-
תגובה: 4700 או 5200.
לגבי הגז
דיברנו על זה הרבה בעבר
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=60536
יש אנשים מרוצים ויש מרוצים פחות רוב האנשים לא ניסו אז הם מדברים באוויר
לי יש V8 מונע גז , אני מרוצה מכאן עד להודעה חדשה , אני לא זוכר מתי תידלקתי דלק .
אם תקפיד לתחזק את הרכב שלך בצורה נכונה אין חשש לתקלות .
נ.ב
חישוב לחיסכון גס מאוד
10000ק"מ לחלק ל 6.5 (צריכת רכב ממוצעת מסוג זה ) וכפול מחיר ליטר בנזין שווה 11500 ש"ח לשנה
10000 ק"מ ........................................ ....................................ל ג"ז שווה שווה 5800 ש"ח לשנה
חיסכון של 5700 ש"ח לשנה
ארתור
-
וזה מה שכתב בזמנו מי שקנית ממנו את הרכב...
פרופורציות דבר חשוב.
נכתב על ידי קובי בתאריך 16-11-2008
גרנד 97 V8 מונע בגז.
זה הרכב השלישי שאני מתקין בו גז (קדמו לו עוד גרנד 97 ואיסוזו 1995)
המתקינים בארץ (עברתי כבר 4.. אחד היה כ"כ גרוע שבאמצע העבודה שלו הלכתי לאחר).. איך לומר, חובבנים זה אנדר-סטייטמנט של המאה.
החסרונות שנתקלתי בהם עד היום (מכל המתקינים יחד):
התקנה באיכות עבודה נמוכה מאד, חוטים רופפים, צנרת לא מוגנת, קידוחי הסעפת ללא פירוקה כך שכל פיסות המתכת נכנסות למנוע ועוד (המתקינים: גז וסע שכבר פשטו רגל וברחו לאוסטרליה, וניר גז שעדיין קיים ובועט)
צריכה גבוהה של גז (באיסוזו ובגרנד הראשון) - מצריך אותך לבוא שוב ושוב ושוב אליהם (וכל פעם זה חצי יום עבודה) על מנת שיכוונו לך ויגידו לך שצריך להחליף חוטי הצתה ו/או פלגים ו/או ממיר קטליטי ו/או סעפת יניקה ועוד...
שגר ושכח, כלומר, הם מתקינים ואז צריך לרדוף אחריהם לאשר את המערכת (הם לא מתחייבים שתעבור מבחן טכניון ואתה יכול להגרר להוצאות מאד כבדות על מנת לקבל את האישור המיוחל). אני נאלצתי לנסוע חודש בלי טסט כי לא יכולתי לגשת למבחן הטכניון לפני כן
התנערות מאחריות - כשעברתי את מבחן הטכניון ביקשתי מניר גז שיחליף לי פילטר, הוא החליף ואחרי חודשיים האוטו התחיל לגמגם, כשבדקתי אם הפילטר מלוכלך ראיתי שלא שמו את הגומיה נכון, היא נקרעה וכל הג'יפה במקום להעצר בפילטר - זרם למערכת. כשביקשתי ניקוי אינג'טורים אמר לי ניר שבגלל שאני מתדלק בתחנות שמוכרות גז בישול (ואני לא אבל לא לי ולא לו יש דרך להוכיח) אז הוא לא לוקח אחריות. לכן אני נאלץ לתבוע אותו
אין לאף מתקין חוזה שהוא חותם איתך לפני ההתקנה שמגדיר את חובותיו וזכויותיו שלפי הלקוח
עלויות גבוהות של פילטרים (כ 200 ש"ח לפילטר מצו'קמק שעולה שקל וחצי במקרה הטוב) ובסביבות 200 ש"ח לשמן לשסתומים שהולך די מהר (ליטר נגמר תוך 2000-3000 ק"מ)
הכי חשוב - לעולם לא תדע מה הנזק שזה עושה למנוע. באיסוזו הלך לי ראש מנוע אחרי 80K עם גז. אין לי מושג אם זה מה שגרם לזה אבל אני די בטוח שזה תרם את חלקו
לסיכום, הסיבה העיקרית שלא הייתי נכנס לזה היא בעלי המקצוע הגרועים שיש בשוק. תאמין לי שקצרה היריעה מלתאר כמה שהם (לפחות ה 4 שאני ראיתי) גרועים.
אבל עם זאת... זה די נחמד לתדלק מיכל מלא ב 230 ש"ח ולנסוע 400 ק"מ :D
-
תגובה: 4700 או 5200.
מאז 2008 הנושא קצת התפתח
ויש לא מעט מתקינים איכותיים מאד ( לפחות באזור ב"ש יש מישהו ממש טוב )
לגבי פילטר - אם יש לך ידיים אתה יכול לקנות את הפילטר אצל יבואן במחיר של 70 ש"ח - ההתקנה בדיוק 40 שניות , מחליפים פילטר אחד ל 15000 ו אחד נוסף אחד ל
30000 הנוסף יותר גדול והוא בעלות של 85 ש"ח .
לגבי שמן שסתומים - מוסיפים אותו רק ברכבים שיש להם משמנת אלקטרונית ( ברכבים פרטיים עם מנוע קטן -אלומיניום ), ברכבים מסוג V8 אין צורך במשמנת זו .
מצטט לך את קובי מהקישור המצורף ( 01-11-11 16:30
גראנד צירוקי 1996 V8, מערכת BRC הותקנה בשנת 2005 שלרכב היו 100,000 ק"מ. הרכב נקנה על ידי עם 143,000 ק"מ ונמכר שנתיים לאחר מכן עם 175,000 ק"מ.
המערכת הזאת היא רמה מעל כולן, בהנעה ראשונה עוברת ללא הרגשה ותוך שניה בערך מבנזין לגז וכך חוסכת מאד בצריכת הבנזין. לא היו לי כל התעסקויות עם המערכת פרט להחלפת פילטרים. הרכב צרך 1:4.5 ובנסיעות כביש ארוכות הגיע ל 1:5.5.
ההתקנה היתה טובה מבחינת איכות ההתקנה. אפס תקלות.
לסיכום, לדעתי השיקול להתקנת המערכת צריך לקחת בחשבון את מקצועיות המתקין (עוד לא פגשתי מתקין מקצועי שיידע לקחת אחריות. ואני מכיר את רובם), את איכות המערכת (BRC או LOVATO הן הטובות מכולן) וכמו שאמרו לפני - לבדוק האם הרכב רגיש למערכת גז.. אם מדובר במנוע גדול עם ראש מברזל אז סביר להניח שהכל יהיה בסדר.. (השסתומים לא שוקעים בגלל חוסר השימון בראש מברזל. לפחות לא באותה קלות כמו בראש אלומיניום).
מבחינתי - גראנד צ'ירוקי V8 - רק עם גז. הסיבה היא שזה אבסורד לתדלק מיכל ב 600 שקל ולנסוע בקושי 400 ק"מ, ועוד לנסוע כמו זקנה שכל פיאט אונו ברמזור יוצאת לפניך כי אתה מפחד ללחוץ על הדוושה.
תחשבו כמה נוח לתדלק גראנד ב 250 ש"ח ולנסוע 370 ק"מ.
-
עכשיו זה כבר נשמע האמת יותר מסקרן.
כמה ק״מ עשה האוטו שלך על גז?