זה חלק מהיופי במנוע דיזל טיפש.
טיפול זה שמן+פילטר.. אין פלגים/פלטינות וחיישנים אחרים.
יש רשימה של דברים לבדיקה אבל ת'כלס החלפה, מעט מאד.
Printable View
גם אצלי אין חיישנים...;) הלוואי שהיו - לא הייתי משקיע את הכסף שלי בשטויות ושיפורים ;)
דורון, בתור אחד שנוסע יחסית הרבה עם הסמוראי ויוצא לי לעשות הרבה טיפולים בשנה:
שמן מנוע- בסביבות 80-100 ש"ח
פילטר שמן מקורי- משהו כמו 35
פילטר אוויר איכותי- כ- 50
פלאגים- יש 4 כ- 50 ש"ח.. ממש לא צריך להחליף כל טיפול.
שמן במכלולים גדולים- משני גלון יישאר הרבה עודף! (כ- 70 ש"ח לגלון)
רפידות בלמים- ב- 140,000 ק"מ החלפתי פעמיים או שלוש, בעיקר כי הקאליפרים היו זקוקים לשיפוץ. סט רפידות- 100-150 ש"ח.
טיימינג+משאבת מים במוסך- 1000 ש"ח.
קלאץ'- כ- 1000 ש"ח אם אין הפתעות.
החלפת מים ברדיאטור- גלון אמור מספיק, פרסטון עולה 45 ש"ח.
פילטר דלק כל 40-60 אלף- כ- 30 ש"ח.
להמשיך??
זה לא שאין פה ושם מכלולים משמעותיים יותר שדורשים תיקון או החלפה (רדיאטור, קפיצים, בולמים אלטרנטור) אבל המחירים של הדברים הללו לא מאד שונים מרכבים אחרים.
הבלאי של רוב המכלולים הוא מאד נמוך ובגדול הם לא מאד יקרים (אבל גם לא מאד זולים)
אז ככה - אני רוכב היום על היילקס 97 ללא שיפורים - חוץ ממנוע טורבו וצמיגים 31 אין נעילות ואין בטיח
לפניו נסעתי על סמוראי קצר 93 צמיגים 215 (אם אני זוכר נכון) גם ללא שיפורים מיוחדים
לגבי עלות האחזקה - בשניהם די דומה - אמנם הביטוח על הסמוראי היה לי קצת יותר יקר כי הייתי צריך לבטח נהגת חדשה .
בסמוראי לא היו לי יותר מידי נזקים , אבל גם מה שהיו טופלו על ידי כולל החלפה של טרנספר , פירוק והרכבה של גיר (לבד וללא כלים מיוחדים ועם רגל שבורה)
ועוד כל מיני קטנות כמו תושבות , קליפרים, טיפולים וכו'...
בהיילקס היום שילמתי 6.5K על שיפוץ הגיר ואני יכול רק לחלום על להוריד גיר כזה לבד בבית מהרכב ובטח שלא להחזיר. טיפולים לבד, ההיילקס רכב טיפש
קצת פחות פשוט מהסמוראי אבל עדיין ניתן לעבוד עליו עצמאית ברוב המקרים.
צריכת הדלק בסמוראי הייתה גבוהה ב ק"מ לליטר בערך כשהיום הצריכה שלי היא בערך 9 - 9.5 ק"מ/ל'
יש לי ארגז סגור בהיילקס וכמות הציוד שאני יכול להכניס לשם זה כמו כל הסמוראי + הנוסעים , אבל אתה מדבר על סמוראי ארוך אז אין שם בעיה של מקום...
מבחינת עבירות - הסמוראי מדהים! משחק עם כל הגדולים , אבל ללא יחסי העברה הגעתי לשלב שהיה חסר לי כוח ונגמר לו האויר...
אין דבר כזה בהיילקס - אולי אני לא מטפס כל יום את המעלות הכי רציניים בארץ אבל לא נתקלתי עוד במקרה שנגמר לו האויר.
מה שכן התגובה של הסולר למרות ההזרקה קצת יותר איטית מאשר הבנזין עם הקרבורטור של הסמו ולפעמים אני מוצא עצמי עם רגל אחת על שתי דוושות...
נכון שהסמו יותר כייפי (פתוח וכל זה) וזאת אחת הסיבות שכמעט חזרתי אליו , אבל כמו שנאמר כבר בשירשור- בהיילקס אתה יכול להכניס את המשפחה
ואני לא יודע אם הייתי שם את התינוק שלי בסמו (אבל עדיין אין תינוק אז אני לא יודע ... :)
למרות ששני הרכבים יושבים על סרנים חיים + עלים - ההיילקס הרבה יותר נוח ופחות שובר את הגב
נראה לי שבסמו צריך קצת יותר שיפורים כדי להגיע לרמת העבירות הבסיסית של ההיילקס.
מבחינת מרווח סרנים - לפעמים קטן עדיף מגדול אבל לרוב השני מנצח.
עם הסמו עברתי מעברים שמהכיסא של ההיילקס נראים כמו שבילי אופניים.
שניהם שימשו אותי כרכב יומיומי - הסמו יותר שירת את החברה שלי אבל היה נוסע על בסיס יומיומי.
בשנה האחרונה עבדתי במרכז ת"א ובכל יום הייתי צריך למצוא חניה לטנדר הזה - לא הכי נעים. היו רגעים
שגרמו לי להתחרט שאין לי סמוראי (קצר) אבל זה לא כ"כ נורא . ברוב החניות שפרייבט נכנס גם היילקס נכנס
קצת פחות מ5 ספי מדרכה זה המינימום בשביל להכנס (בדוק! אפילו 4.5 אם אין לך וו גרירה) אבל זה דורש הרבה קדימה ואחורה
תוך זהירות על הפנסים של השכנים. לא משהו בלתי אפשרי שלא ניתן להתרגל אליו רק שרדיוס ההיגוי בהיילקס תמיד מבאס (גם בשטח).
מבחינת גניבות, או הפחד מהן... בשני הרכבים זה אותו דבר , אפילו הרושם שאני קיבלתי הוא שיותר סמוראים נגנבו בשנה האחרונה מאשר היילקסים.
את שני הרכבים צריך למגן בצורה הטובה ביותר ובשניהם לא ישנתי שקט בלילה והנבוט תמיד מוכן ליד הדלת ;) אבל זה מה יש ...
נראה לי שמיציתי את העניין של ההשוואה בעיני. דבר אחרון זה ההרגשה שלך . כי בפרקטיקה אני חושב שההיילקס לוקח
אבל בסופו של דבר זה גם תחביב ועם אחד שכזה אי אפשר להתווכח לכאן או לכאן - כשאתה חוטף את הג'ננה על רכב מסויים...
לא יעזור לאף אחד ..
בהצלחה :)
YOSSIMA, תודה על התגובה המפורטת מאוד.
אכן עלות השידרוג של הרכב לרמת היילקס משודרג היא בערך פעם וחצי.
מחיר הדלק פחות מציק כיוון שהוא אכן דומה.
מחיר החלקים- הרבה יותר.....
האם יש פה מישהו שיכול לזרוק מחירי מכלולים הנוטים למות בהיילקס? או סתם יקרים? (מדריישפט ועד מנוע..)
שיפוץ דרייבשאפט קידמי עלה לי לפני כמה חודשים 1800 ש"ח אבל קרעו אותי כי אני טיפש - צריך לעלות סביב ה1000 ש"ח
רדיאטור נחושת 3 שכבות ,דודים מברזל ולא פלסטיק - לפני שנתיים עלה לי 1300 ש"ח על הרכב
כמו שכתבתי על הגיר למעלה - החלפה במשומש תעלה סביב ה5000 הכל לפני מע"מ - אבל אני הייתי צריך לעבור את התהליך השיפוץ וגם המע"מ
ציריה אחורית עלתה לי 1200 ש"ח .
מיסב ציריה אחורית(עם כל החלקים) עלה לי ליפני שנה וחצי 250 ש"ח וכשהבנתי שאני לא אוכל לבצע לבד - שילמתי בקלאנסוואה עוד משהו כמו 250 .ש"ח על העבודה.
ברקסים סביב 2600 אם החלקים לא מקוריים.
מייסב דרייב שאפט מרכזי עולה סביב 700 ש"ח (רק מקורי)
זרוע פיטמן חדשה מקורית - 480 ש"ח
פילטר סולר מקורי קצת יקר - לא זוכר כמה נראה לי שסביב 250 ש"ח אבל יכול להיות שאני גם טועה בגדול
פילטר אויר לא מקורי 40-80 ש"ח
פילטר שמן 50-120 ש"ח
בושינגים של הקפיצים משהו כמו 20 ש"ח ליחידה אבל גם כאן כנראה שיצאתי פראייר.
בכלל לאחרונה עשיתי טיפול מאד רציני לרכב במוסך ששאב ממני 14K וזאת הייתה טעות גדולה
בדיעבד יכולתי לתת את הרכב לאיש מאד יקר כאן בפורום שגר קצת רחוק אבל האמינות שלו והחיסכון בטיפול שווה הרבה יותר מהדלק של הנסיעה.
לי לא היה כ"כ זמן לטפל בעצמי בזמן האחרון אז זו התוצאה יצאתי טמבל .
להבא - או שאני מטפל בעצמי או שאני נותן למי שמכיר יודע ואוהב את הרכב .
יוסי,
תציין גם כמה ק״מ עברו המכלולים עד שנזקקו להחלפה..
מיסב גל-הינע מרכזי עולה כ-800 ש״ח אבל מחזיק מעל 200k ק״מ.
דיסקים קדמיים החזיקו אצלי ברכב מעל 460k ק״מ ללא חריטה, ונזקקו להחלפה כי רפידה התפרקה וחרצה דיסק אחד.
יוסי, עלות חידוש ברקסים קדמיים עם חלפים מקוריים עלה לי פחות (ללא חישוב עבודה).
ברקסים אחוריים זה משהו וירטואלי בכלל, אם אתה לא נוסע עם רכב עמוס כל היום.
גלי הינע, כנ״ל, ואני מכיר צלבים מקוריים שעברו חצי מליון ק״מ.
רדיאטור, אצלי התחיל לפתח סדקי עייפות בדודים אחרי 400k+ ק״מ והוחלף.
אפשר עוד להמשיך..
הנקודה היא שכשצריך להחליף מכלול מהותי זה יהיה יקר יותר, אבל בחישוב לק״מ זה זול יותר, ולי עוד יש שריטה של חלפים מקוריים או תואמים מהצד היותר יקר של התחליפיים, בינתיים הגישה הזו מוכיחה את עצמה לדעתי.
יונתן,
גם את הפיאסטה החבוטה שהיתה לא הייתי משפיל בפלגים שעולים 50ש״ח לרביעייה וגם לא פילטר אויר בסכום זהה.
בגדול, אם אני הולך על תחליפי בלבד, הסכומים לא כאלו שונים לשוטף.
רביעיית פלאגים של NGK סטנדרטים עולים משהו כזה. BPR6ES. בהחלפה האחרונה התעקשתי לשים BPR5ES (הנכונים לפי היצרן) והם נדירים ולכן עלו משהו בסביבות ה- 100. אבל עד ההחלפה הזו המחיר היה מה שצוין פחות או יותר.
פילטר אוויר- זה המחיר בחברה למשהו איכותי אבל לא של היצרן. לדעתי מקורי לא ניתן להשיג. אני מחליף אותו כמעט כל טיפול.
רוב החלקים שאני שם ברכב הם מקוריים או באיכות זהה למקורי (יצרנים זהים של מסבים וכד').
והסכומים לשוטף כן שונים:
כמה עולה לך פילטר שמן מקורי?
כמה שמן נכנס לך בקארטר?
כמה שמן נכנס לך בשאר המכלולים?
פילטר אוויר?
זה הכי שוטף שיש. אבל עדיין, בראייה של עיקר ההוצאות לאורך זמן אלו הסכומים הזניחים...
יונתן,
אני בטוח שהעלויות אחזקה שוטפות של היילקס גבוהות יותר, הרי רק הנוזלים זה כמעט פי 2 כל פעם.
רק משהו בסכומים שלך קצת לא מסתדר לי.
דורון אתה צודק לגבי החלקים המקוריים הם באמת מחזיקים הרבה יותר זמן
כל הטיפולים הנ"ל נעשו בין 270 ל 350 K
המייסב של הדרייבשאפט המרכזי הוחלף בהתחלה לחלופי אבל לא החזיק את עצמו
המחיר שציינתי לגבי החלפת הבלמים היה לכל הגלגלים כולל עבודה כולל החלפת שמן בלמים ואחרי הרבה בכיונים של המוסכניק
אני מסכים שבחישוב ק"מ ההיילקס יותר משתלם אבל זה באמת תלוי בצורת הנהיגה ובחיות השטח שהרכב עובר עם הנהג הספציפי..
מצטרף לדויד ויותר מזה,..
ג'ימני מוגבה, עם מוטות רדיוס אפטרמרקט, שבנוסף ללתקן בעיות אחרות שהן פותרות, הן מאריכות בעוד כמה ס"מ את בסיס הגלגלים המקורי.
בנוסף יש לך רכב שפוי שמתנהג בכביש וגם בשטח הרבה יותר טוב מסמוראי עלים קצר\ארוך, ממוזג, עם ה"כ, ח"ח ומודרני שיכול לתת פייט גם להיילקס משופר.
צודקים בקשר לגימיני אמנם הבסיס גלגלים כמעט זהה, אך שטח האכסון עדיף בסמוראי ארוך.
בקשר לעבירות של גימני..אין ספק שאתם צודקים.
ואפילו פעם חשבתי החליף את הסמוראי לגימני בשביל שהחברה תצטרף
פשוט לא מצאתי מישהו שיסכים
בשביל שטח איכסון, תקפל את שורת המושבים האחורית ותגלה יופי של שטח איכסון.
רוצה יותר מקום?..תתקין גגון איכותי.
יש פיתרון לכל דבר.
ג'ימני מוגבה ב-4 אינץ' עם 2 נעילות ומידות צמיגים 235 ועם אפשרויות של יחסי העברה בטרנספר\סרנים יעשה לך את אותו טיול עבירות להרבה יותר כיף גם בקיץ כשחם,
אז גם החברה תוכל להצטרף איתך לטיולים במדבר מבלי שתזיע עליך כל הטיול(וגם אתה) או שתתלונן שחם לה מידי :)