המישהו הזה היה למיטב זכרוני ארז עציון ...
אני ממש בימים אלו מתלבט אם היצירה הזו שלו היתה הדבר הנכון או שאולי עדיף בכל זאת בית כיסא מתקפל.
Printable View
מניסיון קצר.
הרכב (במקרה שלי טנדר) משמש בלילה כמחסן (לנעול ציוד ומזון שלא הכרחי ולא יהיה נגיש לבעלי חיים ושאר ״סקרנים״), מקור מתח (תאורת לילה), מטבח ומקור מים... מבינים את הרעיון.
כל פעם שאתה רוצה להשתמש באסלה שמחוברת לרסיבר וו גרירה אתה צריך לנייד את הרכב - על כל המשמעויות שצוינו בהתחלה.
לא נוח ומסרבל.
מסגרת ברזל, רגליים מתקפלות, ומושב אסלה.
לא גדול, לא תופס מקום ולא קשור לשום דבר נוסף.
אבל הדיון המקורי בכלל מדבר על נשיאת זבל ברכב קטן... אני בעד מוצר כשל טריפ-נט או לחלופין רשת עכביש גמישה (כמו של אופנועים), תמיד שימושי לתלות את השקיות על הספר וזול משמעותית.
מכיוון שברכב שלי הרזרבי יושב בבאגז', אין גגון, ובכלל מקום זה מצרך נדיר, אני שם את הזבל בצידנית.
בדרך כלל ככל שיש יותר ארוחות יש יותר צידניות, ויותר רכבים, ככה שאפשר אחרי כל ארוחה לסדר מחדש את הדברים בצידניות ככה שנשארת אחת (או עוד אחת) לזבל.
וגם אם יש רק צידנית אחת, הזבל נארז בשקית אטומה נדחף למטה ועוזר גם במניעת הרטבות האוכל מהקרח שנמס.
זה אטום לנוזלים, לריח, לבעסה ונוח לנשיאה.
אם יש פסולת ממש יבשה כמו אריזות פלסטיק שכולו עד תום הן נזרקות בשקית לרכב.
באזורים מיושבים אין שום בעיה לזרוק תפוח או מלפפון, כי בע"ח שם כבר מבויתים למזון הזה. באזורים פחות מיושבים הכל צריך להאסף (וגם לי יש איפה להשתפר בזה).
שיטת חנן: קנה ב-20 שקל באלה של חול או חצץ, תלה אותה על הגלגל ספייר וזרוק את הכל הזבל פנימה, זה חזק מאוד, זול מאוד ואחרי כמה טיולים זרוק את זה לפח.
אם אתה ממש מתקמצן, סמוך לאתרי בנייה יש משומשות כאלו...
בהצלחה.
רק הערה לגבי תליית שקיות זבל מאחורי האוטו - זה נקרע. השתמשו בבאלה חזקה או שק דואר - הם עשויים בד חזק מאוד, ולא ייקרעו. בתוכם - שקי הזבל.
ולגבי צמצום הנפח - שימו לב לנפח האשפה כבר בשלב בחירת המצרכים ואריזת המזון לטיול. יש מצרכים שונים שבאים בסוגים שונים של אריזות, עם הבדל גדול בנפח ובחומרים. מה שיותר מתכווץ, ומה שיותר קל לשריפה... כך אני בוחר מה לארוז.
וכלים רב פעמיים.
אסף.
נושא הכלים הרב-פעמיים כבר נטחן, אבל כנראה לא מספיק.
חברים יקרים - כלים חד פעמיים זו מכה שלא כתובה. הרוח מפזרת אותם ברחבי המדבר, הם לא מתכלים, או שמתכלים לאט מדי, ותופסים נפח גדול בשק האשפה.
שריפת כלים חד פעמיים מפלסטיק משחררת עשן שחור ומסריח וגזים רעילים. הם מהווים מפגע של ממש. אם מוכרחים חד פעמי, אז רק מקרטון/נייר, כדי שאפשר יהיה לשרוף אחרי השימוש.
1.דבר ראשון כלי אוכל רב פעמיים מפלסטיק של איקאה. להבדיל מכוסות וצלחרות ח"פ אלה של איקאה לא יעופו ברוח. ואם משתמשים בחד פעמי תשאירו קצת קולה בכוס ככה היא לא תעוף...
2. למעוך את כל מה שניתן על מנת לצמצם נפח. להוציא אויר מבקבוקי פלסטיק ולסגור את הפקק. כשחוזרים הבייתה לזרוק במחזורית.
3. אני קשרתי שק תפוחי אדמה מרשת על הרזרוי מחוץ לרכב. חזק ונפח גדול. בהזדמנות ראשונה מרוקן בפח זבל.
4. מומלץ גם לקחת כילים רב פעמיים לשמירת חמוצים שלא נאכלו לארוחה הבאה.
5. גם בדלי סיגריות זה זבל. נא לאסוף אחריכם.
לי יש את הדבר הזה:
http://www.smittybilt.com/product/index/164.htm
וזה גם עובד מצויין עם הכיסוי גלגל של ג'יפולוג