תגובה: התייעצות בנוגע ללימודים אקדמאיים
אחד ה"עקרונות" המנחים, הוא לבלות כמה שפחות זמן מול המחשב, במשרד. בסוף השירות שלי היו לי כמה חודשים כאלה, ולמרות שמאוד נהניתי מהעבודה בפן הניהולי - תכנוני (ויש שיגידו שהייתי מוצלח בזה), האבק והשמש, או הבוץ והגשם, היו חסרים לי נורא.
בדיוק בגלל זה האופציות העיקריות היו הנדסת מכונות או הנדסה אזרחית (בניין, כפי שכתבתי בפתיחת השרשור. להבנתי אלו שני מקצועות שיש בהם יותר אפשרות "ללכלך את הידיים". המכונות יאפשרו לי גם אולי להתעסק בתחום שיותר קרוב לרכבים, בגלל זה נטיית ליבי כרגע לשם, למרות שגם ההנדסה האזרחית מעניינת מאוד. מה שיכריע את הכף בסוף הוא כנראה ציון הפסיכומטרי שלי...
לגבי כל נושא התכנות והמחשבים - בתעודת הבגרות שלי מופיעות 10 יחידות שקשורות במחשבים (מדעי המחשב, תכנון, תכנות וניהול מערכות מידע ממוחשבות). בשניהם קיבלתי 98 ו100 בהתאמה, אחרי הרבה עבודה קשה ו"יריקת דם". שנאתי את זה, נקודה. למרות שאין לי ספק שהתכנות האקדמי הרבה יותר מפותח ומתקדם, אני לא רואה את עצמי עוסק בזה כל חיי, ולכן הוצאתי את זה מחוץ לתחום.
תגובה: התייעצות בנוגע ללימודים אקדמאיים
לדעתי אז רק בניין ואם אתה ראש גדול גם
אתה יכול להתחיל "רק" בהנדסאי ותוך זמן קצר תגיע לאותו ה"מעמד" כמו מהנדס
בתור הנדסאי מעולם לא הוגבלתי אחרי תחילת העבודה הבעייה היא לקבל את העבודה הראשונה
ובתוך 5 שנים הגעתי מעוזר מנהל עבודה למנהל פרוייקט וכמובן שהמשכורת גדולה פי 4 מלפני 7 שנים שסיימתי ללמוד