במידה והשוטרים האלו לא יודחו לאלתר מהמשטרה כל השרשור הזה הוא בדיחה עצובה.
נחייה ונראה.
Printable View
במידה והשוטרים האלו לא יודחו לאלתר מהמשטרה כל השרשור הזה הוא בדיחה עצובה.
נחייה ונראה.
בדיוק ראיתי את זה גם ברשת החברתית, והתכוונתי לצרף לפה את הקישור ולהביע אכזבה עמוקה....
מביש, מבזה, מייאש והיריעה קצרה מלהכיל את ההרגשה הנוראית שראיתי את הסרטון הזה...
בושה וחרפה.
בכל מקרה, לא משנה מה יעשו לשוטרים, אף אחד מהדוחות לא תקף במידה וילכו להשפט.... רואים בבירור שהתמרור לא תקף.
ביזיון, של מפקד הבסיס, של אגף התנועה, ושל משטרת ישראל בפרט.
מרתיח!!!
אביעד, תנסה עכשיו לחייג 100 (או בכל סיטואציה דומה שאתה נוכח בה) ותראה אם אז יטפלו לך בפנייה ובאם תקבל SMS.
ניסיתי פעם לחייג 100 ולדווח על שוטר שעוצר מכוניות בצורה מסוכנת. מאד מסוכנת! (עצר רכבים בירידה בנתיב שמאלי בסיבוב, וגרם לכל המכוניות שמאחור לבצע עצירה פתאומית כשהמכוניות המגיחות מהסיבוב בכלל לא יכולות לראות את זה...).
הדרך שבמוקד 100 שלחו אותי לעשות כדי להתלונן על הברנש היא בבחינת "מלחמה בתחנות רוח"...
מראש, אני לא אחייג 100... אני יודע בדיוק מה יצא לי מזה.
ידידי , קבל כמה המלצות :
1. את הסרטון להעלות לדף הפייסבוק של משטרת ישראל , כולל פרטים של השוטרים (שני רושמי-הדו"חות נראים לי מתנדבים . הם אוהבים את זה...) .
2. אם יש לך פרטים של השוטר המאיים (מה שהוא אמר לך זה "איום" לכל דבר ועניין) - שלח למח"ש . חשוב לציין שמות עדים .
3. את כל הפרטים הקשורים לאי-רישום הדו"ח למקורבו של מפקד המחנה שלח במקביל לדף הפייסבוק של המשטרה ולמשטרה הצבאית .
חשוב לציין שמות עדים , וכן את העובדה שמפקד המחנה יצא מהבסיס ודיבר עם השוטרים .
4. שלח מכתב פרטני לגבי כל נושא שינויי התימרור בצומת , מגובה בתמונות , למשטרת ישראל ולדובר צה"ל .
5. שלח מכתב פרטני דומה גם למשרד התחבורע , ובקש לדעת מי החליט ומדוע על שינויי התימרור .
כל זה נשמע טרחני , אבל לאט-לאט מתחיל "ליפול האסימון" ומתחילים לראות תגובות של משטרה שמתחילה להבין שמטרתה לשרת את הציבור -
ואחת הדרכים שלנו להשפיע בנושא היא להתלונן בפועל על "פירות באושים" (לדעתי לא כולם חארות) , ולא רק לקטר בפורומים...
אבישון תראה כמה עבודה צריך לעשות בשביל לטפל בנושא.
אם באמת המשטרה הייתה עושה את עבודה נאמנה כנראה
שלא היה צריך להתאמץ כל כך.
משוטר שצריך להביא מכסת דוחות אני עוד יכול לקבל התנהגות
כזו, אבל מחבורת מתנדבים משועממים? זו בדיוק הסיבה
למה במשטרה לא צריכים להיות מתנדבים. אלה חבורת צדקנים,
טרחנים עם #!@ קטן שחושבים שהם עושים עבודת קודש ועושים
נזק כפול. גם נותנים לממשלה להמשיך להתנהל בצורה הרגילה
בלי תקציבים ושהאזרחים ישלמו כפול וגם דופקים אותנו בגלל שהם
לא קיבלו לילה לפני.
מקווה שהצלחתי להעלות את התמונה.
לאורך היום העלו את הסרטון לעמוד הפייסבוק של המשטרה אינספור פעמים. הם הבטיחו לטפל בעניין התמרור והשוטר, ולעדכן בהמשך.
אין ספק שהפייסבוק עושה טוב בכל מה שקשור לשירות לקוחות. ולא רק במשטרה.
נראה מה יהיה להם להגיד בהמשך.....
תגובה זמנית של המשטרה:
"ראש אגף התנועה, ניצב ברונו שטיין, הנחה מיד עם קבלת הסרטון לעיונו לבטל לאלתר את הדוחות שנרשמו בגין הפניה שמאלה בצומת המתועד וזאת בשל חוסר התאמה בין התמרור לסימון על פני הכביש. בנוסף, הוא הנחה לא לבצע אכיפה במקום עד להסדרת הנושא מול מע״צ. משטרת ישראל פתוחה לביקורת וקשובה לציבור אך יחד עם זאת ישנה דרך ראויה ומכובדת לעשות זאת. אנו רואים בחומרה את התנהגות הצלם שנהג באגרסיביות כלפי אנשי חוק, ובכלל זה שוטרי ומתנדבי התנועה, בליווי עריכה וכתוביות שאינן ראויות"
לא התקבלה עדיין תגובה על התנהגות השוטרים, ותתקבל בהמשך.
אני במקום הצלם- ניגש לתחנת משטרה, מגיש תלונה על איום בתקיפה.
או, הנה תגובה ראויה, שמראה בדיוק את הפער בין תפישת המשטרה לתפישת הציבור.
ראש אגף התנועה, ניצב ברונו שטיין, כנראה לא מבין את חומרת העניין, וזה שיש לו שוטרים שעשויים מחומר לא כ"כ משהו. שוטרים שתפישתם את תפקידם מעוותת, לקויה, ובעייתית משהו.
הוא מדבר על דרך ראויה ומכובדת להעביר ביקורת? הביקורת כאן היא לא כלפי האכיפה שאינה במקומה,אלא על שוטרים שגם כאשר הם מבינים את בעייתיות התמרור (ונראה בסרטון בבירור שהם מבינים), עדיין מתעקשים להמשיך במשימת אמלול האזרח! ועוד אילו אזרחים? משרתי מילואים.
ניצב ברונו שטיין, תתעורר!!!! מי שנהג כאן באגרסיביות זה שוטר שלך, שאיים במפורש על אנשי מילואים שניסו בסה"כ להסביר לגורמי החוק שהאכיפה שלהם בעייתית משהו.ציטוט:
"אנו רואים בחומרה את התנהגות הצלם שנהג באגרסיביות כלפי אנשי חוק, ובכלל זה שוטרי ומתנדבי התנועה, בליווי עריכה וכתוביות שאינן ראויות"
ובכלל עדיין לא ברור הקשר בין השוטרים לבין מפקד הבסיס שלכאורה הוא זה ששם את התמרור והזמין את השוטרים. הרי אם זה נכון יש כאן מעשה פלילי, הן מצד המפקד והן מצד השוטרים שנתנו לזה יד...
לי עדיין לא ברור באיזו מהתפישות המפכ"ל רואה את עצמו....
ואני עדיין מחזיק חזק בדעה שבשביל להתחיל לטפל בצורה ראויה בתופעה הזו, הדין עם השוטרים האלו חייב להיות בחזקת "למען יראו וייראו"!
שכל שוטר במשטרה יידע שבמידה והוא נוהג בצורה כזו או דומה הוא עשוי לשלם על זה מחיר יקר. מאד יקר!
כל דרך אחרת לא תעזור כאן.
כמובן שבמקביל צריך לעודד אכיפה משמעותית ונכונה, ובפרט בגורמי הפשע ועברייני התנועה האמתיים. אלו שכנראה לא כ"כ עושים מילואים....
מלגזה, להרים הניידת, להזיז הצידה.
לפני כן או אח"כ - שק לעטוף את התמרור הלא תקין ושלום על ישראל.
בסופו של יום, יבטלו שם את הפניה שמאלה, הם רק מיהרו לפעול לפני שהשיגו את כל האישורים ממע"צ ושאר הדמויות שאחראיות על ההחלטה לתימרור.
מה שהמשטרע שכחה לשים שם זה שלט קטן מתחת לתמרור החדש - "באישור קצין..." ואז היו יכולים לעשות מה שבעין שלהם והייתה להם לגיטימיות.
לדעתי צריך לפרק את המשטרה לגורמים ולבנותה מחדש,
בזמן הזה שבין הפירוק לבניה מחדש, את מקום המשטרה יתפוס הצבא, (חודש נניח)
כדי שיהיה באמת סדר, אולי המשטרה בכלל צריכה להיות זרוע של הצבא שכפופה לרמטכ"ל,
כי לצבא יש הרבה יותר משמעת/אמצעים/תקציב מאשר למשטרה במתכונתה הנחכית,
אוי שי שי...
רק זה חסר לנו. בצבא חסרים כל מיני קודקודים מטומטמים?...
אתה רוצה להגדיל את מפלס הטימטום הצבאי?
לצה"ל לפחות יש לגיטימיות וקונצנזוס בציבור, לפחות רוב הציבור. תכניס לתוכו את המשטרה וגם את המעט הזה הוא יאבד.
לא מבין מה זה לפרק ולבנות מחדש?
להחליף אנשים/ לשנות מבנה אירגוני?
ומה זה הדבר הזה שגוף אחר יחליף אותם?
אתה מבין בכלל כמה זמן לוקח להכשיר אנשים ונוהלי עבודה על מנת שאירגון ברמה ארצית יעבוד באופן סביר?
אתה אפילו לא בכיוון של לפתור את הבעיה.
יותר בכיוון של ליצור כמה אחרות...
בעניין הכסף והתקציבים-
המדינה נוקטת בשיטה ברורה ויש יד מכוונת.
דוחפים את הרשויות להקים משטרה פרטית על חשבון הגדלת הארנונה של כולנו!!!
במקביל מעודדים מתלהבים/מושחתים להתנדב למשטרע.
זה חוסך לביבי המון המון כסף בתקציב.
את המחיר כולנו משלמים כבר היום
בועז
אני מקווה שהמובאה שלך
"במקביל מעודדים מתלהבים/מושחתים להתנדב למשטרע."
איננה כוללת את כל המתנדבים
מפני שאם כן הרי אתה מבין שזו הוצאת דיבה ולשון הרע נכון?
צריך גם לדעת לכתוב ידידי
נאמר הרי אזניים לכותל
ואני אוסיף ועיניים למסך
שבת נהדרת לך
יוסי
אני מתכוון לפרק את המבנה האירגוני ולהעיף כמה ראשים שם לפנסיה מוקדמת,
יקח הרבה זמן, זה ידוע, אך משטרה במתכונת הנוחכית היא אינה משטרה. - זאת חבורה של ליצנים עם יותר מידי כוח.
לגבי המשטרות העירוניות, הן יותר גרועים מהמשטרה הכחולה (בחדרה לפחות)
ולא רחוק היום שראש עיר (כל עיר) ירגיש את עצמו כ"שריף עירוני" וגם לו יעלה השתן למוח,
במקרים קיצוניים זה יכול להגיע להיטפלות ליריבים פוליטים ע"י אותה משטרה עירונית
ובמקרים עוד יותר קיצוניים זה יכול להגיע למצב שישתמשו במשטרה העירונית כדי לחסל
חשבונות בן שכנים - אל תשכח שבמשטרה עירונית משרתים פקחים שלא סיימו בית ספר,
אל תשכח שזה גוף שאין לו מח"ש, ובעיקר אל תשכח שזה גוף שיכול להיות מושחת יותר ממשטרת סציליה,