ממש לא!
אתה מציע להזרים אוויר חם מתא המנוע לכיוון הרדיאטור.
זה רק יחמיר את המצב.
Printable View
ממש לא!
אתה מציע להזרים אוויר חם מתא המנוע לכיוון הרדיאטור.
זה רק יחמיר את המצב.
הכוונה למשהו כזה ... רק ששוב, לא מבין איך הוא מונע ממים לחדור פנימה. את מי שבנה זה לא כ"כ הטריד. ... הוא מצא פתרון מאד יעיל, קראו פה -
Thats the by-product of functional hood vents. I just don't drive my car in the rain. IF yours is a DD your going to have to come up with some kind of drip rail to catch the rain but at the same time venting the hot air. The VC filling with water is quickly going to short, ground your plug wires
:)
רענן, מה לגבי החלפת מכסה המנוע בכזה של טרופר דיזל ?
אני מניח שאפשר להעביר את הכונס, אבל כנראה יהיה יותר פשוט להתאים צבע
ביצעו זאת לפניי . אבל,
זה לא נותן פתרון לבעיה (חום רב בתא המנוע שלא מתנדף במצב עמידה) .
פשוט הכונס מכניס אוויר (וגשם ) בנסיעה בגלל הכיוון שלו קדימה. אני רוצה שאיבה מתא המנוע.
לדיזל יש מתחת את האינטרקולר ואני מעריך שגם אמבטיה עם ניקוז מים. בכלל דיזל פחות רגיש למים .
אני מתחיל להגיע למסקנה שצריך לחתוך ולבנות איזה "גיבנת" על מכסה המנוע שתזרים האוויר לאחור (לכיוון השמשה).
רענן
מה לגבי היפוך כיוון הכונס ?
רענן, אז מה שאתה אומר זה שכל אלה עם הכונסים שאין להם אינטרקולר סובלים ממים ?
מה קורה באימפרזות למשל ?
יש כמה דברים שאני לא מבין בדיון הזה.
1. למה משתמשים במילה כונס בכלל? אנחנו מדברים על פתחים ליציאת אוויר. אז בואו נבטל את המילה "כונס" שסתם מבלבלת את הדיון עם כונסי אוויר אמיתיים, שנועדו להכניס אוויר לאינטרקולר אופקי, ברכבים בהם קיים.
2. ככאלו, למה שפתחים ליציאת אוויר יפריעו לשדה הראייה? הם גבוהים אולי בכמה מ"מ מעל מכסה המנוע. אני מדבר על הפתרון המוכר של חיתוך המכסה והתקנה של פתחי פלסטיק louvers ממכוניות אחרות.
3. למה ההתעקשות להוסיף בכלל פתחי יציאה עליונים ? בכלי רכב סטנדרטיים, תחתית הרכב פתוחה, ושטח החתך של היציאה גדול משמעותית משטח הכניסה לרדיאטור.
4. ומה בעצם משנה הטמפרטורה בתוך תא המנוע? הטמפרטורה של המנוע עצמו נשלטת על ידי מערכת הקירור, והיא נשארת בתוך גבולות קבועים כשמערכת הקירור תקינה. טמפרטורת האוויר בתוך תא המנוע נמוכה יותר מטמפרטורת העבודה של המנוע, וכל הרכיבים בתוך תא המנוע בנויים לעמוד בה. אולי הורדה של כמה מעלות בממוצע יכולה להאריך את חיי חלקי הגומי והפלסטיק בטווח הארוך. האם זאת המטרה?
נמרוד אוויר חום עולה (פיסיקה פשוטה)
לכן החום (האוויר החם) יתפזר הרבה יותר טוב עם פתח מלמעלה (מכסה מנוע)
הטענה היא שהורדת החום בתא המנוע עוזרת משמעותית להורדת חום המנוע עצמו.
לי זה נשמע הגיוני.
מה שלא נשמע לי הגיוני הוא שהיצרן לא דאג לכך בתכנון.
אומנם טעויות תכנון קורות, אבל זה טעות תכנון רצינית...
יותר הגיוני רדיטור ו\או צנרת מנוע סתומים ברכב הספציפי.
אחרי הכול לא מדובר על רכבים חדשים (ניחוש שלי 10 שנים ומעלה)
הרעיון שלי - פתח אוויר (נמרוד לא מרשה להשתמש במילה כונס :P) לכיוון השמשה.איך לאטום אותו ממים? לקחת קפיץ תרמוסטט פושט,לקבע אותו בצד התחתון וכשהמצב רוח מתחמם,הצד שמתרחב מרים פלח מתכת (או משהו בסגנון) ששומר על הפתח אוורור סגור כשלא צריך אותו
אין לי מושג כמה זה ישים אם בכלל,אבל זאת מערכת אוטומטית מכנית שלא אמורה לעשות יותר מידי תקלות
רענן, שים לב טוב היכן זרימות האויר בתא המנוע הן הגבוהות ביותר.
קשה לי להאמין ש"כונס" במרכז מכסה המנוע יהיה יעיל כלכך.
אויר הוא עצלן ,לדעתי תמדוד את הזרימות הגבוהות ביותר שנזרקות מהוונטה הראשית דווקא בצדדים ליד הכנפיים.
שים לב בתמונה למיקום הנכון של פתחים אורגינליים בגראנד 5.9 ליטר.
לא סתם הרבה גראנדים מרגישים שיפור ניכר בטמפ' תא מנוע בשטח עם מכסה מעט פתוח,הרבה מאוד אויר חם יוצא בין המכסה לכנפיים,בקדמת הרכב.
אתם מדברים על שיפור בטמפרטורות תא מנוע - לאיזו טמפרטורה הכוונה? מה שהשעון מראה, או משהו אחר?
נמרוד,לא הבנתי כלכך את השאלה,השעון בלוח השעונים מראה טמפ' גבוהה,שבימים חמים כמו אלה שעוברים עלינו,עם מזגן עובד בעמידה,אין מספיק יכולת לתא המנוע לנקז אויר חם החוצה,דבר שגורם לירידה דרסטית ביעילות המזגן ועליית טמפ' המנוע שגורמת ליצירת אויר חם יותר שלא יכול להתנקז החוצה שגורם ל ...:p
זה מזכיר לי את השרשור על הטמפרטורה של הג'וזונים..:rolleyes:
המד טמפרטורה מראה את טמפ' המים במערכת הקירור ולא את חום תא המנוע.
נמרוד,,,,תפסיק לבלבל אותם עם עובדות יבשות !!(:
אבל אז... תחשוב מה יקרה
הוונטה תשאב את כל החום שיש בתא המנוע
לכיוון הרדיאטור ותחמם אותו יותר