אם אתה יכול לממן דבר כזה אז זה הכי טוב.
Printable View
השאלה כמה עולה דבר כזה..ציטוט:
אם המחיר של דבר כזה יותר מידי מוגזם אז אני יחפש משו באינטרנט שיעזור לי לבנות משו בסיגנון כזה.
אגב. מצאתי גם את הדבר הזה.
http://purplesagetradingpost.com/sum...20page-13.html
שיהיה לך בהצלחה.
אם תרצה עזרה אז צור קשר בפרטי
תיבת רברס כמו שהבאת בתמונה עולה 2500-5000$ בארה"ב. ראה דיון בנושא - http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=21343.
הציריות הן ציריות יעודיות לבאגי עם מיסבי CV פורש 930, זה הסטנדרט בתחום. יש כאן בפורום אנשים שיכולים להגיד לך כמה עלו להם סטים כאלו של מיסבים וציריות.
בגדול - מיסב החל מ100$ (אתה צריך ארבע) ציריות 200-500$ לזוג, ואתה צריך עוד חלקים - פלאנג'ים כדי לחבר את המיסבים לציר המרכזי שעליו ישב גלגל השיניים והדיסק, אם אתה לא מתכוון לקנות תיבת רברס כנ"ל. צריך גם קצוות סרן - stub axles, ועוד. בוא בשביל לעשות לך את החיים קלים, נגיד שמכלולים עבור ציר אחורי ברמה גבוהה לבאגי כמו שאתה רוצה יעלו 2000-3000$ בארה"ב, וזה בלי תיבת הרברס שהיא עוד 2500-5000$.
יש פתרונות זולים וזמינים יותר (וטובים פחות, ממגוון סיבות), שכוללים ציריות בנויות כגל הינע זחיח (מחליק, זכר נקבה) עם צלבים קונבצניונאליים בקצה כמו שהראת בדוגמא השנייה.
אבל בוא נקצר לך את הדיון - מה התקציב שלך? כמה כסף אתה חושב להוציא על הפרויקט? בוא נתחיל מזה והנסיון של חברי הפורום כאן יוכל לכוון אותך.
ואת התוכניות, הזמנת כבר?
אני ממש חושב שכדאי שתסתכל על הפירנה. את רוב החלקים שם אפשר להשיג ובגלל שהתכניות מאוד מפורטות יש הרבה חופש לשנות ולאלתר. כמובן שהיא לא באגי ברמה מאוד גבוהה אבל טובה מאוד לפאן. חוץ מזה נראה שיש פה בארץ נסיון עשיר עם הבאגי הזאת.
אני אגב בונה ST3 עם מתלה אחורי של פירנה בדיוק בגלל זה.
מצאתי משו מעניין שיעזור לי..ציטוט:
תיבת רברס כמו שהבאת בתמונה עולה 2500-5000$ בארה"ב. ראה דיון בנושא - http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=21343.
הציריות הן ציריות יעודיות לבאגי עם מיסבי CV פורש 930, זה הסטנדרט בתחום. יש כאן בפורום אנשים שיכולים להגיד לך כמה עלו להם סטים כאלו של מיסבים וציריות.
בגדול - מיסב החל מ100$ (אתה צריך ארבע) ציריות 200-500$ לזוג, ואתה צריך עוד חלקים - פלאנג'ים כדי לחבר את המיסבים לציר המרכזי שעליו ישב גלגל השיניים והדיסק, אם אתה לא מתכוון לקנות תיבת רברס כנ"ל. צריך גם קצוות סרן - stub axles, ועוד. בוא בשביל לעשות לך את החיים קלים, נגיד שמכלולים עבור ציר אחורי ברמה גבוהה לבאגי כמו שאתה רוצה יעלו 2000-3000$ בארה"ב, וזה בלי תיבת הרברס שהיא עוד 2500-5000$.
יש פתרונות זולים וזמינים יותר (וטובים פחות, ממגוון סיבות), שכוללים ציריות בנויות כגל הינע זחיח (מחליק, זכר נקבה) עם צלבים קונבצניונאליים בקצה כמו שהראת בדוגמא השנייה.
אבל בוא נקצר לך את הדיון - מה התקציב שלך? כמה כסף אתה חושב להוציא על הפרויקט? בוא נתחיל מזה והנסיון של חברי הפורום כאן יוכל לכוון אותך.
ואת התוכניות, הזמנת כבר?
http://www.sand-bug.com/sb1/index.html
אם אני בונה את זה לבד אז ההוצאות היחידות שיהיו לי זה רק לברזל. לתוכנית. ציריות. מיסבים ולכל השטיות שמסביב..
לא יותר מ600 שקל..
התוכנית יוצא בסביבות ה300 שקל
ברזל זה שטויות כבר... אבא שלי מתעסק בברזלים וריתוכים וכו'.. (יש לו חברים חרטים)
ציריות ועוד כמה דברים קטינים אז אני יתן לחבר ממש טוב כמה גרושים ויקח ממנו מפירוק (מוסכניק)
מנוע יש לי כבר.
ג'אנטים פלוס צמיגים יש לי גם.. (יש לי מלא חלקים של EX)
תשמע המערכת העברת כוח מאחורה נראית לי די מסובכת לבניה יחסית... אפשר לפשט אותה ולהקל על עצמך גם בעלויות וגם בעבודה. קח לדוגמה את המערכת העברת כוח בפיראנה.
בדר"כ לא משתמשים בדיפרנציאל במיני באגי, כל הקטע הוא שאתה יכול לשלוט על הבאגי גם עם החלק האחורי בעזרת הגז, הדיפ' מרסן את זה... בטח ובטח אם הוא פתוח ולא LSD.
הפרויקט הזה לא יעלה לך 600 ש"ח אלא הרבה יותר, אני לא יודע מה מידת ההכרות של אבא שלך עם בעלי המקצוע בתחום הברזל אבל קח בחשבון שכיום אין הרבה אנשים שששים לעזור וכל הכיפופים, חריטות, כרסום זה הרבה מאוד כסף.
כמה יעלה לך הפרויקט אני לא יודע כי לא בניתי אחת כזאת, אבל בוא נגיד שבלי הרבה עזרה מבעלי מקצוע אתה תצא פה עם כמה עשרות אלפי שקלים(אני מניח שבין 10-20 אלף במידה ובאמת יש ברשותך את רוב החלקים של הטרקטורון ותוכל לעשות את החריטות וכל הדברים הללו במחיר זול.)
בונה מה לבד? את מה שמראים בתמונות שבקישור? אתה לא צריך את זה.
מה שיש בקישור זה דפרנציאל פתוח. אין לך צורך בזה. כמובן שאם היית קונה את התוכניות של הבאגי אז היית רואה שיש לך שם את כל מה שאתה צריך.
קודם כל בהצלחה עם הבנייה ;)
כדי לבנות באגי צריך יותר מחבר חרט ויותר מ 600 ויותר מ 5000 ואני מתכוון לבאגי לא לחיפושית שחתכו אותה עם דיסק,אתה צריך להבין שהחברה פה הם נחמדים ומקצועיים אני מדבר בשמי ואני מקווה שיש פה עוד אנשים שמסכימים אתי,
אני אומר לך בתור מישהו שהיה במצב שלך, הכי טוב הוא פשוט לקרוא פה את כל החומר בפורום המדהים הזה ואחר כך לפתוח מחסה מנוע ולהגיד מזה כל דבר והיה נחמד עם תדע גם איך הכל עובד<----- זה שלב ראשון אחר כך תדע שיש לך ידע במכונאות ולא משנה מה יגידו. ואז אני מקווה שתבין עלויות ואת שאר הדברים. היום לבאגי שתיסע אתה צריך ידע בריתוך(כדאי ברמה גבוה) ידע במכונאות ותקציב של מעל משהו כמו 10 אלף כמו Porsche_Dude ו10 אלף זה מינימום ואני מדגיש מינימום ואם אתה חושב שאתה מוכן אז בקשה אני ישמח לעזור בבניה ואני דיי בטוח שזה לא רק אני :)