זה קורה - לכל אלטרנטור נתונים קצת שונים , ויתכן שהרכיבו לך לא בדיוק את אותו דגם אלטרנטור שהיה קודם ,
בכל מקרה , זה תקין שהמנורה נכבית ישר עם סיבוב הסוויטש.
Printable View
זה קורה - לכל אלטרנטור נתונים קצת שונים , ויתכן שהרכיבו לך לא בדיוק את אותו דגם אלטרנטור שהיה קודם ,
בכל מקרה , זה תקין שהמנורה נכבית ישר עם סיבוב הסוויטש.
1. מצאו במוסך שהיה מזרק אחד גמור, החליפו ונראה שהבעיה נפתרה, המנורה של זיהום אויר, שהיא מראה גם תקלה כללית במנוע, כבתה - נראה בהמשך אם הבעיה אומנם לא קיימת יותר. אני מבקש לציין את ASAFK (אסף) שציין בתשובות את התקלה בול.
2. אני מעוניין לדעת בכללי, אם לשם זיהוי תקלות חייבים ללכת למוסך מורשה, שיש לו ודאי את התוכנה של הרכב, או גם מוסך לא מורשה יכול לזהות תקלות, גם בלי תוכנת המחשב של היבואן, במקרה שלי מדובר בפג'ו. תודה מראש.
אברם,
אני משתמש במתאם דיאגנוסטיקה שמתחבר לשקע הדיאגנוסטיקה ומשדר בבלוטות' לטלפון שעליו מותקנת תכנת TORQUE. אבל כל מגשיר דיאגנוסטיקה הכי פשוט ידע להציג תקלות חשובות.
אסף.
אסף,
היכן נמצא שקע הדיאגנוסטיקה בפיזו? (307, מנוע 2000) האם זה שקע ODB2 ?
תודה,
סער
כן, שקע סטנדרטי.
צמוד לקופסת פיוזים בין דלת הנהג לעמוד ההגה.
אסף.
היכן נמצא שקע הדיאגנוסטיקה בפג'ו 406 ?
תודה !
תודה
אם אני זוכר נכון השקע מצד שמאל של ההגה, וצריך להוריד איזה מכסה פלסטיק קטן.
תראה פה אם זה דומה:
http://www.406oc.co.uk/viewtopic.php?f=3&t=18963
1 תודה אסף, תודה יגאל, נראה לי שהמקום משמאל להגה כפי שציינתם אך עדיין לא בדקתי. עכשיו אחרי שהייתי במוסך והשארתי שם אלפייה (החלפת אינג'קטור) האוטו בסדר. העניין בכך שעבור בדיקת מחשב החיוב במוסך היה 250 ש"ח. בחיפוש מצאתי ש: diagnostic tool מיוחד לפיג'ו וציטרואן עולה כ - 50 יורו. אם בכוונתי להחזיק את הפיג'ו לזמן ארוך אולי כדאי להשקיע במכשיר ? איזה ידע דרוש לפענח את הנתונים ? בהנחה שמחשב נייד יש לי ואנגלית אין בעיה.
אברם, סתם שאלה...חוייבת על בדיקת מחשב למרות שהתיקון בוצע אצלם?
מכשיר ייעודי לא עולה 50 יורו אלא כמה מאות יורו. המכשירים היעודיים שמוכרים ב50 יורו הם חיקוי סיני. יש לי כזה. חלק מהפונקציות עובדות אבל הרוב לא.
אני "השקעתי" 14 דולר בפלאג ELM327 שמדבר בבלוטות עם הטלפון או המחשב. יש מכשירי דיאגנוסטיקה פשוטים בסכומים דומים. הם יתנו מעט מאוד מידע יחסית למכשיר מתחכם, אבל לאיתור תקלות ראשוני זה מספיק.
אסף.
התשובה חיובית, אבל לא בסכום הנ"ל אלא כלול בסה"כ עבודה בסך 380 ש"ח והוסבר לי שהסכום של הבדיקה לא ניתן לקיזוז. למרות שלא נוח לי עם הסיפור הזה אני השלמתי עם העניין. כתוצאה מכך וסיפור קודם שהיה לי, הגעתי למסקנה שאם אני בא למוסך עם הדיאגנוזה ומבקש תעשו X או Y התיקון יעלה לי פחות וגם אוכל לבקש הצעות מחיר מיותר ממוסך אחד. אבל אם מדובר בהשקעה של מאות יורו כנראה שאני צריך לחשוב על החלפה של הרכב...
מכיוון שobd vut תקן לא צריך מכשיר ייעודי
לוקחים סיכה משרדית ומקצרים את פינים 4-6 6-5 כשהסוויץ סגור בשביל קודי תקלת מנוע
אעם פתיחת הסוויץ נורת ה check engine מתחילה להבהב את קודי התקלה
סופרים את ההבהובים ורצים לאינטרנט או לספר לחבר'ה .....(אסף קציר הוא חבר'ה :rolleyes::rolleyes:)
אתו כנ"ל לגבי גיר אוטומט - פשוט מקצרים את 11-4 או 11-5
4 5 הם האדמה ו 6 או 11 התקשורת...
לא מסכים איתך ....
לעיתים הבדיקה לוקחת זמן רב ואילו התיקון ... הלחמה של חוט (ללא עלויות חומרים וכו')
אז מה ? אתה מצפה שבעל המוסך ייגבה 50 ש"ח על השירות??
הדיאגנוסטיקה זה לב העניין ברכבים מסובכים כמו היום שבמרביתם התקלות נובעות מחוסר ידע של מי שמתקן אותם או מעבודה עם כלים לא מתאימים
כשהולכים לחשמלאי שאין לו מתאמים להיות מחובר בו זמנית לרכיב הנבדק ובמקביל לאפשר לרכיב להיות מחובר כרגיל , אז משתמשים בחירור הבידוד בכבל כדי לבדוק את הסיגנל , ואגב כך יוצרים את הפתח דרכו תחדור קורוזיה שתעכל את הכבל , שייצור את התקלה הבאה ....
בעידן של היום שידע שווה כסף , ועל מחשבי דיאגנוסטיקה יקרים משלמים לא מעט (אנחנו משלמים סכומי עתק ליצרנים עבור הזכות להשתמש בציוד שלהם שגם לא נשאר שלנו בסוף הדרך) אין שום סיבה שלא לשלם על האיבחון עצמו אלא אם תהליך האיבחון היה באמת קצר בהרבה מתהליך התיקון (לרוב זה הפוך)
שמוליק... בעקבות דיאגנוסטיקה (שהמוסכים שאני מכיר לוקחים עליה 180 ש"ח) הוחלף חלק שעולה 500 ש"ח + עבודה (נגיד שעה עבודה שזה נאמר 200 ש"ח). כלומר הדיאגנוסטיקה הפשוטה קצרה ומדוייקת הביאה לעבודה. במצב כזה, במוסכים שאני מכיר, לא מקובל לחייב על הדיאגנוסטיקה. זה לא המצב שתיארת.
אסף.
דווקא כאן אני מסכים עם הדעה שגם איתור התקלה אפשרי לחייב עליו, המחשב ותוכנת הבדיקה עולה למוסך הרבה כסף, הם צריכים להחזיר ההשקעה.
אם התיקון יקר אז בוודאי המוסך יכול לבוא לקראת הלקוח ולתת הנחה.
לנושא השרשור - היום כל מי שיש לו מעט ידע במחשבים או בהפעלת טלפון חכם (כן זה די פשוט) כדאי שיזמין קורא OBDII, הטובים עולים פחות מ $20, זה מתחבר לתוכנת ה Torque 18 ש"ח) על אנדרויד וקורא את קודי התקלה (עדיין בבדיקה עם קודי תקלה של כל המחשבים ברכב או רק מנוע).
לאחר שיש קוד תקלה מספיק להקיש ברשת סוג הרכב והקוד, המידע שיתקבל יפנה לפיתרון.
אם צריך חלק, אז למצוא מספר קטלוגי לחפש ולהזמין ברשת, עוד לא היה לי מקרה שהחלק עלה לפחות רבע ממחירו בארץ.
ככל שיותר יעשו את זה אולי יהיה סיכוי לשנות משהו במחיר השערוריתי של החלפים בארץ. לא נראה לי שהרפורמה שמעבירים עכשיו תשנה משהו אבל נמתין.