על האריזה של האינסרט כתובה המידה.
לי יש ואתה מוזמן לשאול מברז של M12X1.5
בד"כ עדיף, באלומיניום, להשתמש באינסרט הברגה גסה...
אסף.
Printable View
על האריזה של האינסרט כתובה המידה.
לי יש ואתה מוזמן לשאול מברז של M12X1.5
בד"כ עדיף, באלומיניום, להשתמש באינסרט הברגה גסה...
אסף.
איזה אריזה ? השוורץ שלה לי תותב אחד מתוך הערימה שהייתה לו בקרטון.
תודה, נראה לי שאצטרך מברז כזה ולו בשל הסיבה שעומק החור הוא 4.5 ס"מ לעומת ה 2.5 ס"מ של התותב.
בסרטון הוא יוצר את ההברזה ע"י נעילת התותב עם אום מעליו, מה שמגביל את עומק ההברזה לאורך התותב בלבד.
אתה נמצא באזור המרכז ?
הצלחתי ! זאת אומרת שהתותב המתברז בעצמו, באמת התברז.
א-ב-ל זה ממש לא פשוט כמו שנשמע.
דבר ראשון גם אחרי שהרמתי את האוטו על 2 בוקים לגובה המקסימלי שהג'ק עגלה אפשר לי, תנוחת העבודה עם הידיים המקופלות לא אפשרה הפעלת כח נוחה.
השלב הראשון היה הכנת פאזה לתותב, קוטר החור היה 10.5 מ"מ והתותב 12 מ"מ, הפאזה או במינוח המקצועי COUNTERSINK נעשתה עם מקדח HSS
12 מ"מ שפשוט סובבתי ביד, לא היה מקום להפעיל מקדחה, והשכן גם הזהיר אותי שהעוצמה שלה תמשוך את המקדח יותר מידי עמוק לתוך החור לפני שאספיק לעצור.
מקדחה ידנית היתה עוזרת אבל אין לי מושג איפה וכמה.
אחרי הרבה מאמץ הכנתי את הקאונטרסינק ואז ניסיתי להבריז עם התותב המחובר לראצ'ט, אבל אחרי חצי שעה של נסיונות סרק, נאלצתי לפרק את קטע האגזוז עד הממיר, לקבלת מרווח עבודה גדול יותר.
לקח לי מספר רב של כשלונות להבין שכל מה שאני צריך זה לרכז כוח מספיק גדול לפרק זמן שיספיק לחריצת הכריכה הראשונה, ברגע
שהתותב יתפס שאר ההברזה תהיה קלה, וזה עבד.
לפעם הבאה כבר חשבתי על בניית כלי שיהפוך את ההברזה לקלה יותר.
אח"כ היתה בעיה בשליפת האום,
התותב הוברז כשהוא מוברג על בורג עם אום, בנסיון שליפה הראשון התותב החל לצאת מההברזה, אז הידקתי את האום שוב, והפעם
נעלתי את האום עם מפתח פתוח וסובבתי החוצה את הבורג, לאחר שהבורג נשלף האום כבר יצא בקלות.
אבל גם ככה אני מרוצה שהצלחתי להוכיח למוסכניק שאפשר להסתדר גם בלי פירוק קרטר ומיסבי קראנק ולבזבז 5 שעות עבודה.