ואיפה אני יכול למצוא מחירון ברשת?
הבנתי שהמחירון לא אינדיקטור מכריע למחיר אבל בכל זאת שתהיה לי תחושה..
Printable View
ואיפה אני יכול למצוא מחירון ברשת?
הבנתי שהמחירון לא אינדיקטור מכריע למחיר אבל בכל זאת שתהיה לי תחושה..
עדיין לא הבנתי - אתה רוצה לנסר את הסמוראי הסגור שלך כשתקנה אחד סגור ?ציטוט:
זהו בקיצור אני גם רוצה רכב פתוח , לפי מה שהבנתי זה סיפור לפתוח את הרכב..
אבל בכל זאת-נניח שאני רוצה לעשות זאת לבד ללא מוסך וללא כלום וקונה ברזנט והכל טוב ויפה...מה אני צריך לעשות מול הרשויות(למי אני צריך להודיע או לקבל אישור ובמה זה כרוך).
אם כן אז : :lol: למה ?
זה לא חוקי למה להסתבך ?
מחירון של לוי יצחק . באינטרנט צריך לעשות מינוי זמני (כמה עשרות שקלים) הוא הכי מדוייק וגם הוא לא יגיד לך מה שאתה באמת רוצה לדעת.
לדעתי תעשה סיבוב בכמה סמוראים לפני שתקבל החלטה זה מאוד מאוד חשוב.
אני יכול לעשות לך סיבוב אם תגיע לחולון אני בטוח שגם שאר החברים שפזורים יפה יפה בארץ יכולים לעשות לך סיבוב.
גם חשוב לדעת מה השיפורים שאתה רוצה להתקן בו - כי אולי תמצא אחד שכבר עשה אותם ותחסוך הרבה כסף - עוד פעם בשביל זה אתה צריך סיבוב בסמוראים שונים- גם בשטח כדי לעשות את הקנייה הטובה ביותר .
אני אמור לרצות או לא? אשמח אם תאירו את עיני למה אני "אמור" לרצות שיהיה משופר או לא.
לגבי סיבוב אשמח.
כעקרון אני מירושלים אבל רב השבוע בתל אביב כך שאם יש חברים באיזור שבא להם לעשות איתי סיבוב ,אז יותר מאשמח.
שוב לגבי המחירון- זה יעזור לי לדעתת טווח מחירים, כי אין לי מושג.
למשל אם משהו רוצה למכור סמוראי 94 ב 10000 זה כנראה זול ..
אין לי ממש מושג כרגע מה זה זול יקר או הוגן.
אפשר תמונה של סמוראי קצר וארוך?
בתודה מראש
אייל
למהנדס
גרוטאה מכונמת ,זה אוטו עם חור גדול בשילדה, שגורמת לך להוציא 50000 ולהרגיש טוב ולכולם לקנא.
http://imgsrv.pic4u.co.il/e438d4a96e...130020000.aspx
קצר סגור(אל תתיחס לחיצים):ציטוט:
אפשר תמונה של סמוראי קצר וארוך?
http://imgsrv.pic4u.co.il/3cb8d79035...0f0020000.aspx
תשוטט בפורום סוזוקי ותעשה חיפוש על המילים : נעילה ,צמיגים,פגושים,יחסי העברה,מדרגות צד,הגבהה,מיגונים,יחסי העברה,מנוע. :wink:
אגב תמונה יפה
טוווחי המחירים נעים בסביבות ה18 לשנתון 89, 30 זה סביבות שנתון 94 בערך (זה מאוד כללי. תמצא מחירון של לוי יצחק, תקנה HARD COPY אחד בחנות).
שיפורים הם עניין אישי. לאחד מספיק רכב סטנדרטי, אחר רוצה מפלצת. מאחר ואין מפלצות למכירה, אני דוגל בגישה של לקנות את הרכב הכי טוב שאתה יכול למצוא ואח"כ לדאוג לשאר. הוספת עלה, בולמים כאלו ואחרים, הגבהה ושאר זוטות אינם שיפורים ולא מוסיפים עליהם למחירון, כמו גם צמיגי שטח וכד'. אוטו בא עם קפיצים בולמים וצמיגים, אז אם זה לא איזה קיט מיוחד (מהמתלם או חברה בחו"ל) זה לא שיפור שמשלמים עליו. נעילות דיפ' כבר כן, לדוגמא - ואתה לא תמצא סמוראי משופר יותר מזה למכירה (יש מעט ששמו יותר מזה ברכב, אף אחד מהם לא מוכר כרגע). בכל מקרה, גם אם תמצא רק סמוראי שמור מוגבה ונעול X2, זו לא בעיה למכור את השיפורים האלו אם אתה מחליט שזה לא בשבילך (או להסיר אותם זמנית).
לגבי התקציב, אני הייתי מחלק אותו כך: 30K לקניה הראשונית, 3K ליישור קו ו2K לשיפורים. שני האחרונים הם אופציה בלבד, לא בהכרח תרצה לשפר או שלא תצטרך ליישר קו (סביר מאוד להניח שלא תזדקק ליישור בכזה טווח מחירים). ב30K יש כבר רכבים מ94, שבהם כבר יש מנוע מוזרק - זה רק טוב לך. אני בעד, גם כי זה חדש אבל בעיקר כי זה מוזרק.
עבודה עצמית: חוץ מזה שנחתת בדיוק על האתר הנכון לאנשים שעושים את זה לבד, סמוראי הוא רכב פשוט לאחזקה. אין יותר מדי דברים מסובכים, רוב הבעיות הנפוצות נטחנו כבר ויש בסיס ידע גדול כאן. לדעתי זו בהחלט הדרך הנכונה, מה גם שאתה תגלה מהר מאוד שיש לך כאן תמיכה לא רק באינטרנט, בתנאי שאתה מכין קפה איכותי למי שעוזר לך (אם הקפה גרוע, השמועה תתפשט ואף אחד לא יעזור לך, אלא אם אתה משקיען וקונה עוגיות טובות. אם גם העוגיות גרועות, הלך עליך).
אני מציע שתיקח איזה יום-שניים לעבור על פורום סוזוקי, לאו דווקא בשאלות הטכניות אלא בעיקר באלו שדנות בנושא שיפורים ועדיפויות. מנוע החיפוש עובד ויעיל, אבל גם לעבור דף דף ולהכנס להודעות לפי הכותרת עובד - אנחנו מקפידים על כותרות אינפורמטיביות וזו בדיוק הסיבה למה.
כמובן, אם אתה מוצא רכב מסויים עם שיפורים מסויימים שנראים לך ואתה לא בטוח לגבי תוספת המחיר, אתה מוזמן לשאול כאן. רק אל תשכח להביא מקסימום פרטים; לא מספיק לנו לדעת שהוא מוגבה, אנחנו רוצים לדעת על איזה קיט הוא יושב, לדוגמא.
אחלה חברה, אשמח להעזר בכם...
כעת נשאר לי לראות כמה דגמים ולחזור אליכל לביקורת.
תודה
http://www.jeepolog.com/jp_forum/vie...amp;highlight=ציטוט:
נכתב במקור על ידי eyalmy
הנה דוגמה לסמוראי משופר (סגור, אמנם- אז לא מתאים לך, אבל אני אתמקד בשיפורים). יש בו קיט הגבהה + בולמים יותר טובים מהמקוריים. אם תרצה כזה, תצטרך לשלם כמה אלפי שקלים. יש בו צמיגים 235 ברשיון- שוב, עולה כסף לקנות אותם, ואת הג'נטים הרחבים יותר, ועולה גם להכניס אותם לרשיון (80 שקל במכון רישוי, או משהו כזה... :roll: ).
בקיצור- כל שיפור שתעשה לבד- עולה. רוצה נעילה אחורית? 2000 שקל ועוד כמה שעות עבודה. רוצה כננת? כמה אלפי שקלים ועוד עבודה. רוצה מגן מיכל דלק? מגיני סף? כל דבר עלוה כסף וזמן. אם אתה יודע מה אתה רוצה- חפש משהו קרוב ככל האפשר למה שאתה רוצה, אבל בלי לשכוח שאתה מחפש רכב מטופל ולא גרוטאה. אתה תשלם פחות על הרכב כחבילה מאשר על רכב בסיסי שתשפר אותו בעצמך.
סמוראי טיולים ברמת שיפורים טובה (אבל סולידית) יהיה שנת 94 ומעלה (הזרקה) עם צמיגים 215 (בפרופיל שטח, כמובן), נעילה אחורית, הגבהה קטנה, מגן מיכל דלק ומגיני סף. זה סמוראי שאתה יכול לטייל איתו בלי שום חשש בכל שביל (וגם בכמה מקומות שאין בהם שבילים). כיוון שיש לא מעט כאלו, שים לעצמך את המטרה סביב אחד כזה. אולי לא תמצא אחד כזה בדיוק שהוא גם מטופל ושמור, ואז תתחיל להתפשר, לעשות את החשבון כמה זה יעלה בסוף עם הכל. אני, באופן כללי, ממליץ לכל אחד שקונה ג'יפ (או ג'יפון) לדעת מה הוא רוצה בסוף, ולהכניס את כל השיפורים לרכב מייד אחרי הקניה- ככה זה מצטרף למחיר הקניה, ויותר כיף כבר מהרגע הראשון בשטח.
אם אתה לא יודע מה אתה רוצה- תתחיל לחפש, ומה שיש בכלים שאתה מוצא- תשאל אם כדאי או לא. אחרי שתקנה, תיסע ותחליט לבד מה אתה רוצה, לאט לאט...
אסף.
אני אחלוק על המלומדים כאן
דבר ראשון שתחפש בסמוראי זה מינימום נזקי פחחות
ז"א מינימום תאונות כי בארץ מחפפים בפחחות ואח"כ אתה אוכל אותה עם חלודות ולעשות פחחות טובה לחלודות שגם תחזיק להרבה שנים יעלה לא מעט כמעט חמישית מהתקציב שלך ולכן תתעקש בנושא הפח שיהיה נקי ככל האפשר
רק אח"כ תתפנה לבדיקת שאר המכללים
קח בחשבון שיישור קו ייקח כחמישית מהתקציב אבל אז אתה יודע שיש לך רכב כמעט מושלם והסיכוי לתקלות אפסי (למעט תקלות שבר שהן תלויות רק בך )
אם זה רכב ראשון וותר על השיפורים
גם תהיה נהג טוב יותר כי תצטרך ללמוד לקרוא את השטח וגם אולי לא יהיה לך קליק איתו
סמוראי זה אוטו שלא תישאר אדיש אליו או שתתאהב בו ולא תחליף כל כך מהר ואז תשפר או שתישנא את הספרטניות שלו ותחליף אותו מהר כך שחבל על השיפורים
הזרקת דלק היא די זניחה (כשיפור) והרבה יותר קל "לשפר" מנוע קרבורטור מאשר הזרקה
ולכן לא זה מה שצריך לשנות
החלוקה שלי 25000 לקנייה
5000 ליישור קו
השאר קופה קטנה לימי סגריר / שיפורים עתידיים
אני עם סוזי .
כרגיל הוא צודק.
אייל שים לב שמה שסוזי כתב זה בדיוק מה שאמרתי לך בטלפון.
חולק על דבר קטן - הזרקה : לדעתי חשוב מאוד ברכב שטח.
:D
ברצוני לחלוק בשנית על כמה מהמלומדים כאן (חלקם מלומדים באמת).הקדמה :
ג'יפ קונים לפי המצב שלו ולפי מה שרוצים ממנו. לא לפי שנתון. "פרייבט" קונים לפי שנתון, בדרך כלל לאשה. זה אתר של ג'יפים ושל אנשים שמשתדלים לטפל לבד אז אנא להתייחס בהתאם.
יש כל מיני סמוראים משנתונים ישנים שהם בהרבה יותר ג'יפים מכל מיני סמוראים משנתונים חדשים- ויש גם ההיפך. כל רכב לגופו. לעשות הכללות זה לא חכם כי זה יגרום לך לפסול אוטומטית דברים שאסור שתפסול בלי לראות. יש מציאות תתפלא- והן שוות זהב.
אני מבטיח לך שמי שיקנה את הרכב של נקסוס או של המהנדס גם בעוד שלוש שנים יקבל רכבים שאין כל קשר בינם לבין השנתון שלהם, ואלו לא הסמוראים המתוחזקים/משופרים היחידים בארץ.
אם תוסיף לחיסכון הכספי הניכר שבקניית סמוראי ישן את האפשרות לעשות אותו פיקס +לשפר אותו (נעילות צמיגים ויחסי העברה) ועדיין להישאר עם עודף בכיס.לעומת ההוצאה של קניית סמוראי משנתונים חדשים - תקבל משוואה של קנייה כדאית, וזאת במידה שאתה מעונין בסמוראי כג'יפ יותר מאשר "כפרייבט". הכל תלוי במצב של כל מכונית לגופה, במה שאתה מחפש ובכמחיר הרכב .
לגבי מה עדיף קצר או ארוך התשובה די ברורה. ארוך עדיף בהרבה וזאת במידה ואתה מחפש את הסמוראי האולטמטיווי שכן הוא בהרבה יותר ג'יפ מהקצר. הוא פשוט ג'יפ מעולה ללא צריחת דלק ועם אפשרויות שיפור זולות במיוחד (מה שכן דיונות עמוקות הוא לא אוהב).
נ.ב לשים הזרקה למנוע עם קרבורטור זה לא סיפור של יותר משלוש K כך שאם הזרקה זה מה שחשוב בעינייך אפשר להוסיף ועדיין להישאר עם עודף. קרבורטור שהמצוף שלו מקבל זווית כיפוף קטנה כלפי מטה עובד נפלא גם בעליות תלולות ואני כותב זאת מניסיון אישי בלבד.
אלידע ... תירגע ...
אף אחד לא אמר ש- 88 זה לא טוב .... :twisted: :twisted: :twisted: ....
העניין הוא שרכב חדש יותר בד"כ (ובכוונה הדגשתי...) עם מכלולים יותר חדשים , פחות ניזקי פח , ועוד לא דיברנו על הזרקה וקפיצים ספיראליים .
בדבר אחד אתה צודק .. כל מקרה לגופו . נכון , אתה צודק ... אפשר גם למצוא 84 בונבונירה , אך מה הסיכויים לכך ?
ובשביל שתירגע ובכלל .. הסמו שלך פ צ צ ה .... :!:
שגיא.
ועוד דבר , תחשוב על שתי המילים האלה :
" עייפות החומר "
קפיש ?
שגיא .
בוא ניקח דווקא את הסמוראי של עידן כדוגמא - הוא החליף הרבה יותר ממני בתיקונים, דהיינו הרכב שלו אמור להיות הכי שמור כאן.
אם נדמה למישהו כאן לרגע שלסמוראי הזה, עם כל האחזקה המעולה שלו (אני לא סרקסטי), עושה פחות צרות מכל רכב אחר בשנתון הזה אתם טועים טעות מרה. ההבדל הוא שהבעיות צפויות יותר. בשביל לקבל ג'יפ חדש באמת צריך משהו כמו שעירא עשה - בניה מחדש של הכל כולל הכל. לא החלפה כאן ותיקון שם, אלא הכל כולל הכל.
יש לכם חוטי חשמל דפוקים ויבשים, צינורות בני מי-יודע כמה, שלדה ובודי שעברו טראומות אינספור... בקיצור, רכב ישן ודפוק. זה ששל עידן פחות דפוק משלי או שלך לא הופך אותו לרכב חדש.
יש מעט מאוד עידנים מסתובבים בחוץ. עוד פחות מהם מוכרים, אם בכלל. גם אם קניה של רכב כמו של עידן הייתה משתלמת (והיא כנראה כן), היא עדיין לא אפשרית. אין כאלו חיות, תכניסו את זה לראש שלכם - לא למכירה. האוטו היחיד שלא יהיה לך שום בעיה בו זה אוטו חדש לגמרי, וככל שתתקרב לחדש יותר כך אתה תפחית מהבעיות הפוטנציאליות (ובסופו של דבר, האמיתיות) שאתה הולך להתקל בהן. עודף? עזוב עודף, תשקיע בשקט נפשי. הסיבה היחידה שרכבים כמו של עידן נוסעים חלק ובלי תקלות זה כי עידנים מבלים כמה שעות כל יום בפינוק האוטו, בבדיקות ובמכונאות. רכב מ98, לעומת זאת, פשוט לא צריך את תשומת הלב הזו כדי להיות אמין כמו הרכב של עידן.
אל תחיו בסרט. אוטו ישן ואמין זה רק תוצאה של הרבה מאוד השקעה - והיא לא חד פעמית, אלא אם היא סטייל עירא.
יש לי איזו תיאוריה שרכב יפני מחזיק 10 שנים בצורה טובה ואחרי כן מתחילות התקלות הגדולות במכלולים גדולים ובכלל.
נקסוס צודק בכלליות .
אם הייתי קונה היום רכב המקסימום הוא 7 שנים על הכביש ( אלה אם מדובר ברכב למטרת שיפוץ - לכן מי שמכיר אותי היה אומר שאני אקנה רכב זקן רק כדי שאני אהיה מאושר )
בכל מקרה לא הייתי מחליף את שלי בסמוראי חדש יותר - פשוט כי אני כבר יודע מה יש לי ומה יכול להתקלקל (יותר נכון מה כבר לא יתקלקל :wink:) רמז : אני כנראה מתחיל לשפץ את הSUNBEAM מחדש כי כבר אין לי מה לתקן יותר בסמוראי :evil: .
עידן, אם נגמר לך מה לעשות על הסמוראי שלך, אתה יכול להתחיל לעבוד על שלי...
בכל מקרה לעינין הדיון,
רוב בעלי הג'יפים שמשקיעים השקעה מסוימת על הרכב שלהם שומרים את הקבלות על חלקי החילוף, כך ששווה לבדוק מתי הוחלפו החלקים שנטען כי הוחלפו.
אף אחד לא יזרוק קבלה על סטרטר, או אלטנטור או דברים כאלה.
תבדוק, מה שהחליפו לאחרונה כנראה שלא תצטרך להחליף,
מה שלא החליפו 14 שנה, כנראה שכן. ובקרוב.
היי אייל,
גם אני גר בירושלים, אם אתה רוצה, צור קשר.