תגובה: הייליפט - האם מתאים לקיה ספורטאז'
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
פלג_
לא נעים לי להגיד....אבל זה מתחיל להעיק.
כל כמה תגובות אתה שוב שואל שוב בדיוק אותה שאלה.
שב שוב עם עצמך, קרא את השירשור הזה מהתחלה.
אם עדיין לא הבנת, שב שוב, יש פה את כל התשובות וכל ההסברים.
פלג, אתה כמובן צודק... מנסיוני , אנשים שואלים בשביל לשאול ( ואח״כ ממילא עושים מה שמתחשק להם מלכתחילה) ואנשים עונים בשביל לענות , להפגין ידע , להעביר את הזמן בסבבה... וזה אפילו לא משנה אם כתב את השאלה רובוט שמפרסם משהו לא קשור. יש כמובן יוצאים מן הכלל...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
faitn11
תודה לכל העונים, לפי המנגינה שאני שומע מהתשובות אתם לא ממליצים לקנות את הייליפט, אבל בכל זאת אשמח לקבל תשובה נוספת - כמה מכם יכולים להגיד שהם רכשו את ההייליפט ולא משתמשים בו או מצטערים שקנו אותו או שהיה קנייה מיותרת ?
- לא שזה סקר מחייב אלא לקבל תחושות ומחשבות לאחר התלהבות ראשונית (התלהבות הרכישה) ?
תראה, חלק לא קטן מהדברים שאנחנו רוכשים במתנה לג'יפ שלנו, רוב הזמן אפשר בתכל'ס להסתדר בלעדיהם. הייליפט הוא לא מוצר שמחירו בשמים. קנית? מצאת שאתה לא משתמש והוא סתם זרוק במחסן? תמיד תוכל למכור אותו. הנסיון מלמד שרוב ההייליפטים יד-שנייה הם כאלה - חדשים או כמעט חדשים, והם נחטפים מיד.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
שאנחנו רוכשים במתנה לג'יפ שלנו.
פה הבעיה שלך דרור - אתה קונה דברים לג'יפ במקום שאחרים יקנו לך :)
מדבריך, צריך להכיר לאוהביך את לוח יד2 ולהראות להם מוצרים שאתה היית שמח לקבל ;)
הכל עניין של השקפת חיים, תרבות השטח האישית של כל אחד ואחד,הנסיון. מבחינתי ג'יפ ללא כננת או הייליפט הוא כלי לא מושלם, מוצר לא מוגמר, ארגז כלים מפואר בלי פטיש, ואיך אפשר בלי להגיד-"חתונה בלי תזמורת". הכל מתחיל ונגמר בתקציב,סדר עדיפויות, כל אחד ועומק הכיס שלו. זה כל הסיפור.
לאחרים זה נראה לוקסוס מיותר,נכון ,מסכים איתם,אפשר גם עם צמיגים בלי קוביות, נעילות, גם כך זה נוסע ומגיע. השאיפה להגיע ל-"מכונת מלחמה מושלמת" על כל חלקיה,
לפותח השרשור: יש לך תקציב? תשקיע. אין לך? חכה לימים יותר יפים, אל תפסיק לפנטז,אל תמהר, יבוא היום שבו יהיה לך קל יותר להחליט אם אתה באמת צריך את כל זה.
שלום
פלג אני מקווה שלא אעצבן אותך שוב (כי אין לי כוונה כזו, וחוץ מזה קצת מפחיד אותי ...).
שנית ולעניין, כולם אמרו /רמזו לא לקנות אבל לכולם יש (לא נשמע לך אבסורד ?)
ולכן שאלתי אחרת האם למרות מה שהם חושבחם הא היו קונים את זה שוב (בדיעבד, אחרי ההתלבות הראשונית של הרכישה).
ובמאת ולעניין לא היתה לי שום כוונה למחזר/להעיק, אני רק מחשיב את דעתם של המנוסים ממני, ואם התצבנת יכולת לעבור הלאה (גם אתה היית פעם חדש בנושא...).
באשר לקבל את הייליפט מתנה - היום הייתי ב "ל.כ" בפעם הראשונה - זו כמו חנות צעצועים למבוגרים (לא XXX), יש שם המון רעיונות למתנות לא חבל לבזבז את זה על הייליפט ?
דורון, אני מהמר על זה שאתה גומע בשטח בשנה מה שפותח השרשור (וגם אני לצורך העניין בקצב של השנים האחרונות) עושה בעשר שנים...
שלום
ניר ל - אתה רואה למרות מה שחשבת אנשים קוראים ברצינות ולוקחים לצות ליבם את חוודת דעתכם - היום קניתי ג'ק הידראולי (טלסקופי רגיל) - אולי בהמשך הדרך עם יותר ידע ארכוש את הייליפט, דרך אגב - לא יודע אם הוא בכלל היה נכנס לאוטו (כלומר בטוח שלא וגם כמו שנאמר כאן לא בטיחותי להניח אותו סתם כך באוטו).
תודה לכל העוזרים - שבת שלום.
לא צריך להגזים.
מי שנוסע בשטח - צריך להכין את הרכב להייליפט וצריך לשאת הייליפט. מבחינתי זה א-ב. הוא פותר בשטח בעיות שקשה מאוד לפתור באמצעים אחרים.
זה כלי עבודה, וכמו כל כלי עבודה צריך לדעת מה לעשות ומה לא. בטח לא לפחד.
אבל בינתיים, סע ותהנה - אפשר גם בלי.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
faitn11
שלום
ניר ל - אתה רואה למרות מה שחשבת אנשים קוראים ברצינות ולוקחים לצות ליבם את חוודת דעתכם - היום קניתי ג'ק הידראולי (טלסקופי רגיל) - אולי בהמשך הדרך עם יותר ידע ארכוש את הייליפט, דרך אגב - לא יודע אם הוא בכלל היה נכנס לאוטו (כלומר בטוח שלא וגם כמו שנאמר כאן לא בטיחותי להניח אותו סתם כך באוטו).
תודה לכל העוזרים - שבת שלום.
כתבתי גם שיש יוצאים מהכלל. לדעתי הגעת להחלטה נכונה - אם היית קונה הייליפט , היית ממשיך לשיפורי הרכב הנוכחי כדי שתוכל להשתמש בהייליפט וכל זה רק כדי לגלות אחד משני דברים א- השימוש, התדירות וסוג השטח שאתה עושה לא מביא אותך לצורך בחילוץ תכוף , ההייליפט כבר לא יוצא יוצא מהמחסן ומפנה מקום ברכב לעוד מחצלת . ב- התמכרת לטיולי שטח אתגריים והרכב כבר לא מתאים לצרכיך . אם ב. היה המקרה שלך , אז אחרי שהשקעת ברכב די הרבה כסף , כבר קשה לך מנטלית למכור אותו, אז אתה נשאר איתו ומשקיע עוד יותר כסף כדי לחזק/ להגביה/ להגדיל צמיגים/ לחזק שוב/ להוסיף נעילות ..... אין לזה סוף , כל זה במחיר הרבה יותר גבוה והרבה עוגמת נפש ( חכה שתיתקל בלא מעט בעלי מקצוע שיפרקו לך את הארנק ויהרסו לך את הרכב) מאשר להחליף לרכב מתאים יותר לצרכים החדשים.
ניר שלום
מתוך הדברים שלך (לא יודע למה ...) אבל אני שומע את אשתי - ״שזה לא יהיה כמו כל השטויות שאתה קונה ואח״כ זורק בצד ולא משתמש בו...״
אז אני חייב להגיד שאני מקווה שנהנה מהרכב הזה ולא נתפתה להפוך אותו למפלצת מה שהוא לא
תודה רבה
בקיה ספורטג' ספציפית אפשר לעבוד עם הייליפט בלי הכנות (עדיף שכן יהיה הכנות כמובן) לרכב יש 4 ווי גרירה מאסיביים שבולטים קדימה ואחורה ואפשר להרים מהם את הרכב, כך למעשה יש אופציה להרים בכל אחת מהפינות.
זה נראה לי על פניו קטן מידי הג'יפ לא עלול ליפול מזה ?
עובד פיקס - בקשר ללהפוך אותה למפלצת שהיא לא, תתפלא אבל ספורטג עולה בכל המקומות
משלט, מעלה שש, צנובר, הנסתר, ששון, מוקש, עקרבוט וכל השמות הנחשקים :-)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עתיד
עובד פיקס - בקשר ללהפוך אותה למפלצת שהיא לא, תתפלא אבל ספורטג עולה בכל המקומות
משלט, מעלה שש, צנובר, הנסתר, ששון, מוקש, עקרבוט וכל השמות הנחשקים :-)
סטייה מוחלטת מהכיוון של השרשור - אבל שימו לב:
אני זוכר כשהפורום הזה נפתח הרשימה האופיינית של המעלות הנחשקים הייתה: זיק, מחמל, עשוש, וורדית, גרופית...
תראו איך העלייה במחירי הדלק (מחיר הבנזין כפול בדיוק היום לעומת 2001, מחיר הסולר כמעט שולש!) צמצמה את רדיוס הטיולים הממוצע וכינסה אותנו למרכז הארץ :(
נמרוד, אני לא מסכים איתך.
נפרצו עוד דרכים, נתגלו עוד אתגרים ואפילו יש שיגידו יותר קשים מאלה הקלאסיים בדרום. מתאפשרות כיום עוד אופציות ברמה של בינוני וקשה מבלי לנסוע יום-יומיים.
מה גם שאופי המטיילים השתנה. אלה שאוהבים טיולים קלאסיים עדיין יסעו לדרום ויעשו אותם. אלה שרוצים רק לשבור את הראש באבנים, מצאו דרך יותר מהירה לעשות את זה.
אל תתבלבל, המעלות האלו לא "נפרצו" או "נתגלו", כמו שפשוט קיבלו שמות... ונכון, זו תופעה שקשורה להתפתחות רשת האינטרנט הג'יפאית - הפורומים, פייסבוק, עמוד-ענן, וכולי.
שתי תופעות מקבילות במהלך עשור - קפיצה מטורפת בעלות התחביב (הדלק הוא המרכיב העיקרי בתחביב. לג'יפ יש בדרך כלל גם תפקיד יומיומי של מכונית רגילה, ועל זה בכל מקרה משלמים. אבל התחביב - הטיול עצמו - זה בעיקר דלק. היום לטייל ממרכז הארץ להרי ירושלים או להר חורשן ליום טיול עולה כמו שעלה פעם טיול מעלות ציר הנפט בנגב) ומצד שני התפתחות מדהימה בתקשורת, בשיתוף והפצה של המידע. שתיהן משפיעות, זה בטוח.
העובדה היא שהנגב כמעט ריק יחסית למה שהיה פעם, כבר כמה שנים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
העובדה היא שהנגב כמעט ריק יחסית למה שהיה פעם, כבר כמה שנים.
וזה באנדרסטייטמנט.
הנגב לא "כמעט ריק" מג'יפאים, הוא ריק. לגמרי. אפשר לנסוע יום שלם, כולל בצירים המפורסמים והמטויילים, ולא לראות נפש חיה.
למה? כי זה כבר יקר מדי. כשכל טיול לדרום הרחוק עולה לך כמעט אלפיה רק בדלק אפילו בכלים שנחשבו פעם ל"חסכוניים יחסית", אז יש בעיה.
בכל המקומות בנגב שלפני עשר שנים היית מגיע בשבת ועומד בפקק, אתה יכול היום להתנחל באמצע המעלה וללכת לישון. אף אחד לא יבוא להעיר אותך.
וזה לא מנימוס חלילה. פשוט כי אף אחד לא יגיע... מה שאומר שמי שבכל זאת יוצא לטייל, בייחוד אם זה לבד - כדאי שיוודא שהאוטו שלו תקין לגמרי, ושיש לו את כל ציוד החילוץ שהוא יכול לשאת, כולל הייליפט, פשוט כי בניגוד למה שהיה פעם - כבר אי אפשר לבנות עוד על מישהו שיעבור ויעזור לכם.
ומי שמתנחם בעובדה שהצרות הכלכליות נוחתות באופן שווה על כולם ולא רק על הג'יפאים, הוא תמים או אידיוט. יש לזה סיבה ויש לזה אחראים, ויש גם אשמים בלעדיים שאלה אנחנו. ובלי פוליטיקה בבקשה.
והיום הודיע כונה לתוספת של 1% מע"מ וכנראה גם העלאת מחיר הדלק ממש משמח .
עידו