צביקי אני לא ידע מאיפה אתה קונה אבל ב - eBay אני קניתי תאים למקיטה לשתי סוללות ב -150 ש"ח (אצלי בבית ) לפני שנה וזה תאים ליטיום יוון .
עידו
Printable View
עידו, אני מדבר על תקופה ש- EBAY עוד לא נולדה. שים לב שכתבתי הייתי מנציל ולא -מנציל. כיום אני לא מתעסק עם זה יותר. די, נגמר.
יש לי אחת כזו כבר עשור - למעט סוללה שמתה לפני 5 שנים, שום תלונה. שמתי לה סוללה מדגם יותר חזק לפני 5 שנים, עבדה שנתיים אפילו יותר טוב מהסוללה המקורית, השארתי 3 שנים בארגז, חזרתי לארץ הטענתי ועכשיו היא עדיין עפה.
אבל הסוללה הישנה עדיין אצלי, מה שאומר שאני יכול להסב אותה לפי הפטנט פה. אפשר קצת הסבר להדיוטות (או אדיוטים במקרה שלי)
נוהל הסבה:
1. במקרה של סוללה עם מכסה מוברג לבית התאים [קופסה] -חצי עבודה נעשתה.
2. במקרה של מכסה יצוק לקופסה- להשתמש באציטון או בכל חומר מסיר דבק תוך כדי חפירה מתחת למכסה עם סכין או כלי חד אחר.
יצרנים בסדר גודל של בוש לא מעוניינים שתחליף לבד ולכן המכסה יצוק.
3. אחרי שהקופסה פתוחה והתאים גלויים לעין [תאים במידת C, נטענים] לעקוב אחרי סדר החיבור שלהם ,לשלוף אותם ולהכניס את החדשים לאחר הלחמתם אחד לשני ,יש לשמור כמובן על חיבור קוטביות נכון. לא תחבר נכון -תקבל מיד קצר.
4.סגירת המכסה בעזרת סופר גלו תוך כדי לחץ עם כליבה
5. אפשר להוסיף עוד תא אחד [לא יזיק] במידה ויש מקום נוסף בקופסה עבורו.
זה כל הסיפור
שו תאים ? אילו תאים ?
אני חושב שאיבדתי אותך קצת צביקי... אני רוצה לעשות כמו שרוניו עשה... זה מה שיצא מההסבר שלך ?
במקרה של רוניו זה הכי פשוט.חפור בתחתית הסוללה, מצא את ה+- הלחם זוג חוטים [עדיף כבל דו גידי 220 גמיש עם הגנה\ בידוד חיצוני נוסף]
אישית אני מעדיף בקצה השני תנינים למצבר ולא פלאג לשקע המצת.
בעניין התאים -לא מתאים לסנדק לא לדעת,הסבר בפרטי - אם אתה מעוניין
מתעלק על השרשור נוכח חוכמת הזרם הישר המופגנת פה:
אבל שאלת זרם חילופין:
יש לי מברגת אימפקט חשמלית שהביאו מארה"ב אבל כמובן שעובדת על 110V
יש למישהוא רעיון איך אני מסב אותה ל220V בלי להשתמש בממיר מפלצתי? (צורכת 7A בממוצע)
שמעתי שאם מחברים דיודה בטור זה עשוי לעבוד (?)
תודה לעוזרים
אבשלום
אבשלום כך אותה למלפף מנועים שילפף סליל חדש מתאים לזרם בארץ , זה אמור לעלות כ - 150 /200 ש"ח .
עידו
חשבתי בכיוון הזה - אבדוק את זה. תודה עידו
רעיון גדול! מאוד אהבתי ואני ינסה בעצמי במיקרה שתהרס לי המברגה תודה על השיתוף,
אבל אין על המברגת האימפקט הקטנות של בוש ממש מרוצה מהם
ללפף למה?
יש שנאי שמעביר מ 220 ל110
קטן וקומפקטי
מצאתי מברגה 12V בלי הבטרייה והתפרעתי עם הדרמל... עכשיו... מי פה זה הפלוס ומי המינוס? זה משנה? מותר לי להתבלבל?
הפלוס -מעל האגודל .
תודה!
האם הייתי צריך לנחש הייתי אומר שזה זה עם הקורוזיה...
קורוזיה מופיעה בשני הקטבים.
לא משנה הקטבים מקסימום אם הכפתור יהיה על סגירה אז היא תפתח והפוך
אגב למי שמחפש ספק, מסתבר שספק של מחשב עושה את העבודה מסתבר שיש לו יציאה גם של 12V ו17A ולא בעיה למצוא מחשבים ישנים זרוקים בכל מיני מקומות...
הטריק הוא שצריך לחבר מחדש חוטים עבים כדיי להגביר את הזרם בשביל המברגה...
אני אעלה תמונות ברגע שאסיים עם ההתאמות...