תגובה: באגי קלאס 1 - מרעיון לביצוע...
נמרוד,מה החיסרון בעוד קצת Dive קידמי ברכב שנוסע בשטח עם יחס מישקל אחורי ? ,לדעתי יכול רק לעזור בהורדת כח נוספת לקרקע בציר ההיגוי בעת עצירה/האטה-סיבוב-העברות משקל... ,כמובן עד גבול מסויים,כמה מעלות בודדות.
ושוב, כמו שהזכרת אם נתייחס רגע אחד "לתנ"ך" (קרי ארה"ב),הרוב המוחץ של הבאגים התחרותיות שם עם Rake angle , ראיתי מעטות עם Antidive במשולש עליון כתוספת ל Rake .
מישחקים באפלה...
מצטרף לברכות. כיף לראות שממשיכים לתכנן ולייצר רכבי מירוץ בארץ למרות שאופציה היבוא נהייתה רלוונטית. התכנון עצמו גם הוא נראה מרשים.
בנוגע להערה של טל, נמרוד תוכל לתת מספרים משוערים של גובה מרכז כובד, בסיס גלגלים ותנועת הרכב על המתלים כתוצאה מבלימה בתנאי מירוץ?
במירוצי כביש מזניחים לגמרי את מעבר העומס שנגרם כתוצאה מתנועת הרכב על המתלים ולדעתי גם כאן אנטי דייב כן או לא לא משפיע באופן אמיתי על מעבר המשקל לגלגלים הקדמיים. לא צריך מספרים מדויקים כך שאין צורך לשחרר סודות מקצועיים, רק סדרי גודל.
שאלה נוספת לנמרוד ולאמנון: האם מתייחסים לתנועה של הצמיג בתכנון המתלים? נראה שברכבי שטח הצמיג עצמו מוסיף לא מעט מהלך למתלים (או שלא?). נדמה שמדובר ב-5 ס"מ לפחות בתמונות. אם מניחים שמדובר בתנועה שכזאת שמתווספת לתנועת מתלה של 30 נוצר כאן עוד אפקט שמשפיע על לא מעט דברים.
עוד שאלה היא איך מחליטים על פיצוי הקמבר בהיעדר מידע על צמיגים (או שיש ואני לא יודע). איך אתם יודעים כמה קמבר אתם רוצים שיהיה לאוטו בסיבוב בלי לדעת מתי הצמיג מייצר שיא אחיזה?
רגע אתה רוצה להגיד שאנחנו מדברים פה על מכוניות לשטח? למה אף אחד לא אמר? :p
אני מכיר ואוהב את ז'אנר מירוצי המדבר כבר הרבה שנים, בתור ילד אפילו הייתי צופה קבוע בשידורים של SCORE בESPN כשקטגורית הטרופי טראק רק יצאה לעולם. אין כמו פורנו של מירוצי מדבר= רוק כבד + גיהוצים מפלסטר סיטי + סלואו מושנים על הבאמפים הגדולים באמת.
רני , נזכרת באיזה פורום אתה נמצא ? ( עם כל הכבוד ליצור הקטן והמגניב שבניתם )...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zagi
רני , נזכרת באיזה פורום אתה נמצא ? ( עם כל הכבוד ליצור הקטן והמגניב שבניתם )...
לאור מספר פרוייקטי הפורמולה SAE בפורום הבונים אני מציע לשנות את שם האתר והפורום ל-"פורמולוג". :p
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
talw
נמרוד,מה החיסרון בעוד קצת Dive קידמי ברכב שנוסע בשטח עם יחס מישקל אחורי ? ,לדעתי יכול רק לעזור בהורדת כח נוספת לקרקע בציר ההיגוי בעת עצירה/האטה-סיבוב-העברות משקל... ,כמובן עד גבול מסויים,כמה מעלות בודדות.
ושוב, כמו שהזכרת אם נתייחס רגע אחד "לתנ"ך" (קרי ארה"ב),הרוב המוחץ של הבאגים התחרותיות שם עם Rake angle , ראיתי מעטות עם Antidive במשולש עליון כתוספת ל Rake .
מישחקים באפלה...
כל הפרמטרים האלו שאנחנו מדברים עליהם - זוויות, מרחקים... הם כולם רציפים, לא דיסקרטיים. כלומר אין הבדל גדול בין זווית rake (לצורך העניין, אבל יכול להיות כל זווית אחרת בגאומטרית המתלה) של 0, 1, 2, 3 מעלות וכן הלאה. וגם אי אפשר לבודד את הזוית הזאת משאר הדברים. לכן גם אין תשובות לשאלות האלו, שאני שומע כל הזמן מאנשים - מתמקדים באיזשהו פרמטר של תכנון רכב, ומנסים לנחש מה מספר הקסם הספציפי שנכון לגביו (תום שאל אותי כל מיני שאלות כאלו שבאמת אין לי דרך לענות עליהן).
אחד מהיתרונות הגדולים של התכנון הממוחשב לעומת התכנון הדו-מימדי של פעם הוא בדיוק זה - לא צריך לפשט את הבעייה, לחתוך אותה למבטים ולדבר עליהם בנפרד, כמקובל בספרים שכולם נכתבו לפני עשרות שנים. אפשר למדל תלת ממדית ולנתח את כל הרכב כמעט כמקשה אחת, ואז מבינים את חוסר הטעם בהתפלספות על כל זווית או מידה בנפרד.
ובכל זאת, צריך להתחיל במשהו, חייבים להיאחז בדברים מסוימים כדי להתקדם. בנושא הזה של זווית rake, ההיגיון האישי שלי אמר, לפחות ברכב של סרטינה שתכננתי, שאם מה שמקובל זה זווית קטנה כלשהי, בוא נעשה אותה כבר אפס - ולאפס יש משמעות דיסקרטית לעומת כל מספר אחר מבחינת נוחות תכנון ובנייה - רצפה מקבילה וישרה. וזה שיקול טוב כמו כל שיקול אחר...
24 קבצים מצורפים
קצת התקדמות בבנייה במהלך השבועות האחרונים
איזה יופי,
זה מתחיל לקבל צורה של אני רוצה סיבוב...
סביון
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן גולומבק
אמריקה נמצאת ביבנה...
וזו לא הפעם הראשונה שאומרים פה את המשפט הזה...
פרוייקט מדהים ברמה עולמית, הכל באמת נראה פיצוץ-ישר כח. מקנא בלקוח שיכול היה להרשות לעצמו, ובחר בטוב ביותר!
קובי
התמונות עושות עוול למציאות...
כבר בנו בארץ כמה וכמה מכוניות מרשימות, יש הרבה כבוד למתכננים ולבונים...
אבל אני אישית עוד לא ראיתי שום דבר בארץ ברמת הירידה החולנית לפרטים כמו שיש כאן.
פרויקט דגל של משוגעים. משוגעים מופלאים...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
אז בתור צלם מקצועי אולי תצלם בשבילינו ;)
ארנון ורפי וכמובן טל פרויקט מרשים ביותר , כל הכבוד .
עידו
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
דרור ידיד היקר ........
ביום שישי האחרון הייתם במרחק של פחות מקילומטר מאיתנו ופחות מחצי ליטר דלק :)
ואפילו המצלמות כבר היו גם ......
למה לא קפצת .......
למרות שהוזמנתם .........
אתה אמרת שאתה רוצה ללכת הביתה...
הייתי אצלכם כשבאתי לקחת ג'ריקן דלק ואתה נסעת לשטח לבדוק את הכריות אוויר, אז הספקתי קצת לדחוף ידיים לתוך השילדה הזו.
פורנו קשה הדבר הזה. צריך להגביל את גיל הצפיה.
דרור
מיום שישי עד היום הייתה התקדמת משמעותית נוספת
השלדה ו 98% מהצינורות במקומם.
נשארו כמה השלמות מהדוד סאם (מיכל דלק צורני מיוחד ועוד כמה חלקי מייסבים משאבות ברקס וקלאץ וכו'
אז נוכל לסיים את בניית השילדה.
ולהעביר את הרכב לידיו האמונות של רפי להתחיל את כל הפרטים הקטנים.
מרשים ביותר לעקוב אחרי תהליך פיתוח ובנייה יסודי ומסודר, מבוסס על מכלולים חדשים ונכונים, תענוג! אני מבין ארנון שבשלב זה כל יום יש התקדמות, אז אל תחזיק אותנו במתח - שגרו עוד תמונות!
6 קבצים מצורפים