אז מה הפתרון?
לא להתקין נעילה קדמית?
להתקין רק ARB? (שעולה חצי מהרכב שלי?)
לוותר על ההגה?
על ה 4X4?
יש לי 2 נעילות בדרך מארה"ב.
מה עושים עם הקדמית?
יש פתרון הגיוני לג'יפאי המתוסכל?
Printable View
אז מה הפתרון?
לא להתקין נעילה קדמית?
להתקין רק ARB? (שעולה חצי מהרכב שלי?)
לוותר על ההגה?
על ה 4X4?
יש לי 2 נעילות בדרך מארה"ב.
מה עושים עם הקדמית?
יש פתרון הגיוני לג'יפאי המתוסכל?
אלעד אני לא נסעתי מספיק עם נעילה קדמית אבל אחורית = חובה למטייל שרוצה קצת עבירות בכיף ולא להתעלל בצמיגים ובמכלולים יותר מידי.
כשתתקל במספיק מכשולים שלא תצליח לעבור עם נעילה אחורית (יותר מ20 פעמים נגיד) תחשוב על אחורית, לדעתי יחסי העברה באים לפני כן בסמוראי (אלון?).
תרומתי הצנועה לדיון.
אני נוסע עם מוט מייצב.
לא מוריד - לא חותך - לא מרתך.
נראה לי כאביזר בטיחות שאין שום דרך להתעסק איתו בלי להסתכן.
כתוצאה מכך ברוב העליות שאני עולה אני נמצא עם גלגל קדמי
באוויר.
נעילה קדמית נראית לי נדרשת מאוד.
לא מדובר על חוסר כוח (מה שיחס העברה פותר).
עדיין לא נתקלתי בחוסר כוח בשטח מצד הסאמוראי (טפו טפו טפו יש לי 1298...)
מדובר בבעית אחיזה.
ולכן שאלתי בעינה עומדת.
מה עושים?
מוותרים על ההיגוי (נועלים קדימה בלי לבלבל בשכל).
או מוותרים על אחיזה אפשרית (לא נועלים קדימה ומקווים לטוב).
או שיש אופציה באמצע (נועלים קדימה ושומרים על היגוי).
אם יש אופציה אמצעית מה היא? (ולא ARB או שטויות כמו בלמים נפרדים.)
אם אני מדבר שטויות תגידו לי...
אלעד- תרשה לי להחזיר את כולנו X שנים אחרוה- לפני שהאתר היה קיים... אנשים קנו סמוראי וטיילו איתו. לא תחרותי אמנם- אבל טיילו- ובינינו- עברו כמעט כל מסלול טיול מסומן וחוקי בארץ. מתי מעט המבינים גם התקינו נעילות. והנה בא האינטרנט ואתרי הג'יפים ופתאום כולנו חייבים הגבהות נעילות כננות וכיו"ב. וזה מובן- ואני חוטא באותם המאווים- שיהיה ברור.
אבל בינינו- אני חושב שאם בלי הנעילות עוברים כמעט הכל אז עם הנעילה האחורית עוברים הכל (שוב לא תחרותי ולא כל מיני מעברים שעושים סתם לכיף בתוך מסלול קיים- הכוונה שעוברים כל מסלול מתחילתו ומגיעים איכשהו לסופו...). לא- סמוראי בלי נעילות כפולות קפיצי CJ ויחס העברה נמוך לא יעבור כל מה שאלון עובר ובטח שלא באותה הקלות.... אז מה? עדיין תכנס לכל שביל מסומן המיועד לכלי רכב בארצנו- ותצא ממנו עם חיוך מאוזן לאוזן גם עם הסמוראי שלך סטנדטי עם נעילה אחורית... ואת הכסף של הנעילה הקדמית... לא חסר במה להשקיע כדי להפוך את השהיה בשטח ליותר מהנה.. 8)
זו דעתי הצנועה כמובן.
אלעד, תגדיר לעצמך מה אתה רוצה!
איזה סוג טיולים אתה עושה/ שואף.
אני מתנצל מראש בפני כל המחזיקים בדעה שרכב שטח הוא רכב כפול נעילות - הם צודקים, כיוון ששטח מבחינתם הוא X והוא דורש נעילה כפולה.
אבל (וכאן אני מסכים עם יואב) המקומות בהם אתה לא עובר רק עם נעילה אחורית הם די מוגדרים ואתה מגיע אליהם במודע ובכוונה תחילה (אני לא מדבר על בוץ).
אני לא יודע כמה זמן אתה עם הסמוראי ומה יכולות הנהיגה שלך אבל דעתי האישית (מוזרה ככל שתהיה) היא לטייל בהתחלה בלי נעילות בכלל -ולמה:
כי אתה לא מכניס את עצמך למכשולים קיצוניים (יש לי נעילות אז אני עובר...) שהם מעל לרמת הנהיגה שלך.
כי אתה לומד להכיר את השטח, את הבעיות, את הצרכים והמגבלות של האוטו שלך. לומד להתמודד עם המכשולים ע"י קריאת שטח נכונה ושיפור הנהיגה. תן לי טנק - והנהג הכי גרוע בארץ עובר כל מכשול בעיניים עצומות - האם הוא יודע לנהוג?!
אולי זה טיפה סגפני, אבל זה מאתגר ומלמד.
תודה וסליחה.
יש לי חבר נחמד, עם סמוראי פתוח. 4.16 בטרנספר, נעילה אחורית, צמיגי הנקוק MT 215, קפיצי דובינסון (הגבהה של 3''). ביננו, זה רכב הטיולים האולטימטיבי לסטודנט, כל עוד אתה דבק בשבילים. יותר מזה לא צריך - כי אתה תמיד יכול לעקוף. אם אתם מטיילים כמו שטיילתם בסופ"ש הזה (ועוד בחבורת סמוראים), אני באמת לא רואה סיבה לשים קדמית.
אם בשבילכם הטיול הוא לא רק שבילים והאתגרים שנמצאים בשביל, אם חלק מהכיף שלכם זה לעלות גם את המצלעות, אם אתם חייבים לנסוע דווקא באמצע האוכף בחורשן - אין לכם מה לחפש בלי קדמית. מי שיורד מהשבילים ימצא את עצמו בחוסר מהר מאוד אם אין לו קדמית, גם עם דיפנדר או סופה.
במשפט אחד, אם הנסיעה היא אמצעי ולא מטרה - ייתכן שהקדמית לא בשבילכם (או שתתקינו גם הגה כח). בשבילי, הנהיגה היא מטרה, היא רוב הכיף. לכן - קדמית. בלי לחשוב פעמיים.
סושי, יחסי ההעברה פותרים בלימת מנוע רק כשיש לך אחיזה ואתה יכול להנות מ1 או 2 LOW. יותר מזה וכבר אין לך בלימה בשיפועים חדים. ההתייחסות שלי הייתה לדרדרת, שם אתה לא יכול להנות מבלימת מנוע לבדה, כי אתה ב3-4 LOW במקרה הטוב (2-3-4 אצלך, אם לשפוט לפי החברים שלי עם ה4.16). 1 פשוט מחליק, זה בדיוק כמו לנעול את הגלגלים. לכן, במצב בו אין לך ברירה ואתה ממילא נאלץ לעשות טרייד אוף בין הילוך מינימלי לבלימה מינימלית, נצל את המצב להורדת עומס ממערכת ההינע הקדמית. איך? טיפה יותר בלם ע"ח בלימת מנוע (שממילא אין לך, כי אם תתן לרכב להחליק עליה הוא יצבור תאוצה מהר מאוד). תאר לך שהיית (מראש) יורד ירידה דרדרתית עם קלאץ' בפנים. נכון שהיה לך הגה? זה אותו דבר, רק שכאן אתה כן משתמש גם בבלימת המנוע וכשאתה רוצה לפתוח את הנעילה, אתה משחק בעדינות עם דוושת הבלם כדי להוריד את הלחץ ממערכת ההינע. בוא נלך עם זה לכמה ירידות דרדרתיות, אני מבטיח לך שזה לא רק תיאורטי - זה אפילו די קל, אחרי שמתרגלים קצת.
אני חולק על בועז ויואב. תסלחו לי, אבל למה לא להתקין משהו שעושה לך חיים קלים? לעבור גבולות קל מאוד גם בלי נעילות. ללמוד לנהוג עם נעילות לא ילמד איך נוהגים בלי, אבל למי אכפת - אתה ממילא כבר נעול. תעשו חיפוש, היה דיון ארוך בנושא (לא זוכר איפה). הדעות כאן חלוקות ואין עובדות חדות וברורות בנושא, להוציא את זו - נעול יותר עביר. עכשיו, כמה עביר אתה צריך? צא לטייל. תפסיק לחרוש באינטרנט, קנית ג'יפ כדי לטייל. לך תראה בעצמך מה אתה רוצה, אח"כ תחליט.
אלון אתה צודק -אין עובדות יש דעות חלוקות.
ודעתי היא ללמוד ללכת לפני שלומדים לעוף. למה? כי זה מאתגר. כי זה מלמד. כי, כנראה, אנחנו אנשים שלא תמיד מחפשים את הקלות, אלא את החויה והסיפוק.
וגם פה אתה צודק - צא לטייל!
מצאתי את מה שחיפשתי. תקראו ואז תמשיכו (כאן). דיון בדיוק בנושא שגלשנו אליו.
http://www.jeepolog.com/jp_forum/vie...F2%E9%EC%E5%FA
לדעתי זו אבולוציה .
צריך לנסוע במצב רגיל לראות מה טוב לך ואז להתחיל לשפר לפי ראות עיניך /שיכנועי חבריך/ פוזות אל מול רעיך.
אני נסעתי במצב לא משופר כלל, טיילתי עם עוד סמוראי נעול אחורה בכמה מקומות בארץ כולל חורשן והחלטתי לשפר את שלי לצרכי:
בהתחלה מיגונים (מיכל דלק שהוכיח את עצמו בחורשן ובטיול האחרון ומדרגות צד)
אח"כ נעילה אחורית.
אם אני ארגיש בעיות אם רמת העבירות במסלולים שאני מטייל בהם אני אחשוב על יחסי העברה ונעילה קדמית.
לדעתי זה הסדר הכי טוב והכי חכם כי אני מתאים את הצרכים שלי לעניין ולא אומר : וואלה כדי לטייל אני חייב א' ב' ג' ...כי אמרו לי שאחרת אני אתקע בשטח/אהרוס את הרכב.
כל אחד צריך להתחיל מרכב לא משופר לדעתי כדי להבין את צרכיו ואולי בכלל להחליף רכב כדי להשיג את מטרותיו.
להזמין 2 נעילות מארצות הברית לדעתי זה בזבוז כסף (גם אחת זה הרבה כסף ולא הייתי קונה אם לא הייתי משיג ב 600 שקל משומשת במצב טוב :wink: כי לא באמת הייתי צריך).
מסקנות לאלעד:
1) HOLD YOUR HORSES
2)צא לטייל
3)תמגן את האוטו לפני שתשפר אותו
4) השיפור הכי טוב בסמוראי זה מזגן (אח"כ מושבי וולבו והגה כח) .
:lol:
בתור אחד שישב אצל עידן באוטו- מושבי וולוו! לפני הכל! (לא משנה כמה אתה מטייל בשנה- תעשה חשבון, כולל הדרך לטיול וחזרה וסתם ימי אמצע השבוע- אתה 90% מהק"מ על כביש. מושבי וולוו- השיפור) .
בקיץ כמובן- עידן ייכנס לסמוראי הממוזג שלי , יישב על הכיסאות המקוריים הלא נוחים ויקלל :twisted:
כשנכנסתי לפה לפני שנה בערך- הייתי להוט להוציא הרבה מאוד $$ על כל שיפור אפשרי שקראתי עליו פה. אבל אחרי שנה של טיולים אינטנסיביים (ויש לי פה עדויות שבאמת טיילתי הרבה השנה) הבנתי ש:
1. מי שמטייל צריך לשמור כסף בצד לתקלות לא צפויות.
2. לדרמן, שק"ש חם, זוג מכשירי קשר, ותקציב מוגדל לדלק- הוצ' יותר חשובות לי :wink:
3. הפנמתי שנעילה אחורית תשפר את חיי ואת חיי סמו בשטח- ומתישהוא היא תבוא. אבל קודם גגון ובולמים...
מה אני מנסה להגיד- הדרישות שונות לא רק מנהג לנהג- אלא גם מרכב לרכב: תמיד יש מה לתקן להחליף ולשפר בסמוראי. זה כנראה נכון מהרגע שקרעו ממנו את הניילונים. צריך לטייל איתו ולהגיב לדרישות הספציפיות שצצות, ולאט לאט....הנה רק הסופ"ש היינו יחד 8 סמוראים בטיול בן יומיים, ופגשנו עוד 6 בשטח...כל אחד שונה מהשני, בגלל שהוא שונה ושופץ בהתאם למה שהכי הציק לבעלים שלו. תנסה לראות מה מציק לך מנסיונך- ואת זה תפתור.
בהצלחה
וכשתסיים- תביא סיבוב! 8)
גם לי יש מזגן אז לא נראה לי שאני יהיה זה שיקלל :lol:ציטוט:
בקיץ כמובן- עידן ייכנס לסמוראי הממוזג שלי , יישב על הכיסאות המקוריים הלא נוחים ויקלל
יואב, הרשה לי מילה אחת בדיון המאלף הזה:ציטוט:
אלעד- תרשה לי להחזיר את כולנו X שנים אחרוה- לפני שהאתר היה קיים... אנשים קנו סמוראי וטיילו איתו. לא תחרותי אמנם- אבל טיילו- ובינינו- עברו כמעט כל מסלול טיול מסומן וחוקי בארץ.
בתקופה שאתה מדבר עליה, לא היו רכבי כבישטח ו SUV למינהם, לא היו מגנומים וטויוטות.
היו רק CJ, סמוראים וכמה ניבות. לא היה מצב בו כל זב חוטם היה מנסה לעלות את הזיק...
מה שאני מנסה לומר, שפעם היו הרבה פחות רכבי שטח בשטח, ולכן השטח היה "קל" יותר.
אני מוכן להראות לך תמונות מהזיק או מחצבה בשנת 93 או 94 (היה מזמן מי זוכר) של CJ פתוח, צמיגי אליאנס, שהשיפור היחידי בו היה
ניתוק מוט מייצב! (ויש לי עד שגולש באתר).
כיום, קשה מאוד לנסוע בשטח ללא נעילה (אלא אם אתה נהנה לעבוד עבודות מע"צ לפני כל מעלה) ולכן לדעתי נעילה אחורית זה עוזר מאוד מאוד!
לגבי נעילה קדמית, הייתי מחכה אם זה קצת.
...My Two Cents
אביגדור
לפני כמה שנים התהפכתי והרכב עמד לפני השבתה אז מכרתי את הנעילות לגיא
אלא שאני לא הייתי מוכן בעד נזיד עדשים לגרוס את סוזי והתעקשתי שתוחזר "למצבה לפני קרות התאונה"
את הפח החזירו אבל אז נשארתי בלי נעילות ואז הגיע הטיול למצלעות
לא היה קל אבל היה כיף להזכר איך זה בלי נעילות
אז זה היה כיף אבל לא מספיק כי מעבר לעובדה שבמקומות שלפני כן הייתי עובר בקלות נעול 4x2 התקשייתי ב4x4
השלב הבא באבולוציה היה המקומות שבהם התקשייתי ב4x4 נעול אחורה ואז נעלתי גם קדימה
תאמינו לי אתם תמיד רוצים שתי נעילות
לרוב זה בטוח יותר באותו סדר גודל של מכשול והסיבה העיקרית לסיכון הגדול יותר ברכב נעול הוא מכיוון שהוא פשוט מגיע רחוק יותר וגבוה יותר מה שמטבע הדברים מסוכן יותר
לכל דבר בחיים יש יתרונות וחסרונות
arb יותר נח מלוקרייט אבל גם עולה הרבה יותר אז השאלה על מה מתפשרים
מוותרים על נעילה קבועה בגלל הנוחות ?
מוותרים על arb בגלל הכסף ?
מוותרים על נעילה בכלל ?
הויתור על נעילה בכלל לא בא בחשבון כי הרכב פחות עביר /יותר מסוכן
מכיוון שאין לי כסף אחרת הייתי נוסע בg wagen גם arb לא בא בחשבון
ומכיוון שאני טיפוס אופטימי שרואה את חצי הכוס המלאה אז לוקרייט זו הבחירה הטבעית
לחסרונות מתרגלים והם באמת זניחים עד לא מורגשים אל מול היתרונות
חנן זה שיש הגה כח זה לא בהכרח יתרון כי לא מרגישים את המלחמה שם למטה בין הגלגלים לתפוחי ההגה ובמלחמה תמיד מישהו סובל
אלעד תיקנה את שתיהן תרכיב אחורית כשתתרגל תתקדם ברמת העבירות ותרגיש שחסרה הקדמית תרכיב
בבסמוראי בלי נעילות לא מרגישים את חוסר הכח כי תמיד יש איזה גלגל שמפרפר ושומר את המנוע בתחום רצועת הכח ככל שתנעלו יותא את הרכב כך תרגישו יותר את המחסור בכח
...ואז התחילה המהפכה...ציטוט:
תרשה לי להחזיר את כולנו X שנים אחרוה- לפני שהאתר היה קיים... אנשים קנו סמוראי וטיילו איתו. לא תחרותי אמנם- אבל טיילו- ובינינו- עברו כמעט כל מסלול טיול מסומן וחוקי בארץ. מתי מעט המבינים גם התקינו נעילות. והנה בא האינטרנט ואתרי הג'יפים ופתאום כולנו חייבים הגבהות נעילות כננות וכיו"ב
וכולם יצאו לשטח. וגרסו אותו עד דק, ופתאום עליות נהפכו ל"מעלות"...
לא קשור. נחזור לנושא.
חפשו דיונים על נעילה אוטומטית קדמית. אני טוען כל הזמן שאי אפשר לנסוע ב4X4, והחבר'ה עם הנעילות האוטומטיות אומרים "שטויות". והנה, גם אלון מדבר על זה שהוא שילב ל4X4 מעט פעמים בטיול. בלי הנעילה האוטומטית מקדימה, היית משלב פעם אחת בלבד, אלון. בכניסה לשטח.
אז מה? לא להתקין נעילה? בוודאי שלהתקין, אבל להיות מודעים לתשלום. זה כיף, זה הופך את החיים ליותר משעשעים, וככה אנחנו רוצים ("רוצים", יואב, זה לא כמו "צריכים". מזגן- "צריך". כסאות וולוו- לא בטוח. נעילה קדמית- "רוצה". לנסות לעבור חריץ בעומק מטר, סתם כי הוא שם- "רוצה") מה לעשות עם 2000 שקל? לוקרייט קדמי נשמע לי אחלה שימוש לכסף. אבל חייבים לדעת שהחיים ב4X4 הופכים להיות קשים יותר, ובלי הגה כוח, קשים הרבה יותר. לי זה לא התאים כשבחנתי את האופציה הזו לסופה, אז לא התקנתי. לא חייבים.
אסף.
זו נקודה חלשה. הרי בכל מקום ששילבתי, לא שילבתי רק כי הייתי צריך 4X4, אלא כי הייתי צריך לנסוע לאט. ממילא הייתי צריך לעצור ולהעביר מ4X4 HI ל4X4 LOW, אז מה זה משנה אם העברתי מ2X4 ישר לLOW ודילגתי על ה4X4?ציטוט:
היית משלב פעם אחת בלבד, אלון. בכניסה לשטח.
זה מה שמרתיע מישהו? לשלב ידית קטנה? ועוד בלי לצאת מהאוטו או משהו?
נעילה אחורית אני רוצה. אין שום ויכוח בעיניין.
מזגן- אני לא! לא רוצה! לא יהיה לי! איכס!
כיסאות- מענין לי את התחת :D
מיגונים- יש לי את מדרגות הצד הכי טובות בעולם!
ומיגון מיכל דלק מאלומיניום 6 מ"מ.
עוד שיפור חשוב שעשיתי - הורדתי את הגגון...
בקשר לטיולים- מאז שקניתי את הג'יפ עד שעברתי למרכז (3 חודשים בערך)
טיילתי כל יום מסיום העבודה עד הלילה.
יש לי כבר 2 נעילות (עדיין לא מורכבות) - כבר שילמתי, זה לא הדיון.
השאלה זה מה לעשות איתן.
אולי באמת אני (כן בטח אני לבד...) ארכיב אחת ואחכה עם השניה...
בכל מקרה אני בטח אבקש איזה סיבוב על סמו נעול 2X כדי להרגיש עד כמה קשה ההיגוי...
השיפור היחידי שעוד מעניין אותי זה יחס העברה קצרצר בטרנספר.
אבל לזה יש עוד זמן.
חכה חכה נגיע לקיץ ,לפקקים (רכב ראשון לא?) לאבק לכאבי הגב ....ציטוט:
מזגן- אני לא! לא רוצה! לא יהיה לי! איכס!
כיסאות- מענין לי את התחת
לא פלא שסמוראים פתוחים חסרי מזגן מחליפים בעלים כמו גרביים ...
זה פשוט סיוט לנהוג ברכב פתוח לא נוח ובלי מזגן כרכב ראשון.
אני נותן לך שנה ,שנה וחצי מקסימום. :wink:
אני יודע מה זה קיץ ברכב בלי מזגן...
בקיץ הקודם עבדתי בעמק בית שאן,
רוב הזמן בתור נהג, בתוך (שים לב)
א. טרקטורים סגורים (במהירויות עד 40 קמ"ש במקרה הטוב) - בלי מזגן.
ב. סובארו טנדר סגור (במהירות עד 140 קמ"ש רוב הזמן בפקקים) - בלי מזגן.
כך ש 40 קמ"ש + 40 מעלות + אי נוחות תמידית (לטרקטור מהלך מתלה של 0 ס"מ ובלי
קפיצים בכלל!!!).
ואלה הרכבים היחידים שהיו לי לטיולים ולנסיעות יום יומיות.
הקיץ לא מפחיד אותי.
סמו הרבה יותר נוח בשטח מטרקטור
ופתוח בכביש בקיץ מסובארו סגורה.
בכל מקרה שאלתי עומדת בעינה.
מה עושים עם הנעילה הקדמית?
הדיון הזה מעניין. סמוראי הרבה יותר נוח מטרקטור. תמשיכו. בבקשה.
לא תמיד!!! בשטח אמרתי.... :Dציטוט:
הדיון הזה מעניין. סמוראי הרבה יותר נוח מטרקטור. תמשיכו. בבקשה.
ושוב:
ציטוט:
בכל מקרה שאלתי עומדת בעינה.
מה עושים עם הנעילה הקדמית?