נו אז לפי מה שאתה כותב זה בכלל לא משנה, דור המדבר או לא דור המדבר, הכלוב שלי שנבנה על פי התקן יעבור את הבדיקה וכמו כן יש לי מיכל FULE-SAFE מאושר על ידי ה FIA אז מה הבעיה ? הרי בסך הכל מדובר בכלוב שאותו ניתן לשנות אם צריך ובמיכל דלק. על זה כל הרעש ?
Printable View
ועוד דבר, אתה כותב שמכלול הכלוב יצטרך לעמוד בתקן כולל הצמתים. באיזה תקן ? ב FIA כתוב שלצינורות ולריתוכים אסור לגעת אחד בשני ? או שזו המצאה שלנו ישראלית .
חנן, בגדול אתה צודק. עדיין, אני חושב שמאד כדאי למי שבנה את הרכב כבר, לנצל את "דור המדבר". לך תדע איזה בעיות יש או אין לך בכלוב וברכב בכלל. עד סוף השנה יש לוועדה הטכנית סמכות נרחבת לאשר חריגות, והם עשו את זה עד היום גם לחריגות משמעותיות מאד. אין רכב שלא עבר עד כה, ומתוכם יש כאלו שבוודאות מוחלטת לא היו עוברים בשנה הבאה ובוודאי לא היו עוברים בדיקת FIA (וגם לא SCORE...).
בשנה הבאה, רכב יצטרך להיות לפי התקנות הטכניות, נקודה. אם אתה בטוח שהרכב שלך עונה על התקנות, ברמה שעברת עם מרקר סעיף סעיף, ובכל מקום שהיה לך ספק התייעצת והבנת ואתה שלם לגמרי - אז נכון, אין לך מה למהר.
לגבי בדיקת העמסה - מה שארנון כתב לא מדויק, עדיין יהיו בדיקות העמסה ב2013 ועד הודעה חדשה. מתוכנן להפסיק את בדיקות ההעמסה בעתיד.
________________________________________ ________________________________________ _________________________________
עכשיו לעניין הצמתים/לא צמתים... כמו שניחשתי, מדובר כאן על אי הבנה, שנובעת מניסוח לא מוצלח. שוחחתי עם ברוך לביא, ואחר כך עם לוריה כדי לראות שהבנתי נכון, ואני שמח שעשיתי את זה. הנה ההסבר בכמה מילים. אולי בהמשך נוסיף גם איורים.
המשפט שדני היסב את תשומת ליבנו אליו ("במפגש של מספר חיבורים, ההלחמות לא יפגשו ו/או יתחברו אחת על השנייה") לא מדבר על תכנון הכלוב - מותר ורצוי ונכון שמספר צינורות יתחברו בצמתים מורכבים. המשפט נועד להיות הנחייה מקצועית לביצוע של צמתים מורכבים, כך שלא יהיה ריתוך על ריתוך. לא בגלל שמישהו רוצה לבדוק את הריתוך הפנימי - אלא שלא יהיה ריתוך פנימי! כמו שעידו כתב כאן, החוזק נובע מהריתוך החיצוני.
כדי לבצע צומת של 3, 4, 5, 6 צינורות - מה שקיים בכל כלוב התהפכות FIA - צריך, בגדול, לחתוך, להכין ולהתאים את כל האלמנטים שיתחברו בצומת, לתפוס אותם בפיקים או בג'יג או מה שלא יהיה, ולבצע את הריתוך של כל הצומת ביחד, בריתוך אחד.
מה שלא נכון לעשות הוא לרתך צומת של שני צינורות בצורה מלאה, ואז להתאים את הצינור השלישי, ולרתך אותו עם קטעים של ריתוך על גבי ריתוך קודם. האזורים שבהם ריתוך חדש עולה על הריתוך הקודם, מחלישות בפוטנציה את המבנה.
מקווה שזה יותר ברור.
תודה.
והנה כמה איורים זריזים כדי להסביר את העניין (קודם כל לעצמי...):
הבעייה:
צומת קיים של שני צינורות, נניח קשת ראשית ומוט אורך של הגג. צריך להוסיף אלמנט נוסף לצומת, אלכסון גג. הקווים האדומים מציינים את הריתוך הקיים.
קובץ מצורף 63366
חתכנו והתאמנו את האלכסון, וריתכנו גם אותו היקפית. הקו הסגול מציין את הריתוך ה"חבוי". החיצים מצביעים על שני אזורים שבהם ריתוך עולה על ריתוך, וזה המצב הלא רצוי. הנקודות האלו הן נקודות חלשות.
קובץ מצורף 63367
הפתרון למצב קיים: הרחקה של האלמנט הנוסף כדי שכל אלמנט ירותך היקפית בצורה מלאה בלי שריתוך יגע או יעלה על ריתוך. המרחק בין הצינורות צריך להיות המינימלי האפשרי, ובצמתים הקריטיות של הכלוב חייב להיות קטן מ100 מ"מ (זה FIA מאז ומתמיד).
קובץ מצורף 63368
הפתרון הנכון, בתכנון מראש, הוא לרתך את הצומת כולה בפעם אחת. קווים אדומים מציינים ריתוך.
קובץ מצורף 63365
נמרוד תרשה לי לתקן אותך הריתוך לפי הסדר בתמונה הוא מס' - 1 ובסוף מס' - 2 .
לא ניתן לרתך צומת של יותר משני צינורות בפעם אחת .
עידו
קובץ מצורף 63369
אין לי ספק שאתה צודק עידו.
אני בטח לא מתכוון לרתך כזה צומת או שלדת מרוץ בכלל - אם וכאשר, אבוא אליך ;) יש תכנון ויש ביצוע, שני תחומים שונים שאם רוצים להיות מקצועיים צריך להפריד בניהם. כל הבלבול נובע מזה שהוראה טכנית ספציפית לביצוע ריתוך השתרבבה ל"ספר" של תקנות שעיקרן תכנון מבנה התהפכות. בFIA יש משפט אחד בתחילת הפרק על כלובי התהפכות שמדבר על הביצוע - הוא צריך להיות מקצועי ובאיכות הגבוהה ביותר. בארץ החליטו להוסיף ולפרט - וזה בסדר. יש לכולנו עוד הרבה מה ללמוד בהנדסת ספורט מוטורי.