עדכון:
הטרנספר פורק אבל אני לא מצליח לזהות משהו לא תקין.
אם יש מישהו שיכול לעזור בזה ויכול להגיע לפה היום או מחר זה יעזור מאוד.
ניר 050-8376482
Printable View
עדכון:
הטרנספר פורק אבל אני לא מצליח לזהות משהו לא תקין.
אם יש מישהו שיכול לעזור בזה ויכול להגיע לפה היום או מחר זה יעזור מאוד.
ניר 050-8376482
יש 2 חלקים שלא הצלחתי לזהות מאיפה יצאו:
1. קפיץ קטן, היה בתוך אחד משני הקפיצים, לא יודע באיזה מהם. הרכבתי את הידית עם כל הגולות "על יבש" ונראה שזה עובר בסדר ללא הקפיץ הקטן.
2. פלסטיק צהוב - אין לי מושג מאיפה הגיע.
מצרף תמונה:
http://img221.echo.cx/img221/6261/p41500784bz.th.jpg
אגב נעזרתי בספר הטיפולים של היצרן שנמצא פה:
http://www.hardcore4x4.net/fsm
סביר להניח שהקפיץ אחראי להחזיק את אחת הגולות לחוצה. הצהוב לא נראה לי מוכר.
עןד שאלה:
בשאפט שמתחבר לכוון הגיר:
[img=http://img214.echo.cx/img214/1112/p42100246kn.jpg]
יש חופש קל לגלגל שיניים הראשי - מסומן.
האם תקין, אם לא איך ניתן לפרק את המיסב המסומן (אני מתכוון איך מפרקים מיסב עם ביטחון).
[img=http://img106.echo.cx/img106/231/p4210025s0ez.jpg]
נתקלתי בכזה "פטנט" בציריות האחוריות .
כעקרון יש מכשיר שמורכב משתי שרשראות ומשהו דומה לאפ-ציר שמושך אותן כנגד שתי פלטות שמושכות את ה"ביטחון" הזה החוצה.
יש כזה בכל המוסכים.
על הציריות ניסיתי לעבוד עם המכשיר הנ"ל וזה כל פעם החליק והיו בעיות אז בסוף חיממתי את האבטחה עם ברנר והיא פשוט נפלה החוצה.
נקודה חשובה - אם יש שם מחז"ש אז תצטרך להחליפו כנראה בגלל החימום.
אם אני לא טועה זה השאפט שמתחבר לכיוון הסרן האחורי- חופש של עד 0.7מ"מ זה תקין.ישנה דיסקית מרווח מאחור שניתן להחליף אם החופש גדול מדי.
את המיסב מוציאים עם חולץ ביחד עם טבעת הביטחון.
הקפיץ שייך לאחד המזלגות.
ד"א את הקפיץ גם צריך להחליף אם הוא פחות מ22 מ"מ -לפי ספר רכב.
תודה, מצאתי זה נקרא Side Clearance of Gears בספר והחופש אצלי קטן מ-0.7 מ"מ.
בקשר לביטחון, למשוך אותם ביחד עם חולץ? אני חושש שהביטחון "יושב" חזק מידי והמיסב פשוט יתעקם (לא בעייה גדולה כי הוא יוחלף ממילא). זכור לי משהו על ניסור חריץ בביטחון ואז במכת פטיש לפתוח אותו. מישהו יודע?
ואיך מרכיבים את החדש - במכות פטיש מסביב או שזה צריך לשבת בלחץ חזק יותר?
ניסיתי לחלוץ יחד עם המיסב והוא פשוט נקרע.
אפשר לנסר עם דיסק חריץ ב"ביטחון" (ועשיתי זאת) אבל הכי קל זה לחמם את העסק כי אז המייסב פשוט נופל.
כנ"ל אגב בכניסה אחרי שהרכבת את המייסב החדש תחמם בצד את ה"ביטחון" ואז תכניס אותו כמה שיותר מהר לפני שיתקרר.
כבר ניסיתי הכל אבל לחמם הכי קל ופשוט בלי גזירות ובלי התעצבנות מיותרת.
כמה צריך לחמם? ניתן ללא ברנר באמצעים ביתיים?
ישנם להביורים בייתיים כאלה עם גז מציתים שניתן לרכוש בטמבוריות, לחמם עד שניתן לשלוף בקלות.
אצלי ירדו שניהם ביחד בלי בעיה מיוחדת. פשוט תדפוק על החולץ, ז"א תסובב אותו עד שיש לחץ חזק, תן דפיקה שניים עם פטיש על הבורג שאתה מסובב וחוזר חלילה.
החריצה של טבעת הזו מקובלת בהחלפת מיסב בגלגל; אני לא הייתי מעיז לנסות את זה שם, מפחד של פספוס - ואני יודע מה אני עושה עם דיסק.
גזיה פשוטה
לא אל תדפוק על המיסב ישירות!!ציטוט:
איך מרכיבים את החדש - במכות פטיש מסביב או שזה צריך לשבת בלחץ חזק יותר?
תימצא צינור ארוך מספיק ובקוטר הפנימי של המיסב. עליו תדפוק.
התכוונתי מכות לטבעת ביטחון לא למיסב.
השיטה של אלון לא הצליחה, עם הגזייה ינוסה מחר, מקסימום נלך לאיזה מוסך שיוציא אותו וגם ישים את החדש על הדרך.
בנתיים הג'יפ מחכה בסבלנות, חלקים הוזמנו היום במכשירי תנועה (חלקים 10, 11, 14, 23 לפי השרטוט של יחסי העברה בכתבה של אלון, מחז"שים, גומיית ידית), מיסבים במקום אחר ברגע שיפורקו.
העסק מתקדם לאט כי אני באמצע מילואים אז למי שיש הערות אני אספיק לקרוא הכל לפני ההרכבה.
תודה על העזרה.
סוף דבר - הכל הורכב ותקין (הרעש פסק).
עלויות:
3 מיסבים: 260 ש"ח
ח"ח מכשירי תנועה: 310 ש"ח
לוח אטם: 25 ש"ח
חליצת מיסב סורר ע"י פרס והחזרת החדש: 50 ש"ח
כלים: חולץ 40 ש"ח, פטיש גומי 20 ש"ח
חומרים שהיו לי: סיליקון אדום, גריז, שמן גיר.
סה"כ: 705 ש"ח
זמן עבודה: אמנם לקח כמעט חודש (כולל מילואים באמצע...), להערכתי אם כל החלקים זמינים
ניתן לבצע (לבד!) הכל תוך יום מקסימום יומיים.
בהתחלה ניסיתי לסגור את הטרנספר ללא אטם, מה שגרם ללחץ על אחד המיסבים ולכך שהשאפטים לא הסתובבו ביד, הוספת אטם פתרה את הבעייה.
להערכתי מה שגרם לרעש היה בלאי על הציר האמצעי שהיו עליו סימני שחיקה של כ-0.1 מ"מ בעובי. אבל לא מן הנמנע שזה אחד המיסבים שהוחלפו.
תודה רבה לאלון שצלצלתי אליו כמה פעמים ברגעי לחץ ועזר.
הכי חשוב: אין על ההרגשה לנסוע אחרי שהרכבת במו ידיך!
אגב יש לי תמונות של כל התהליך אם מישהו רוצה.