תגובה: מאוורר חשמלי במקום פאן קלאצ'
מעניין לקרוא שוב ושוב את אותם הטיעונים של בעד ונגד.
לפני כשנתיים עברתי את אותה מסכת שעוברים כעת יורם ודורון. ואותה חקירת שב"כ ומאז הטיעונים לכאן ולכאן לא משתנים.
אבל המפתיע הוא שכל מי שעובר למאורר חשמלי, ב ZJ טוען לשיפור המצב. ולא ראיתי אחד שחזר למכאני מרצונו.
אז מספר תובנות -
1. מאוורר חשמלי עובד [ בניגוד לחברו המכאני ] רק כשצריך אותו. לא כל הזמן. כן כן, אני יודע שהפאן קלץ' אמור להפסיק את פעולתו כשלא צריך, בפועל הוא ממשיך להסתובב ולהציק. גרוע מכך - בחורף הוא מקרר מדי. יעיד מי שיעיד שפעם הקפצתי אותו באמצע הלילה כי החום לא עלה על 74 מע' אחרי נסיעה של 45 דק' ....
2. תחושת המצערת עם מאוורר חשמלי, קלה לבלי הכר. כמה שלא חסר "כוח" לרכב התגובות הופכות למידיות.
3. רעש- יורד בעשרות דציבלים
4. במערכת חשמלית מכוילת נכון - החיסכון בדלק, משמעותי [ הרבה יותר מאשר החלפת מזרקים ... ] ומכוילת נכון, לא אומר להוריד בכוח את טמפ' העבודה ל 90C, זה גם לא יעזור הרבה, כי המאוורר לא יעמוד בזה ... אי אפשר להלחם בחוקי הפיזיקה- כדי להכריח את המנוע לעבוד קר יותר צריך להשקיע ה מ ו ן אנרגיה , מיותר לחלוטין ולא תורם דבר. ואף מזיק כפי שציין ג'ו. ובצדק.
5. קחו בחשבון שלמרות שהרכב הזה[ ZJ ] מיועד ונוסע בכל מדבריות ארה"ב, עדיין הבעיה המרכזית, היא פיזור החום מתוך תא המנוע --> החוצה. מי שייתן לזה פתרון, בלי להרים את מכסה המנוע - יבורך.
6. מה לעשות אולי זה מקובל לנסוע ב 120C אבל ב 100-110 המזגן מתנתק, ולכן חשוב לשמור על טמפ' עבודה בתחום ה 100. ולא פחות. לא בגלל הנזק אלא בשביל המזגן
[ לי באופן אישי זה אף פעם לא הפריע, כי אני פותח חלונות מיד בירידה לשטח ... אבל זה רק אני ...
7. שימוש בבקר דיגיטלי מסוג DIXEL מומלץ בחום רב [ תרתי משמע ] מאפשר שליטה בטמפ' בה יופעלו מהירות 1 - 2 במאורר , בנוסף לחיווי של הטמפ' .
8. מיקום החיישן המועדף [ אל תשאלו אותי למה, אבל ניסיתי גם וגם, ] ומיקומו על הצינור התחתון עדיף לאין שיעור. התגובות נכונות ומתונות יותר.
9. מחירים - הקשת רחבה- שווה לבדוק היטב לפני שניגשים לפרוייקט, וללמוד ממי שכבר התנסה, יחסוך לכם הרבה כאב ראש ועגמת נפש .. מבלי לפגוע באיש ולהזכיר שמות, יש כאן כאלה שיוצאים מנקודת ההנחה שהם היחידים שיודעים משהו על קירור וגובים סכומי עתק בהתאם. [ וכדי שחו"ח לא יובן אחרת, אני בהחלט לא מתכוון להייטק מוטורס ]
ולשאלת השאלות - מצבר, אלטרנטור, עומס וכו' החשבון זניח. ה ZJ מגיע במקור עם מצבר 65 AH לא ראיתי אחד שנוסע עם כזה, כולנו עם 85 ומעלה, שזה בהחלט מספיק.
לטעמי, זהו שדרוג חשוב, נכון ומועיל. לעניות דעתי הלא קובעת כמובן, אבל, ופה האבל הגדול - קחו בחשבון שזה לא יתקן מערכת קירור שלא מתפקדת נכון. ז"א השדרוג צריך להתבצע כחלק מטיפול כולל- רדיאטור תקין, צנרת נקיה, משאבת מים תקינה, טרמוסטט, נוזל קירור איכותי. אחרי שטיפלתם בכל אלה, מעבר למאוורר חשמלי, מכוייל לעבודה בטמפ' נכונה,
יעשה רק טוב ! בהצלחה לכולנו
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sos4u
מעניין לקרוא שוב ושוב את אותם הטיעונים של בעד ונגד.
לפני כשנתיים עברתי את אותה מסכת שעוברים כעת יורם ודורון. ואותה חקירת שב"כ ומאז הטיעונים לכאן ולכאן לא משתנים.
אבל המפתיע הוא שכל מי שעובר למאורר חשמלי, ב ZJ טוען לשיפור המצב. ולא ראיתי אחד שחזר למכאני מרצונו.
אז מספר תובנות -
1. מאוורר חשמלי עובד [ בניגוד לחברו המכאני ] רק כשצריך אותו. לא כל הזמן. כן כן, אני יודע שהפאן קלץ' אמור להפסיק את פעולתו כשלא צריך, בפועל הוא ממשיך להסתובב ולהציק. גרוע מכך - בחורף הוא מקרר מדי. יעיד מי שיעיד שפעם הקפצתי אותו באמצע הלילה כי החום לא עלה על 74 מע' אחרי נסיעה של 45 דק' ....
2. תחושת המצערת עם מאוורר חשמלי, קלה לבלי הכר. כמה שלא חסר "כוח" לרכב התגובות הופכות למידיות.
3. רעש- יורד בעשרות דציבלים
4. במערכת חשמלית מכוילת נכון - החיסכון בדלק, משמעותי [ הרבה יותר מאשר החלפת מזרקים ... ] ומכוילת נכון, לא אומר להוריד בכוח את טמפ' העבודה ל 90C, זה גם לא יעזור הרבה, כי המאוורר לא יעמוד בזה ... אי אפשר להלחם בחוקי הפיזיקה- כדי להכריח את המנוע לעבוד קר יותר צריך להשקיע ה מ ו ן אנרגיה , מיותר לחלוטין ולא תורם דבר. ואף מזיק כפי שציין ג'ו. ובצדק.
5. קחו בחשבון שלמרות שהרכב הזה[ ZJ ] מיועד ונוסע בכל מדבריות ארה"ב, עדיין הבעיה המרכזית, היא פיזור החום מתוך תא המנוע --> החוצה. מי שייתן לזה פתרון, בלי להרים את מכסה המנוע - יבורך.
6. מה לעשות אולי זה מקובל לנסוע ב 120C אבל ב 100-110 המזגן מתנתק, ולכן חשוב לשמור על טמפ' עבודה בתחום ה 100. ולא פחות. לא בגלל הנזק אלא בשביל המזגן
[ לי באופן אישי זה אף פעם לא הפריע, כי אני פותח חלונות מיד בירידה לשטח ... אבל זה רק אני ...
7. שימוש בבקר דיגיטלי מסוג DIXEL מומלץ בחום רב [ תרתי משמע ] מאפשר שליטה בטמפ' בה יופעלו מהירות 1 - 2 במאורר , בנוסף לחיווי של הטמפ' .
8. מיקום החיישן המועדף [ אל תשאלו אותי למה, אבל ניסיתי גם וגם, ] ומיקומו על הצינור התחתון עדיף לאין שיעור. התגובות נכונות ומתונות יותר.
9. מחירים - הקשת רחבה- שווה לבדוק היטב לפני שניגשים לפרוייקט, וללמוד ממי שכבר התנסה, יחסוך לכם הרבה כאב ראש ועגמת נפש .. מבלי לפגוע באיש ולהזכיר שמות, יש כאן כאלה שיוצאים מנקודת ההנחה שהם היחידים שיודעים משהו על קירור וגובים סכומי עתק בהתאם. [ וכדי שחו"ח לא יובן אחרת, אני בהחלט לא מתכוון להייטק מוטורס ]
ולשאלת השאלות - מצבר, אלטרנטור, עומס וכו' החשבון זניח. ה ZJ מגיע במקור עם מצבר 65 AH לא ראיתי אחד שנוסע עם כזה, כולנו עם 85 ומעלה, שזה בהחלט מספיק.
לטעמי, זהו שדרוג חשוב, נכון ומועיל. לעניות דעתי הלא קובעת כמובן, אבל, ופה האבל הגדול - קחו בחשבון שזה לא יתקן מערכת קירור שלא מתפקדת נכון. ז"א השדרוג צריך להתבצע כחלק מטיפול כולל- רדיאטור תקין, צנרת נקיה, משאבת מים תקינה, טרמוסטט, נוזל קירור איכותי. אחרי שטיפלתם בכל אלה, מעבר למאוורר חשמלי, מכוייל לעבודה בטמפ' נכונה,
יעשה רק טוב ! בהצלחה לכולנו
כל המוסיף גורע - כל מילה בסלע!
אחי היקר הרי למדנו על בשרנו וגם על בשרם של חברינו
אין חכם כבעל ניסיון!!!!
וכל מי שרוצה לחלוק על הנושא - שיחלוק עד מחר!!
לי זה טוב
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
six 4 life
מספר שאלות ברשותך.
איך הגעת למאוורר הספציפי, ומה גרם לך להחליט לבחור בו ולא במאוורר/ים אחר?
למה ריליים 70A ולא נניח... 40A?
באיזה עובי חיווט השתמשת להעברת המתח מהריליים למנוע המאוורר?
מדוע בחרת ביוניט ולא בבקר אלקטרוני להפעלת המאוורר?
מדוע מיקמת את היוניט בצינור התחתון ולא בעליון?
תודה מראש :)
יש בחור אחד בחולון
קוראים לו ארז 4X4
יש לו ידי זהב (מניסיון אישי)
תלך אליו בהמלצה חמה
דורון אמרת שאתה בחרת את החלקים והרכבת את המערכת, ולכן שאלתי אותך את השאלות הטכניות, לא סיפרת בהודעה המקורית שארז 4X4 הרכיב לך אותה ולכן שאלתי אותך.
נשמע מעניין מאוד.
אפשר בבקשה קצת תמונות של התושבת של המאוורר, הכונס וחיבורי החשמל?
אם אפשר גם לדעת כמה עלה התענוג?
תודה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
six 4 life
דורון אמרת שאתה בחרת את החלקים והרכבת את המערכת, ולכן שאלתי אותך את השאלות הטכניות, לא סיפרת בהודעה המקורית שארז 4X4 הרכיב לך אותה ולכן שאלתי אותך.
נכון אני הרכבתי את המערכת בבניה עצמית שלי בידיים שלי
ארז לא הרכיב לי את המערכת אומנם הוא מרכיב מערכות כאלו והוא טוב בזה אבל אני גר בדרום ואי אפשר בשביל כל דבר קטן להפסיד יום עבודה ולרוץ למרכז ומאחר ואתה מהמרכז המלצתי לך עליו
את המערכת הזאת ראיתי במספר רכבים ולאחר המלצות שהמערכת עוזרת בניתי אחת עם שינויים שמתאימים לי (השינויים הם בחשמל בכונס ובסוג המאוורר)
חוץ מזה אין כמו לבצע שיפורים לבד
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
נשמע מעניין מאוד.
אפשר בבקשה קצת תמונות של התושבת של המאוורר, הכונס וחיבורי החשמל?
אם אפשר גם לדעת כמה עלה התענוג?
תודה
יש לי תמונות מכל התהליך עד ההרכבה אך לצערי לא מצליח לעלות אותם בגלל הגודל שלהם אני ימצא דרך לכווץ אותם ויעלה (מחשבים זה לא התחום החזק שלי)
דורון,
אם הרכבת לבד אז אתה אמור לדעת מה עושים וגם באיזה חלקים להשתמש ולמה,
אז מה הבעיה לתת קצת מידע טכני? יש פה איזה סוד מקצועי? פטנט רשום?
סרוב לשתף ולשלוח אנשים למוסכים לכול קשקוש זה לא רוח האתר בלשון המעטה.
דורון, שלח לי למייל את התמונות, אני אעלה אם צריך.
דרומי-קודם כל כמובן כל הכבוד. דבר שני-בגלל שאין לי גרנד (ויש לי מינוס ופנטזיות בעיקר)-ואני באמת לא בקיא בתחום האינדיאני- האם באמת מדובר ברכב שצריך מאוורר חשמלי? אחרי הכול, זה רכב שמוגדר על ידי ג'יפ כטרייל רייטד-ואני משער שהם לקחו אותו לאיזה טרייל או שניים... בכל רחבי האינטרנט אתה רואה את הרכבים האלה מפרקים את מואב ואת הרוביקון. כולם עם חשמלי? אני שואל כי אצלי היתה בעיה דומה וכשהגעתי לשלב של להתחיל לשקול התקנה של מאוורר חשמלי החלטתי, כצעד אחרון לפני פירוק הפאן קלאץ לעשות אוברול למערכת הקירור שכלל רדיאטור חדש, פאן קלאצ הבי דיוטי שהוזמן מארהב, תרמוסטט יותר ידידותי לישראל ומצנן שמן גיר עם מאוורר. אחרי האוברול, הרכב ביקר בקיץ בכל חור אפשרי, החל בטיפוס המצלעות וכלה ברמת הגולן- ולא זז מילימטר בסקאלת הטמפרטורה.
תומר - אבל אתה אומר בעצמך ששינית את הפאן קלאצ' לאחד משופר, מעבר לשיפוץ כולל של המערכת הקיימת...
מעבר לזה, יש עוד יתרון והוא ההשפעה על ביצועי המנוע וזה לא רק בגרנדים. גם אם אין כאן נתוני דינמו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
תומר - אבל אתה אומר בעצמך ששינית את הפאן קלאצ' לאחד משופר,
שום משופר, HD=טרמוסטטי בדרך כלל כנגד הסנטרפוגלי הסטנדרטי
מזכיר לי בדיחה רוסית עתיקה
בא עיתונאי של פראוודה לראיין את המנהל של המפעל קוניאק ביראבאן,
שואל אותו...אז מה ההבדל בין הקוניאק 3 כוכבים לקוניאק 5 כוכבים?
עונה המנהל במהרה, באמת שאלה טובה, שנייהם באים מאותה חבית.
דורון
הסיבה שארז (six4life) שאל אותך היא לא כדי שתשלח אותו למישהו.
הוא שאל אותך טכנית מקצועית גרידא, ואני חושב שכשתענה לו גם יהיה לו מה להגיד לך בהיבט הטכני על הנכונות או אי הנכונות של מה שעשית.
כיוון שמהות האתר הזה היא טכנית ושיתופית, ולא פרסום של מכוני "יופי" כאלו ואחרים, נשמח מאד אם תענה לארז אחת לאחת על כל שאלותיו.
אני מבין את השאלות שהוא שאל, והייתי שואל בדיוק אותן שאלות, בין היתר אגב, כדי לעזור לך לוודא שפעלת נכון.
תוספת מאוחרת - התגובה שלי נכתבה לפני התגובה הבאה, מתחתי, של ארז. מסתבר שיש דברים שלא ידעתי...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דורון לוי
נכון אני הרכבתי את המערכת בבניה עצמית שלי בידיים שלי
ארז לא הרכיב לי את המערכת אומנם הוא מרכיב מערכות כאלו והוא טוב בזה אבל אני גר בדרום ואי אפשר בשביל כל דבר קטן להפסיד יום עבודה ולרוץ למרכז ומאחר ואתה מהמרכז המלצתי לך עליו
את המערכת הזאת ראיתי במספר רכבים ולאחר המלצות שהמערכת עוזרת בניתי אחת עם שינויים שמתאימים לי (השינויים הם בחשמל בכונס ובסוג המאוורר)
חוץ מזה אין כמו לבצע שיפורים לבד
דורון אני אקצר עניינים, כי אני רואה שאתה ממשיך להתעקש בתוקף לא לתת קרדיט למשהו שמישהו אחר ביצע ואתה רק העתקת לרכב שלך.
לא עשית שום דבר חוץ מלהעתיק מערכת מוכנה שכבר עובדת ומוכחת, השתמשת 1 על 1 בכל חלק וחלק שיש בה, אני גם יודע בדיוק מאיזה רכב העתקת אותה (שאל את אחיך איך), מתי ולמה, והרשימה שצירפת היא ללא כל שינוי מהמערכת המקורית שהעתקת - המאוורר אותו מאוורר, הכונס הוא העתקה של הפחח שלך לכונס שמגיע במערכת המקורית, ולמעשה הדבר היחיד ששונה בין המערכת המקורית למה שהעתקת הוא שהשתמשת בריליים 70A כי לא מצאת ריליים כמו שיש במערכת המקורית שהעתקת, ולא מבחירה שלך ללכת עליהם (וגם את זה אני יודע ממקור ראשון שרמז אליו כבר קיבלת כמה שורות מעל, כל הכחשה כאן תוציא אותך שקרן וחבל).
כל הכתוב לעיל' הוא רק ובלבד בגלל שאתה ממשיך לסרב לתת קרדיט על משהו שהוא כלל לא שלך ועדין טוען שהוא כן, ואם היית מראש כותב בהודעה המקורית שזו מערכת שXYZ הכין והתקין ואתה רק העתקת אותה (גילוי נאות פשוט), לא הייתי מגיב כאן בכלל.
בכל אופן אני רק מקווה בשבילך שהעתקת הכל לפרטי פרטים כולל במערכת החשמל כי הגרנד האחרון שניסו להעתיק אליו את המערכת סיים בטוטאלוסט על רכב שעלה באש ונשרף חודש אחרי ההתקנה הביתית.
נ.ב.
ואחרי כל הכתוב, אם אתה ממשיך להתעקש שהכל אתה עשית ולא פשוט העתקת, לא אמורה להיות לך בעיה לתת תשובות על השאלות הטכניות ששאלתי אותך כבר בתחילת השרשור
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
six 4 life
מספר שאלות ברשותך.
איך הגעת למאוורר הספציפי, ומה גרם לך להחליט לבחור בו ולא במאוורר/ים אחר?
למה ריליים 70A ולא נניח... 40A?
באיזה עובי חיווט השתמשת להעברת המתח מהריליים למנוע המאוורר?
מדוע בחרת ביוניט ולא בבקר אלקטרוני להפעלת המאוורר?
מדוע מיקמת את היוניט בצינור התחתון ולא בעליון?
אחלה יום.
מחמם את הלב לראות כמה "צדיקים" יש כאן ...
וכמה חכמה, טוב לב, אחווה ורעות יש פה לפעמים... פשוט מרגש אותי כל פעם מחדש !!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
דורון,
מדוע לא לפרגן בכיף למישהו שהתעמק ומצא פתרון שאהבת?
לא מגיע לו בזכות להתפרנס מיישום הפתרון?
אולי ארז קצת הגזים בתגובה אבל נראה שיש משהו בדבריו.
בועז,
הפתרון הזה "רץ" ברשת עוד הרבה לפני שאנשים פה התחילו ללכת... אז שאף אחד לא יבוא "לקחת קרדיט" [ או לדרוש כזה ..] על פתרונות שמיושמים מקריאה, לימוד ויישום של תוכניות שנמצאות באתרים [ אמנם באנגלית, שפה זרה , קשה וקצת לא מוכרת בעולם...] ברחבי הגלובוס ובמיוחד בארה"ב. וכוללים, אגב, בדיוק איזה מאווררים מומלצים, וכנגזרת לכך אפילו איזה עובי חוטים מומלצים, כולל הפיוז והריליי...
ואגב, למי שרוצה מצאתי אפילו קיטים מוכנים [ כולל וללא ] רדיאטורים, הכוללים צמות חשמל, חיישני חום, ריליי מתאימים ובקרי טמפ'.
כמובן, שניתן גם להמציא את הגלגל לבד, כל עוד עושים עבודה מסודרת, כמו בכל התעסקות במערכת חשמלית ברכבים כאלה, כולל הבנה בעומסים, התנגדויות וכו'
אז, לעניות דעתי, כל עניין הקרדיט פה נראה לי מוגזם ומופרך מהיסוד.
ולכל השואלים, כבר ציינתי שהפתרון אינו בא להחליף מצב של מערכת קירור לא תקינה. אבל הוא בהחלט שדרוג משמעותי, למערכת תקינה, בכך שהוא פותר מס' בעיות
1. לא תלוי סל"ד. חשמלי.
2. עובד רק שצריך ולא מקרר מדי בימים קרים.
3. אינו מעמיס על המנוע ומאפשר תגובת מצערת קלה יותר.
4. מאפשר לקבוע בדיוק רב יותר את טמפ' העבודה של הרכב.
יחד עם זאת יש בעיות שיש לתת עליהן את הדעת [ חסרונות ]
1. אמינות - המערכת חשמלית, צפויה לכשלים ויותר מאשר מע' מכאנית מעצם היותה מורכבת ממרכיבים \ פקדים רבים יותר.
2. מחייבת ידע [ או העתקה מדויקת ] בחשמל רכב, מי שינסה לעגל פינות ולבודד חוטים עם איזולירבנד, ימצא את עצמו בצרות ומהר מאד.
בסך הכל, שוב, לטעמי האישי, הפתרון מומלץ בחום רב [ או בקור רב ... ;)]
חג שמח, טיילו בקרירות ...
מספר קישורים שיהיה למי שמעוניין ללמוד את הנושא מאיפה להתחיל
1. http://www.jeephorizons.com/tech/fan/
2. http://www.cherokeeforum.com/f5/98-z...-doing-120630/
3. http://www.jeepforum.com/forum/f13/z...-swap-1399374/
4. http://www.jeepsunlimited.com/forums...d.php?t=395785
5. http://reviewsprogressivesuspensions...uller-fan.html
6. http://www.trophyjeep.com/p/1/zj-qua...-free-shipping
7. http://www.jeepsunlimited.com/forums...d.php?t=529828
ועוד היד נטויה.
אגב, משום מה בחלק מהדגמים ב WJ ו ב ZJ5.9 הגרנד מגיע עם EFAN מובנה, לא יודע מה זה אומר על האמריקאים, אבל אם זה טוב להם במדבריות מואב, ובגרירת עגלות, אז זה בטח טוב גם לנו ...
יש לי גם שרטוט מסודר איפה שהוא, וברגע שאמצא אעלה אותו פה. אין צורך בקרדיטים, הפתרון לא שלי... הוא מאחד האתרים האמריקאיים...