תגובה: בולמים ועלים לסמוראי
צר לי להיות המבאס, אבל מציע לא לשכוח כמה דברים:
לא חשוב כמה תשקיע, סמוראי הוא אוטו לא נוח!
ככה שלרכוש בולמים מתכווננים או סט סופר-יוקרתי לטעמי זה נטו בזבוז של כסף.
אפשר ורצוי לשפר את המצב- להגדיל מהלכי מתלה, להרים מעט את הרכב ולשפר קצת בנוחות.
בשביל זה אפשר לחיות עם בולמים "פשוטים" שמתאימים למשקל הרכב וסט עלים נורמאלי בהתאמה של קפיצאי.
כל זה צריך להיות בעלות שפויה ולא עלות של סט מנצנץ- במיוחד שמראש אתה לא מחפש להגביה את הרכב במיוחד.
(כשידפק בולם לא יכאב לך להחליף זוג ולא יגזור לך את הכיס. כשהקפיצים ידרשו ערגול או החלפת עלה זה לא יהיה סרט)
את יתרת הכסף תשקיע בכיסאות טובים שנותנים תמורה פי כמה יותר טובה (אם אתה אוהב את ההידראולים זה פתרון נחמד).
חמילבסקי הוא קפיצאי טוב לדעתי מההתנסות האישית שלי איתו- אבל לא נידרשתי לאחריות או שירות ממנו לאחר ההתקנה.
עם זאת תוכל לקרוא על הרבה אנשים שלא היו מרוצים ממנו.
אופציה נוספת היא לגשת לקפיצאי שיכין לך רביעיית קפיצים "לבקשתך"
אולי זה נישמע מפוקפק או פחות איכותי מול סט "ייעודי" (א-לק...) בפועל לא מעט נוסעים עם סטים כאלו ומרוצים עד הגג.
רסמי בקאסם או ג'ינג'י בטירה- שניהם קיבלו פירגונים רבים בפורום.
לדעתי האישית, זה הכיוון הנכון למי שרואה את התמונה בצורה מפוכחת.
עומרי לעשות סט קפיצים אצל קפיצאי לא יצא יותר זול.
הקיט הבסיס של קלמיני עולה 4K וכולל את כל הבולמים, מתאמים, גומיות, זרוע פיטמן וכו'
אני עשיתי סט אצל המתלם, האוטו נוסע יופי, היום בדיעבד שיש יבואן לקליני הייתי הולך על סט שלהם
דברתי עם חמילבסקי :-)
נישמע לי אמין
ניראה לי שאלך אליו .
תודה לכל העונים :-)
איציק
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ishc
עומרי לעשות סט קפיצים אצל קפיצאי לא יצא יותר זול.
הקיט הבסיס של קלמיני עולה 4K וכולל את כל הבולמים, מתאמים, גומיות, זרוע פיטמן וכו'
אני עשיתי סט אצל המתלם, האוטו נוסע יופי, היום בדיעבד שיש יבואן לקליני הייתי הולך על סט שלהם
גם אני אותו הדבר.
הגבתי את שלי קיט 2 אינצ' של OME ובולמים שאני קניתי של פרוקומפ.
מה שכן 3 שנים אחרי ועדיין הסמוראי באותו גובה.
עם כל הכבוד לקלמיני אין להם קיט של 2 אינץ וכפי שאמרתי לא בא לי 3.5 אינץ ומעלה -לא מתאים לי בארץ הזאת והטסטים כאן :-(
אם היה 2 אינץ הייתי הולך על זה אך לפי נתי אין :-( מה לעשות !!!
יש עוד 2 שאלות
1) מה זה ?
http://www.ebay.co.uk/itm/4-EXTENDAB...item19d1af0cf8
והאם יעבור טסט ? בטח לא .או שאני טועה ?
2)מה עדיף עלים תוצרת הארץ (חמילבקי- או המתלם ) או עלים של EFS זה יוצא כמעט אותו מחיר .
בולמים ניראה לי שאקח של מונרו (סנסוטראק )אותם תמיד אפשר להחליף למשהוא מעולה (FOX או משהוא כזה שאפשר לכוון -בלי לפרק אותם מהרכב ).
תודה שוב
חמילבסקי גם משווק קפיצים של חברות אחרות (EFS וכד'), יש לו גם קשר עם נתי ומשווקים אחרים. הוא לא רק מייצר. הנקודה היא שכשאתה קונה אצל קפיצאי, הוא ידע אם משהו לא בסדר/מותאם לרכב ויתאים לך. וכמובן אחריות, גם אם זה קיט מוכן.
אגב, אותו הדבר גם המתלם.
אני חושב שצחי מדבר על גילי מקפיצי הרטוב, אכן שמו הולך לפניו. ממה שאני יודע, אפילו חמילבסקי והוא חברים טובים ועוזרים אחד לשני כשצריך. זה אומר משהו, לדעתי.
1) יש טלפון של קפיצאי בעל היילקס באשדוד ?
2) קאלמיני 3 " לא יעשו בעיות בטסט ???
טלפון: 08-8565006
לגבי הטסט - זה לא שיש שם משהו שונה מקפיצים אחרים והגבהות אחרות. הכל שאלה של מצב-רוח הבוחנים. שלח את חברה שלך עם קצת מחשוף, היא תעביר טסט גם עם 3 גלגלים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יצחק
יש עוד 2 שאלות
1) מה זה ?
http://www.ebay.co.uk/itm/4-EXTENDAB...item19d1af0cf8
והאם יעבור טסט ? בטח לא .או שאני טועה ?
2)מה עדיף עלים תוצרת הארץ (חמילבקי- או המתלם ) או עלים של EFS זה יוצא כמעט אותו מחיר .
בולמים ניראה לי שאקח של מונרו (סנסוטראק )אותם תמיד אפשר להחליף למשהוא מעולה (FOX או משהוא כזה שאפשר לכוון -בלי לפרק אותם מהרכב ).
תודה שוב
יאצק - זה במיוחד בשבילך כדי שיהיה על מה לפנז עד יום ראשון http://www.youtube.com/watch?v=RRlb5...eature=related
נ.ב.- כן זה עובר טסט אבל רק במרכז
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דידו
נ.ב.- כן זה עובר טסט אבל רק במרכז
אתה מתכוון רק לא במרכז...
אני הרכבתי esf עם בולמי ראנצ'ו 9 שגם להם כידוע מצבי כיוון ומחיר לא בשמיים אני מרוצה מאוד .
טוב
היתי ב"מתלם" החליפו עלים ליותר רכים בולמי מונרו (סנסוטראק )מאחור ומקדימה לא היה צריך להחליף (כניראה העלים היו כל כך קשים שהבולמים לא עבדו :-)
האוטו הרבה יותר רך ונעים לנסיעה -את העלים הישנים לקחתי איתי -יוצרו ע"י המתלם לפני 7 שנים (לבקשתי עשו אותם אז קשים )ומצבם עדיין טוב -אחרי 7 שנים :-)
וכרגיל אנשים טובים שם במתלם :-)
סוף טוב הכל טוב.
ומה היה המחיר בסוף?
מחיר 5000 4 עלים עם כל החלקים (בוקסות ) החלפת 2 שאקלים
החלפת 4 ברגי U +2 סנסוטראק מאחור
= סמוראי רך
אולי צריך לנסוע כצת עם עלים קשים במיוחד ואז להחליף לרכים והסמוראי נעים ביותר :-)