עזבו אותכם באמא שלי..,
ים זה לערסים... סעו לבריכה
Printable View
עזבו אותכם באמא שלי..,
ים זה לערסים... סעו לבריכה
איזה תיאורים מתיפיפים "לתבול את גלגלי הג'יפ במים" וכו.. הצחקתם אותי:D
אז תלכו חמש דקות לחוף! או שגם בקניון אתם רוצים להחנות בפנים?!
מה מוסיף להנאה שהגי'פ על קו החוף?! חוץ מרעש,רכבים שמסתירים את הים, וסכנה לסובבים. אין בזה כלום! חוץ מפוזה מטופשת.
גילוי נאות: גם אני הייתי נוהג בעבר להיכנס עם הג'יפ לחוף(ברוגע!) כיום אני מבין שזה פסול ולא תורם להנאה כלום, חוץ מפוזה. אם כולם יכנסו לחוף זה
כבר יהיה רחוק מהתחושה של נסיעה לבד בג'פ על שפת הים כמו איזה מגלה ארצות נועז:)..
ראו ערך החוף הדרומי לשדות ים, שם ישנם הרבה גיפים שנכנסים לחוף. פשוט סיוט, אתה מרגיש כאילו אתה על אי תנועה באמצע איילון.
לא כל מה שמקובל בארה"ב קדוש! הם לא חפים מטעויות ויש להם בבונים משלהם.
מה הקשר לפקחים? אל תעוות את המציאות. זה כמו להגיד שאם לשוטר מותר לשאת נשק, אז למה לא כל אזרח.
אז ככה, כי צריך מי שישליט סדר בכול השאר..
למיטב זכרוני גם לאמריקאים יש גירסא משלהם לערסים.
בזמן מגורי שם היה המושג GUIDO מכוון לערסים אמריקאים ממוצא איטלקי.
גו׳, מכיר ? תקן אותי אם אני טועה.
Sent from my iPhone using Tapatalk
די חלס איין סיבה מוצדקת שכולנו נענש אני חושב שצריך שהיו חופים מורשים לנסיעה עם גיפ !
קשה להשוות,
מדינה קצת גדולה לכול אזור יש טעם משלו
ובכול אזור יש את החלאות שלו, ההבדל....מדינה גדולה ויש מקום לכולם ואתה או אני לא חייבים לשרוץ בשכונות שלהם ולכן הסיכוי שלך להתקל בהם קלוש, אלא אם אתה ממש רוצה ומחפש.
אבל אני חייב להגיד שההבדלים בין ה"ערס" האמריקאי(הסיבה למרחאות- יש עשרות זנים, וכולם שונים) והישראלי זה שמיים וארץ, אפילו לערס יש שמץ של כבוד לזולת ואם לא תפריע לו-הוא לא יפריע לך.
הנה שני רעיונות יצירתיים אין ניתן להגיע עם הגיפ עד קו המים. לא רק עד קו המים אלא גם מעבר לו.
מה זאת אומרת ? פשוט לבוא הפוך. מהצד של הים.
1.גיפ אמפיבי. להגיע מטר מקו המים, לפתוח ציליה ולרדת על בירה/אבטיח/שניהם ביחד תוך כדי שעושים אצבע משולשת לפקחים.
2.למי שאין כסף אפשר פשוט לבנות רפסודה, להעמיס עליה את הגיפ וכנ'ל. מעבר למחיר הזול יתרון נוסף באופציה זו הוא שהצמיגים לא נוגעים בקרקעית הים בחניה כך שבכלל אין סיכון ואפשר לעשות אצבע משולשת בבטחון רב יותר. אם הרפסודה מספיק רחבה אפשר למתוח את הציליה עליה+שולחן קטן לבירה ואבטיח.
אמריקה ורסאנו.
מדבר - גם בים יש חוקים ואסור להתקרב לחוף עם סירה .
ואדון ליאור - יש חופים מוגדרים לאוכלוסיות שונות ראה חוף הדתים,חוף הכלבים וחופים לספורט ימי.
שם האדונים נלחמו על זכותם להנות מחופש ונצחו . אתה יכול לראות באיזה כיף הכלבים משתוללים חופשי על שפת הים .
רק שאצלנו הגיפאים , לא צריך כלום , אנחנו כבר נדפוק את עצמינו לבד .
"ערסים" ??? אולי אנחנו הערסים שבגלל שרעש מפריע לנו אנחנו חוסמים את הכניסה לים לכולם?
אני קורא את מה שאתם כותבים ואני מתחיל להבין מדוע דופקים אותנו בכל תחום , ממוצרי חלב שעולים כמו זהב בארץ(בחו"ל יותר זול)
ועד הבדיחות על תוספות שכר לשכבות החלשות (וכמובן העלאת מחירים מטורפת בעקבותיה תוך פיטורין המוניים).
כמו שאמרתי , צריך לחכות עוד זמן עד שתבשילו להבין שע"י חסימת חופש משיגים ההפך ,פרט אצל עכברי מעבדה וקופי ניסוי שנולדו
כדי שיתעללו בהם
אתם רוצים "חוף לג'יפים". גם אני רוצה. אבל אנחנו שוכחים שהמציאות הוכיחה שהתנהגות של חלק גדול (והחלק הזה גדול מאוד) מהאוכלוסיה המסויימת שמגיעה למקומות כאלה רחוקה מאד מהנורמות שאתם מכירים ממפגש ג'יפולוג למשל. בשביל לשמור בחוף כזה על סדר מינימלי צריך שם פיקוח ושיטור בעצימות כזו, שתקלקל את ההנאה לחלוטין. בל יזה, פקח שהיה מגיע לאחד מרצועות החוף המופקרות הללו כדי לוודא ששומרים שם סדר ולא מתפרעים, היה מקבל שם מכות במקרה הטוב ובנורמות הנהוגות היום, אולי הוא היה נדקר תוך דקות. זה מה שאתם רוצים? זה הכיף שלכם?
אז איך תעשו את הסלקציה? מי בא להתפרע ומי בא סתם לשבת בנחת על בירה ואבטיח? לפי מה בדיוק? צבע העור? סוג המוסיקה?... אדון מושיק חושב שההומור שלו מצחיק, אבל זו אשכרה המציאות. לפני עשרים וכמה שנים, כשהייתי מספיק צעיר ומספיק דביל כדי לחשוב ששווה להסתכן במכות עם כל מיני ערסוואתים בשביל כמה מאות שקלים לערב, עבדתי באבטחת מועדונים ואירועים פרטיים שנערכו בכל מיני מקומות מהסוג של "חוות רונית", קאנטרי הרצליה, מבצר אנטיפטרוס וכו' וכו', ובעלי האירועים עצמם הגדירו לנו למי לתת להיכנס ולמי לא - ומעולם זה לא היה משום מניע גזעני, אלא מהצורך הבסיסי והפשוט שהמסיבה תתנהל בכיף ולא תסתיים במכות ובהתפרעויות (וכל מסיבה שלא היתה בה סלקציה פראית, הסתיימה במכות ובהתפרעויות). נתנו לנו הוראות מדוייקות ממי למנוע להיכנס לא רק בכניסה למתחם המסיבה עצמה אלא עוד בשלב של הכוונת כלי הרכב לחנייה - הסבירו לנו איך נראה ומתנהג ה"ערס האופייני" שמגיע למסיבה כדי להתפרע, ואיך נראה האוטו האופייני שלו, ולמי לאפשר להכנס למתחם החניה ולמי לא. זה היה גורם לחלק גדול מהקטטות והמכות להתרחש בחוץ, במרחק בטוח מהמסיבה אותה היינו אמורים לאבטח. לפני מעגל האבטחה השני שנמצא בכניסה, ולפני מעגל האבטחה השלישי שהיה בתוך הארוע עצמו, (ולך יריב אני לא צריך להסביר איך אירועים כאלה מאובטחים ומתנהלים - זה התחום המקצועי שלך). מצד שני ברגע שקטטה כזו שמתקיימת בחנייה היתה נגמרת בפצועים, באה המשטרה וסגרה את כל המסיבה.... זה מה שאתם רוצים גם בחופים? ואחר כך מתפלאים שהכי קל זה באמת לסגור מלכתחילה קולקטיבית לכולם?...
אותו סיפור עם שמירת הטבע. מה, הקוליסים שעושה הטרקטור שמדסקס את החוף או הטנדר הירוק של הפקח, לא פוגעים בצבים? פוגעים בדיוק כמו הקוליס של הג'יפ שלכם. אבל הטנדר של הפקח נוסע לאט ובזהירות, והוא לא משליך שם אשפה והוא רק אחד. ברגע שזה מופקר וכל אחד עושה מה בראש שלו, "רק ווילי אחד" עם הטרקטורון, ו"רק רייס אחד" עם הג'יפ במעלה המצוק, כבר אין על זה שליטה, מתחיל בלגן, הנזק מוחשי, (והבור בתל ברוך הוא דוגמה מצויינת לנזק שג'יפאים גרמו לחוף ולמצוק) ואז מבחינת הרשויות - למה לשבור את הראש? שמים גדר, סוגרים קולקטיבית וזהו. לכו תחיו עם זה ותבואו בטענות רק לעצמכם.
חוף זה לא כביש. בכביש יש כללים וחוקים והגבלות ומי שחורג מהם ונתפס - נענש. בחופים יש תחושה לעתים "כאילו" אין כללים וחלק מהאנשים שמגיעים לחוף סבורים שהם יכולים לעשות ככל שעולה על רוחם, (אפילו לזיין בפרהסיה, כמו שעשו בחוף בת"א לא מזמן) ואז זה נראה כמו שנראה. אנחנו רוצים שיתנו לנו להינות מהחוף כמו בחו"ל בזמן שההתנהגות של חלקנו רחוקה מאוד מזו של מה שאפשר להגדיר כ"בני תרבות" בחו"ל?... זו הסיבה שהגדירו חוף נפרד לספורט ימי וחוף נפרד לבעלי כלבים וכו' כי קשה מאוד לערבב את כולם ביחד בלי שייווצרו חיכוכים או שמישהו יינשך על ידי כלב או ידרוך בקקי שלו, או חס וחלילה גם תאונות. מי יודע, אולי באמת צריך גם חוף נפרד לג'יפאים, עם כניסה בתשלום לא קטן ועם פיקוח ושיטור עצבניים במיוחד ושלטים באותיות קידוש שמיידעים ומזהירים את כל מי שמטייל שם סתם ככה ולא עם רכב, שאין לו מה לבוא בטענות על רעש מנועים וכו'. מהכרותי את הקהילה כאן, תאמינו לי שרובכם ככולכם לא בדיוק תהנו לבוא ולשבת בסבבה דווקא במקום כזה... יכול להיות שבחו"ל זה אפשרי כי מתנהגים שם אחרת, אצלנו עדיין לא, לדעתי ולצערי. האופי הישראלי הוא משהו שקשה מאד לשנות, בטח בבת אחת.
אני מנסה לא להגיב יותר כי , הדיון לא תורם לאף אחד
אבל לפי דבריך , דרור, צריך לאסור את הכניסה של כל הבת ימים לחוף בת ים , כיוון שהסכנה בדקירה שם גדולה,
דרך אגב , אתמול , אני מצלם רכב עיריה נוסע במהירות בחוף עם 2 פקחים , נתלים בארגז , כמו טליבהנים , ואחריהם
מדדה כמעט ללא שליטה המיול של חברת הניקיון , מזגזגים בין הרוחצים , ונעלמים לי מהפריים .
כולי נרגש על התמונות שאני מתכוון להעלות ברשת, עד שאני מגיע לרכב שוב ושם מוטל ,אזוק וזב דם ,איזה בריון שהתפרע
מסתבר סתם סגירת חשבון בין שכנים שנפגשו בים , אז את התמונות גנזתי , אבל מה יהיה בפעם הבאה שבמקרה ילד ירוץ להם בין הגלגלים?
חוק זה חוק לא משנה אם זה בים בכביש או בשמורות טבע בשבילים מסומנים, את האכיפה תשאירו בידי כוחות הבטחון ואת ההחלטה להגיע או לא תשמרו לעצמכם
זה שאופרה זו אומנות על - לא תשכנעו אותי , אני שומע רק שמנות שצורחות .
אתה לא ממש יודע את העובדות!
אני גם עוסק בספורט ימי, ותאמין לי יש חוקים וכללים נוקשים מאוד על העוסקים בגלישה.
כל מי שיתפש גולש בחוף רחצה צפוי לקנס של 750 ש"ח הפקחים אוכפים את זה במלוא הרצינות!
ישנם דיונים שלמים ונסיון לפתוח עוד חופים לגלישה אבל הרשויות לא נותנות בכדי לא לפגוע בכלל הציבור.
הטענות צריכות להיות מופנות כלפי אילו שגוזלים לנו את החוף בבניה ובפרויקטים שמקצצים לנו את החוף (מלון מרידיאן בחיפה!!)
מה לעשות שאי אפשר להקצות חוף לכול דורש.
אתה עוד עלול להתלונן שיש לובי לנכים והג'יפאים ממש מקופחים, כי יש חוף הנכים.
דוגמה נוספת לתרבות שלנו ולאנוכיות המזעזעת!
http://www.kitesite.co.il/showthread...E3%E5%EC%F4%E9...
סטובסקי
אתה רק תומך במה שכתבתי, כל אחד ירצה חוף לעצמו.
אתה רוצה לשבת על בירה ואבטיח ומישהו אחר רוצה ליסוע מהר ולעשות רייסים על החול.. אז מי יקבע מי נכנס ולאן?
אין שום סיכוי בעולם אנשים רק ירדו עד קו המים יפתחו ציליה וישבו לשתות בירה , זה פשוט לא יקרה ומה לעשות כדי להגיע לקו המים כשהחול יבש וקצת עמוק צריך ליסוע מהר לא משנה כמה אויר תוריד, אז לך מותר ליסוע מהר כדי לא להיתקע ולאחר שנהנה מזה אסור?, תרצה או לא מתישהו מישהו יפריע למישהו אחר לעבור/לחנות/שקר כלשהו וזה יגמר רע.
החניה המוסדרת לא כזה רחוקה מקו המים, אין בעיה לחנות ולהוריד את הציוד , לא חייב לשבת ליד האוטו.
ליאור
נדמה לי שאני כותב בעברית
ציינתי ,ביראת כבוד , שקהילות שנלחמו על שלהם , קבלו פיסת חוף מותאמת לצרכיהם.
אני לא אשב בחוף הכלבים בת"א ואכתוב על זה שכלבים משתוללים שם ללא חגורה ויש ריח של כלביה
וברור שלא אצייץ על חוף שמאפשר גישה לנכה גפיים עד לקו המים עם רכבו כדי שיוכל גם הוא להנות מים.
אבל באותה נשימה , אני לא מבין למה אני צריך להתנצל על זה שגם אני רוצה פינה לנקות את הראש וכן עם רכבי לידי
שבו מקרר ,מקלחת ,ציוד הדייג, צליה , כסאות וגם האוהל כדי שאוכל להשאר במקום שבוע מבלי לזוז .
ואפרופו .
"הבור" - באמת תראו מה נהיה מהמקום: אנשים עם אותו תחביב ,נפגשים ,מכירים ,לומדים ואפילו נוצרות שם חבריות
נהגים מתחילים רואים ולומדים איך לתקל מכשולים שיפגשו בטיולים רחוקים , לומדים לשפר את הרכב נכון , ממש זוועה
שלומי, מה שקורה בבור למעלה זה דבר אחד וזה אחלה וסבבה.
אבל אתה מנסה לשכוח מה היה קורה למטה, עלהחוף שמתחת לבור? ואפילו לא כל כך מזמן?... רד למטה ברגל, תטייל קצת על החוף, תסתכל איך נראה המצוק ותבין.
דרור אולי אתה צודק , מזמן לא היייתי שם , אני אגש בשבוע הקרוב אני מקווה ואז אוכל לענות לך
והילדים התרוצצו חופשי . נכון פרט ללמקום הכניסה שהיה צריך ללחוץ על הגז כדי לעלות
וה"מעלה" הצפוני יותר שבעלי הסופות המשופרות התחרעו עליו , לשם לא התקרבתי ,כי לא היית לי סיבה ....
הרעיון פה ,דרך אגב, שיש לך את הבחירה להיות נוכח או לא , ברגע שקיימות אפשרויות לי זה נראה יותר נוח
מישהו הזכיר דמוקרטיה ?
זה לא רק המעלה הצפוני. כל המצוק חצוב לגמרי מכל הכיוונים ב"מעלות" שהג'יפים המשופרים חפרו. זו רק דוגמה קטנה למה שיקרה אם דבר כזה כמו "חוף לג'יפים" - שהלוואי שתצליח לקדם - לא יהיה מפוקח בקפדנות. מי כמוני בעד חופש ונגד התערבות של הרשויות, אבל בתוך עמי אני יושב, ולצערי ברור לי לגמרי איך זה הולך להיראות אם לא ישלמו בכניסה ואם לא יהיו שם המוני שוטרים ופקחים שישגיחו שזה לא יהפוך לזירת התפרעויות והשלכת פסולת. מצדי שייעלב מי שייעלב אם אני אומר "ערסים" אבל זה בדיוק מה שזה.
אתה צודק ואין על זה ויכוח בכלל.. לחוף הכלבים יכול להיכנס כל אחד עם כלב או בלי כלב..
ל"חוף הג'יפים" יכול להיכנס כל אחד עם ג'יפ כי בשביל זה החוף לא? אז כמו שדרור כותב ללא פיקוח רציני לא באמת תוכל לשבת שם בשקט, אז יבוא אותו "ערס" שכולם פה מפחדים ממנו ויכנס כי זה חוף לג'יפים וזכותו בדיוק כמו שזכותך וגם אז אף אחד לא יעשה הבדלה בינך לבינו ברגע שיקרה משהו...
דרור שלום
"הבור " היה משמש גם ליכולת הגייפ ,גם לדייגים ,גם לאופנועי ים ,גם לרוחצים
כולם נהנו ולא קרה אסון
אלה שבמקום להנות מהאזור הציבו דחפורים סלעי ענק ,גדרות מגעילות ות הירידה המסודרת
מתחת לצינור מתכת תפסו מלאו בפסולת בנין
אז מה נוצר ?????
ליד "הבור " מאחורי שדה דב היתה רצועה קטנה של חוף שנכנסנו לאחר תשלום לרכב עם אונועי ים
או רכבים פרטיים במקום זה עשו טיילת
העיקר שלא נהנה מהכלים המוטוריים שלנו ללא הוצאות של עשרות אלפי שקלים
שחר חובב ספורט מוטורי בכול מובן
ערסים או לא ,
זה חוק של קוקסינלים,ואם הייתי בוחר ללכת הייתי מצטרף ל"ערסים "שהם לפחות נהנים ולא "מתלוננים"!!!!
דבר אחר לגבי החוק,
כל זה נגרם רק בגלל טרקטורונים וכמה ערסים עם ג'יפים משופרים,אז כמו בכל מועדון או שיביאו פיקוח ,וכל מי שישתולל יקבל 10,000 ש"ח קנס!!!
(מזל שיום העצמאות זה גם לערסים!
נו מה יהיה ?
וחוץ מיזה שיעשו חוף לערסים למה להומואים יש ןלהם אין?
גל