2X3 מטר. רוחב 3 מטר, עומק (שיפוע) 2 מטר. הצד העליון יהיה בגובה של 2.60 או יותר, הצד התחתון אני מניח משהו כמו 2.20-2.30 או מה שלא יצא כדי לתת שיפוע יפה.
שאלה נוספת - איך מקובל לאטום את הממשק של האסכורית עם הקיר?
Printable View
2X3 מטר. רוחב 3 מטר, עומק (שיפוע) 2 מטר. הצד העליון יהיה בגובה של 2.60 או יותר, הצד התחתון אני מניח משהו כמו 2.20-2.30 או מה שלא יצא כדי לתת שיפוע יפה.
שאלה נוספת - איך מקובל לאטום את הממשק של האסכורית עם הקיר?
נמרוד,
ברשותך אני מחזיר אותך רגע ל"פנל מבודד" (איסכורית מבודדת).
גם אם אין לך צורך ב"בידוד" אמיתי, מספיק שתאלץ לעמוד בסככה 5 דקות ע"מ לנפח אופנים ביום קיץ חם כדי שתבין שהיה עדיף להשקיע עוד כמה גרושים
בגג מבודד.
גם האופניים ושאר הדברים המאוכסנים שם יגידו לך תודה עם השנים.
ההפרש במחיר ל-6 מ"ר באמת לא שווה את ה"שינמוך".
מעבר לכך שעם גג כזה לדעתי לא תצטרך קורת תמיכה נוספת (ושייתקנו אותי המומחים אם אני טועה)
אטימה לקיר מתבצעת בקלות עם מיכל אחד של ספריי פוליאריטן מוקצף.
איתי
אטימה לקיר מבצעים עם חתיכת פח מכופפת. מחברים אותה לקיר, מפציצים סיליקון בינה לבין הקיר והחלק המכופף משתלב על הגג עצמו.
אצלי במסגריה אין אטימה של הגג לקיר. לדעתי לא קריטי אבל אם כן קריטי לך, תפוצץ עם מסטיק אקרילי וזהו. לא פחים ולא נעלים. זה לא חדר מגורים וגם ככה הגשם יכנס מהצדדים.
בקשר לגג, לא מדובר על איזכורית חשופה (מגלוונת) אלא לבנה. זה לא שנות ה50. לדעתי לא יהיה לך שום בעיית חום. אצלי למשל אין אבל אני סגור 4 צדדים.
אוקי לבניה עצמה.
תבנה מסגרת מרובעת בגודל של הגג. כשבצד עם השיפוע שמחובר לקיר אתה קודח מתחת למסגרת חור בריא ותוקע שם פין מתאים (שיכנס קצת בלחץ) ומרתך את המסגרת אליו. הייתי שם כל 30-50 ס"מ. בצד שמהווה את התחלת השיפוע תרתך פלטות 4 חורים ותחבר עם ברגים שיצמידו את המסגרת לקיר. אם יש לך טיח שפריץ ולא חלק, תדאג ליישר אותו כמה שאפשר להתאמה מושלמת. אם יש לך שם חגורת בטון אז אני ממליץ בחום להשתמש בה עם ברגים ייעודיים לבטון ולא ברגי ג'מבו. (לברגי ג'מבו אין בכלל תקן והם עשויים ממתכת ממוחזרת)
אחרי שיש לך מסגרת עומדת אתה מרתך אליה פטות, הפטות יכולות להיות עומדות או שוכבות. לדעתי לא יותר מפטה 60 מ"מ) בניצב לכיוון השיפוע. אם זה 2 מטר אז אני חושב שלוש פטות, 2 קרובות למסגרת ואחת באמצע. מוט של 6 מטר פטה אחד יספיק לצורך העניין. אם אתה רוצה לחבר את האיזכורית כמה שיותר קרוב למסגרת אז אתה יכול להכניס את הפטות לתוך המסגרת ולא עליה. אישית אני חושב שמעל עדיף. בנוסף, אם אתה חושב שהפטות עלולות לקבל בטן אז אתה יכול לשים קורת חיזוק באמצע המסגרת.
על הפטה אתה שם את האיזכורית. 3 פחים של 2 מטר. סביבות ה150 ש"ח.
איזכורית בנוייה בדר"כ מ3-4 גלים. יש את החלק הבולט והחלק השטוח. אתה שם בורג בכל חלק שטוח שנפגש עם פטה. בהנחה שיש 3 גלים אז 9 ברגים לכל חתיכת איזכורית.
בקשר למסגרת עצמה ואיזה חומר להשתמש.
אני חושב שכדאי שתשתמש בלפחות 50X50 עובי 2 מ"מ. אני אוהב את הפרופיל 60X60 אבל זה אני. אם תרצה תמונה, יש לי של פרגולה שהארכתי עם הפרופיל הזה.
אל תרד בעובי למרות שזה יותר כבד ויקר. יהיה לך קשה לרתך את זה. אם אתה שורף את החומר ועושה חורים אז תרתך בפיקים. כלומר, 2 שניות, מרים את האלקטרודה וזז 2 מ"מ. לא אידיאלי אבל עדיף מחורים. ל50X50 יהיה לך כמובן שטח ריתוך ארוך יותר מה שמהווה שיקול גם בבחירת החומר.
חומר כמובן מגלוון. תשייף את הגילוון באיזור הריתוך. גם ככה הוא נשרף ויהיה לך קל יותר לרתך בלי.
אחרי שאתה מסיים תרסס את כל הריתוכים והנקודות בהן התנין (הארדונג) היה מחובר (הוא שורף את הגילוון) על בתרסיס גילוון קר. מאוד זול ועושה את העבודה יפה.
אחרי שאתה מרסס את הריתוך, אתה לוקח מסטיק אקרילי וסותם את כל החורים שיש.
הארכתי פרגולה שכל החלק העליון שלה, החלק שהלקוח לא רואה, לא היה מרותך ודרך החריצים נכנסו מים לפרגולה ולעמודים. למרות הגילוון, המצב הגיע לזה שיש מרבצי מלח אדירים וכל הפרופילים הסגורים של הפרגולה היו מלאים במים. אז קח זמן לאטום שלא יכנסו הרבה מים.
אם אתה יוצק עמוד, תדאג שהגובה ההתחלתי שלו, איפה שהפלטה שלו מחוברת לרצפה, יהיה גבוה מהרצפה. ככה מים לא יקוו שם ויחלידו את הריתוך.
זהו לבנתיים. אם תצטרך עזרה בבניה והקמה אז תגיד, אמנם זה לא קרוב אלי אבל אולי אוכל לבוא לעזור לך. תמורת תשלום סמלי לדלק :-)
ואני חשבתי שכבר סיימת עם "הפרויקט" :p
אטימה עם פח 0.6 מ"מ מכופף בערך ( קצת פחות ליצור לחץ בהרכבה ) לזווית שנוצרת בין הקיר לשפוע הגג קצת דיבלים דפיקה לפח הרבה סיקה פלקס וזה הכול , בדרך כלל מי שמספק את האיסכורית מספק לך את פח האטימה מגולוון וצבוע באותו גוון של האיסכורית .
עידו
אם תשתמש בסנטף אז ראיתי שיש פינה יעודית לזה
שאמורה להיתפס על הקיר ואז משתלבת עם הגלים
בקשר לקיר פנל או איסכורית מבודדת יקח לך כמה ימים של המתנה עד שיהיה מוכן
או שאולי תמצא מקום עם שאריות אז יהיה לך על המקום אבל מבחינת מפתח הוא הכי חזק גם 3-4 מטר מפתח לא יפריעו לו
ואז אתה תופס אותו עם ברגי איסכורית ארוכים לקורות שלך
בקשר לקונסטרוקציה לדעתי שם שתי קורות לשיפוע בינהם שתי קורות למפתח ועל זה או פנל או איסכורית וזהו זה לא סככה תעשייתית
יש בפורום בחור בשם ירון גל שמוכר איסכוריות מבודדות מעודפי ייצור, במחיר לכל כיס. נכון ללפני חצי שנה עוד נשארו אצלו כמה חתיכות של 2מ'. אסכורית מבודדת חזקה הרבה יותר מהחד-שכבתית, ובמקרה שלך תבטל את הצורך בקורות רוחב באמצע הגג, אלא רק אחת בחזית. לדעתי שווה לך לבדוק איתו.
השבת עבדתי קצת והרמת את הסככה. צינורות צול ורבע מגלוונים, שלוש חתיכות של איסכורית פשוטה. בניתי מסגרת עם עוד מוט רוחב באמצע, המידות שלה זה 2.90 על 1.80 בערך. את המסגרת תליתי על שני פינים 10ממ שתקעתי בתוך הבטון של הממ"ד. אחרי זה הרמתי את המסגרת והעמדתי עמוד בפינה ואת הצד השני חיברתי לחגורת בטון בקיר עם שלות. מה שנשאר לי לעשות זה את האיטום לקירות, תודה ללוריה על הפחים המכופפים מהשאריות שלו. אבל לפני שהגעתי לזה החלטתי שזה יהיה מוגזם לטפס על האיסכורית לבד, יש גבול לטמטום... את זה אעשה עם עזרה. עלות חומרים - כ-400 שקלים.
תודה לכולם על העצות הטובות!
קובץ מצורף 61462
לא לשכוח לשלם ארנונה על עוד 6 מ"ר!
סע ללוריה שוב וקח ממנו מדבקה של 3M להחריש את רעש הגשם שהפחים האלו יעשו בחורף...
וואלה פורום של פולנים, מה שלא תעשה ידאגו להצביע על כל טיפת מים שאיננה בחצי הכוס הריקה...
אז ירעיש בחורף, ומתי שהוא יטוסו מעל הבית ויעלו עלי. אבל בניתי סככה, כולל fishmouth לצינורות :) ופיניתי את האופניים ואת הציוד הנלווה שלהם מהסדנא שלי, הפחתה משמעותית במספר המבקרים הלא רצויים. עכשיו הפרויקט הבא הוא להוציא את השותפה העיקרית לדירה - הכלבה. למישהו יש תובנות לגבי בניית מלונה?
גש לאלי לבן קנה קרשים לפי הצורך + ברגים וקדימה לעבודה , עם צריכה להיות אטומה לגשם אז את הגג הייתי עושה מ - OSB עם נייר טול עליו ושינגלס , רצוי מאוד בידוד בגג , וגם במשולשים של הגג להשאיר חורי אוורור בקודקוד .
הרצפה של המלונה יכולה להיות משטח העמסה עם דיקט , כך בחורף הכלבה לא תישן בשלולית .
או שתקנה צינורות כרום מולי מארה"ב ותבנה , מכוון שאתה כבר מקצוען ב - fishmouth :p
עידו
מלונה?
מיכל קוב של משטח עם כלוב ברזל עליו, וגם משטח. הכלב לא יהיה במים או בבוץ
תחתוך לו רק פתח כניסה כי הוא לא יכנס בפקק למעלה :)
ממליץ בחום על מלונת פלסטיק של כתר. במחיר שלה, לא מצדיק את המאמץ של בניה עצמית.
מלונה?
קובץ מצורף 61681
אסף.
אסף קלע בול !
אצלנו כבר מעל 20 שנה הכלבים ישנים ב"מלונות" ש"נבנו" מארגזים ישנים של פרי הדר. אלו עם מסגרת ברזל וקורות עץ.
מעיפים 2 קורות שיהיה פתח. זורקים גג (איסכורית מבודדת/סנטף/פלרוף/אסבסט :P כל הבא ליד) והופה יש מלונה.
מוגבהת מהרצפה. מבודדת יחסית (עץ ולא פלסטיק בעובי 3-4 מ"מ...). אף כלב לא התלונן מאז ועד היום.
איתי