תגובה: טרופר שנת 2000 קצר, ידני- האם לרכוש?
רענן
כוסיות מזרק מוחלפות במשאיות (אצל הרבה יצרנים - אני עובד עם 5 שונים) באופן תדיר ובממוצע 1:200000 ק"מ
בטרופר זה קורה קצת יותר מוקדם בגלל מבנה מעט שונה של הכוסית
במשאית הכוסית עשוייה חומר רך ונמעכת בתהליך ההחדרה לתוך הראש כך שהיא יוצרת אטימה בין מתכות בנקודה אחת ובאמצעות אטם גומי בנקודה שנייה
בטרופר ההבדל הוא שיש שני אטמים מגומי ולא אחד והכוסית לא נמעכת
דווקא זה יתרון מכיון שאין צורך להחליף כוסית בעלות ניכרת אלא רק את האטמים עצמם - בעלות מצחיקה אגב אם לא קונים אצל היבואן
טיפול יזום כזה אחת ל50000 ק"מ ייתן שקט נפשי רציני לבעל הרכב וגם יימנע נזק למזרקים
למה? כי מזרקים ניזוקים בעיקר ממים בסולר
50000 ק"מ ברכב שטח במינימום ייקח שנתיים ויש כאלה שגם 3-4 שנים
התהליך אינו מסובך גם לכאלה שאינם מאותגרים טכנית וייקח למכונאי חובב על המדרכה ליד הבית כשעתיים עבודה בפעם הראשונה
יש להקפיד על דגשים בסיסיים בעבודה (שנכונים להרבה תחומים בחיים אגב)וזהו
כמו שכתבתי אני חושב שהבעייה הגדולה יותר של הרכב הזה הוא הקלאץ המיכני....שהוא יקר בטירוף מישום מה
אגב תצרוכת דלק
אני לא מתכוון להכנס לויכוחי סרק על שלי ככה ושלך ככה
עובדתית צריך להזיז משקל מסויים שבדיזלים הוא גדול יותר , בכ10-15 אחוז ,מנועי הדיזל המודרנים הרבה יותר מסובכים ולכן יקרים הרבה יותר לתיקון ,דורשים תחזוקה יקרה יותר,וכדי לתת את אותם הביצועים של הבנזין גם צריך ללחוץ אותם יותר מה שאומר תצרוכת דלק גבוהה יותר מה שבסופו של דבר מביא להפרש קטן ולא משמעותי
בסופו של דבר הגליק לא כזה גדול ואם הוא כן היה אז כנראה שהחברים שלי היו מטיילים הרבה יותר ......
אל תשכחו שבבנזין יש תמיד את אופציית הגז שתקתין את העלויות משמעותית אבל זה לא הדיון