה שניתן ללמוד את המקצוע מכל כיוון
השאלה איזה רופא אתה רוצה להיות
איציק רופא מומחה לברזל חלוד
נראה לי הרבה יותר נכון לעבוד כמכונאי במוסך במשך שלוש שנים לקבל שכר
אפילו אם הוא נמוך. מאשר ללכת ללמוד שלוש שנים לשלם שכר לימוד נסיעות ואובדן השתכרות.
בעבודה במוסך תלמד הרבה יותר מאשר בבית ספר שולי כזה או אחר בארץ.
אם יש לך נגישות לספרות מתאימה וחונך או מלווה שאפשר לשאול אותו שאלות
אתה תספיק הרבה יותר אם תלמד לבד תוך כדי עבודה.
בסה"כ ענף הרכב הוא קלאסי ללימוד תוך כדי עבודה.
אתה יכול אחרי שעות העבודה ללמוד באופן עצמאי (מקריאה של ספרות)
תחום ספליפי שמעניין אותך בתחום הרכב.
בעבר כמעט לא הייתה נגישות למידע אלא דרך בתי ספר
היום המידע הרבה יותר נגיש
מוריס אין ספק שאתה צודק, אני לא יודע באיזה עתיד למדת, רמת הלימוד. אני חושב בדיוק כמוך אחרי כל ההסמכות והתעודות חייבים ניסיון, אבל היום ענף הרכב שונה לגמרי ממה שהיה פעם, היום המכונאים בקושי מתלכלים ופותרים תקלות בקלות יחסית, כי רוב המכוניות של היום יש להם מחשב ולכל מפעיל ברכב יש חיישן שבודק את תקינותו, עד רמה כזו שאם לא סגרת היטב את מכסה מילוי הדלק נדלקת נורה. נוצר פער בין המוסכים לבין הידע הדרוש, ובגלל זה חשוב ללמוד גם לעומק תדברים ולהבין איך הם פועלים.
אני בהתחלה שנירשמתי ללימודים באתי בגישה של הרבה מעשי אבל התבדתי ויש הרבה יותר עיוני, ובגלל זה מי שלא ברמה נושר ולא מסיים את הלימודים ומי שלא אוהב בכלל עף . ועוד יותר אני יכול להגיד לך שאני לומד עם מנהלי מוסך שלא מצליחים לעבור את מבחני מה"ט עם הניסיון שלהם ועם כל הידע שיש להם. זה רק מראה שחייבים ללמוד בשביל באמת איך שהו לעשות כסף מהענף הזה.
שמואל נותרה לי עוד שנה ללימודים ורק עכשיו אחרי קצת ידע שצברתי ומשחקים על הסמוראי שלי (בשביל זה הוא נקנה) התחלתי לעבוד במוסך בקריית ביאליק. יש בעל הבית שיש לו מוסך ענקי ומדי פעם נכנסת לו עבודה, בתמורה ללמידה אצלו, אני עובד עבודה שחורה. אבל מה, אני בטוח שמשם אני יצא עם עוד ידע ועוד נסיון בשביל החברות הגדלות ומי יודע להיות "אומן רכב". אחרי שנתיים לימודים היו לנו 30 שעות של מעשי, במעשי פירקנו גירים של מכוניות וראינו איך זה עובד.
רמת הלימוד טובה וגבוה המרצים מתייחסים ברצינות, ואילו הסטודנטים גם, מי שלא מתייחס ברצינות או שמעזיבים אותו או שהוא מותח את הלימודים על 7 שנים, וגם לא מצליחים. יש אצלנו אחד שנמצא שם כבר 6 שנים וממשיך להיכשל על בסיס קבוע, כי הוא לא תופס את העניין.
שמואל בגדול יש המון הסמכות השאלה לאיזה כיוון חשבת ללכת? קובץ מצורף 59377
צילמתי לך תמונה של כל החומר הנלמד ועדיי יש פה חוסר של שני ספרים. שתבין כמה תאוריה יש, פעם הבאה אני יש לך תמונה של הארגזי כלים וכל הציוד שקניתי בשביל המעשי:)
עידן
עידכון :
לאחר שכלול כל הנתונים אפשר לבשר כי בשעה טובה (למי שלא יודע הייתה שביתה במכללות הטכנולוגיות) התחלתי את שנתי הראשונה בלימודי הנדסאי רכב בתל חי.
מבטיח לעדכן במהלך הלימודים ובנוסף אם למישהו יש שאלה\מתענין בתחום \סקרן אשמח לענות ולעזור.
שבת שלום
מצטרף לשאלה....