תגובה: אז מה הסיפור עם תיבות ההילוכים האוטומטיות של הגרנד צירוקי?
אחת הסיבות שקניתי את ה GMC לפני 3 שנים היה הגיר האוטומטי וידעתי שאני הולך לאכול קש עם מערכת ה 4*4
לא קניתי אינדיאני רק בגלל שמחקר שעשיתי הראה על רכבים תקולי גיר(אז טרם הייתי חבר בג'יפולוג או כל פורום אחר
כאשר החלטתי לקנות סופה-היועצים הרפואיים שלי לחצו לכיוון רנגלר עם גיר אוטומטי-מסיבות של:תראה -יש לך רגל וקביים -זה יותר מפנק-
צחקתי-קושי מחשל-כל עוד הרגל מתפקדת אני נשאר עם גיר רגיל וסופה-ההנאה מהנהיגה היום יומית היא פשוט "מחייה נפש"
ושאני קורא את השרשור הזה אני (מראש בלי לפגוע באינדיאנים)מאושר שיש לי סופה
ולבועז היקר
ממש לא איכפת לי שבעיניך זה לא jeep-עדיין זו סופה שעל אף כל האגדות האורבניות עליה-זה כלי מדהים-ותוצרת הארץ(אפילו שהחלקים מארץ הסטייקים)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
דרור, אל תגזים...
צריך לקרוא למה שאנחנו קוראים גיר אוטומטי גיר הידראולי, אפיציקלי, עם ממיר מומנט. הוא מאפשר החלפת הילוכים "אוטומטית" מטבעו, אבל זה לא מחייב כמו שאתה יודע, ובהרבה אפליקציות בחירת ההילוכים ידנית.
ואפליקציות לא חסר... ממיר מומנט וגיר הידראולי קיימים ועובדים במקומות שקלאץ' וגיר ידני לא שורדים - במשאיות הכבדות ביותר, בטנקים (כמו שאתה יודע היטב) וברכבי השטח המהירים ביותר, טרופי-טראקס אמיתיים עם 800+ כוח סוס, שבהם גירים ידניים וגם המשוכללים ביותר לא יכולים להחזיק מרוץ. גם בבאגים החזקים ביותר, אין קלאץ', אלא ממיר מומנט, לפני תיבה "רגילה".
ומנקודת מבט של מהנדס מכונות - כן, הגיר ההידראולי הקלאסי, שהומצא במלחמת העולם השנייה עבור כלי רכב משוריינים ונעשה נפוץ עם הPowerglide שני הילוכים משנת 50', הוא מכונה גאונית, מלאכת מחשבת של הנדסה אנלוגית.
גיר ידני לא שורד בטרופי טראק בגלל הקפיצות.
זו המכה שהגיר חוטף דרך הדריישפט בכל פעם שהאוטו נוחת מקפיצה והגלגלים חוטפים בומבה מהמפגש בקרקע. ממיר מומנט יכול לבלוע את המכה הזו. בגיר ידני, בגלל שהחיבור המכני ישיר בעצם, רוב הסיכויים שמשהו יישבר והכלי לא יסיים מירוץ.
בינתיים רכבי T1 המהירים ביותר שקרובים הרבה יותר במבנה ובתפיסה הכללית שלהם לרכבי השטח שלנו, עובדים כולם עם גיר ידני, ודווקא גיר אוטומטי לא שורד שם.
ושוב - טנק זה לא ג'יפ. אופי השימוש שונה. כשבטנק הולך גיר, הצוות לא משלם את ההחלפה...
כאן יש 5 כלים עם גיר גאוני תקול מתוך 7 שנבדקו. מה ההסבר שלך לזה?
וואלה.. השם ישמור איזה ויכוח סרק....
חברה, הרכבים המוזכרים שנבדקו הם בני 13-20 שנה, אם נוריד את אלה שיש להם דפיקה בשילוב להילוך או לרוורס שזו אינה תקלת גיר (חופשים טבעיים ברכבת ה 4X4)
האחוז שעבר שיפוץ גיר יתאום כל רכב אחר בשוק.
גם רכבים יפניים "נחשבים" שלא לדבר על אירופאים ישפצו גיר לאחר 18 שנה ו 200K.
למרות שתמיד יש יוצאים מן הכלל,
גיר אוטומטי דפוק מיסודו זה לדוגמא AL4 הצרפתי שהממוצע שלו 120K, ועדיין הייתי מעדיף רכב צרפתי עם הגיר המחורבן הזה על כל יפנית משעממת.
או רחמנא לצלן DSG6 המהולל של VAG שבכל 40-60K זקוק להתערבות כירוגית. והוא נחשב לפאר היצירה.
רוב המכוניות לא מגיעות לגיל 15-20, בגיל הזה הן כבר גרוטאות בהגדרה, שוות אלף שקל לברזל, אין להם בכלל שוק וערך. מיצובישי סופר לנסר או פג'ו או רנו עם גיר אוטומטי שעושה צרות כשהרכב בן 15 - מי בכלל בודק מה הבעייה? ישר לפח. לא סטטיסטיקה ולא נעליים.
כלי רכב שיש להם ערך אמיתי, כמו ג'יפים, שורדים, עדיין יש להם ביקוש ולמעשה ככל שהם הולכים ונעשים נדירים השוק מתחזק. ומי שמגיע לגיל מופלג, אז בוודאי שבעיות זקנה מתחילות להגיע בתדירות גבוהה.
הג'יפ שלי שהיה רכב פאר בתחילת דרכו, אוטוטו בן 20, אז בוודאי שיהיו יותר ויותר בעיות קטנות וגדולות, מדובר על רכב גריאטרי. אם אני מתעקש להחזיק אותו, צריך לשלם על תרופות וניתוח מדי פעם.
זה ההסבר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
ממש גאוני.
זה פיתרון שמיועד לאפשר לנכים ולמוגבלים לנהוג.
נניח שלא היו לאמריקאים מיליוני פצועים במלחמת העולם, יש מצב שלא היו ממציאים את הקישקוש הזה בכלל...
המידע שלך שגוי במקור
GM התחילו לחקור גיר אוטומטי ב1918 ע'י רכישת פטנט שבא מאוכלי הצפרדעים, לפי היסטוריה זה היה מסיבות צבאיות, DOD דאז לא אהבו גיר רגיל
סידרת האוטומטיים ה"מודרנית" יצאה ב1949 (בהתחלת המלחמה) ברכבי אולדסמוביל.
הסיבה שהפופולריות של האוטומט התפוצצה אחרי המלחמה.....כי עם הטכנולוגיה שנגנבה ממרצדס....סוף סוף נבנה משהו שעבד ולא בגלל נכי מלחמה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
grand
או רחמנא לצלן DSG6 המהולל של VAG שבכל 40-60K זקוק להתערבות כירוגית. והוא נחשב לפאר היצירה.
וה-DSG6 עוד נחשב למוצלח ואמין בהשוואה ל-DSG7... מתלהבים ממנו בגלל איך שהוא עובד (כשהוא תקין) ולא בזכות כושר ההישרדות המרשים שלו. אני זוכר כשהגיר הזה הופיע, איזה ויכוחים היו לי עם קולגות מתלהבים. הבטחתי להם כבר אז שזה לא יחזיק מים, ושאנשים עוד יקללו את הרגע שרכשו דבר מתוחכם כזה. כן, אפשר לבוא ולצעוק להם בפרצוף "אמרתי לכם". אבל זה כל כך פולני.
גם בפורד פוקוס החדשה עם גיר כפול מצמדים - השמועות מדברות על אחד מעשרים (5%) שנזקקים להפעיל אחריות על בעיות גיר... למה אני לא מתפלא?....
פשטות חברים. פשטות. זה המפתח לאושר.
אתה צריך לבדוק בנסיעה על כביש פתוח שכל ההילוכים עוברים, שהממיר ננעל ושאין החלקה בשום הילוך . לגבי דפיקות ממערכת ההינע - זה לא חייב להיות גיר ולא חייב לדרוש שיפוץ גיר, גם תקלות בהעברת הילוכים עשויות להיות פשוטות לתיקון.
דווקא רגישות של גירים בכלי הרכב האלו תמיד הייתה על השולחן - גירים שעברו התחממות או שטופלו בשמן לא מתאים. אתה מדבר על כלי רכב ישנים , עד 20 שנה על הכביש, הק"מ הוא לא הנקודה הבעייתית, כשבדקתי גראנדים לפני 7 שנים היה גם אחד עם 80 אלף ק"מ שהגיר שלו החליק - ככל הנראה עבר התחממות. אני החלפתי פילטר מקורי ושמן מקורי של הייצרן מייד עם רכישת הרכב בזמנו , הוספתי רדיאטור קירור נפרד לגיר וברוך השם לא עשה שום בעיות במשך שנים למרות שעבד קשה.
גם אותי הפחידו עם הסטטיסטיקות הללו
אמנם אני עם רכב אחר (טרופר בנזין) שגם הגיר שלו לא נחשב לאיזה עילוי ומכיוון שאני לא מקבל תשובות כמו שאתה מקבל אני בודק לעומק ואז אתה מתחיל לגלות ש90 אחוז מהזמן בכלל מדובר על חוסר ידע שלא לאמר שרלטנות באבחון בעיות בגירים אוטומטים בייחוד כאלה מפוקדי מחשב
למכון גירים / מוסך /מכון בדיקה יותר קל להגיד שהגיר לא תקין / דורש שיפוץ מאשר להכנס לאיבחון אמיתי של הבעייה שעשוי לקחת גם יום שלם ובסוף ייסתכם בהחלפת סולנואיד ב 300 ש"ח
תהיה כנה עם עצמך ותגיד האם היית מוכן לשלם 2000 ש"ח דיאגנוסטיקה ו300 ש"ח חלק או 5000 ש"ח עבור שיפוץ שהוא לא נחוץ אבל אתה לא יודע זאת??
גיר אוטומטי כדי לאבחן אותו יש לבצע
1)בדיקה של השמן (ריח צבע) - אם כי בדיקה זו בעייתי ברכב למכירה שכן ניתן להחליף את השמן לצורך הבדיקה ובפעול הגיר תקול)
2) קודי תקלה
3)בדיקת חנק על פי הוראות יצרן - בדיקה זו נותנת אינדיקציה טובה למצב הגיר /ממיר מומנט (הקלאץ של גיר אוטומטי)
4)בדיקת לחצים לפי ה.יצרן ובנקודת הבדיקה שקבע היצרן ולא סתם שעון על קו ההחזרה של הגיר לקולר (לחצים נמוכים ייגרמו לשילובים עדינים אך לשחיקת דסקיות ולחצים גבוהים ייגרמו נזקים לגגש"ים ולמכות בשילוב )
5)מכות בגיר יכולות לנבוע מחיישן tps שהוא חיישן מצערת תקול והוא בכלל שייך למערכת ניהול המנוע
6)גם חופשים במוטות רדיוס /צלבים /גלי הינע / פלנג' כניסה יציאה / תושבות כל אלה ייגרמו למכה ואינם קשורים במישרין לגיר
7)במידה ובבדיקת לחצים התגלה לחץ גבוה יש לאתר את הסיבה (שסתום תפוס חלקית או מלא /סולנואיד תקול וכו' )
8)קצרים בצמות חשמל של הגיר ייגרמו בעיות וכו'
כל מה שכתבתי זו רק ההתחלה .....
אל תיבהל
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
ממש גאוני.
זה פיתרון שמיועד לאפשר לנכים ולמוגבלים לנהוג.
נניח שלא היו לאמריקאים מיליוני פצועים במלחמת העולם, יש מצב שלא היו ממציאים את הקישקוש הזה בכלל...
זה לא אמין, זה בזבזני, זה מורכב לתיקון. אלה עובדות.
ברור שאתם יכולים להגיד עד מחרתיים שה"סטטיסטיקה" הספציפית הזו, של 5 מכוניות מתוך 7 עם גיר דפוק, לא אומרת כלום.
אני חושב שהיא מספרת את כל הסיפור. אם מעל 70% מכלי הרכב שנבדקו בסוג של "מדגם" הם עם בעיה בגיר... וזה באמת יכול להיות רק סולנואיד או פילטר שצריך להחליף - אבל יכול להיות באמת שיפוץ גיר... מה זה משנה - התקלות קיימות והן עובדה, המסקנה היא שהגיר הוא נקודת תורפה עיקרית של הרכב הנהדר הזה, גם ובעיקר מפני שאין לו אופציה ידנית.
דרור
את המורכב לתיקון אני מבין שאתה חש על בשרך???
כי ממה שאני רואה אצלי בעבודה זה לא לוקח יותר זמן משלפץ גיר ידני ואולי גם קצת יותר פשוט .... בטח אם מדובר בגיר רובוטי כך שלשניהם יש מח ואלקטרוניקה ....
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
וה-DSG6 עוד נחשב למוצלח ואמין בהשוואה ל-DSG7... מתלהבים ממנו בגלל איך שהוא עובד (כשהוא תקין) ולא בזכות כושר ההישרדות המרשים שלו. אני זוכר כשהגיר הזה הופיע, איזה ויכוחים היו לי עם קולגות מתלהבים. הבטחתי להם כבר אז שזה לא יחזיק מים, ושאנשים עוד יקללו את הרגע שרכשו דבר מתוחכם כזה. כן, אפשר לבוא ולצעוק להם בפרצוף "אמרתי לכם". אבל זה כל כך פולני.
גם בפורד פוקוס החדשה עם גיר כפול מצמדים - השמועות מדברות על אחד מעשרים (5%) שנזקקים להפעיל אחריות על בעיות גיר... למה אני לא מתפלא?....
פשטות חברים. פשטות. זה המפתח לאושר.
אז למה אתה כותב במחשב??
תכתוב על נייר , תגזור ותדביק .... זה הכי פשוט
לכל היצרנים יש פשלות בגלל התחרות הגדולה והרצון להיות חדשני אז הם מוציאים את הליין הראשון ולא תמיד אחרי דבגינג יסודי
אבל אז יוצאות ההוראות הטכניות ומרבית הבעיות נפתרות בקלות יחסית - חבלי לידה בקיצור
אני רוצה לטייל עם אשתי והילדים בנוחות מקסימלית ,עם מיזוג, מערכת סטראו , מקרר , ושאר מנעמי החיים
אני נהנה מעצם הידיעה שהם איתי בטיול ונהנים
אם הם ייסבלו אני לא אהנה גם כן ולכן אני מוכן להתפשר על אמינות (כביכול) או מורכבות טכנית (אני לומד לבד כדי לא להיות מופתע) ובלבד שכולנו נהנה ונוכל לטייל
ואם זה עולה עוד קצת? so be it
אגב ראש בראש הרבה יותר קל לזחול סלעים עם רכב אוטומט סטנדרטי מאשר עם סופה סטנדרטית
תן לנהג משאית שעובד יום יום על גיר רובוטי /אוטומטי לחזור לגיר ידני והוא מוכן להרוג אותך או מתפטר מיידית
חבר׳ה, המון תודה על השרשור המעניין, כולל התפתחויות שלא קשורות ישירות לנושא בפתיחה.
דווקא... הרגעתם אותי. אני חוזר ל״שוק״...
רכב ש״איבד״ את כל ההילוכים הקידמיים ורק הרברס מתפקד... מישהו נתקל בזה?
מי שרוצה גיר משופר במחיר מציאה - ימצא כאן מזור לכל בעיותיו.
אני נתקלתי בבעיה שרק רוורס אין לרכב.
ועוד גיר שפשוט נשרף...
אני עכשיו בדיוק לפני פרויקט של שינוי הרכב לגיר ידני הגיעו כמעט כל החלקים וניראה לבנתים שזה הולך לכיון טוב נקווה שנצליח
אני אישית לא אוהב את הגיר א=האוטומט של הגראנד בעיני חלש ולא אמין בעליל גם אם תשקיע בשמן מקורי וגם אם תתנהג בעדיונות איתו מתישהו זה יגיעעע
בהצלחהה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שי גראנד
אני נתקלתי בבעיה שרק רוורס אין לרכב.
ועוד גיר שפשוט נשרף...
אני עכשיו בדיוק לפני פרויקט של שינוי הרכב לגיר ידני הגיעו כמעט כל החלקים וניראה לבנתים שזה הולך לכיון טוב נקווה שנצליח
אני אישית לא אוהב את הגיר א=האוטומט של הגראנד בעיני חלש ולא אמין בעליל גם אם תשקיע בשמן מקורי וגם אם תתנהג בעדיונות איתו מתישהו זה יגיעעע
בהצלחהה
שי , עם כל הכבוד, כמה ק"מ יש לך על גרנד אוטומטי ?
אז כמו שאמר רמי.. ויכוח סרק..
עובדתית:
לא יודעים לתקן גירים בארץ בדיוק כמו שלא יודעים להתקין מערכות גז.. (בודדים שיודעים או מצליח להם)
בעלי מקצוע איכותיים אין מספיק בארץ.. יש רק ״בעלי מקצוע״ שחושבים שהם הצעקה האחרונה בתחומם..
לגיר אוטומטי יש יתרונות וחסרונות בדיוק כמו לגיר ידני (הכל עניין של נוחות וחוויות נהיגה שונות של הנהגים).
כל אלה שיש להם תקלות בגיר הידני הרי לא יגידו, הם רק ישבחו את הגיר שלהם כאילו שהם המציאו אותו.
אתם בעיקר מדברים מחוסר הבנה והרבה הרבה אגו וזה בסדר, תמשיכו ככה..
איזה תקלות כרוניות יש לגיר ידני?
כמ רכבים בעולם אתה מכיר שהגיר הידני הוא נקודת התורפה שלהם (מבחינת אמינות)?
(אני חושב שתוכל לספור אותם על אצבעות של יד אחת ולהישאר עם עודף, ממש כמספר כלי הרכב האוטומטיים שהגיר אינו נקודת תורפה שלהם...)
הבעיה היחידה שאני יכול לחשוב עליה ברכב ידני היא בלאי מכלול המצמד, שמשתנה כתלות בצורת הנהיגה ובנסיונו של הנהג.
והכי חשוב - יד על הלב: כמה מכם, אוהבי האינדיאנים, היו רוכשים מלכתחילה אינדיאני אוטומטי אילו היה זמין* בשוק דגם של ג'יפ אינדיאני זהה לגמרי, אבל עם גיר ידני מקורי מהיצרן?
(*זמין = הרבה כלים, גם ובעיקר כיד שניה, כאן בארץ, ידניים מקוריים מהיצרן, עם חלפים זמינים וכו', לא אילתור או הסבה כפי שעושה שי)
דרור,
אני יכול לומר לך בוודאות, בהקצנה למה שכתבת, שאם היה בנמצא רק אינדיאני ידני,
הייתי מחפש רכב אחר... חלק מהכיף באוטו הזה זה הגיר האוטומטי שלו. מיושן, איטי, רק 3-4 הילוכים במקום 6-7 שיש כיום, אבל כיף לעלות במקום שרכב ידני נזקק ל 3 החלפות הילוכים לפחות, רק עם לחיצה עדינה על הגז, ולטפס איפה שכולם "יורקים דם" כשמחט הסל"ד לא עוברת 1800 סל"ד ...
אז, באמת שאין בכוונתי לנסות ולשכנע אותך ביתרונות העצומים של הגיר האוטומטי, ובמיוחד בנהיגת שטח, כיוון שכבר דשנו בעניין יותר מפעם אחת. ושמעתי את דעתך, ואני מכבד אותה, אבל, אני בהחלט טוען שאין פה עניין של "מחלה כרונית" בדגם של רכב מסוים. והסטטיסטיקה [ השגויה ] שמציגים כאן מקורה לאו דווקא בתקלות, כשלב ראשון, ובשלב שני, בתקלות מינוריות, שעקב חוסר הבנה, יכולת או רצון להתעסק, מחליפים את כל המכלול... .
אגב, בדיוק כמו הדיון [ ההזוי משהו ] על התחממות של גרנדים בשטח ...