ממש קרוב לפתרון הבעיה רק שחסר לי משהו קטן:
איך אני מאפס את המחשב?? פשוט מנתקים את המצבר??
חגי
Printable View
ממש קרוב לפתרון הבעיה רק שחסר לי משהו קטן:
איך אני מאפס את המחשב?? פשוט מנתקים את המצבר??
חגי
דיווח על סוף תקלה (אני מקווה שיותר אנשים יעשו זאת)
בעיה בחיישן חמצן נפתרה בחיישן חמצן חלופי (150 ש"ח)
צריכת הדלק חזרה להיות נורמלית.
תודה לכל מי שעזר והצקתי לו
יניב אייל וכל מי שאיכשהו עזר לפתרון הבעיה (מה לא עושים כדי לא לרשום אלון)
חגי
קודם כל - הרכב הוא סמוראי 96 מוזרק חד נקודתי
ריתכתי על האוטו - נגעתי פעם אחת(אפילו לא פיק), נזכרתי שלא ניתקתי את המינוס ומיד הלכתי לנתק - ביינתיים הרדיו שדלק ודברים אחרים המשיכו לפעול (לפני הניתוק).
משום מה לאחר מכן המנוע התחיל לגמגם - מניע, עובד קצת בסרק עד שמתחמם ואז מתחיל ממש לגמגם - שאם לא הייתי מוסיף גז הוא לא היה מחזיק, הבאתי את המנוע לטורים גבוהים ואז המנוע פשוט הפיל את הטורים ונכבה כשניסיתי להניע הוא לא הניע יותר - ולא שמעתי את המשאבה בפתיחת סוויץ'(משאבה טבולה) בדקתי עם פוטנציומטר המשאבה מקבלת חשמל אבל לא עובדת -
הנחתי שהמשאבה מתה (בפעם השלישית השנה) - כבר נהייתי מתורגל בזה ושהגימגומים היו פירפורי הגסיסה שלה.
קניתי משאבה חיצונית של וולוו 940 והתקנתי אותה (בעמל רב) עכשיו -
הבעיה לא נפתרה והמנוע ממשיך לגמגם ונכבה כל פעם
ובעיה נוספת היא שברגע שאני מחבר את המשאבה לחוטים המקוריים של המשאבה שלי המתח מראה על 0 - המשאבה תקינה ועובדת רק ממתח חיצוני שלקחתי ישירות מהמצבר.
ניתקתי גם חישן חמצן והוואקומים על פניו נראים תקינים - פירקתי את כולם אחד אחד
האם מישהו נתקל, שמע על זה, מכיר מישהו שיכול לעזור? כי אחרי שלושה ימים של לשכב מתחת לאוטו אני כבר מתחיל להתיאש
מחר בכל מקרה אני אקנה פילטר דלק חדש - אולי הוא סתום, אבל חוץ מזה נגמרו לי הרעיונות...
חוץ מזה שיש ריח לא משהו ומנורת צ'ק אנג'ן נדלקת לפעמים(מאז שהתחילה התקלה)
המחשב רוצה לספר לך משהו ומדליק לך נורה, למה שלא תקשיב לו?
יואב הסביר איך להקשיב למחשב בשרשור הנוכחי.
אולי יש לך איזה ניתוק (אולי אימובילייזר) בדרך למשאבה, לפי מה שאני יודע אין פיוז בדרך למשאבת דלק, אני לא מצאתי אותו, הייתה לי בעיה כזאת, ואז גיליתי שיש לי 4 ניתוקים בדרך למשאבה מאימובילייזרים ישנים
את המשאבה העבדתי - יש ריליי מעל המחשב שמפעיל אותה והוא קצת לא היה במקום - את הניתוקים סידרתי - ניתקתי את האזעקה ואימובילייזר תקין - כרגע אני מוציא קוד תקלה ואדווח בהמשך...
השאלה החשובה היא האם יש קשר כלשהו לפיק של הריתוך( בגלל ששכחתי לנתק מצבר)?
או קיי - קיבלתי קוד תקלה - בספר היינס האדום לסמוראים עד שנת 96 הקודים נמצאים בעמ' 164-165
אני אצרף את העמודים בהמשך, הדרך לגשר היא:
קודם כל מוודאים שהסוויץ' בOFF
יש שישה חורים בקונקטור - אם מסתכלים עליו שהצ'ופצ'יק אבטחה נמצא מלמעלה :
מגשרים את החור הימני התחתון עם החור האמצעי העליון.
מסובבים סוויץ' לON בלי להניע ונורית CHECK ENGINE תהבהב בקוד מסוים שאותו מפענחים לפי הטבלה.
לי יצא קוד 45 בעיה בחישן TPS חייישן המווסת את פעולת המצערת - אני מקווה שזוהי התקלה - מחר אני אנסה לכוון אותו לפי הספר ואם לא אנסה להשיג חיישן חדש - מישהו יכול להמליץ על מקום לקנות במחיר טוב?
אני אעדכן בהמשך
אני לא מכיר את החיישן אצלך, אבל אל תחליף אותו סתם ככה, בלי לבדוק, רק כי המחשב אמר לך. אולי האדמה שלו נשרפה/התנתקה? אולי בעייה בחיווט? אולי בעייה במחשב? בדוק שהוא מקבל אדמה ומתח רפרנס (בד"כ זה חמישה וולט. אני לא מכיר מה צריך להיות אצלך, אבל אפשר למצוא את הנתונים האלה, אולי מספר הטיפולים) . בדוק שמתח הסיגנל משתנה כשאתה משחק עם המצערת. איכות הדיאגנוזה העצמית של מחשבי הרכב היא עדיין לא כזו שניתן לסמוך עליהם בעיניים עצומות.
אם יש לך איך להתחבר לסורק, זה הכי טוב, כי אז אתה ממש רואה אם המחשב מקבל אצלו את נתוני החיישן, ואיך הם משתנים בתגובה למשחק עם המצערת.
עוד משהו: למיטב ידיעתי, בעיה בחיישן מצב מצערת לא אמורה למנוע מהרכב להניע. בטח לא לגרום לזה שהמחשב לא יפעיל את המשאבה. אני לא אוהב להפחיד, אבל קח בחשבון שיכול להיות שהמחשב לא אהב את מה שעשית עם הריתוך. חבל שתקנה חיישן מצערת ובסוף תגלה שאתה צריך לקנות בנוסף גם מחשב.
טוב אני מתייאש!
בדקתי את החיישן - חיווטים תקינים - הכל מגיע מקונקטור אחד, ובדקתי עם מד התנגדות (אוהם מטר) לפי הפרמטרים שהספר מנחה לבדיקה - ונראה שהחיישן תקין ומתפקד כראוי - ההתנגדויות נמצאות בדיוק בתחומים הנכונים.
לי נגמרו הרעיונות - עכשיו נשאר למצוא מוסך שיודע באמת לטפל בתקלות מסוג אלו ויכול לתת מענה - אני לא רוצה לגרור את הרכב לחינם
אז אם מישהו מכיר - מאד יוכל לעזור לי כי אני רוצה לעשות את זה מחר - אפשר גם בהודעה פרטית או בטלפון
יואב אם תוכל לתת את הפרטים של המוסך שעזר לך בזמנו
תודה על העזרה
רן
יש את אייל נוימן-מעבדה ממוחשבת לרכב, בא"ת באשדוד.
דני זומרשטיין (מצת-אור) מחיפה.
www.matsat.starwebz.com
שניהם יוכלו למצוא לך את הבעיה בצורה מדויקת ולהחליף את מה שצריך, בלי להעמיס עליך הוצאות של ניחושים.
תודה רבה חנן - אני אשתמש בהם כנראה...
סוף התקלה :-) אני מקווה.....
לפני שהעמסתי את הרכב לגרר - קראתי לשכן שלי(הנדסאי רכב במקצועו) שיחק קצת בחיישנים(ניתק את כולם) המנוע עבד ונשאר עובד - לא עגול ולא הצליח להעלות ולהוריד טורים בצורה תקינה, כלומר עדיין גימגם אבל לא כבה - כאשר חיברנו חזרה את כל החיישנם חוץ מחיישן אטמוספירה(חיישן וואקום) שנמצא מימין למצבר ומחובר בתושבת לקיר האש והמנוע עובד נקי ועגול - בדקתי בנסיעה - מגיב יפה וסוחב כרגיל.
אני מאמין שזה סוף התקלה - ואני אחפש דרך להחליף את החיישן הסורר הנ"ל
תודה לכל העונים -
מה הייתי עושה בלי פורום ג'יפולוג אני לא יודע.....
אני רוצה להעלות את טבלת הקודים אבל יש קצת בעיות עם הגודל של התמונה - יש אפשרות להעלות תמונה גדולה יותר מהרגיל ובנפח גדול יותר (הכתב קטן וצריך רזולוציה גבוהה)
רן
שלח לי את הקובץ (סריקה באיכות טובה ככל האפשר) ל [email protected]
אסף.
קודי תקלות למנועי סוזוקי (לא לכל השנתונים)
http://www.jeepolog.com/ext_images/s...0codes%201.pdf
http://www.jeepolog.com/ext_images/suzuki%20codes.pdf
אסף.
לא הבנתי למה צריך לגשר בין פין 2 ל 3 בשביל לקבל קריאת תקלות, הרי נורת הצ'ק אנג'ן מתחילה להבהב ולהראות תקלות באותו הרגע שפותחים סוויץ', אז מה ההבדל?
אם זה המצב אצלך, כפיר, אז הפינים האלה כבר מקוצרים אצלך. זו לא התנהגות נורמלית.
הם לא, בדקתי ובדקתי עוד פעם והם לא מקוצרים.
לי דווקא זה נשמע הגיוני שהצק אנג'ין מהבהת ומראה תקלות בלי שמקצרים שם, אולי זה נותן קודים אחרים ככה?
איך זה??
עכשיו ניסיתי לקצר בין 2 ל 3 ולבדוק תקלות (אני עם מנוע כבוי) וקיבלתי את אותה התקלה.
תקלה 31 עם גישור ובלי גישור
אגב, איפה נמצא ה MAP Sensor ומה תפקידו?
ניתקתי את הMAP סנסור ועכשיו המנוע לא נכבה לאחר התחממות והוא עובד יותר עגול..
כנראה שהחיישן לא תקין ושולח מידע שגוי למחשב?