תגובה: בולמים לדיפנדר? מה מומלץ?
אני חושב שרוב הכותבים לא קולטים את אופיו של הדיפנדר, וכנגזרת של זה - את סגנון הנהיגה של בעליו.
מי שמחפש נהיגה 'ספורטיבית' לא יאהב דיפנדר, ולכן השאילתה אינה עבורו. רוב הדיפנדריסטים נוהגים לאט ובנינוחות, ולכן בולמים פשוטים מספקים אותם. הבולמים הסטנדרטיים מספיק מהודקים לנהיגת כביש נינוחה ללא מטען, ובשטח? בלאו הכי אין לאיפה לרוץ. ואם יש הרבה עומס, אז נוסעים קצת יותר לאט מהמתוכנן. אני יכול להעיד שעם ה-110 הסטנדרטי שלי, היה לי מאוד נוח וקל לשמור על קצב טיול, גם עם חברים החושבים את עצמם לאיילות זריזות (וגם עם 20 PSI או פחות, בצמיגים). זו ממש לא בעיה, ועבור מי שמחפש נהיגה ממש מהירה, כנראה שעדיף רכב אחר.
אולי לא ספורטיבי, אבל דווקא בגלל שלדיפנדר מתלים טובים כבר במקור, קל לנהוג בו מהר יחסית בשטח.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רמי גלבוע
צריך לבדוק שה'כחדשים' אינם heavy duty.
כנראה שהבולמים שמגיעים עם הדיפנדרים הצבאיים הם heavy duty ואותם ממש לא הייתי ממליץ לשים,.
דרור, זה נכון.
היתרון החשוב של הדיפנדר הוא הסרן הקדמי החי, שסופג באדישות נסיעה מהירה. במעט המקרים בהם לחצתי עליו, החרטום תמיד נשאר מיוצב היטב (אולי כי שם המשקל כמעט ולא מושפע מהמטען), ורק הזנב בעט מדי פעם, כאשר באמת הגזמתי, אבל זה אף פעם לא היה מלחיץ. מי שנועל את הצמיגים הצרים והגבוהים (דאנלופ G90 ובעיקר המישלין המעולים) יכול לנסוע בשטח בלחץ אוויר נמוך יחסית, גם זה תורם לשיכוך הזעזועים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
אולי לא ספורטיבי, אבל דווקא בגלל שלדיפנדר מתלים טובים כבר במקור, קל לנהוג בו מהר יחסית בשטח.
גם קל וגם כיף.
קוני ההמלצה שלי.
קדימה רך (אין באותו כננת), אחורה קושי ליפני אחרון.
יכול להיות שאני לא מבין את פעולת המתלה..
כמה שאני מכיר ויודע הקפיץ מחזיק את המשקל אבל הבולם מרסן את תנועת הקפיץ .. אז בוודאי שלבחירה של בולם המתאים למשקל הרכב יש חשיבות מכריעה בהתנהגות.
באימא שלכם, מהירות תלת ספרתית בשביל? עם דיפנדר? בקושי בכביש 6...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רמי גלבוע
אני חושב שרוב הכותבים לא קולטים את אופיו של הדיפנדר, וכנגזרת של זה - את סגנון הנהיגה של בעליו.
מי שמחפש נהיגה 'ספורטיבית' לא יאהב דיפנדר, ולכן השאילתה אינה עבורו. רוב הדיפנדריסטים נוהגים לאט ובנינוחות, ולכן בולמים פשוטים מספקים אותם. הבולמים הסטנדרטיים מספיק מהודקים לנהיגת כביש נינוחה ללא מטען, ובשטח? בלאו הכי אין לאיפה לרוץ. ואם יש הרבה עומס, אז נוסעים קצת יותר לאט מהמתוכנן. אני יכול להעיד שעם ה-110 הסטנדרטי שלי, היה לי מאוד נוח וקל לשמור על קצב טיול, גם עם חברים החושבים את עצמם לאיילות זריזות (וגם עם 20 PSI או פחות, בצמיגים). זו ממש לא בעיה, ועבור מי שמחפש נהיגה ממש מהירה, כנראה שעדיף רכב אחר.
סליחו לי על התגובה האגרסיבית אבל כמות השטויות שנכתבות כאן דורשת את זה.
כמה תיקונים...
לדיפנדר יש 4 קפיצי סליל, ככזה לבולם יש חשיבות עליונה בנוחות הרכב והריסון הרכב, יש הרבה בולמים סבירים וטובים בשוק, אבל שיהיה ברור , ככל שתבחר בולם איכותי יותר כך הרכב ירסן טוב יותר, יהיה נוח יותר(כמובן בכפוף להתאמת קפיץ נכון) ונשלט יותר.
קוני הם בולמים מצויינים, גם אולדמן למשל, אבל שניהם לא מתקרבים בכלל ליכולות השיכוך והנוחות שבולם פוקס( או דומיו) יודע לתת, החיסרון הוא במחיר, אבל לרכב שמתכונים להחזיק לטווח הארוך בולם שניתן לשיפוץ( כמו פוקס וגם בילשטין לדוגמה) הוא למעשה חיסכון לא קטן בכסף, על 90 אפשר לשים בולם בלי מיכל חיצוני ואז הפרשי הכסף לא כלכך גדולים, בין קוני/אולדמן ושות' ולבין הפוקס ושות' מפרידים עולמות שלמים ולא סתם אתה תראה כמות גדולה של דיפנדרים ורכבים אחרים שנוסעים איתם.
דיפנדר לא בנוי לנסיעה מהירה רמי??? בניתי עשרות רכבים מכל הסוגים, אף רכב (כולל זה שאני נוסע בו היום) לא מגהץ שבילים במהירויות כמו ה110, בטיולים (לא במרוצים) הדיפנדרים נוסעים את הנחלים הגדולים למשל בקצב מהיר משאר הרכבים בעשרות אחוזים, וזה לא מרוץ, אלא טיול רגוע כן, גם עם TDI300(ופוקסים) אפשר לשייט בקלות בתלת ספרתי בנקרות...
מכיוון שכתבת שאתה לא מעוניין להוציא כסף רב ושאר המשתתפים עשו מזה תורה אתם לך את דעתי:
הקוני והאולדמן עולים בערך 800 ש"ח+-, אולדמן ספורט( אין להם קשר לבולמי מרוצים, זה סתם שם מותג* עולים כ1000 ש"ח+ , הם טובים מהשנים הראשונים.
לפוקס יש בולם חדש, פרופומנס, הוא אמור להתחרות בבולמים הרגילים מבחינת עליות ועלותו דומה לאולדמן ספורט+-, אני הייתי הולך עליו, אם לא, אז על האולדמן הרגיל, ב110( הכבד יותר) הקוני הוא בחירה מצויינת ב90 אני הייתי מעדיף את האולדמן אם לא הפוקס.
אם אתה רוצה אגב יש לי קוני משומשים למכירה וגם פוקס משומשים למכירה.
קראתי בעיון את כל הפוסט ולמעשה ניתן לך כל המידע לקבלת החלטה
אני ב 90 עם פוקסים והרכב פשוט מגהץ בכל מהירות
יותר נכון ככל שיותר מהר כך מגהץ טוב יותר. היה לי גם אולד מן וגם קוני אומנם בדיסקברי
אבל אין מה להשוות לפוקס
יכול להיות שזה ענין של מזל שהכיול היה מדויק. אני לא היתי צריך לבצע מספר כיולים ואני גם לא יודע עד כמה המתקינים יודעים לכייל
שןורה תחתונה פוקס עושים עבודה מצוינת באם יש לך את הכסף להשקיע . תתקין במקום שיהיה לו את הזמן והרצון לבצע כיול מתאים לך
צור, מה האי מייל שלך או פייסבוק? מצאתי תמונות נייר של הרכב שלך מיד אחרי הבניה שלו, בשיא תפארתו!
היי, ארז, אני לא אומר שהכרכרה לא מסוגלת לנסוע מהר, גם ציינתי שלי אישית היה ניסיון טוב בנושא זה - בפעמים המאוד נדירות בהן רציתי בכך.
כידוע לך, גם נהגתי דיפנדרים משופרים (אחד מהם אתה בנית), ואני יודע בדיוק מה פוטנציאל השיפור. מה שאני אומר הוא שמעט, מעט מאוד אנשים קונים דיפנדר פרטי (עזוב יישומים צבאיים, או יוצאי דופן שרוצים לטחון שבילים במהירות), כדי לתפור איתו את אמציהו או הנקרות ב-100 קמ"ש.
זה פשוט לא האופי של הדיפנדר, ולא של בעליו הטיפוסי. כך אני חושב, ויכול להיות שאני טועה?...
יאללה, שנה טובה
אני נוסע כרגע עם הקוני המתכווננים, בשילוב קפיצים של בירט פרט 2".
אחלה שילוב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רמי גלבוע
היי, ארז, אני לא אומר שהכרכרה לא מסוגלת לנסוע מהר, גם ציינתי שלי אישית היה ניסיון טוב בנושא זה - בפעמים המאוד נדירות בהן רציתי בכך.
כידוע לך, גם נהגתי דיפנדרים משופרים (אחד מהם אתה בנית), ואני יודע בדיוק מה פוטנציאל השיפור. מה שאני אומר הוא שמעט, מעט מאוד אנשים קונים דיפנדר פרטי (עזוב יישומים צבאיים, או יוצאי דופן שרוצים לטחון שבילים במהירות), כדי לתפור איתו את אמציהו או הנקרות ב-100 קמ"ש.
זה פשוט לא האופי של הדיפנדר, ולא של בעליו הטיפוסי. כך אני חושב, ויכול להיות שאני טועה?...
יאללה, שנה טובה
רמי אתה טועה, גם בקצב של טיול ניחוח ושיחה נעימה בין חברים הדיפנדר נוסע מהר יותר באחוזים ניכרים מול רכבים אחרים, בטח עם משווים אותו לשאר רכבי העבודה.
את רוב הטיולים שלי היום אני עושה עם החבר הכי טוב שלי, (אתה מכיר אותו, שי הצלם), 110 פתוח סטנדרטי מבחינת המתלים, שנינו ברכב עם 2 ילדים קטנים נוסעים רגוע במהירויות גבוהות בהרבה ממה שהייתי נוסע באותה הסיטואציה עם לנדקרוזר 80 בעל מתלים משופרים מאוד++
יכול ליות שהצטרפת ליחיעם ופשוט הזדקנת...