תגובה: שאלה כללית וקטנה על קפיצי עלים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שגיא S
SPOA נשמע לי יותר מתאים.
כאן לדעתי הטעות שלך.
מה אתה רוצה בדיוק? רק גובה, או גלגל גדול יותר?
קפיץ בתצורה שקרובה ביותר למקורית נותן לך היגוי עדיף, יציבות עדיפה, באופן כללי - התנהגות טובה, בטוחה ומדויקת יותר.
כדי לקבל עוד עבירות, עוד נוחות וגם עוד קצת מרווח גחון, אתה רוצה גלגל גדול.
כדי לדחוף גלגל גדול יותר מתחת למרכב, צריך גובה ו/או קוסמטיקה של בתי הגלגלים. תקרא שוב את המבחן לסופה 3 סיור - שם השיגו את תוספת הגובה, העבירות והנוחות בלי לשנות את המתלים, ובלי לפגוע במאפייני ההתנהגות המקוריים הטובים - זה לדעתי צריך להיות הכיוון הנכון בבניית רכב שטח שיודע לעשות הכל , ולא שינוי דרמטי וחובבני (מה לעשות, עם כל הכבוד ל-SPOA, הרכב לא נולד ככה. תן קצת כבוד למהנדסי סוזוקי. יש מצב שהם יודעים מה הם עושים) בתכנון מערכת המתלים, שיכול להביא להשלכות הרות אסון - בעיקר בכביש.
אני לא מחפש יותר מדיי גובה כי אני רוצה להשטיח את העלים בכל מקרה, הגובה של האוטו ישאר אותו דבר.
אני רוצה להפוך את האוטו לנוח ורך יותר, ועל הדרך להרוויח מהלך מתלה גדול יותר. הבונוס שמתלווה לזה זה השיפור בקלירנס, אבל הגובה של הבודי בשאיפה לא ישתנה
(עכשיו הקפיץ מעורגל, אני אעלה אותו מעל הסרן ואשטיח אותו וכך אקבל את אותה הגובה +- בין הגלגל לכנף)
בקשר להיגוי - אני מתקן את ההיגוי על ידי זרוע Z לינק מותאמת במיוחד להגבהה הזאת.
קראתי את הכתבה, וזה אכן גרם לי לחשוב שוב פעם, ואני עדיין חושב.
אבל בשביל לעלות בגלגל אני צריך לרכוש גם ציריות מחוזקות, גם צמיגים וג'אנטים, גם שיפור הבלמים ויחסי העברה, וגם זה ייצור לי יותר בלאי על הרכב, אמנם לא משמעותי אבל עדיין.
מערכת הקפיצים שלי עייפה ודורשת החלפה, אז תוך כדי ההחלפה אני רוצה גם לשפר...
בסך הכל המעבר לSPOA הוא הפיך היות והכל מתוכנן ככה שכל מה שצריך בשביל להחזיר לSPUA קיים וניתן להחזיר את הרכב לקדמותו בקלות.
הגלגל הגדול יותר יגיע בשלב יותר מאוחר
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
e-Pit@m
כן רק שהוא גם האריך את השלדה בשביל העלים מקדימה, בסגירה של מתלה הקפיץ מתעקם לצד הלא טוב שלו, אין לו כמעט מהלך מתלה, והוא גם קיצץ מהכנפיים וכו'.
לא בא לי לחתוך את האוטו, וכמו שציינתי מקודם, לעלות מידה בצמיגים דורש הכנה של האוטו, גם מבחינת בלמים, גם יחסי העברה...אין ספק אבל שזה יהיה הפרויקט הבא.
שנה הבאה ;)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
קח קפיץ מעורגל ותשטח אותו והרגת אותו לגמרי, ודקה אחרי שתסיים את הפרוייקט תפתח שרשור לגבי קפיצים שבורים/קורסים.
דורון אני מסכים איתך.
מקדימה אני שם קפיצים חדשים.
מאחורה חשבתי לקחת קפיצים משומשים של סיקס, אבל כאלה שלא עורגלו.
האם לדעתך זה גם ייצור נזק?
לא הצלחתי למצוא קפיצים חדשים במחיר נורמלי (רק ב800 שקל ומעלה לקפיץ בודד)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
קפיץ של סיקס אמור לתמוך במשקל גבוה בהרבה מסמוראי, תצתרך בעל מקצוע כדי לדרג את העלים מחדש, ולכייל את הקפיץ למשקל של הרכב המיועד.
מכיר, יקרה.