קוראים לזה גם כבל מורס. אתה תמצא כזה בחנויות שמוכרות ציוד וחלקים ליכטות. אם אני זוכר נכון יש כזו חנות במרינה הרצליה.
Printable View
קוראים לזה גם כבל מורס. אתה תמצא כזה בחנויות שמוכרות ציוד וחלקים ליכטות. אם אני זוכר נכון יש כזו חנות במרינה הרצליה.
עד כמה שאני זוכר בסובארו המתלה האחורי הוא זרועות עוקבות ומוט פיתול .
לדעתי ניתן להישתמש במתלה הזה אך במקום מוט פיתול להתקין קפיצים ספירליים . ניתן קפיצים ארוכים יותר למהלך מתלה ארוך .
לגבי ההילוכים , הייתי מחכה עם זה עד לאחר בניית השלדה והתקנת המנוע במקומו .
נוסף לזה , אני לא הייתי משתמש בכבלים אלא במוט קשיח בתוך מוביל עם אפשרות לגירוז , מהסיבה הפשוטה שבאגי כזה מיועד לנסיעת שטח ולכן מוט יתפקד לאורך זמן בצורה טובה ואילו כבלים עלולים לסבול מחול ואבק שיקשו עליהם .
דבר נוסף : כבלי יתנו לך תחושה מעט ספוגית בידית .
כאשר תגיע לשלב חיבור ההילוכים דבר איתי נעשה טיול קטן ונקווה לעזור .
אילן
כבל push pull cable אין לו שום "תחושה ספוגית" זה לא כבל רגיל , הוא קשוח לגמרי , אין ספק שמוט קשיח זה פתרון פשוט יותר וזול יותר ולכן עדיף אבל לפעמים אין ברירה אחרת , לגבי התחזוקה של הכבל היא לא מסובכת והוא מגיע אטום כך שאין לו בעיה עם חול/אבק , אחת לתקופה פשוט צריך לשמן אותו .
גם אני ממליץ לחכות עם הקניה של אבזרים כאלו אלה עם כן הרכב מתוכנן עד הפרט האחרון על מחשב (תיב"ם ) .
עידו
אחלה תגובות , תודה
אילן האם אתה מתכוון להוציא את המוט פיתול? כי עליו יושבים המתלים.. או שרק להוסיף בולמים איכותיים? ( זה הכיון שלי לפחות )
בנושא הכבל אין בעיה כי כבר עשינו את זה בעבר וזה עבד יופי הבעיה היחידה היתה ההתאמה של הכיוונים.
אז השלב הבא הוא בניית המסגרת שתחבר בין החלק הקדמי והאחורי של הגלגלים, אשמח לשמוע על מידות מתאימות לבאגי איכותית ולעובי הברזל שיחזיק נסיעת שטח רעה :)
לבסוף החלטתי לשים גיר אחורי של פולקסוואגן כאשר יש לי מנוע בוקסר של טנדר סובארו 1.6 , והשאלות כדלקמן:
1. האם נפח המנוע של הפולקסוואגן חייב להיות תואם לנפח של הסובארו?
2. האם תהיה בעיה לחבר את הציריות של הסובארו שיש לי כרגע לגיר
3. איך אני עושה את ההתאמה בין הגיר של הפולקסוואגן למנוע הסובארו?
אציין שעדיין לא קניתי גיר ואשמח מאוד לתשובות , גם חלקיות כי העסק הזה ממש תוקע לנו את הפרויקט
רב תודות, משה
אם אתה שם את הפרונט מאחורה מה תעשה עם ההיגוי?
תקבע אותו? יהיה חלש לדעתי
ממה שאני יודע אתה צריך לבנות מתאם בין הגיר למנוע סובארו
ואז המתלים הציריות והגיר אתה צריך של פולקסוואגן ורק מנוע סובארו
אפשר וקיים בשוק - מתאם מנוע סובארו גיר טרנספורטר. אין קשר לנפח, אבל צריך לשים לב לפרטים כמו מיקום הסטרטר.
ציריות וכל השאר - של טרנספורטר או פורשה (סטאבאקס ומפרקים 930)
מתכון די פשוט ומאוד מאוד נפוץ..
אסף.
המתלים של טרנספורטר הם נפרדים - זרועות חצי עוקבות. זוהי התצורה הכי מקובלת למתלי באגי בעולם. הציריות כמובן מתאימות, כאשר יש ניואנסים בין חלקים של טרנספורטר לחלקים של פורשה.
גם בארץ, חלקם הגדול של הבאגים ששווים משהו בנויים עם מנוע סובארו וגיר טרנספורטר עם ציריות נאבות וסטאבאקסים של טרנספורטר.
ושוב - אנחנו מדברים על גיר טרנספורטר, מהסוג 091 המכונה "5 צלעות", ולא גיר חיפושית או טרנספורטר ישן יותר וכו.
אסף.
דווקא גיר 3 צלעות של טרנספורטר T2 כמו הקמפר שלך, מתאים יופי וגם מספיק חזק. כל מכלול הסרן האחורי שלו מתאים לבאגי, להבדיל מהטרנספורטר T3...
אבל אם כבר דיברתם על להפוך גיר של סובארו, יש באיזור התעשיה בנתניה מוסך בשם "יד זהב", בחור רוסי נחמד מאוד בשם יבגני. הוא מומחה גדול בדבר הזה - להפוך כיוון סיבוב של גיר סובארו.
[QUOTE=דרור ברלי;459728]דווקא גיר 3 צלעות של טרנספורטר T2 כמו הקמפר שלך, מתאים יופי וגם מספיק חזק. כל מכלול הסרן האחורי שלו מתאים לבאגי, להבדיל מהטרנספורטר T3...
אבל אם כבר דיברתם על להפוך גיר של סובארו, יש באיזור התעשיה בנתניה מוסך בשם "יד זהב", בחור רוסי נחמד מאוד בשם יבגני. הוא מומחה גדול בדבר הזה - להפוך כיוון סיבוב של גיר סובארו.[/QUOTE
דרור זה פתרון מעולה בשבילי, הבנתי שניתן להפוך את הקורונה בתוך הגיר וכך יסתדר הבעיה של מנוע קדמי בחלק האחורי,
השאלה שלי בנושא היא האם בדגם הספציפי שלי סובארו טנדר 2x4 שנת 94 ניתן לעשות זאת
בכל מקרה אני אשמח לטלפון של יבגני, או של המוסך
מבחינת הטרנספורטר אני לא מוצא ולכן אני כנראה אפתח את הגיר בעצמי ואבדוק האם זה אפשרי
בתודה , משה
יבגני לא הפך את כיוון הסיבוב של הגיר . הוא הפך את כיוון הסיבוב של המנוע עצמו. את זה עשה גם ג'ו מיסוד המעלה כבר לפני הרבה שנים. את כיוון סיבוב הגיר אפשר לעשות על ידי הפיכתו על הראש , עושים את זה עם גירים של VW רק צריך לזכור לקדוח חורים למעבר השמן בחלק העליון של הגיר שהופך להיות החלק התחתון, עשה את זה אמיר שני מכפר סירקין עם גיר 091 שיש לו דא"ג 6 צלעות ולא 5. http://www.ratwell.com/dotmac/Pictur...-TransLeft.jpg
למען הרקורד באתר,כאחד שבנה לפני הרבה שנים באגים בסגנון הנ״ל,גיר 5 צלעות היו אומנם חזקים יותר אך יחס הקורונה/פיניון שלהם היה נמוך יותר,עם מנועי סובארו 1800 ואחת כמה וכמה מנועי 1600 ,הבאגי בקושי הייתה סוחבת.
עדיף היה לקחת גיר של טרנספורטר 1600(3 צלעות) עם יחס העברה גבוה יותר ולעשות קומבינה עם בל האוזינג של גיר 2000 (5 צלעות)בכדי להשתמש בקלטצ׳ גדול יותר.
הגירים 3 צלעות עם נהג מיומן היו שורדים מנועי 1800 שני קרבורטורים עם 110 כ״ס.זה היה הגבול העליון שלהם.
הילוך הרברס הוא עקב האכילס בגירים הנ״ל.
אגב ,אני זוכר שאפשר להפוך בגיר חיפושית את הקורונה עם בית הסטיליטים לצד השני ובכך להפוך את כיוון הנסיעה,מישהו יודע אם גם בטרנספורטר אפשר ?
http://books.google.co.il/books?id=c...ed=0CCEQ6AEwAA
מושיקו,
אולי תסביר לאיזה מטרה אתה נלחם , למה לקמבן ולעבוד קשה כדי לקבל מוצר נחות?
יש לך מתכון מעולה וקל למנוע מרכזי וכמו שכבר נכתב, זה הרבה יותר טוב ממנוע אחורי אז למה לשים את הסוסים מאחורי העגלה?
אני מנחש....שאתה מנסה לעקוף את המנגנון הילוכים, אם כך, באמת סיבה טיפשית.
צחי, אני מנחש שזה השם
אני רוצה באגי איכותית וזולה, ואני מאוד אוהב זריקות בשטח , לכן מנוע אחורי הוא האידיאל בשבילי וכך היא גם תהיה קצרה יותר.
בנוסף , הגיר הטרנספורטר היחיד שמצאתי לאחר תקופה ארוכה הוא ללא מתלים נפרדים (נושא חשוב לדעתי) , ויש גם בעיה עם מיקום הסטרטר (אשמח לפתרון גם כאן), שאני לא יודע כיצד לפתור.
למעשה אם הדרך ההיא של הפיכת הקורונה נכונה (זה מה שאני מנסה לאמת כאן תקופה ארוכה ולצערי ללא תשובה חד משמעית) , היא הדרך המהירה ביותר והנוחה ביותר.
אני אזכיר שכרגע ברשותי שני מכלולי גלגלים קדמיים של טנדר סובארו 2x4
אני אשמח אם תסבירו לי למה לדעתכם מנוע מרכזי הוא עדיף כ"כ, ומהו המתכון שעליו אתה מדבר
כמובן שאני מעריך כל תשובה, גם אם היא ביקורתית. משה
ממה שאני זוכר המנוע של הסובארו בולט לא מעט מאחורי הגלגלים האחורים בצורה כמו שאתה רוצה לשים אותו
אם אתה מרכיב את המנוע והגיר בצורתם הרגילה שהזנב של הגיר יבלוט מאחורה והמנוע מקדימה
אז אולי הגיר יבלוט פחות מהמנוע וככה תרויח עוד קצת זוית נטישה
וגם פחות קומבינות ובלאגן והכי אמין
נ.ב
קשה להאמין שמישהו הצליח להפוך את הכיוון של הסיבובי מנוע
מה עם השסתומים.. הפליטה יפתחו לפני היניקה..?
ממה שאני זוכר המנוע של הסובארו בולט לא מעט מאחורי הגלגלים האחורים בצורה כמו שאתה רוצה לשים אותו
אם אתה מרכיב את המנוע והגיר בצורתם הרגילה שהזנב של הגיר יבלוט מאחורה והמנוע מקדימה
אז אולי הגיר יבלוט פחות מהמנוע וככה תרויח עוד קצת זוית נטישה
וגם פחות קומבינות ובלאגן והכי אמין
נ.ב
קשה להאמין שמישהו הצליח להפוך את הכיוון של הסיבובי מנוע
מה עם השסתומים.. הפליטה יפתחו לפני היניקה..?
קודם כל, אני מנסה להפוך את הכיוון של סיבוב הגיר, ולא של המנוע
דבר שני, העלית כאן נושא חשוב שלא חשבתי עליו, באמת המנוע גדול ויכול לגרום לי ל"תחת" מעיק
לכן אני אשמח לשמוע ממכם מה עדיף לבאגי, מבחינה מוטורית, הנעה אחורית או מרכזית ואל תקחו בחשבון את קושי הבנייה
תודה לכולם