-
תגובה: התייעצות, להקפיא רשיונות ולאחסן את הרכב
לדעתי, עוד לא החלטת למכור ואתה כבר מתגעגע...אולי יש הרבה סמוראים בשוק אבל אף אחד לא כמוהו...
עצם העובדה שהעלת את השאלה לפורום וקיבלת את כל סקאלת הדיעות מראה שלכל אחד מתאים משהו אחר ואתה לא סגור לאן נוטה כף המאזניים בשיקולים שלך.
אולי, תתחיל את הלימודים, ותראה אם נשאר לו מקום ותקציב באורח החיים החדש שלך ויש לך אפשרות להשאיר אותו לחופשות או סופי שבוע פנויים- לקפוץ עליו ולנקות את הראש (חשוב מאוד), בלי להיות תלוי באחרים כי תזמון בזמן לימודים הוא מאוד בעייתי.
במשך הזמן, אולי גם, תרגיש עם הזמן ש"מיצית" ואז תהיה יותר שלם עם המכירה שלו, (מה שלא נראה כרגע...)
בכל מקרה-במה שלא תבחר-שתרגיש שזאת ההחלטה הכי נכונה בשבילך. מירי
-
יוסי פירושו ילד שלי מולצלח ואני רואה שיש פה הרבה מוצלחים-אי לכך אחתום בסיום דברי בשם יוסף
צחי
גם קטנוע עולה כסף-והרבה כסף-הביטוח?לא זול-טיפולים?לא זול
חשיפה לפגיעה שלא באשמתך=ואתה יודע שהייתי פריק של 2 גלגלים
אנשים מיוחדים נוטים להקשר לכלי רכבם-ופה כולנו כאלה-או רובנו-
והגעגועים ל-ג'יפ מסדרת 1942 שמספרו היה 19196 וליווה אותי כל כך הרבה שנים לעולם לא הסתיימו-רק החריפו
אבל-היום הוא לא מתאים לי-והסופה היא למעשה חזרה או יותר נכון להחזיר את הימים ההם בלבוש עכשווי ומודרני-
אבל הסמו שלך הוא לא ג'יפ 42-הוא רכב הרבה יותר חכם-ותעשה שוב את התחשיב שלך של עלות אחזקת קטנוע מול הסמו-
ההפרש ממש ממש לא גדול
שוב צחי
למכור תמיד אפשר
יוסף
-
לעניות דעתי אתה כבר ענית לעצמך כאשר פירסמת את הסמו במחיר של 40 אלף.
אתה בוודאי יודע מצוין שזה מחיר לא ראלי למכירה.
זהו המחיר של משהו שלא רוצה למכור, אבל יודע שהוא צריך מבחינה הגיונית.
יש הרבה מאוד חברה שמסתובבים עם אותה התופעה הפסיכולוגית.
בדרך כלל יש אישה ברקע, אבל לא תמיד..
אם אתה לא נוסע הרבה (עד 10K בשנה) ההבדל בין קטנוע לסמו הוא לא תהומי מבחינה הכספית.
להעמיד אותו בהחלט אפשרי, אבל אתה לא תעמוד בזה פסיכולוגית.
אז מה העצה שלי?
סע איתו כמה שאתה יכול, ותהנה ממנו.
באיזשהו שלב תגיע משהי שתדע כבר לשכנע אותך שצריך למכור אותו ולקנות רכב קטן אוטומטי ועם מזגן.
וזה בדיוק מה שתעשה (-:
אחרי 10 שנים ושני ילדים גם לך יהיה לספר על הסמו המיתולוגי שעד היום אתה מצטער שמכרת...
כמובן שביום יום תסע ביפנומטי ליסינג, ואולי אולי אם תתנהג טוב יהיה לך סופה או משהו כזה בצד.
ברוך בואך אל העדר חביבי !
-
היי צחי.
קודם כל אני חושב שאנחנו מכירים, אתה מכפר סבא, הגעת פעם אלי כדי לקחת את הבולמים היישנים של ההילקס שלי.
אני נזכר בשירשור שלי מהתאריך 14/07/08.
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=28783
בדיוק אותה דילמה, התחלתי שנה ראשונה הנדסת מכונות.
היום אני שנה אחרונה לסיום הלימודים, וההיילקס לא נמכרה אז, אלה נמכרה לא מיזמן לטובת מעבר לפרדו, בדיוק כפי שתכננתי אז.
האאאא וגם החברה היא גם אישתי.
בכל מקרה תשתדל להנות מהלימודים בעיקר מהשנה הראשונה, אחרי זה זה כבר יותר מעניין.
המון בהצלחה.
את ההחלטה שלי אתה יכול להבין מהקישור.
פלג_
-
יוסף נותן עצות טובות היום,
עם סגנון הנהיגה הישראלי...ביקור אחד בבית חולים לא שווה את מה שתחסוך, שאל איך אני יודע?
ביליתי 9 חודשים בכיסא גלגלים בגלל שאיזה אהבל ישב באמצע הצומת בלי אורות. בין הויקודין להלסיון והשעמום הכללי....החולשה לאופנועים נעלמה כלא היתה.
ואם זה לא מספיק, מרוב שיעמום החלטתי לבנות מחדש את מערכת החשמל בפיאט 124 ספורט וזה מה עשיתי....רק להראות לך לאיזה רמות יורדים.
אה מיותר לציין שבזמנו הייתי במכללה, והפעם הבאה שראיתי מכללה מבפנים...היה 20 שנה אחרי הארוע, חומר למחשבה.
-
אני חושב שהעובדה שהוא עובר לקטנוע אינה הנושא המרכזי כאן. גם אם יעבור לפיאט אונו הוא יחסוך יותר מלהחזיק את הסמוראי. עצוב, אבל זו האמת.
ומספיק שפעם אחת הוא ישבור משהו בטיול ואז כל מה שחסך במהלך התקופה שלא נגע, ירד לטמיון.
האהבה היא לג'יפים ולשטח. הברזל יוחלף בברזל אחר עם הזמן.
הדיון הזה הולך להיות ארוך...
-
אמיר היי
עצם זה שאתה שם וכל כך מעורב בכל מה שקורה כאן מוכיח שנשמתך שייכת לכאן.
אני מכרתי כבר לא מעט מכוניות שהיו לי , תמיד כשמכרתי גיפ ( הכוונה לגיפ אמיתי לא היפנים למיניהם ) הצטערתי ללא קשר למחיר.
למרות שתמיד מכרתי מתוך אילוץ וממש לא היתה לי ברירה אחרת ובכל זאת הלב נצבט כשראיתי מישהו אחר נוסע עליו.
ולכן אם אפשר להימנע ממכירה עדיף לטעמי.
תגיד חם שם כמו פה או יותר?? תגיע למפגש ??
אם כן אשמח להפגש.
יוס
-
יוסי, אכן אני מעורב כי כמו שאמרת, זה בדם שלי. וכמו שכולם אומרים - זה יותר טוב מכל פסיכולוג וטיפול נפשי אחר. (אגב צחי, חשבת לעשות קצת גרינברג? כי יש לך בבית ;) )
אכן הצביטה בלב חזקה מאד עם ג'יפים, זה לא היה הראשון שמכרתי כמו שאמרתי.
פה חם ומזיעים ועוד לפני שבועיים היה פה כזה טייפון שהעיף חצי מדינה קיבינימט. אבל אנשים מחייכים גם כשאין להם שיניים וזה מה שחשוב.
למפגש השנה לא אגיע לצערי, אבל אהיה שם ברוחי ואולי בדור 3 :)
יאללה, נלך לתת מכה לאיזה עץ אננס ונעשה שייק.
-
תסלחו לי, אבל אחרי הכל - ג'יפ זה רק ערימת ברזלים. מוכרים עכשיו, קונים עוד 5 שנים משהו אחר. מתקדמים בחיים.
הבעיה היא שבאמת השקעת בו הרבה כסף (את הנשמה אני לא מחשיב, זה במילא אנחנו עושים בשביל הכיף). את ההשקעה לא תחזיר. אז מכירה במחיר ריאלי תהיה בשבילך חזרה לנקודת ההתחלה עם כמה אלפים פחות בכיס. זה בהנחה שאתה שם את כל הכסף של המכירה בבנק ל5 שנים שיהיה בסיס לג'יפ כשתגמור את הלימודים (כי הרי אתה לא מוכר כי אתה צריך את הכסף אלא כי אתה רוצה להוריד הוצאות). תחשוב אם זה מתאים לך - ואם כ, תבקש מחיר ריאלי ולדרך.
המטרה היא להוריד את ההוצאות הקבועות, לחיות יותר בצמצום. עוד 5 שנים, עם תואר ביד ועבודה אמיתית, יהיה יותר קל להרים מחדש ג'יפ על הרגליים. לכאורה.
למה לכאורה? כי אז אין זמן. והכסף הולך על דברים אחרים - בד"כ דברים קטנים שעושים רעש ודורשים תשומת לב.
לכן מהצד השני, הקפאה של הסמוראי נראית הגיונית - עוד 5 שנים רק יהיה צריך לחדש רשיונות (אספנות), לשים כמה אלפי שקלים על החלפת צינורות צמיגים ומצבר, ולדרך. לא תצטרך להצדיק בפני אף אחת את זה שאתה מוציא כסף מהבנק וקונה ג'יפ במקום אלף ואחד דברים שהיא חושבת שחשובים יותר. לא תצטרך להתחיל פרוייקט חדש מ 0 או, רחמנא ליצלן, לקנות רכב שטח משעמם שלא צריך להשקיע בו כלום. תחשוב על עצמך אחרי הלימודים. עדיין יתאים לך לנסוע ברכב פתוח רועש ואיטי לטייל?
יש הגיון רב בשתי האופציות. הקפאה עכשיו נותנת לך כמעט שנתיים להתחרט.
אסף.
-
טיולון עם לברים היום בלילה הופך את העניין לקשה עוד יותר.
יש הגבלה למס' הפעמים שמותר להקפיא ולהפשיר רשיונות לרכב?
-
צחי,
מניסיוני רב השנים - תמכור, תמכור. תרגיש מכה קטנה בכנף, וזה יעבור.
לא האמנתי שאוכל למכור את הסיקס, מכרתי אותו, אני מתגעגע אליו אבל לא מצטער לשנייה.
לא האמנתי שאוכל לוותר על הברזנט של הדיפנדר, מכרתי אותו, ועכשיו אני מאוד שמח עם הדיסקו שלי.
לפני הרבה שנים לא הסכמתי למכור את הווספה הקשישה, חשבתי שהיא שווה יותר כסף מכפי שהציעו לי, וברבות השנים הפכה לעציץ בחצר שלי (בחיי!)
לא מכרתי את המוטורהום בקליפורניה כי לא רציתי לוותר על החלום; עכשיו הוא סתם מזדקן שם, מתפורר ומאבד ממחירו בכל שנה, ועדיין, אני רוצה "לחזור לעשות עליו עוד סיבוב" ואז למכור. Big mistake. יאללה. תן לסמוראי נשיקה על הפגוש, ושלח אותו לדרכו. בעוד חמש שנים, אלוהים גדול ואפילו הוא לא יודע מה תרצה לעשות עם שארית חייך.
שבתשלום, רמי גלבוע
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ishc
טיולון עם לברים היום בלילה הופך את העניין לקשה עוד יותר.
יש הגבלה למס' הפעמים שמותר להקפיא ולהפשיר רשיונות לרכב?
מישהו יודע תשובה ודאית על זה?
-
זה לא ישנה לך דבר. טסט תצטרך לעשות, הם לא משנים לך מועד טסט אלא רק מזכים אותך על התקופה שהרכב היה מוקפא. כלומר, אם נניח שיש לך חודשיים לטסט והקפאת רשיונות ל4 חודשים, עדיין תצטרך לעשות טסט כשתפשיר את הרשיונות אבל התשלום יהיה פחות התקופה שהרשיונות היו מוקפאים.
-
בסדר, אם זה אין לי בעיה, טסט אחד לעומת שניים בששנה כדי לעשות טיול אחד גדול זו אולי אוציה ראלית ואם היא לראילית אז עושים שנה אחרי כי הרי יש לי עד שנתיים להתחרט.
-
אני העמדתי את הטנדר שנה וקצת, ובחשיבה לאחור, אם הייתי מוכר, לא הייתי קונה את אותו דבר כשחזרתי, אז אולי היה עדיף למכור ...
כמו שאמרו לך, לך תדע איפה הראש (והמשפחה) תהיה כשתסיים את הלימודים.
-
לא אלאה אותך בקורותי בענין זה. אבל אם אתה עושה סקר - לדעתי - תמכור. וכמה שיותר מהר יותר טוב.
בהצלחה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ishc
מישהו יודע תשובה ודאית על זה?
תשובה ודאית לא, אבל הקפאתי יותר מפעם בשנה בעבר. העניין היחיד הוא מתי מקפיאים יחסית לזמן תשלום האגרה. כל פעם שמחזירים יש אגרת הוצאת רישיון. משהו כמו 30 שח.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
YosSima
דרור - מה המספר של החיפושית שהיתה לך - אולי נוכל להחזיר לך אותה והג'וניור בכל זאת יוכל לקבל אותה ..
שלחתי לך ה"פ בעניין הזה עם מספר הרכב - 785593 ואז עשיתי בדיקה קטנה ופשוטה במאגר המידע של משטרת ישראל, שהעלתה, איך לא, שגם החיפושית היפה הזו כבר נגנבה מזמן... כמובן, הרי זו מדינת ישראל. כמה אלמנטרי...
:(
כשיגיע היום והיה תקציב, נצטרך למצוא חיפושית אחרת ולהתחיל הכל מהתחלה.
בכל מקרה המון תודה.
-
[QUOTE=דרור ברלי;467328]שלחתי לך ה"פ בעניין הזה עם מספר הרכב - 785593 ואז עשיתי בדיקה קטנה ופשוטה במאגר המידע של משטרת ישראל, שהעלתה, איך לא, שגם החיפושית היפה הזו כבר נגנבה מזמן... כמובן, הרי זו מדינת ישראל. כמה אלמנטרי...
:(
כשיגיע היום והיה תקציב, נצטרך למצוא חיפושית אחרת ולהתחיל הכל מהתחלה.
בכל מקרה המון תודה.
זה מספר החיפושית שלי שנגנבה בסביסות שנת 2000 איך אני מוצא אותה?
-
צר לי לבאס אותך, אבל עכשיו סוף 2013. 13 שנה... כבר לא תמצא אותה. :(