תגובה: קלינים בסרן קידמי... עולם אחר
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
סופת המדבר
מאיפה אפשר לקנות מברזל?
אם אני לא טועה חרוט עליהם "פרוקומפ"
אחרי שתדע בדיוק כמה מעלות אתה רוצה, כל חרט ידע לייצר עבורך - זה חלק פשוט.
לגבי הפרוקומפ, בשביל מכה שקלים הייתי מוכן לייצר לך כזה מהאלומניום דרעק שמוכר ינוביץ עם כיתוב סמסונג או סוני אפילו נאסא...
זו יציקה מייד אין זבל'ה.
גילוי נאות: יש לי כאלו בסרן האחורי :)
מבדיקה שעשיתי שלדעתי מדוייקת ב99.9 אחוז
נמצא שהקו שעובר במרכז שתי הבולטגויינטים נמצא ב10מעלות שוכב אחורה
אם אני מוריד את הקלינים אני מקבל משהו בסביבות ה6 מעלות
השאלה מה לעשות עכשיו?
(את הבדיקה עשיתי עם 'ח' שבניתי מברזל זויות שבשתי הקצוות של הרגליים יש חור שהוא
מדוייק במידות מבחינת המיקום שלו בשתי הרגליים, בחור העליון נכנסת הפיית גירוז העליונה של הבולטגויינט העליון
ובחור התחתון נכנס בורג עם קונוס שנכנס בחור מרכוז שיש בבורג של הבולטגויינט התחתון
ואז יוצא שיש לי ח שיוצאת מלמעלה מקדימה של הנאבה יורדת למטה ומתחברת מלמטה לבולטגויינט
ואז אני בעיקרון "מעתיק" את הקו 10 סמ קדימה שאני יכול למדוד אותו) מקווה שהבנתם
1 קבצים מצורפים
קובץ מצורף 63573
When everything else fails read the fucken manual
יש באתר הזה ספריית הורדות - עם ספר הוראות לנהג - מצ"ב דף מתוכו: הזוית 5.25 - 7.25 מעלות.
ז"א : 6.25 פלוס מינוס מעלה.
לא מתעסקים עם זה לבד ובטח לא לפי העין. הולכים למכון לכיווני פרונט שיבדוק עם ציוד יעודי ולא מאולתר. כל מעלה קובעת ומשפיעה על התנהגות הרכב.
כנראה שלא תיהיה לי ברירה אלא ללכת לכיוון פרונט
וכבר שאלתי לאיזה מכון מומלץ.ללכת?
תלוי מאיפה אתה בארץ?
אם מהמרכז, אז אני ממליץ על איציק פרונטים, שנים בתחום, פתר לרנגלרים JK החדשים שמטפלים במוסך נשר, את הבעיות שיוט לאחר ההגבהות, וזאת לאחר שהמוסך ניסה כמה מכונים לפניו שלא הצליחו לפתור את הבעיות.
אני עובד איתו שנים עם הרכבים בעבודה, ויצא לי לדבר איתו גם על הג'יפ, יש לו את הכלים לסרנים חיים של הג'יפים שלנו והוא מבין בנושא בניגוד למכונים אחרים שלא ידעו על מה אני מדבר.
איציק פרונטים, יושב ברחוב גרשון ש"ץ 31 בתל אביב בשכונת מונטיפיורי
052-9128578
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
סופת המדבר
קלינים נקנו מינוביץ עשויים מאלומיניום
הרכבו כמו שצריך עם החלק העבה לקדימה
היום אני הולך לבנות איזה מכשיר/תושבת כל שהיא שתתחבר בידיוק במרכז של שתי הבולטגוייטים ואז אני ימדוד מה הזוית שלהם
הי
לדעתי - בסרן הקידמי החלק העבה צריך להיות מופנה כלפי מרכז הרכב, הרי אתה רוצה להטות את הסרן ולתקן את זוית הכניסה של הדריבשפט
בדוק באתר
http://www.procompusa.com/downloads/PDFs/is/55089.pdf בPDF מדברים על סרן אחורי (עמוד 7) אבל סרן קדמי זה בדיוק הפוך
REAR - Place aluminum shims between the axle and the spring with the thick end of the shim toward to front of the vehicle
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tzagi
אלומניום הא?
ידעתי, המחיר נשמע זול מדי
1. מי שמוכר קלינים מאלומניום מקומו בכלא
2. תעיף אותם לפח עוד היום
3. תקנה קלינים מפלדה בלבד, תרכיב אותם על הקפיץ ע'י סנטר בולט חדש וארוך יותר., כול קומבינה אחרת זה משחק ברולטה רוסית.
זה אפילו לא אלומיניום , זו סגסוגת מחורבנת שנשברת כמו פיתה יבשה שעמדה בשמש תקופות .
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
4x1om-Israel
הי
לדעתי - בסרן הקידמי החלק העבה צריך להיות מופנה כלפי מרכז הרכב, הרי אתה רוצה להטות את הסרן ולתקן את זוית הכניסה של הדריבשפט
בדוק באתר
http://www.procompusa.com/downloads/PDFs/is/55089.pdf בPDF מדברים על סרן אחורי (עמוד 7) אבל סרן קדמי זה בדיוק הפוך
REAR - Place aluminum shims between the axle and the spring with the thick end of the shim toward to front of the vehicle
זהו שלא:
בסרן האחורי אין היגוי ואין זוית שיפוע של הגלגלים ולכן משתמשים בקלינים כדי לתקן את הזוית של הדריישפט. (לא מפריע שהסרן "מסובב" קצת)
בסרן הקדמי צריך לשמור על המקבילות לקרקע כמו במקורי, אחרת היציבות הכיוונית פוחתת והרכב מהווה סכנה על הכביש לנהג ולרכבים מסביבו. בגלל ההגבהה הזויות של הדריישפט גדלות והפתרון אינו ע"י קלינים אלא ע"י דריישפט ארוך יותר / כפול, הנמכות טרנספר וכו'.
הנדסת רכב זה מקצוע. פתרונות מאולתרים מאולתרים בלי להבין את כל המשמעויות מהוות סכנת חיים. כיווני פרונט הם לא דבר שעושים לבד.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
4x1om-Israel
הי
בדוק באתר
כמו שאמרו לפני, החלק העבה פונה לקדמת הרכב, כשאני קניתי והתקנתי קיט פרוקומפ מיאנוביץ' גם אותי הטעו שם ואמרו להתקין כמו שאתה אמרת, וההתנהגות של הרכב כמובן הייתה נוראית, אבל כולם אמרו לי שזה בגלל ההגבה.
אחרי קצת חפירות ברשת בפורומים בארה"ב הגעתי לאתר הזה, מקצועי מאוד ותגלה עוד הרבה דברים שלא חשבת עליהם וגם שהרבה בעלי מקצוע בארץ לא עובדים נכון\
לדוגמא, ידעת שצריך לסגור את התותב המשונן של הבולג'וינט לפי מומנט ושיש לו בוקסה מיוחדת בשביל זה? כל מי שאני מכיר סוגר אותו על ידי סיבוב ביד ובסופו דפיקה עם פטיש ומברג.
http://www.jeepfan.com/tech/adjusting-castor/
אני מאזור גדרה
יש את פרונט אלשייך בכנות אבל דיברתי איתו על הבעיה של הרעידות והוא לא ידע על מה אני מדבר
יש גם ברחובות את "הסרן" שאני מכיר אותו טוב הוא גר קרוב אלי אבל גם לא ידע לתת לי פתרון לבעיה
כמה יכול לעלות כיוון פרונט כזה? (שצריך "לשחק"קצת עם הגיפ)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
סופת המדבר
מאיפה אפשר לקנות מברזל?
אני יכול להמליץ לך על זה:http://www.ebay.com/itm/320969157295...84.m1555.l2649
כן, אני יודע שהמוכר לא שולח לישראל אבל אם תבקש יפה...הוא יכול.