ושוב - תודה רבה על העיצות. אתמול ניסיתי לפרק את הדרייב שאפט (ביום שישי אני גם אצליח...). המסקנה היא אם כן - לפרק אותו, להחליף צלבים לאלו של KOYO (אגב, מבירור שעשיתי, לא כדאי לקנות אותם מהיבואן אלא מחנות חלפים), ולתת את היוק לשיפוץ. מה נראה לכם?
Printable View
ושוב - תודה רבה על העיצות. אתמול ניסיתי לפרק את הדרייב שאפט (ביום שישי אני גם אצליח...). המסקנה היא אם כן - לפרק אותו, להחליף צלבים לאלו של KOYO (אגב, מבירור שעשיתי, לא כדאי לקנות אותם מהיבואן אלא מחנות חלפים), ולתת את היוק לשיפוץ. מה נראה לכם?
טלסקופ
שים לב, כשאתה מפרק סמן את חיבורי הגל משני צידיו, כמו כן סמן את שני חלקי הגל בהתאמה אחד לשני כך שתחזיר אותם למקום (זה לא יעזור אם ממילא זה לא מאוזן אבל מי יודע).
כשהגל בחוץ בדוק את הצלבים (הבדיקה נעשית בתנועת סחיטה, לא אמור להיות חופש).
אצלי בבדיקה היה חופש שנגרם בסופו של דבר מחוסר טבעת אבטחה בצלב.
שוב - בצע ניקוי ובדיקה - לא טוב תקן/תחליף WHAT EVER טוב תחזיר מגורז ומטופל.
התנועה של הסליפ קצרה בסה"כ ואם הגרמושקה טובה לא תהיה לה בעיה והיא אמורה לטפל בתנועה כזאת, הדק אותה עם חבקים בשני צידיה, זה ימנע כניסת לכלוך ובריחת גריז וגם יעכב את התיבשותו.
הגרמושקה בדייבשאפט הקדמי נקרעה.
משהו יודע אם ניתן לקנות רק את הגרמושקה? איפה - מכשירי תנועה? חלופי?
מכשירי תנועה. אני לא זוכר בדיוק כמה $, אבל פחות מ20 ש"ח - לא משהו ששוה לטרוח עליו.
קנה גם לי 2 . :D
גרמושקה ליוק במוסך סוזוקי נתניה קניתי ב30ש"ח :roll:
הצד הפנימי של הנקבה בסליפ יוק (הצד שפונה לצלב. הצד ההפוך מכניסת היוק) פתוח לגמרי! האם זה אמור להיות כך?
מה הרעיון? בצד אחד אוטמים עם גומיה והצד השני פתוח לגמרי?!?!? :shock:
אם אתה מגרז ויוצא לך מהפתח הזה במקום מהיוק אז צריך להיות שם מכסה.
אתה מתכוון הצד של הנקבה חלול לכל אורכו?
לא ראיתי כזה דבר אצלי.ישנו חריר שמגיע מפיטמת הגירוז וזהו.
גיל יש שם פקק בקצה (נקבה) ואצל הרבה אנשים ראיתי שהוא חסר .
אם הוא לא נמצא אין כל השפעה לגירוז
אני מתכוון חלול - פתוח לגמרי גם מהצד הפנימי...
http://pic.hevre.co.il/Files/7120C73...01053E0D6E.JPG
הריבוע שרואים במרכז ה"צינור" זהו הצלב:
http://pic.hevre.co.il/Files/7120C73...1BF471FF15.JPG
אני מקווה שאפשר להשיג מכסה כזה... אחרת כל נושא הגרמושקה קצת מאבד משמעות.... מקסימום נאלתר משהו...
אני לא זוכר מי בא אלי עם אותה בעיה ..... מישהו מהפורום .....
בכל מקרה הפלטה הזו פשוטה לייצור (צריך עבודה של דיסק ואבן משחזת)
הפלטה המקורית נכנסת בלחץ (יענו פטיש) .
קח בחשבון שאתה חייב לפרק את הצלב קודם כדי שזה יכנס במכת פטיש הגונה מלמעלה.
כשזה פתוח בחול ואבק הנזק הוא גדול מאוד לדעתי.
:wink:
זהו, נגמר הסרט עם הדרייב שאפט:
בסופו של דבר, רכשתי חלק חדש, מקורי מהיבואן. העלות: 1350 ש"ח, לפני מע"מ, לפני הנחה.
כמה נתונים: חלק משומש (לא משופץ): כ- 300 ש"ח.
שיפוץ (כולל שיפוץ סליפ-יוק: כ- 750 ש"ח).
מחיר משופץ: אין להשיג בכל המזרח התיכון.
עבודה: אפשר בהחלט לבצע לבד, באמצעים ביתיים (ועם נקסוס כיועץ-תודה רבה :wink: ).
כמובן שלמי שיכול לקזז את מע"מ התשומות של החלק, רכישת חדש כדאית אף יותר (בהנחה שחלק משומש ייקנה מאדם פרטי וללא חשבונית).
בועזיקו- קיים מכסה שנראה כמו פקק ממתכת על הנקבה של הדרייבשאפט. הפקק אוטם את הגריז בין החלקים. אצלי לא היה אטם כזה והעלויות הכספיות שנגרמו מכך מצויינות למעלה...
והכי חשוב: תודה רבה לדב רפסון מהפורום, שעזר ייעץ ותמך.
הפקק הנ"ל חובה
הוא "נעלם " כתוצאה מהעובדה הגל ההינע נסגר עד הסוף
הסגירה של גל ההינע נובעת מקפיצים /בולמים עייפים או מקפיצות תייש גבוהות שגורמות לסגירת מיתלה
בועז מה נסגר עם המכסה ?
האם אפשר להשיג את המכסה המדובר? גם לי הוא נעלם פתאום .
לא. במכשירי תנועה הם מוכרים את כל השרוול של היוק ("הנקבה"). אם אני זוכר נכון מדובר על 250 ש"ח (אני לא בטוח..... לא קניתי..)
ניתן לייצר לבד מכסה ליוק ולרתך כמה פיקים
תודה .
לייצר לבד זו היתה האופציה האחרונה....
בכל מקרה נראה לי שבפעם הבאה שהדריישאפט השני יהיה בחוץ אני ארתך אותו גם.
לא ברור לי למה זה צריך לקרות בכלל.
בכל הרכבים זה ככה ?
בקפיצות חזקות ברכב שהקפיצים שלו ישרים / באמפסטופ דפוק הסגירה של המתלה היא מעבר לכולת הדרייבשפט להסגר ואז המכסה עף ומתחילה החגיגה
אלוהים שמישהו יעזור לי
על מה אתם מדברים איזה מחירים אתם מפציצים כאן
ועכשיו לכל האנשים בעלי ההיגיון והאומץ ללכלך את הידיים
צלב עולה 65 ש"ח ויכול להגיע עד ל85 ש"ח תלוי בסוג הצלב
אתם יכולים לקנות צלבים של סוזוקי L200 או 300 זה אותו הדבר רק אל תכנסו למכשירי תנועה
אופן ההרכבה וציוד:
אתם צריכים פטיש, מלחציים(לא חייב), בוקסה שתוכלו לדפוק עליה כדי להכניס את הלגרים ליוק
עליכם להכניס לגר אחד עד הסוף ולאחר מכן את השני והסיבה פשוטה, כאשר אתם דופקים על הלאגר והצלב לא בתוכו קיימת סכנה שהברזלים החמודים והקטנים שיושבים בתוך הלאגר ע"י גריז שמדביק אותם עלולים ליפול ואז הלכה לה כל עבודתינו ואנו עלולים לשבור אותם.