קשקוש. פירטתי מספיק בשביל לגבות את התגובה שלי.
Printable View
ציריות מחוזקות מקדימה כבר יש.
הסרן האחורי יכול לסחוב 31 בלי בעיה?
הבעיה ב31 זה הנסיעה בכביש..לא רוצה שהאוטו יהיה יותר עגלה ממש הוא עכשיו
עם 4.16 וצמיגי 235.
ולהיכנס להוצאה של יחסי העברה עכשיו לא נשמע לי כמו רעיון טוב במיוחד.
ומעבר לסרני טויוטה זה כבר הוצאה של חמש ספרות..
וגם אז אני אצטרך לשדרג את מערכת המתלים.
31 זה אחלה אבל נראה לי שיהיה מאד גבולי עם 4.16, במיוחד כשאתה מעמיס ואם המנוע שלך לא במצב בריא.
מבחינת סרן אחורי וגם קדמי - הם יסחבו אבל המיסבים יסבלו מבלאי עוד יותר מואץ ממה שיש עם 235. לזה עוד לא מצאו פתרון בדמות מיסבים מחוזקים, עד כמה שאני יודע.
אני מציע שתמשיך עם ה235 עד שיהיה לך כסף להשקעה בטרנספר ואו אם יפלו לך לידיים יחסי העברה לביצים.
סרני טויוטה זה הרפתקאה אחרת לגמרי. גם סרן אחורי של ויטרה יכול לעשות את העבודה אבל גם פה יש התאמות וכמובן יחסי העברה שצריך להביא לקדמי. אני מכיר מישהו שמוכר סרן מותאם, אם זה מעניין אותך.
טוב למרות שלעבור ל31 זו לא הוצאה כזאת גדולה כמו שחשבתי..נראה לי שזה קצת קפיצה מעל הפופיק.
בשביל רכב שהוא לא לעבירויות ונוסע רק 6000 קמ בשנה, לא נראה לי שזה יתרום לנוחות והשימושיות ברכב.
וגם עם טרנספר 6.5 רק יקשה על המנוע להגיע למהירות שיוט נורמלית בכביש.
ולכן אני בנתיים אוותר על הרעיון. אבל בקשר למערכות מתלה אין עוד החלטה חד משמעית.
למרות שלפי מה שאני קורא בין השורות שאקל רוורס זה משהו שנחמד שיש. אבל לא משנה ותורם כמו spoa
לכן נראה לי שאני אלך על הפתרון spoa
טרנספר 6.5 + 31 יש לך שיוט מצוין וסחיבה טובה מאד. אבל כמו שאמרתי - המיסבים עלולים לסבול.
SPOA ואח"כ שאקל-רוורס, זו הדרך :)
שיהיה בהצלחה.
אפשר לעשות "התערבות" פתיחות מתלה בין הזוקונים השונים כשאבוא לביקור בחגים הבאים - אני נותן לכם זמן להתארגן :)
אני רק שאלה.. , מה בעצם לא עונה לך על הצרכים בתצורה הנוכחית שלך?
אם אני מבין נכון, הרכב שלך משמש נטו לטיולים, בעבירות שפויה, ויש לך 2 נעילות.
למה אתה רוצה להיכנס לסרט של SPOA שכולל מלבד ההוצאה הכספית גם פחד אימים מכל ק"מ שתעשה בכביש בדרך לטיול?
אם זה רק בשביל הנוחות, יש לי הצעה יותר זולה בשבילך. תוריד עוד אוויר מהצמיגים... שום סט-אפ לא יכול לתת לך את הנוחות שזה נותן. וב- 6000 ק"מ בשנה גם הבלאי בצמיגים יהיה משמעותית יותר זול מכל דבר אחר.
לי יש רכב שפוי לגמרי, עם קפיצים של אולדמן HD. בטיול, כשאני עמוס מאד ועם לחץ אוויר של כ- 15PSI הרכב נוח להפליא, מגהץ נהדר ולא שובר את הגב. וכרגע אני עם בולמים פושטים של מונרו. כשהיו לי בולמים של אולדמן הוא היה אפילו עוד יותר נוח.
יש חיזוק למיסבים מקדימה:
http://www.lowrangeoffroad.com/index...eld-rings.html
יונתן, תרשה לי לענות בשם שגיא, לפחות את דעתי.
1. מאותה סיבה שכלב מלקק את ביציו
2. כי לפעמים יש אתגרים ששגיא נתקל בהם ולSPOA יש משמעות
3. כי כן אפשר לרכך עוד יותר את הרכב
4. ראה סעיף 1
5. כי יש חיידק כזה שמחייב אותנו להמשיך לשפר
ולשאלה - מה בדיוק מהווה "פחד אימים מכל קילומטר בכביש" ?
אמיר, הכוונה בפחד בכביש הוא מהורדה...
על כל השאר הסעיפים שלך כמובן שאין לי וויכוח, אני רק מנסה להראות את הצד השקול...
איכשהו יש לי תחושה שבהרבה מקרים ברגע שמתחילים עם הדברים האלו זה הופך לסוג של סרט מתמשך. לרכב שעשועים ועבירות זה אחלה, אבל למישהו כמו שגיא שמטייל עם הרכב טיולים ארוכים (ראה ערך חוצה ישראל), זה לא בהכרח הדבר החכם לעשות.
עכשיו אתה תגיד שאם עושים הכל נכון, ובמחשבה ותכנון אז אין שום בעיה. אבל זה משהו שקל לכתוב במקלדת אבל אני לא יודע כמה זה ריאלי לביצוע. תמיד יהיה DEBUGGING, שיעלה לא מעט כסף ועשוי לגרום לרכב להיות פחות שימושי לטיולים ארוכים שבהם האמינות חשובה. האם לך, בתור מי שעשה את זה, יש הסתייגות מהמשפט האחרון?
אתגרים ששגיא נתקל בהם ול- SPOA יש משמעות? אשמח לשמוע על חוויה כזו בטיולים שפויים עם סמוראי נעול כפול וצמיגי 235. לדעתי, בשביל אתגר אחד מטורף בשנה עדיף מעט מע"ץ והכוונה מאשר לשפוך הרבה אלפי שקלים ואולי לקלקל את האוטו.
אני יודע שאני נמצא כאן בדעת מיעוט, ובתכלס גם אני מת לעשות כמה שיפורים משמעותיים ברכב אבל אני חייב להביא את הצד הזה. בתור אחד שעושה הרבה טיולים ארוכים ועמוקים במדבר, הרבה פעמים לבד, האמינות של רכב שלא השתגעו עם המתלים שלו היא משמעותית. ולגבי העבירות, הרכב שלי עובר בכל מקום ובד"כ מחכה לרכבים אחרים בסוף המכשול.
שוב, אנחנו לא מדברים על רכבי עבירות שהולכים להתכסח עם סלעים כמו החבורה של מורי. אנחנו מדברים על רכב לטיולים וככזה, סמוראי ארוך, עם 235 ושתי נעילות הוא כלי עם יכולת עבירות מצוינת!
פחד מהורדה יש גם עכשיו, הוא לא סטנדרטי בלשון המעטה ובזאת לדעתי אפשר לסכם את הדיון הזה.
אתה לא יכול לומר באותו משפט "עושים נכון ותכנון" ואז צריך DEBUGGING. למה ? כי אז לא עשית נכון וכראוי. היום, להבדיל מלפני 3-4 שנים יש המון ידע בתחום כבר בישראל ולא חייבים אפילו לרוץ לפורומים זרים בשביל ללמוד איך לעשות את זה נכון, אפילו שתמיד מומלץ.
בנוסף, יש לנו פה בפורום הזה לא מעט מומחים רשמיים שמבינים קפיצאות, מתלים, בניית רכב ותכנונו וכד'. ולא רק לקחת עלים, לרתך תושבות וכד'. זה יכול לעזור לעשות את העבודה קלה יותר ונכונה.
בשביל האתגר האחד המטורף יש אנשים שישפריצו כסף בכפול משווי הרכב. זה לא המקרה כי לא מדובר בהשקעה גדולה מאד כי הרכב שלו מסודר ברובו (אני מכיר את הדרך שהוא הולך לעשות ולכן גם יודע לחשב מחירים~ )
אף אחד לא פסל את המצב הקיים שלו, יש הרבה שגם ירצו להגיע לזה ובשבילם זה כבר יותר מידי. אבל הוא רוצה יותר וזו זכותו - אז נעזור לו לעשות את זה.
וכל הקטע של החבורה של מורי היא שלא מתכסחים על הסלעים אלא מדלגים מעליהם :)
הנה, אני אומר. עם כל הידע, והיכולת לתכנן, אני עדיין חושב שברוב המקרים זה לא סיפור שנגמר ב"פעם אחת". בוא תתן דוגמה אחת למישהו שביצע את זה ב" פעם אחת" ומאז נהנה מהרכב ולא צריך לגעת בכלום. ושגם נוסע עם הרכב ולא טיול אחד של חצי יום בחצי שנה...
מסכים בגדול. אבל מעבר לכסף יש גם את נושא האמינות של הרכב. לא חסרות דוגמאות לאנשים שהתחילו עם התהליך וסיימו עם רכב עומד בחנייה... ואם שגיא עדיין רוצה להמשיך לעשות טיולים ארוכים עם הרכב זה דבר שצריך לקחת בחשבון.
קדימה הפועל!
שוב, אני רק מנסה להביא את הצד השקול.. ברור שאני אשמח לראות אותו נכנס לפרויקט כזה! בין היתר בשביל שאולי יום אחד יהיה לי עוד מישהו להתייעץ איתו...
לגבי דוגמאות - אצל מורי יושבים כמה חברים שהסיבה היחידה שהרכב שלהם על הליפט הוא כי הם רוצים עוד, אבל לא כי המערכת הנוכחית שלהם דפוקה / לא מתוכננת כראוי.
דקל, אודי, יקי, כמה רכבים שהיו של מורי עצמו ונמכרו ועוד. עם SPOA , עם 235-31, עם עלי סיקס וRUF ועוד. והם נוסעים על בסיס יומי בכבישים ולילי בסלעים.
אין פה שום נגיעה לאמינות כי אתה לא נוגע במנוע/גיר. והדברים הקריטים מטופלים כראוי - טיפול בבמפ-סטופים, התאמת תושבות (ו)בולמים וצינורות בלם, היגוי, מיקום נכון של תושבות הקפיצים ואו התאמת הקפיצים וכן הלאה. הדברים שהתראנו עליהם בעיקר הם המעבר לצמיגים גדולים יותר ושם ידועה בעית בלאי מואץ וסחיבה עם הרכבת הנוכחית.
דוגמאות שליליות יש בשפע אבל אם תחקור את הסיבות להן תגלה בעיקר תכנון חובבני או השחלת צינור של בעל עסק ללקוחותיו הפתאים. גם אני הייתי בסרט הזה ב2001 ויש מישהו שבנה עוד קומה בבית שלו בזכות מה ששפכתי אצלו ואיתי היו עוד כמה לקוחות והוא עדיין פועל היום עם לא מעט מעריצים. שמות בפעם אחרת.
הפועל או לא - אני מחכה לראות את התוצאה, עם איך שיצא לי להכיר את שגיא, חפיפניק הוא לא.
אז יאללה קדימה.
כנראה שבלי להודות בזה, שגיא כבר לא מחפש... :)ציטוט:
רכב שהוא לא לעבירויות ונוסע רק 6000 קמ בשנה
לא משכנע מספיק,
נראה לי שאם ניקח סמוראי ארוך נעול ק+א, נגביה בצורה רגועה ב-2", ונוסיף גלגל 32"
נקבל סמוראי יציב יותר, ועביר יותר מאותו סמוראי על spoa ו-235.
זה רק נראה לי, אני גם יכול להסביר זאת בכך שמערכת המתלים מרוסנת יותר, ועדין מתקבלת הגבהה משמעותית יותר.
אשמח אם תסביר לי אחרת...
חוץ מזה לרכב טיולים בלבד, שעושה 6,000ק"מ, שגומע מרחקים ארוכים ומשקל גבוה נכון יותר לשים גלגל גדול יותר, לביטחון בעבירות ולניהוג הכללי (ועוד יש כבר הגה כוח)
הבלאי לא משמעותי.. ושגיא בטיול האחרון הבעת עניין דווקא בגלגל צר וגבוה, למה השתפנת?
טוב אז תנו לי לעזור לכם..
1. למה אני מכניס את עצמי לדברים האלה:
א. אני מאוד נהנה מכל עניין התכנון, הבנייה, השיפור.
ב. אני יכול להביא את הדברים מארה"ב דבר שעוזר בחישוב עלויות ומה צריך וכו'.
ג. הרגשת המסוגלות של הרכב לעבור אתגרים יותר חשובה לי מלעבור אותם בעצמי ;) מה לעשות אני דפוק..
או יותר נכון, אין לי זמן בכלל לטייל גם ככה...אז זה מה שעושה לי טוב. וזה שם המשחק פה לא?
2. אני לא (!) מפחד מהורדה מהכביש, כבר עצרו את האוטו בוחני תנועה, ושחררו אותי לשלום עם אזהרה שחגורה שמים כמו שצריך מעל הכתפיים ולא מתחת לבית השחי(וצודקים), והם בדקו את האוטו מקצה לקצה, כולל רשיונות, פתיחת מכסה מנוע, ושאלות אישיות(גם על מכת פחחות בדלת שמאל שיש לי)
אם הם היו רוצים להוריד אותי מהכביש הם היו יכולים לעשות את זה גם אם הרכב היה סטנדרטי וגם עם הייתי עם צמיגי 33 באותה מידה.
3. לסוגי הטיולים שאני עושה - הרכב מספק. לא היה עוד מעלה שהתחלתי ולא סיימתי. ולא שברתי שום חלק באוטו.
הפוביה מתחילה אצלי כששברתי מאיה בחוצה ישראל, והלכתי לתקן וגיליתי שמערכת המתלים שלי לא מתאימה לעצמה. הבולמים מקדימה יותר ארוכים ממה שהקפיצים יכולים להיפתח, המתלה האחורי שלי משופר אבל הקדמי די סטנדרטי, ותמיד, אבל תמיד אני אשמח לעוד מהלך מתלה.
מעדיף כמה שפחות גלגלים באוויר - למרות שאני עובר ככה מכשולים - מעדיף כמה שפחות.
4. הבעיה מתחילה עכשיו, כשאני לומד, עובד וקיץ - אין לי זמן ממש לטיולים הארוכים שאני אוהב, וכך יוצא שהכיוון של הטיולים הוא לאיזור מעלות בית שמש והסביבה.
אז כן, גם בקונפיגורציה הנוכחית הרכב עשה את הנסתר, הרטוב, אשתאול ועוד כל מניי פיצוחים למינהם.
אבל תמיד הרגשתי שחסר לי טיפה גובה ומהלך מתלה...
חוצמזה - עצם העובדה שהרכב כמעט ולא נוסע, או נוסע רק לטיולים, ורק אני נוהג בו - מאפשרת לי את החופש הזה בשביל לשנות לו את המתלים.
5. לגבי האמינות של האוטו אני לא דואג- הוא כל כך זול לאחזקה, שאני מוציא כף רק על שטויות כגון אלו.
6. יונתן, הדעה השקולה שלך היא נכונה, וזו גם הדרך שמנחה אותי ועוצרת אותי עד עכשיו מלהתקין את המערכת.
בנתיים אני רק אוגר חלקים למקרה ש.., אבל אתה צודק. אני לא באמת צריך את זה.
ואתה יכול להיות בטוח שאם אני אעשה איזהשהו שינוי - הוא יהיה בצורה המקיפה והמלאה ביותר, שתהיה גם הנכונה והבטוחה ביותר.
גם אם זה אומר לחסוך עוד חודש ולהפחית שני טיולים, אני לא משחק בקקי - וכל שינוי שאני עושה אני שואף לטוב ביותר.
אין לי זמן לשטויות שנובעות מקמצנות, ואני לא חושב שסמוראי בגלל היותו סמוראי צריך להיות מתוחזק בקמצנות.
הוכחה לכך היא העובדה שאני חוקר ולומד כבר כמה חודשים, בשיחות על בסיס שבועי עם מורי וחבורתו, ליאור זוקילנד, רמי וכל מי שיכול לעזור.
אפילו אמיר כבר הכיר את החברים שלי בפיליפינים מרוב שהוא עוזר לי..
אבל תודה רבה לשניכם על ההשקעה בדיון ! כיף לקרוא..
הוזמן בנתיים:
תושבות SPOA לסרנים
מוט הגה Z לינק
תושבות בולמים אחורה קדימה
צינורות בלם נעשה בארץ
קפיצים נקנה בארץ
שינוייים בדריישאפטים - נעשה בארץ (לא ספייסרים)
שינוי תושבות קדמיות לRUF - גם כן.
בולמים כבר יש
בושינגים מפוליארטן לכל הקפיצים וכו'
אני שוקל אם להזמין גם את הקיט שאקל רוורס וזהו, ומקסימום למכור אותו בארץ(אם יהיה למי)
בקיצור, נראה שכבר החלטת. אם ככה, הדיון הזה מעולה בעיקר ברמה התיאורטית ובבזבוז זמן במקום ללמוד... :)
לגבי זה:
אני לא מוצא את הקשר בין החלק המצוטט לשבירת המאיה. ובחלק המודש אני בכלל לא רואה בעייה, הרי זה המצב הטוב ברכבים משופרים (אלא אם הם יותר ארוכים ממה שהקפיצים יכולים להיסגר...).ציטוט:
הפוביה מתחילה אצלי כששברתי מאיה בחוצה ישראל, והלכתי לתקן וגיליתי שמערכת המתלים שלי לא מתאימה לעצמה. הבולמים מקדימה יותר ארוכים ממה שהקפיצים יכולים להיפתח, המתלה האחורי שלי משופר אבל הקדמי די סטנדרטי
אתה מזמין קיט מלא הכולל תושבות ואת כל הגשעפט מחול, אבל רוצה לבנות קפיצים בארץ. ז"א סומך על קפיצאי שידע בדיוק לבנות את הקפיצים בצורה האופטימאלית. לדעתי זה בדיוק המתכון ל- DEBUGGING.
בנוסף, אתה אומר שבולמים כבר יש. איך אתה יודע בדיוק את המידות אם עדיין העסק בכלל לא מורכב על הרכב? ובכלל עדיין אין קפיצים...?
שוב, לדעתי מתכון לשבירות.
וזאת בדיוק בעיית האמינות שאני מתכוון אליה! (שבירת תושבות, בולם שמתפוצץ, קפיץ שמתעקם, מאיה שנשברת ולוקחת איתה חצי אוטו באמצע מעלה כזה או אחר...ועוד).
זה שלא מתעסקים עם המנוע זה לא אומר שהרכב לא יכול לפתח בעיות אמינות שקשורות לבנייה של מתלים.
מקריאת ההודעות שלך ברור לי שאתה לא מהמחפפים ואתה לומד הרבה יותר מרובינו על הנושא לפני שאתה צולל אליו. אבל עדיין לדעתי חשוב שתהיה מפוכך ותבין לקראת מה אתה הולך.
אם אתה בונה על קפיצים של אולדמן, תנסה לברר טוב לפני זה באתרים בחול אם הם מהסדרות החדשות שכבר צלחו את המעבר לייצור במלזיה. ממליץ לך לעשות גם על זה הרבה שיעורי בית, אחרת תאלץ להתמודד עם עוד כמה דברים מעבר למה שנכתב כאן. (אם תרצה עוד מידע, אשמח לנדב בה"פ).
לגבי אחריות על הקפיצים האלו- תשכח מזה! .....
הבעתי עניין כי זה באמת נראה מגניב, ואני גם אוהב את הלוק של צמיג גבוה וצר.
אבל הוא הרבה פחות נפוץ, הרבה פחות יציב בכביש. והרבה יותר יקר - אי לכך הוא פחות מתאים לי.
אגב אורי שתדע לך שאתה צודק בטיעונים שלך על המעבר לגלגל יותר גדול שהוא יותר טוב, אפילו קראתי שגם אמור להיות יותר נוח, גם בשטח.
אני עכשיו בשלבי בדיקות מבחינה כלכלית ופיזית איך זה משתלב לי באוטו ;)