איפה טעיתי? בקילומטרים? בעלות? באמת נמוך מדי
Printable View
איפה טעיתי? בקילומטרים? בעלות? באמת נמוך מדי
זה שאני מרוצה ממשטרת ישראל ומרגיש פה בטוח לא צריך לגרום לך לכעוס זה בסה"כ דעתי אתה לא חייב
לאמץ אותה.[/QUOTE]
תגיד לי, אתה מישראל???????? כי אם כן אני באמת לא מבין איך אתה מרגיש בטוח...... לא יודע אם שמת לב, אבל דורסים פה פה אנשים על ימין ועל שמאל, לאחרונה גם בכוונה תחילה... על גניבות רכב אני לא מדבר בכלל, וזה שדוקרים אנשים למוות כי הם העירו לך על הרעש שמעת???
אני שמח שאתה מרגיש בטוח, ואני חייב שתגיד לי איזה סמים אתה לוקח....
מושיק, אם כבר אתה בעניני התחשבנות,
יולי 2008 - מחיר חבית נפט 147$ , מחיר ליטר בנזין: 7 שקלים.
כמה פעמים שמענו בשנתיים האחרונות שמצבנו מצויין, סוכר, ובאיזה מהירות ופתאומיות הגענו אל עברי פי פחת, גירעון, סכנת קריסה כלכלית,
יוון, ספרד ושלל הפחדות? אה כן, בוא לא נזכיר נשכחות על הגבלת שכר חזירים...סליחה, שכר בכירים, מס חברות, מס על הבירה, הסיגריות,
מחירי דיור, מחירי חלפים, מחירי לחם, מחירי קפה, מחירי אורז, ירקות, החלב ומוצריו והקונדומים המשומשים שלי משנה שעברה. :mad:
נו, גם אני בחרתי ליברמן. זה לא אומר שהפכתי עיוור.
שכחת רק מחירי הארנונה, המים, החשמל ובקרוב האוויר...
למאיר בהוקרה
400/6=67 כפול 8.25 = 550 ש"ח לדלק בלבד :p
לשם שינוי, אני אתערב בדיון הזה.
ודווקא לגבי הבטחון האישי, לא לגבי מחירי הדלק.
וגם זה רק בגלל שהיום בבוקר היה לי דז'ה-וו מבהיל.
לפני ככה וככה שנים, אחרי אחת מתחריות העבירות, עמדנו בצד שביל - השביל שסביבו היה הכינוס של התחרות - עבדכם הנאמן, אייל, סביון, הדבר הקטן (בן שנה וחצי) שבא עם סביון, שרון הסביונית, ועוד כמה.
בשלב כלשהו, התקרבו שני טרקטורונים במהירות מפחידה. כבר ממרחק גדול יחסית סימנו להם להאט ואף זזנו מעט לכיוון השביל כדי לגרום להם להאט. הם לא האטו. הם עצרו, רק אחרי שעברו אותנו עם מכת גז כדי להעיף עלינו אבנים. מבלי להכליל, ומתוך תצפיות לא מתועדות היטב שלי בלבד, מדובר בפרקטיקה מקובלת של רוכבי טרקטורונים שעוברים ליד אנשים שעומדים בצד הדרך.
הם עצרו כדי להבהיר לנו שזה שסימנו להם להאט, לא מקובל עליהם. אחד אף סימן סימני אלימות כלפינו, ומשראה שאנחנו לא מבינים מה הוא רוצה, הוא הסתובב לכיווננו, ובכוונה מלאה לדרוס את הדבר הקטן של סביון שעמד בשלב זה על הארץ, פתח בספרינט. אני נעמדתי בינו לבין הדבר ההוא, בן שנה וחצי, אני מזכיר, וחטפתי בעיטה ממגף פלסטיק משוריין היישר לתוך תיק הצילום המרופד. המכה היתה די חזקה, אבל לא הפילה אותי -הרבה בזכות הריפוד של התיק ועדשה אחת שקיפדה את חיי מנגנון הפיקוס שלה לעד, וטוב שכך - כי הוא חזר, הפעם מכוון יותר טוב והרבה יותר מהר...
בשלב זה מישהו מהנוכחים שלף אקדח, ואני כותב לכם באחריות - אם הטרקטורון לא היה שובר הצידה וממשיך לכיוון דריסה - הרוכב היה נורה.
מיותר לציין שלא היו מספרי רישוי להתלונן עליהם, ולזהות פרצופים לא אפשרי עם קסדות ומשקפי אבק.
מצד שני גם לא הוגשה תלונה על איום בנשק חם.
והבוקר, כששמעתי חדשות, נזכרתי באירוע הזה.... וכשקראתי את כל אלו שמרגישים בטוחים כאן, לא יכולתי לחשוב לעצמי, שכולנו מרגישים בטוחים עד ש... ומאותו רגע, זה קשה.
אסף.
בקשר למחירי הדלק (נפט גולמי) רק לסבר את האוזן.
המחיר לחבית נפט (160 ליטר) נקבע לפי המחיר ממוצע בנמל לה ורה *בצרפת ב5 מתוך 7 ימי עסקים אחרונים של כל חודש (נוסחת לה וורה)
מכאן נגזר מחיר התזקיקים.
יש לזכור שיש הרבה סוגי נפט (ומחירים שונים לכל סוג) כשעיקר האיפיון הוא רמת הגופרית וכמות המים. לא מחיר נפט מהים הצפוני (ברנט) כמחיר נפט מלוב או מאורל .
יש לקחת בחשבון גם את מחיר ההובלה.
כך שמי שזורק סתם מספרים (מחירי חבית נפט ) באוויר-מוטב שיעשה שעורי בית.
בקשר לביטחון האישי בארץ אני מסכים עם מושיק - כמי שהרבה להסתובב בעולם (הייתי ימאי הרבה שנים) הכי בטוח אני מרגיש בארץ , אם כי בזמן האחרון האלימות כאן משתוללת , אבל לא באותם מימדים כמו בהרבה מקומות אחרים על הגלובוס
* מדובר על מחיר ממוצע לחבית נפט באגן המזרחי של הים התיכון
אני מניח שכולכם תרגישו יותר בטוחים בניו יורק. עם מחיר חפיסת סיגריות של 12 דולר וחניון של 9 דולר לחצי שעה שלא לדבר על העזרה ההדדית
האמת שכן.... ראית פעם שוטר בניו יורק לעומת שוטר בארץ??
חוץ מזה שניו יורק, איך לומר, לא בדיוק מייצגת כלום....
אין לי בעיה עם דבריך זה רק מלמד שכל דבר צריך לקחת בפרופורציה המתאימה
אני גם מרגיש בטוח.
אני בטוח שבקרוב מאוד הדלק ועוד הרבה דברים יתייקרו בהרבה....
לאסף-
בעוונותי אני מחזיק טרקטורון.
כמעט ולא רוכב וממש לא משתולל ליד אנשים.
מאיט מאוד ליד רוכבי אופנים, רצים וצועדים ואף מנופף בידי לשלום...
שחלילה לא יסבלו מאבק וישנאו טרקטורונים לשוא.
לא אחת אני חוטף קללות וגידופים.
רוכבי אופניים שבטוחים שכל השבילים שלהם ונפרצו במיוחד עבורם חוסמים את הדרך במתכוון ומתנהגים לא יותר טוב מהערסים על הטרקטורונים.
מטיילים שמשליכים אבנים סתם כי זה מגניב להם...
ועוד לא הזכרתי את כל הנחמדים שמתיישבים לי על הטרקטורון עם האישה וחמשת הילדים אם במקרה ירדתי ממנו והתרחקתי חמישה צעדים.
רוצה לומר- זה לא רק טרקטורונים מתנהגים באלימות אלו הרבה מעבר להם.
הבעיה היא שיש לנו שכבה שלמה ורחבה במדינה שמדרדרת את הנורמות למחוזות שלא היכרנו.
כל זה קורה לדעתי בגלל חינוך ואכיפה ומשפט מוזנחים עד כדי מושחתים...
מדף הפייסבוק של הדס שטייף (הפליליסטית של גל״צ):
המפכל המשטרה יוחנן דנינו הציג היום את נתוני הפשיעה בפני ראש הממשלה. בגדול מצביעים הנתונים על ירידה של 5% בפשיעה.
בגדול יותר, עליה של 20% בגנבות טלפונים סלולרים, בעיקר במרכז. חלקם תוך שוד. בעיקר בידי עובדים זרים...
בגדול עוד יותר... אין ירידה בפשיעה נקודה. יש אזרחים רבים שלא מדווחים על עברות שנעשו כלפיהם. הרי ממילא יסגרו את התיק בעינינם... הם אומרים.
בגדול עוד ועוד יותר... הפשיעה יותר גדולה, הרבה יותר ממה שאפשר לדמיין....חלק גדול ממנה נעלם מעיני המשטרה. עסקים משלמים דמי חסות, ושותקים, בתי אזרחים ומכוניותיהם נפרצים, הם מוותרים על הנסיעה לתחנת המשטרה... ועוד לא דיברנו על עשרות נפגעות תקיפה מינית, ששותקות, בני נוער שמעשנים סמים ושותים אלכוהול.. ולא מאותרים...
וזו לא רק אשמת כחולי המדים, אלה אשמתנו כולנו. כי למעט מאוד אכפת. מעט מאוד יוצאים מעולמם, ועוזרים למי שמחפש לעיתים רק, רק, רק אוזן קשובה ויד תומכת.
https://www.facebook.com/hadasshtaif...72485549488160
Sent from my iPhone using Tapatalk
מנהטן זה לא ניו יורק סיטי,
ניו יורק סיטי זה לא מדינת ניו יורק
מדינת ניו יורק זה לא ארה'ב
היית פה מספיק כדי לדעת את כול זה, אז המחירים שנקבת הם לא דוגמה לכלום, כמעט בכול מקום אחר הם פחות משליש, אבל זה מנהטן, העליות המטורפות של השכירות גורמות למחירים האלה...
ההבדל הקטן....מי שלא רוצה לחיות במנהטן, ניו יורק סיטי או מדינת ניו יורק לא חייב, יש עולם שלם מחוץ לגטו.
ולמה לא עצרתם את רוכב הטרקטורון (הרי היה נשק) וזימנתם ניידת משטרה ? הרי לא סביר שאותו מופרע למד לקח ולא ישוב על מעשיו, יותר סביר שבפעם הבאה הוא יצליח יותר. עכשיו בטח יתחילו לספר כאן שאם המשטרה הייתה טורחת להגיע כעבור מס׳ שעות , כנראה שדווקא נושא הנשק היה נעצר והחוליגן על הטרקטורון היה תובע נזיקין... אם ככה אז למה בכלל לערב משטרה ?! מורידים את הנהג מהכלי ומנטרלים את האפשרות שלו לרכב שוב אי פעם , הרי אם המשטרה כ״כ לא יעילה אז מה הוא כבר יכול לעשות ?
לגבי מחירי הדלק אמרתי מספיק בזמן האחרון. אני מציע שכל אחד יעשה חשבון שכולל את נק׳ הזיכוי במס הכנסה על ילד מתחת גיל 2, גן עירוני מגיל 3 , החיסכון החדשי על סלולר. יוסיף את עליית המע״מ, המס השולי, מחירי הדלק ויברר אם יצא ברווח או בהפסד שנתי מהרפורמה באופן אישי. מי שחי על אשראי (גם משלמי משכנתא) , שיכניס לחשבון גם את רמות הריבית והאינפלציה הנמוכות ( כן ובארה״ב זה יותר נמוך ...) . ביטחון אישי הוא עניין סובייקטיבי לחלוטין, עניין של תחושות ורגשות, מן הסתם אדם מרגיש בטוח יותר בסביבתו המוכרת גם אם סטטיסטית היא לא בטוחה. אחרת איזה הסבר יש לכך שכשטסים לאירופה או ארה״ב, מחביאים את הכסף בנעליים, את התכשיטים בבית ואת היד של הילד לא משחררים לשנייה.... אבל ליד הבית שוכחים אותו ברכב... ?!
כן אבל לא רק. אני מניח שבועז לא התכוון למגזר החרדי וגם לא למגזר הערבי.
עיקר הבעיה הוא ריק תרבותי. לאורך אלפי שנים שימשה היהדות כמצע תרבותי לעם היהודי (למעט בחלק מאירופה מאז תקופת ההשכלה). מאז הקמת המדינה ועד היום נזנחו מרבית הקודים התרבותיים שנשאו עמם העולים וחלה נטישה מאסיבית של היהדות כדרך חיים. אלה לא החולפו ע'י קודים תרבותיים אחרים ונוצר ריק. בנסיון למלאו הופעלה מדיניות "כור ההיתוך". הוצאה לפועל בעיקר באמצעות צה'ל אך מידת הצלחתה בספק ובכל מקרה נשאה גם פירות באושים דוגמת לגיטימציה של כוחנות. נוסיף לכך גורמי תסכול כגון קשיי מוביליות חברתית וכלכלית ומקבלים "שכבה שלמה ורחבה במדינה שמדרדרת את הנורמות למחוזות שלא הכרנו".
לא תהיה "תרבות ישראלית" בעיקר משום בידול החברה הערבית-מוסלמית. נותרה סוגית תרבות היהודים בא'י. זו יכולה להיות מוגדרת כיהודית, ציונית או כשילוב של השתיים.
זוהי הבעיה העיקרית, אם כי לא הדחופה, של העם היושב בציון.
ניר,
החשבון שלך מחסיר כמה פרמטרים במשוואה שהם לכאורה לרעת המדינה.
ההטבות בגין חינוך חינם מגיל 3 נוגעות רק למי שיש לו ילדים בגיל הזה שבין 3-6. לי אין אגב.
סלולרי- לא עלה למדינה שקל למעט דמי אבטלה לאלפי מפוטרים שנוספו לשוק בגין הצימצומים שלהם.
לי יש טלפון מהעבודה ואישתי לא צרכן גדול - גם פה לא הרווחתי.
משכנתא - הריבית הזולה בטלה בשישים נוכח מחירי הדיור הלא פרופורציונליים לשכר.
מצד שני אני משלם יותר- הרבה יותר:
שווי מס על הרכב מהעבודה
דלק
חשמל
מים
סיגריות ( הפסקתי לפני חודש בגלל המחיר).
מזון
(בתחבורה ציבורים אינני משתמש אבל גם היא מאוד התיקרה).
בטח שכחתי לא מעט
ועל כול אלו עוד אחוז מע״מ.
כמה יצא לנו החשבון?
ככלכלן אני בטוח שעשית את החשבון מדוייק ממני ושנינו יודעים באיזה מינוס אני נמצא לעומת הנצב לפני.
אני מנסה רק להבין את המניע שלך לדבר כמו האנשים בפרסומות.
לא נראה לי שהצליחו לערבב אותך ככה...
לא אמרתי שום דבר כללי או פופוליסטי ולא הצדקתי דבר. מה שעשו היה לקחת מכיס אחד ולתת בכיס אחר , אבל של אותה שכבת אוכלוסיה למעשה . בכוונה אמרתי שכל אחד צריך לעשות חשבון לעצמו כי ברור שיש מי שנפגע ויש מי שהרוויח אולי משהו מהסיפור. המדינה כן משלמת על הירידה ברווחי חברות הסלולר כי היא מפסידה כספי מיסים (גם מרווחי החברות וגם מהירידה בתעסוקה ובשכר) ומשלמת דמי אבטלה. אולי אין לך ילדים בגילאים האלה אבל בעתיד יהיו לך ומשכנתא משלם גם מי שקנה דירה לפני 10 שנים ״בזול״ . לגבי הסלולר - המעסיק שלך בוודאי חוסך היום לא מעט כסף בזכות הורדת התעריפים ואולי יצמצם פחות בהטבות אחרות שהוא נותן לעובדים, אולי אפילו יוכל להרשות לעצמו להעלות לך שכר.... ואם יפטר אותך חו״ח , לפחות תוכל להרשות לעצמך סלולרי פרטי. בקיצור- תפנימו את העובדה הפשוטה שלא ניתן לגבות מיסים אלא ממי שעובד במשרה טובה ובמקום עבודה מסודר , יש כאן מנגנון בירוקרטי גדול יחסית להאכיל, יש תקציב בטחון ענק שכולל הפרשות עצומות לעובדים שפרשו לפני 30 שנה ויחיו עוד 30 שנה ועוד ועוד... זה לא הולך להשתפר בעשר השנים הקרובות , להיפך . תתפללו שימצא הרבה גז ונפט בים, יופק ויקזז במעט את עליות המיסים.*