תגובה: הפרויקט sindewinder שלי
המתלה הקדמי לא נראה כמו מקפירסון, אלא כמו swing axle פשוט, תקן אותי אם אני טועה.
יש פה רק זרוע אחת בכל גלגל שעושה את הכל, והצירים שלה כמדומני מקבילים... לכן הזו בעייה דו-מימדית במידה רבה. ובגלל זה הבעייתיות של מסרק ההגה קופצת לעין של כולם. בכל מקרה, כשצירי הזרועות קרובים אחד לשני משמעותית יותר מאשר קצות המסרק, קשה לי לראות איך משפרים את הבאמפסטיר, אז הייתי אומר לך לעזוב את העניין, להצמד לתוכניות, זה מאפיין מובנה של הרכב הזה שהוא גם ככה די מוגבל.
1 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
talw
צריך להבין שהתמונה היא תלת מימדית ולא דו מימדית.
קשה להסביר זאת במילים ,אם תוכל לדמיין את הצירים עם הרדיוסים שמייצרים בקצוות שלהם קשתות תוכל לשים לב שהתמונה היא לא רק על מישור קשת המשולש אלא גם מישורים אחרים.
מישורים אחרים שמשפיעים על תנועה לא לינארית בהיגוי של הנאבה.
הבנתי אותך בנושא התלת מימדי, אבל אני לא מצליח להבין איך לקחת את המסרק קדימה יכול לעזור לביטול באמפ סטיר, אם המסרק ממוקם בדיוק בקו של ציר זרוע המתלה (מה שלא אפשרי אצלי) אז כביכול אתה מבטל את המישור השלישי, אבל ככל שתיקח את המסרק יותר קדימה ככה יהיה יותר השפעה מהמישור השלישי, ממה שאני מצליח לחשוב תהיה לו רק השפעה רעה כלומר באמפ סטיר גם בפתיחה וגם בסגירה.
בציור המסרק במצב 1 ממוקם קרוב ככל האפשר לציר הזרוע ככה שההשפעה מהמימד השלישי קטנה ככל האפשר, אם מעבירים את המסרק למצב 2 אז ההשפעה מהמימד השלישי גדלה גם בפתיחה וגם בסגירת מהלך, אני לא מצליח להבין איך אפשר לשפר את הבאמפ סטיר אם מזיזים את המסרק מהמיקום הכי קרוב שלו לציר הזרוע.
מקווה שהבנתה אותי תודה יובל
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yuvalbike
רני: עקרונית אין בעיה לשנות את המיקום של אוזן ההיגוי בנאבה, להעלות אותה למעלה השאלה כמה משמעות יהיה לזה...
יובל
ככל שתזיז את האוזן החוצה, כלומר הרחק מהאמצע של הרכב כך יקטן ההיגוי הלא רצוני. השרטוט שתמיד שמים לא מתייחס לעובדה שנקודת החיבור החיצונית לא עוברת בציר שמגדירים המפרקים החיצוניים של המתלה.
בקשר לנושא הזה ולהזזת המסרק קדימה-אחורה, אלה משפיעים ישירות על האקרמן שיהיה לכלי, לתשומת לבך.
במתלים שיש לו הגלגל נע סביב ציר קבוע כי זו זרוע בודדת. הוא יכול לאפס את הבאמפ סטיר רק אם, כמו שהוא אמר, קצה המסרק יתלכד עם הציר הזה.
אתה יכול לנסות לקחת את המסרק של האסקורט ולקצר אותו. אני קיצרתי מסרק של פיאסטה או משהו כזה. אם הבית עשוי מפלדה זה לא קשה כלכך
3 קבצים מצורפים
אחרי כמה חודשים של חוסר זמן שמנע ממני לחלוטין לעבוד, השתחררתי והזמן קיים בשפע...
עכשיו שאלה: קניתי מסרק קצר שמיועד לבאגים קטנים, הוא הגיע עם מיסיבי קצה, ועכשיו כשהתחלתי להתעסק איתו שמתי לב שהמיסבים האלה מאפשרים לי חופש תנועה של 13 מעלות לכל כיוון (הערכה די גסה) .. נראה לי מאט מידי....
עדיין לא הגעתי להתאמת קפיצים אז אני לא יודע מה יהיה מהלך המתלה אבל האם לדעתכם זה מספיק? ואם לא האם קיימים מיסבי קצה תעשיתים שיאפשרו לי יותר תנועה??
תודה יובל
1 קבצים מצורפים
יובל ניתן ע"י חריתה של high misalignment spacers להגדיל את התנועה של המיסב
קובץ מצורף 73647
או להזמין מסבים למשל מכאן עם הספיסרים מוכנים .
עידו
http://www.jeepolog.com/forums/attac...3&d=1366649662
המפתח של האזניים קטן מדי, אתה מבזבז מהלך, גוף המיסב נוגע באוזן. תגדיל את המפתח בכמה מ"מ ושים ספייסר חרוט גלילי פשוט ביותר, אפילו שייבה בקוטר מינימלי בכל צד של המיסב, וכבר תרוויח עוד כמה מעלות.
עידו, מבחינת המבנה של המיסב לא ניראה לי שאפשר להרוויח עוד הרבה מהלך גם עם ספיסרים... עוד כמה מעלות בטוח אפשר אבל אני לא בטוח אם זה יהיה מספיק...
נמרוד, אני יודע שהמפתח קטן זה היה רק ניסיון אבל מבחינת המבנה של המיסב הזה נראה לי אפשר להרוויח רק עוד כמה מעלות בודדות...
מה שמוזר לי זה שהיצרן מספק את המסרק דווקא עם המיסב הזה, אז או שהוא מטומטם או שאני מפספס משהוא...??
בנוסף שמעתי פעם מישהוא אומר שיש הבדל בין מיסבי קצה תעשיתיים למיסבי קצה/תפוחים המיועדים לרכבים, הטענה הייתה שמיסבי קצה תעשיתיים מקבלים חופש יחסית מהר על רכבים בגלל הוויברציות, נראה לי מוזר... יש צדק בדברים האלו או שזה שטיות?
תודה רבה יובל
אני אתייחס לנקודות שהעלית בנושא מיסבי הקצה...
היצרן של המסרק לא מטומטם. אם הוא היה מטומטם, הוא היה מספק עם המסרק מיסבי קצה תעופתיים סופר איכותיים וגומר את כל הרווח שלו, או מכפיל את המחיר של המסרק ואז לא היית קונה.
לגבי מה ששמעת - זה נכון מאד, וכנראה קראת את זה כאן בפורום הבונים ולא פעם אחת. היו על זה דיונים רבים. בקיצור, מסבי הקצה האיכותיים שמשמשים בספורט מוטורי הם מיסבים מדויקים, אפס חופש, עם ליינר מטפלון. הם מגיעים משני יצרנים אמריקאיים עיקריים - FK וAurora. המיסבים התעשייתיים הם בעלי חופש גדול, עשויים מחומרים נחותים, ונועדו באופן כללי לאפליקציות סטטיות וכאלו שבהם מקדם הבטחון הרבה יותר גדול (משתמשים במיסבים גדולים ביחס לכוחות בפועל).
עכשיו לפסים מעשיים - במקום לנחש, תבדוק מה הולך להיות מהלך המתלה. גם אם עוד לא בנית אותו, יש לך תוכניות הרי, יש שם מידות, תסתכל על מבט החזית של הרכב, אורך הזרוע הקדמית, המרחק בין נקודת חיבור הבולם לזרוע לגלגל ביחס לאורך הזרוע זה מנוף אחד, סינוס זוית הבולם זה מנוף שני, תכפיל את שני המנופים האלו במהלך של הבולם שאמור להיות שם וזה המהלך בגדול, וכך תדע מה הזווית הנדרשת. אני מנחש שהמסב הזה כן מספיק מבחינה גיאומטרית.
מאוחר יותר תרצה להחליף אותו למיסב קצה איכותי יותר, לא צריכה להיות בעייה למצוא תחליף מוצלח יותר מכל בחינה בקטלוג של FK ברשת ואת הפירמה הזאת אפשר לקנות בהמון חנויות אינטרנט אמריקאיות, המחיר עבור מיסבים כאלו קטנים הוא עשרות דולרים בודדים, אז אין מה להתרגש. כשתגיע לשם אשמח לעזור בבחירה הספציפית של מסב הקצה הנכון.
תודה על התשובה נמרוד....
לפי התוכניות המהלך מתלה צריך להיות באיזור ה 30 מעלות.... גבולי אבל ניראה לי שאני יצליח להסתדר עם המיסבים האלה...
יובל
2 קבצים מצורפים
עדכון, באמת הרחבתי את האוזנים והוספתי שיבות קטנטנות חל שיפור במהלך, המשכתי להרכיב את כל החלקים וכשהכל היה מורכב סוף סוף נפל לי האסימון, לא יודע למה הייתי מקובע על כיוון אחד של המיסב בלי לחשוב בכלל על עוד אופציה, אחרי שסובבתי את המיסב ב- 90 מעלות ראיתי שאין הגבלה לתנועת של המתלה... כנראה שלזה התכוונתי שאמרתי "או שהיצרן מטומטם או שאני מפספס משהוא"....
בקיצור חמשת ההודעות האחרונות הן נגררת של חוסר מחשבה וקיבעון סתמי...
עוד עדכונים בקרוב... תודה יובל
אני הייתי בטוח שאתה מדבר שחסר לך זווית להיגוי ולא למהלך המתלה .
ברור שהם צרכים להיות ניצבים ולא שוכבים .
עידו
ואני הטעתי אותו לפני כמה תגובות כי הייתי בטוח שמדובר על מתלה יותר מורכב...
נו,תמונות שוות הרבה מילים.
13 קבצים מצורפים
עוד עדכונים.. השבועים האחרונים היו מוקדשים בעיקר לפרויקט, יש די הרבה התקדמות מה שנשאר לעשות ליפני נסיעת המבחן הראשונה זה:
*קניה והתאמה של בולמים קידמים
*תושבת לקאליפר אחורי והרכבת כל צינורות הבלם
*מותחן שרשרת
*קנית מיכל דלק והרכבתו יחד עם המשאבה והצנרת
*הוזמן הציר האחורי מחרט בתקווה שיגיע אלי בתחילת השבוע הקרוב
*בניית שרוול יניקה (אשמח מאוד לקבל רעיונות מכם לחומר, לצורה, ואיזה פילטר להתאים מצורפת תמונה של הקרבורטור אחת ליפני האחרונה)
כמובן שאחרי נסיעת המבחן פירוק מלא, צביעה, והרכבה מחדש של הכל יחד עם מיגון תחתון מאלומיניום....
אשמח להארות או הערות טובות או רעות שאלות או סתם טיפים של אלופים..
תהנו יובל
בהחלט התקדמת הרבה רציתי לדעת עם איזה בולמים אתה משתמש..?
אלעד
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ellad2006
בהחלט התקדמת הרבה רציתי לדעת עם איזה בולמים אתה משתמש..?
אלעד
האמת שאני עדיין לא יודע, כרגע אין לי כסף לשלישית פוקסים, אז האחורי יהיה של האופנוע והקידמים כנראה של טרקטורון ספורט כלשהוא... אני לא מתכנן להשתמש בגיאומטריה המקורית של התוכניות מקדימה....
יש למישהוא רעיון איך ליצר את השרוול יניקה??
יובל
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yuvalbike
האמת שאני עדיין לא יודע, כרגע אין לי כסף לשלישית פוקסים, אז האחורי יהיה של האופנוע והקידמים כנראה של טרקטורון ספורט כלשהוא... אני לא מתכנן להשתמש בגיאומטריה המקורית של התוכניות מקדימה....
יש למישהוא רעיון איך ליצר את השרוול יניקה??
יובל
הבנתי ..
מה הקוטר החיצוני של הקרבורטור (של האוויר).?
אלעד
44 מ"מ, נראה לי שאני אלחים צינורות מים...
איזה פילטר הייתם ממליצים לשים?
יובל