הייתי בין השאר נהג לוחם ביחידת שדה במסגרת פלוגתית, וזה טלוי רק באיכות וערכיות הקצינים. כמו שגם היום אני נדהם לראות שהצליחו ב99% בהפסקת התיזוזים במסלול, אם כי בצורה מעט מוגזמת לדעתי שפוגעת בהכשרה (לפני חמש שנים השתחררתי מסדיר)
Printable View
הייתי בין השאר נהג לוחם ביחידת שדה במסגרת פלוגתית, וזה טלוי רק באיכות וערכיות הקצינים. כמו שגם היום אני נדהם לראות שהצליחו ב99% בהפסקת התיזוזים במסלול, אם כי בצורה מעט מוגזמת לדעתי שפוגעת בהכשרה (לפני חמש שנים השתחררתי מסדיר)
אגב, אני לא אומר שבזמן הקפצה או במהלך פעילות תמיד אפשרי ושומרים על הכללים אבל ב99% מהנסיעות זה המצב,
ידעת שכל נסיעה מנהלתית אחרי 22 בלילה מחוייבת באישור סא"ל?
לא פעם קרה שסיימנו פעילות בלילה ונישארנו לישון במוצב סמוך ורק בבוקר חזרנו לבסיס כדי שהנהג יישן טוב לפני הנסיעה.
בשנים שבהם שירתתי היו בין 1-3 הרוגים בתאונות דרכים בצה"ל, זה נתון שלדעתי משקף היטב את השיפור ודי מדהים ביחס לכמות כלי הרכב, גיל ונסיון הנהגים ואופי הפעילות
הבעיה של היחידות הלוחמות בסדיר היא לא בתיזוזים.
לפחות בזמני (וזה היה מזמן) שעות שינה כמעט לא היו קיימות.
למרבה המזל - במילואים זה אחרת. וזה פשוט כי רק כשקצין הוא בעצמו אבא לילדים, משהו אצלו משתנה. הוא חוזר להיות בנאדם.
לכן אני חוזר ואומר ידידי הזקנים שבקרוב שולחים ילדים לצבא (-;
הסירו דאגה מליבכם, אם הקצין לא יתן לילד שש שעות שינה ביום יום, ושבע שעות לפני יציאה הביתה (כדי שלא יהיו עיפים שהם יוצאים לבלות). ויתפס הוא יכנס למחבוש.
ואז אם תבוא המלחמה הם ירוצו מהר לסינור של אמא שתשמור עליהם...
קשוחים החיילים של היום
אל תדאג, הם לא ירוצו לסינור של אמא.
אין שום קשר בין מקצועיות בלחימה לבין מניעת שעות שינה סתם ככה בזמן שיגרת מחנה והכרזות מטומטמות בסגנון "השינה היא אויב!!!". לפחות אצלנו, ככה סג"מים קשוחים-עאלק עם שברי I.Q בודדים דיברו בשנת 1985....
לא חסרים למפקד כלים וסנקציות שיבטיחו משמעת וציות של החיילים. מניעת שינה מתבטאת אחר כך בתאונות ובנפגעים בנפש ואני חושב שזה קצת עצוב שמעל ראשו של מפקד צריכה להתהפך סנקציה של מחבוש על מנת להבטיח שיאפשר לחיילים שלו מינימום הכרחי של שעות שינה.