עדיף מפריד שמן אויר.
http://us1.webpublications.com.au/st...10826_21mg.jpg
http://us1.webpublications.com.au/st...10826_19mg.jpg
Printable View
חזרה למציאות..
הלכתי להחליף צמיגים. מצאתי צמיגים סופר ספורטיביים שהם חלום מבחינת התנהגות וסיוט מבחינת אורך חיים, בדיוק במידה שצריך, במחיר ממש נמוך (הכל יחסי), וכבר הזמנתי והלכתי והגעתי ואז העובד של הפנצ'ריה מסתכל עלי, מסתכל על הלביאה, ומסתכל על הצמיגים, ואומר לי "אתה יודע מה זה הצמיגים האלה? "? כן... אמרתי לו. אבל במחיר שהם עולים, אני לא יכול להתאפק.
בסוף התאפקתי וקניתי צמיגים שמוגדרים "צמיגי ביצועים למכוניות סלון"... נו, שיהיה. פשרה. אחרי הפעם הקודמת שקניתי צמיגים של נהגי מוניות שכל מה שמעניין אותם זה לעשות 120 אלף קילומטר על סט בלי קשר לביצועים, הפעם זה ממש לא היה הכיוון אבל אולי באמת ה R1R היו קצת הגזמה.
תוך כדי החלפת הצמיגים הורדתי וניסיתי להרים חזרה את הגלגל ספייר שנמצא מתחת לתא המטען, ואולי בגלל שבגדול לא השתמשו בכננת הזו אף פעם, מצאתי שהיא די תקועה. הצלחתי לאחר מאמצים להוריד את הספייר, אבל לא להעלות אותו חזרה. הכבל מבולגן בתוך הבית של הכננת, והנה עוד משהו לפרק, לשפץ, ולהחזיר.
משם המשכתי לפרונטאקס ומוטי כיוון את הפרונט, משהו רגיל של פעם בשנה למכונית שגרה באזור 1... כשחזרתי הביתה אמרתי לג'ינג'ית שמספיק להתנפל על מדרכות. לחנות לאט לאט. צמיגים חדשים רכים ועדינים, פרונט מכוון, אפשר כדאי ורצוי להיזהר.
אסף.
פנסים.
הפנסים הראשיית, עברו לפני שנתיים ליטוש וציפוי במרום הצמרת. במקום למרוח שכבה מאוד עדינה של לכה, כנראה נתנו לטייח השכונתי לעשות את העבודה.
אחרי שנתיים כבר לא רואים כלום.
לא הייתי בטוח שאני אצליח לתקן את הנזק, אבל החלטתי לנסות, על פי מתכון שמסתובב באינטרנט.
ליטוש עם נייר מיים בין גס (התחלתי עם 600) לעדין (2000 לפחות), עם לפחות רמה אחת באמצע. ליטוש בקווים ישרים, נייר אחד אופקי, אחד אנכי, לסירוגין (ככה לימדו אותי שמלטשים פלסטיק ידנית), ואז ציפוי בשכבה דקה מאוד מאוד, עם מטלית עדינה, של לכה לעץ, מבריקה ושקופה, מדוללת מאוד בטרפנטין (לפחות 1:1 ).
לפני:
קובץ מצורף 70288
אחרי:
קובץ מצורף 70289קובץ מצורף 70290
ההשתקפות של השמש עושה קצת עוול בתמונה, הפנסים ממש שקופים.
לא הצלחתי להוריד את כל הנזק מהפעם הקודמת, אבל את הרוב כן (אם הייתי עובד עוד שעה הייתי מצליח, אולי). הפנסים נראים הרבה יותר טוב.
אסף.
היי אסף, האם החלפת חיישן חמצן ברכב ?
לא החלפתי.
גם לפי ה torque וגם לפי ה TEXA שני החיישנים מנגנים יפה. האחד בסינוס בין 0.2 ל 0.7 ~ 0.8 וולט, השני קבוע פחות או יותר על 0.7 וולט.
אסף.
אסף שלום
יש לי 307 XS 1600 ואצלי השעון חום תמיד עולה עד לקו אחד מעבר ל 90 ואז יורד חזרה הוא אף פעם לא עובר את הקו הנוסף אבל זה סתם מרגיז לראות אותו משחק ככה השאלה שלי היא האם זו הבעיה שהייתה לך שבגללה החלפת את החיישן חום ואם כן אז איך קוראים כדי שאני אדע מה לבקש בפיג'ו
תודה וחג שמח
אסף, אתה עוד עלול לגרום לאנשים תמימים לחשוב שהשד הוא לא כזה נורא. או שבדיוק ההפך...
שתי שאלות:
מה זה ה- com2000 ?
מהיכן אתה רוכש את החלפים לרכב ?
תודה,
טל.
מושיקו..
מה שאתה מתאר הוא מצב תקין לחלוטין. התרמוסטט נפתח לחלוטין והמניפה מתחילה לעבוד במהירות גבוהה רק ב 98 מעלות. אז הטמפרטורה יורדת ל 90 ועולה חזרה וחוזר חלילה.
טל, השד ממש לא נורא. אותם ברזלים רק מדבקה אחרת.
COM2000 הוא ה"קומפלט" של ידיות האיתות אורות ומגבים, וכל מה שסביבן. הומור עצמי של בעלי צרפתיות טוען שזה השם שלו בגלל שככה הוא עולה בארץ... אבל האמת היא שככה זה עולה רק למי שמחליף במוסך. החלק עולה 800 שקל ולהחליף אותו זה עבודה של בערך 10 דקות. הבעיה היא לוודא שיש לך ביד את החלק המתאים - חייב להתאים בדיוק לרמת הגימור והתוספות של האוטו, כל חנות חלפים רצינית יכולה לבדוק לפי מספר השלדה. מה שמוביל אותי לשאלה הבאה, חלקים אני קונה אצל ג'אן בתל אביב. כל המחירים שבדקתי עד כה יותר זולים מקנייה אינטרנטית באירופה, וזה לפני משלוח ובילבולי ביצים של המכס.
אסף.
אסף תודה רבה
תגיד 800 ש"ח זה לידית מפירוק או חדשה?? ואם מפירוק איך אני ידע שהיא תקינה?? (אצלי הידית איתות לא חוזרת ובנוסף זה מקפיץ לי שגיאת כריות אויר)
שוב תודה
חדשה, אבל צריך לחפש.
ידית מפירוק בדרך כלל לא תהיה תקינה. ובכל מקרה צריכה להיות מרכב "תאום" לשלך.
תקלת כרית אוויר? לא קשור. אם התקלה קשורה לכרית הנהג, פרק אותה ובדוק את המגעים בתוך ההגה.
באחד הפוסטים למעלה כתבתי איך מפרקים את הכרית. שים לב שהמצבר יהיה מנותק בזמן שאתה עושה את זה, ליתר בטחון.
אסף.
את הצופר הוצאתי ובאמת אחרי זה הנירות כרית אויר ההתראה הכתובה בלוח נרגעו אבל אחרי עשר דקות זה חזר ומאז כרגיל קופץ כמניעים אבל עדיין לפעמים זה לוקח לו כמה דקות לפני שזה קופץ שוב
הידית הזו ב 827 ש"ח וקצת מהניילונים אצל אורן.
אני חייב עדכון, אבל אין לי תמונות (נמחקו לי חודשיים של תמונות מהטלפון, אז יש רק תמונות "לפני" שהם לא באמת מעניינות) - את התושבת של המנוע שהבטחתי שאני אחליף, אכן החלפתי בחלק החדש והמשופר. והוא גם צהוב ומגניב.
הפירוק של הבוקסה מתוך התושבת היה לא קל, אבל בסוף עם משחזת אצבע ועל ליפט (יותר קל מלשכב מתחת לאוטו) נשלפה הבוקסה המקורית מהתושבת, והחדשה, הצהובה, נכנסה ברגע.
וואוו. איזה שקט. כמה אין ויברציות. מכות גז? בלימות? שום דבר לא גורם למכות מכיוון יחידת ההנעה. ת ע נ ו ג !!
בינתיים זה מחזיק כבר חודשיםם שבהם אני נהנה לנהוג חזק כמה שאפשר עם המכונה הזו (עם הטויו החדשים - אני מהיר יותר ב 20 ~ 30 קמ"ש ואפילו יותר מזה לעומת הקלבר מצ'יינה שהיו מורכבים קודם) והתושבת לא זזה ולא נמעכת כמו שחששתי שאולי עלול לקרות (היא מיועדת ליחידת הנעה קלה יותר).
בקיצור - מומלץ.
אסף.
סחטיין אסף על התיעוד המפורט,
אני צריך גם להתחיל לעבוד על הפריבט שלנו מתישהו ,
כבר קניתי חיישן חמצן באיביי (אחוז קטן מהמחיר במוסך) ונישאר להרכיב...
רק עכשיו ראיתי את השרשור המעניין הזה.
אז אני מוסיף משהו קטן בהקשר של הגיר (זהו גיר מאוד מפורסם ודי ידוע לשמצה. AL4).
צירפתי קישור לפורום שכן העוסק בהחלפה עצמית של השסתומים, כפי שציינת אסף כמה הודעות אחורה בשרשור.
http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455457
לידיעתכם.
עופר
R1R ב-307SW אוט' זה משהו שצריך לצלם :)
זה צמיג שתוכנן לעבודה קשה ואחרי מספר קטן יחסית של heat cycles הגומי מתקשה ורמות האחיזה יורדות דרסטית גם אם הצמיג נראה חדש.
מה שכן הוא נראה בן #@$ ! ורחב יותר בפועל מהמידה המוצהרת שלו וקשה לעמוד בפיתוי..
האחיזה שלו ברטוב הפתיעה אותי לטובה , ציפיתי שיהיה ממש גרוע אבל הוא בסדר.
הוא דורש זמן התחממות , הוא לא פרוגרסיבי ועל המגבלות צריך להזהר איתו כי ניתוק האחיזה הוא פתאומי.
אחרית דבר..
אחרי 7 שנים של שירות נאמן, הלביאה הלכה למקום שאליו מכוניות כמוה הולכות כדי למות, לפתח תקווה.
זה התחיל בחתך לא גדול, אבל עמוק. תוצאה של קרב קצר אך עיקש עם עמוד מדרכה עירוני.
החתך נראה קל במבט ראשון, אבל הוא היה עמוק ממה שנראה, מחייב החלפה של כל הסף הימני, מכנף לכנף, והיא לא יכלה אלא לוותר. טובי המכונאים לא הצליחו להציל אותה ממלתעות הטוטאל-לוס, והיא כבר לא איתנו.
נוחי בשלום במגרש הפירוקים. תודה לך על שנים של עבודה נאמנה בתנאים קשים. נתגעגע.
אסף.