מאחל לך שלא יהיה לך מושג למה גם כעבור 5 שנים איתו.
רענן
Printable View
רענן תגיד מה אתה אומר על ויטרה 1600 קצרה ידנית או אוטומט שנים 96-98 ? המחיריים שראיתי הם בסביבות ה-20+ .
התקציב שלי התכווץ אבל הרצון עדיין עז .
ראיתי שהעלת את הספורטאז' כאופציה, אז אני יכול להגיד לך שיש לאמא שלי כזאת שנת 2001 מנוע 2000 בלי שיפורים בכלל והרכב הזה פשוט מצויין. בשטח הוא מעולה והוא מפתיע מאוד לטובה ויביא אותך למקומות שלא תדמיין שהוא מסוגל, בחולות הוא בכלל חיה רעה. אני יכול להגיד לך שהייתי מטייל עם גראנד ויטארה שנת 2008 בערך שנתיים ולקאיה פשוט יש עבירות יותר טובה ויותר כוח. הרכב עם 0 תקלות ובכביש הוא מרגיש כמעט כמו פרייבט. החסרון הוא צריכת דלק של 1-7 אבל אני ממליץ מאוד.
ק'רענן אני אתקשר אליך בימים הקרובים מתי נוח לך?
בנוגע לקיה אני רציתי לדעת האם הגירסה הידנית יותר חסכונית? כי לדעתי זה משחק תפקיד וזה כן משהו שמבחינתי קצת פוגם בחבילה
אני חושב שצריכת הדלק בידנית תהיה יותר בכיוון של 8-9 ק"מ לליטר. אבל אם אין לך העדפה מיוחדת לידני אז האוטומט יהיה לך הרבה יותר נוח ואם זה רכב שישמש רק לנסיעות בשטח אז אתה גם כמעט ולא תרגיש הבדל בין 7 ק"מ לליטר של הספורטאז' לבין ה10 ק"מ לליטר של הגראנד ויטרה. גם האחזקה השוטפת זולה והרכב אצלנו במשפחה 5-שנים עם 0 תקלות. אם אתה לא מתכוון להשתגע ולהתחיל לשים נעילות ויחסי העברה אז הספורטאז' לדעתי האופציה הטובה ביותר.
האמת שחשוב לי שאני יוכל לקחת את האוטו לעבודה פעם - פעמיים בשבוע ולא לאכול את הלב כשאני עומד בפקק .
אבל אני אראה איזה קיה מעניינות יש ביד 2 . מה שחשוב לי הרי זה שהרכב יהיה במצב הכי טוב ושמור ( כמה שאפשר לצפות מרכב שנת 99-2001)
עד שאני מוכר את האוטו ומפנה מקום לרכישת הג'יפ יש לי עוד שאלה . האם המנוע על הגראנד ויטרה (99-2002 ) מתאים למערכת גמ"פ והאם זה מתאים למודל ספציפי ?
אני אמקד את השאלה. האם גמפ מתאים למנוע 2000 אבל הורס מנוע 1600?. השאלה הזאת נובעת מהתחקיר שביצעו בכלבוטק שאמרו שהמערכת גמפ פוגעת במנוע שלא מותאם לכך .
הרווח כולו שלי כי הרכישה תהיה יותר מושכלת .
אז במילים אחרות לתפוס מרחק ממכוניות מגוייזות (מלשון גז) .
עדיף מנוע טהור .
טוב בתהליך מכירה הרנו שלי הצעתי לבעלי ג'יפים לבצע החלפה . חזר אלי בעלים של קיה ספורטז' ששוקל להחליף איתי לטובת הבן שלו .
השאלה שלי היא (רענן אני פונה אליך כי אתה היחיד כמעת שמגיב פה ) לאיפה אני לוקח את האוטו לבדיקה ?
יש לי חבר מהעבודה (טל) שהוא ג'יפאי מנוסה אבל בעל רכב אחר האם כדאי לי לנסות לשכנע אותו לבוא איתי כדי לתת דעה ג'יפאית ראשונית ואולי לחסוך את עלות הבדיקה המקצועית .
כול סינון ראשוני שלא עולה לך כסף, מבורך !
ממליץ שתתן לחבר לקרוא קודם את המדריך לרכישת ספורטאז'
http://www.jeepolog.com/forums/content.php?r=2226-מדריך-לבדיקת-ורכישת-קיה-ספורטאז
אם החבר מאשר לעבור שלב, אז רצוי שתבצע בדיקה במוסך שמטפל בספורטאז'.
לפי הרשמים שלי מקריאת הודעות חברים, מוסך קאיה יפו מומלץ (לי אין שום היכרות אישית איתם) .
עוד עצה, שלח ה"פ לתומר (כותב מאמר הבדיקה), מצא דרך "לשחד" אותו (ארוחה טובה במסעדות של יפו) להתלוות לבדיקה.
בהצלחה
רענן
טוב רענן אני מעדכן אותך כי אתה כמעט היחיד פה :-) . בכל מקרה התקשר אלי הבעלים של הקיה והוא אמר שאישתו לא מרשה לו להחליף .
הוא רצה את האוטו שלי לבן שלו(רנו מגאן 2001 ידנית ) והיא התנגדה שהם יקנו לבן שלהם רכב . אז הציעו לי הנחה של 5 אלף אבל אני לא רוצה להיות תקוע עם 3 רכבים .
עכשיו להמשך השאלה !
האם אפשר אולי להציע החלפה לויטרות משנתון ישן ? המחירון הוא כמעט כמו הרנו (13000) ואולי אנשים יסכימו להחליף איתי . זה ייתן לי את האופציה לדריסת רגל בשטח אבל מצד שני עלול להיות סיפור יקר עם החלפות מנוע חלודות וכל הבעיות של רכב בן 20+ שנים . מצד שני אני חושב שאולי לקראת שנת הלימודים הבאה (של הסטודנטים ) איזה סטודנט ישמח לקבל אותו כמו שלי במחיר כזה . ואז שווה לי לחכות ולמכור .
איזה מעצבן שיש שם כזה רע לרנו בארץ ! מאז שיש לי את הרנו ראיתי תקלות קיצוניות דווקא ברכבים שאמורים להיות אמינים .
טיוטה קורולה 2006 החלפת גיר (חבר מהעבודה )
מאזדה 2005 3 אלטרנטור (חבר טוב )
דייטסו שרייד 2000 (החלפת גיר )
בקיצור מה שאני אומר שזה מבאס !
ואם מישהו מכיר מישהו שצריך רכב שנת 2001 ידני במחיר נמוך שנוסע מעולה ומאוד חסכוני בדלק (1-15) אני מוכן להתפשר כל עוד זה לא למגרש , אני שונא מגרשים .
צר לי על החפירה הקשה . זאת תחושת מירמור שממלאת אותי כרגע.
עצתי לך ,וממחזר אותה שוב ...
הצעה שלי, צא מהלחץ !
לא היה לך רכב שטח מספר שנים ושרדת (זה לא חמצן), אז חכה כמה זמן שיידרש בסבלנות (אני "שרדתי" שנה וחצי בין מכירת הויטארה ועד שרכשתי את הטרופר).
"כול עכבה לטובה" .... אלא אם כן "תיפול" הזדמנות שאסור לפספס. אזי רצוי לפעול עפ"י ההמלצה לעיל (לארגן אשראי ...).
בהצלחה וסבלנות
רענן
אני לא מאמין שצריך להיות לגמרי נגד החלפות . במקרה הזה האופציה של הספורטאז הייתה נשמעת טוב (היסטוריית טיפולים מלאה בקיה יפו ) אבל לא יצא ולכן זה היה מאכזב . בכל מקרה אני לא מתקוון להחליף אם הרכב המוחלף לא יצדיק את ההחלפה .
וכן אני מתכוון לחכות בסבלנות עד למכירת הרנו אבל מבאס שאין כמעט בכלל התעניינות .
בגלל חוסר ההתעניינות גם אני לא אקנה רכב לפני שאמכור את הרנו גם אם אני מכין בצד 40K , זה פשוט חוסר שקט שאני לא יכול לחיות איתו.
היי רענן : -) .
חשבתי לתומי כמה תהיה האחזקה של רכב כמו ניסן טרנו . חשבתי על סביבות מודל 99 + עד 2002 ובעיקר קצר .
האם העלות של ביטוח + אחזקה וכו יקרה משמעותית מהסוזוקי ? הסיבה לכך היא שראיתי שמבחינת צריכת דלק הוא לא רע ובנוסף הקצר יחסית מרווח ויש לו תא מטען .
רענן אני מבין שנמאס לך לענות לי על שאלות : - ) זה בסדר , ענית לי על כל כך הרבה שאתה פתור .
ברור שהשוק במצב לא מזהיר ולכן האופציות רבות . רציתי סתם לעדכן שהוצא לי דייטסו טריוס שנת 2000 ידני עם 290 אלף קילומטרים כל זה ראש בראש עם הרנו (רענן אני זוכר שאתה מתנגד להחלפות). בכל מקרה אמרתי לו שרענן לא מרשה לי לקנות טריוס ואני אחכה בסבלנות למכירת הרנו ואז אתחיל לקחת גראנד ויטרות לבדיקה בנורדיה .
אבל עד אז אני ממתין בסבלנות .