ניר,
אני בכלל לא בטוח שגומיות בעומס סטאטי יחיו יותר מגומיות שעובדות.
אפשר לראות את זה לא רק ברכבים.
מכלול חצי טבול שחשוף ללחות מפתח חלודה אם הוא לא מקבל סיכה.
Printable View
ניר,
אני בכלל לא בטוח שגומיות בעומס סטאטי יחיו יותר מגומיות שעובדות.
אפשר לראות את זה לא רק ברכבים.
מכלול חצי טבול שחשוף ללחות מפתח חלודה אם הוא לא מקבל סיכה.
דרור, סלח לי, אך מכל הכתבה שלך הדבר היחידי שאני מסיק זה: סופה זה רכב לא אמין.
יש לי סמוראי, ורכב שני ליום-יום.
הסמוראי נוסע פעם בשבועיים, וגם זה לא תמיד.
אני לא מניע אותו גם סתם ככה אלא אם כן אני נוסע איתו.
אחרי יישור קו (שנעשה אצל זוקי-לנד) הרכב לא איכזב אותי אפילו לא פעם אחת
בין אם זה יומיים לדרום או יומיים לצפון או שבילים או דיונות.
האחזקה כל כך לא מורגשת, כי אני יודע שגם קורה מצב ואני שובר משהו בטיול, אני לא לחוץ על לתקן אותו ואני לא ממהר לשום מקום.
אז אני ממליץ לכל מי שיכול להחזיק שני רכבים, רכב אחד לטיולים ורכב אחד ליום-יום.
נ.ב
הרכב ליום יום הוא סיטרואן סי 1 שעושה צריכת דלק של 1\20.
אחת מהסיבות שפתחתי את הדיזות בקבורטור שלי עד הסוף ;)
כגיפאי מתחיל. החלטנו בבית להישאר רק עם רכב אחד בעקבות עליית מחיר הדלק. עכשיו עם רכב אחד למשפחה החלטתנו שזה יהיה ג׳יפ ורצוי גם מפנק.
לעבודה אני נוסע בתחבורה ציבורית, והג׳יפ בממוצע נוסע כל יום 20 קמ.
בסופ״ש הג׳פ נוסע כ 200-300 קמ, ובתחשיב חודשי הוצאות הדלק עלו בכ 300 ש״ח לעומת עלות הדלק לרכב אחד. מבחינתי זה נסבל ושווה את ההרגשה והכיף שבג׳יפ.
ישראל
כתבה טובה. גם אני לאחרונה העמדתי את האתון והוספתי C5 (תענוג) כדי להפחית בדלק. פעם בשבועיים יצאתי לסיבוב בשדות או משהו קצר ביערות. פחות קטע של עבירות ויותר של לשטוף עיניים מהמסך. ידעתי מה הולך לקרות וזה באמת קורה. כל מיני רעשים ותקלות מפתיעות מתחילים לבצבץ. מעבר לכל ההסברים הסטטיסטיים והטכניים (עוד מעט הוא חוגג בר מצווה) אפשר להסביר את התופעה. מכירים את התחושה שהאוטו סוחב טוב יותר אחרי שטיפה? יש ליפנים מן אמונה שבכל חפץ יש אנרגיה תודעתית מיוחדת, תקראו לזה נשמה. Hado ביפנית למי שמעוניין לחפש.
שניה, לא שכחתי איפה אני כותב. כולם שכלתניים ומתים על טכניקה ומטגנים בייקון בחמאה ביום כיפור. רק שהסברים לאהבה של קופסת הפח שלכם חסרים נקרא לזה -תוקף רציונלי או הוכחה מדעית...- בכל מקרה, הגעתי למסקה שתשומת הלב שאני מספק למכשירים בחיי כנראה אחראית לתחזוקת המערכת החיסונית שלהם. לאחר תקופה שלא השתמשתי במשהו תמיד היה גמגום כלשהו. לאו דווקא קלקול. יכול להיות רעש מוזר מהדשבורד שנעלם בלי הסבר- כאילו מנסה להגיד: הזנחת אותי, הא? אני לא דוחה את הסברי היובש ובעלי החיים. אני רק מספר לכם על המסקנה שלי. תיוגים אחר כך.
נחזור לדלק- בניתי אקסל שכולל את כל האלמנטים של רכישה ותחזוקת רכב. מביטוח וצריכת דלק ועד בלאי וירידת ערך. המסקנה המזעזעת היא שאחזקת שני רכבים- אחד מהם ג'יפ ואחד מהם צורך 1:11 ובו משתמשים רוב הזמן עולה קרוב מאוד לשימוש בלעדי בג'יפ.
רכב צריך לנסוע אפילו מעט פעם בשבוע שבועיים בשביל למזער נזקים מעמידה ארוכה.
רכב שהולך לעמוד תקופה ארוכה חייב להיות פיקס מבחינה מכנית ואז למלא דלק מלא, לשים שמן בצילינדרים, גריז ותרסיס סיליקון על גומיות, גירוז מלא גלגלים באוויר ואחסנה במקום עם לחות מינימלית.
ניתוק מצבר כשהמצבר טען מלא אני מקפיד לבצע בכל מקרה.
אישית הגיפ אצלי הוא רק לטיולים ואני מקפיד לשרוף לפחות מיכל דלק בחודש אחרת מה הטעם.
במקרה שלך דרור אני עדיין שואל את עצמי מהיכן הבוצה/ חלודה הגיע למערכת למרות רדיאטור חדש ונוזל איכותי.
אני משער שזה מצינורות מתכת שאולי יש שם ומחכים לך בסיבוב הבא...
נו, אז אולי בכל זאת כדאי לחזור למחירי הדלק של לפני כמה שנים ולנפץ את הסטיגמה של נסיעה ברכב שמונע בגז. אני נוהג בJKU , ותמיד אמרתי לעצמי.. לא קניתי אותו בשביל לחסוך. אבל מאז שהפכתי אותו ל״רכב טיולים ״ ירדו הוצאות הדלק מ 3000₪ לחודש לפחות מ1000. זה לא הולך ברגל, אבל אני בוכה כשאני רואה אותו עומד בדד במקום לפרוע את הבלורית שעדיין יש לי ברוח עם הגג הפתוח בכל בוקר בדרך למשרד.
כל הדיונים בפורום אינם חד משמעיים לגבי נזקי/יעילות הגז... אבל אין ספק שהמחיר של הגז כיום, מחזיר אותנו לימים עיהם דרור מדבר, ומוציא את הפאנץ ליין מכתבה זו.
אז מה אתם אומרים.... להמיר את ה JK לגז, או לא?
דרור העלה סוגיה מאוד מעניינת-
אישית, אני חייב לציין שעל סמך הכתוב- לא הצלחתי להגיע לאותן המסקנות כמו דרור.
הבלאי המתואר אינו אופייני דווקא לרכב שאינו נוסע, וניתן בקלות להמר שהיה מגיע אולי בזמן קצר יותר באם היה נוסע ביומיום.
בנוסף, לתחושתי הזמן של "מבחן האמינות" קצר מידי- ולכן מסתכם בעיקר לתחושת בטן.
הייתי מהמר שבלאי כתוצאה מאי שימוש יתאפיין בנזילות שמן, בנזק למכלולים שלא מקבלים שימון בין אם גיר, סרנים, מחז"שים, מיסבים וגם למנוע עצמו.
כל אלו בטח ישרדו יפה אם יקבלו כמה ק"מ בודדים בכל שבוע לחילוץ עצמות ושימון בריא.
הסופה שלי מאז ומעולם, מזה כמה שנים, היא רכב הטיולים בלבד.
היא עומדת בתנאים מעט פחות אידאלים בחצר, בלי גג ובעבר גם בלי כיסוי- מה שעושה רע לגומיות, לצבע ולפנים הרכב שמקבל שמש וחום רב.
מבחינת אמינות, עד כמה שאני יכול לומר- גם כאשר נסענו לטייל בכל סופ"ש בתדירות מאוד גבוהה (כשהיו לי חיים..)
וגם כאשר היו תקופות של חודשים שהיא עמדה מיותמת- לא חשתי הרבה הבדל.
אני גם חייב לציין, בזהירות מבלי "לפתוח פה", שהיא לא ממש מתקלקלת...
לצערי ולבושתי:
אני לא מקפיד על סיבוב פעם בשבוע בקביעות.
ואני גם לא מקפיד להטעין קבוע את המצבר. אלא מחבר מטען פעם בשבוע או שבועיים.
יש מנתק למצבר. והמצבר הקודם שהיה הוצמד לרכב ב 2005 מתוצרת עלומה כלשהי.
הרכב מקבל טיפול מלא פעם בחצי שנה כולל כל הנוזלים וכל החלקים המתבלים אני מקפיד על שמנים ונוזלים איכותיים ככל שאפשר מתוך אמונה שזה עוזר.
על פניו- היא שורדת יפה כבר כמה שנים. (עד 120 כ 20)
אך בכל פעם אחרי תקופה בה עמדה מיותרת ואני ניגש להתניע את הסופה, והיא מתניעה בגרגור חזק עמוק ומדוייק כמו צ'יטה- אני מופתע מתרגש ושמח
(אישתי טוענת שככה נישמע צליל של חופש).
אחד הפחדים הכי גדולים במצב של רכב עומד נעוץ בנזק למכלולים בהתנעה לאחר שהתייבשו המכלולים.
כידוע התנעה בכל רכב היא חלק מהותי ביותר מהשחיקה. יש טוענים שהחלק המרכזי.
בעבר, להשקיט את המצפון השתמשתי ב MOS2, לא יודע אם באמת יעיל או משהו.
דרור, כל השוואה לסופה הירוקה הי"ד שלך כניראה תוביל אותך למסקנות בעיתיות.
אני לא כותב את זה בזלזול- אלא מתוך קריאה שלך והבנה שכניראה באמת היה לך מקרה נדיר.
אני מחזיק ג׳יפ לטיולים בלבד, קטנוע, ויש שמועות שיש לי גם פרייבט...
הג׳יפ נוסע לפחות פעם-פעמיים בשבוע לנסיעות קצרצרות, סיבוב של שעתיים בשדות פעם בשבוע, וטיולים ארוכים כפעמיים בחודש.
כל התקלות שהיו לו, מקורן בבלאי סביר או התקנה לא נכונה שהביאה לאורך חיים קצר של המכלול או החלק.
לא קרתה לו שום תקלה שמקורה בעמידה, כי הוא לא ממש עומד... פשוט נוסע מעט.
מבחינה כלכלית טהורה, לנסוע ברכב קטן 15000 ק״מ בשנה חוסכים כ-10000 שקל רק בדלק.
בכסף הזה אפשר לממן ביטוח וטסט של הרכב הקטן וגם כמה תיקונים ולהישאר עם עודף. אני לא משווה עלויות טיפולים וחלפים מתכלים (כמו צמיגים למשל) אבל ברור שכל ק״מ בפרייבט הוא הרבה יותר זול.
אבל הרווח הגדול הוא, שאפשר, אם רוצים, להשבית את הג׳יפ לצורך שפצור או שיפור, וגם אם תקלה משביתה את הג׳יפ, יש זמן לחפש חלקים בניחותא, לפרק, לקחת עם הרכב השני לבעל מקצוע וכו׳.
אחלה כתבה. לגבי המסקנה - האמת נמצאת, כמו תמיד, אי שם באמצע.
*
כיוון שאני [ ממש כמו דרור ] ממש נהנה להסתובב עם השתיין הזה, בכל הזדמנות, חשבתי שיהיה לי בלתי נסבל להעמיד את הגרנד לטובת רכב פרטי קטן.
אבל אחרי מעל לשנתיים שהג'יפ עומד ויוצא רק לטיולים, אני חייב לומר שההוצאות בסעיף הרכב, לא זו בלבד שירדו, אלא שמההפרש, אני משלם הוצאות של יותר מרכב אחד. אז נכון שהסתפקתי בפיאט ידנית, אדומה כמובן, שבקושי סוחבת אותי לבד, אבל היא צורכת ליטר זהב לכל 17 ק"מ ... זול יותר מאשר לנסוע עם ג'יפ מונע בגז ... וכך, אני מצליח להחזיק בנוסף גם רכב נוסף, ישן יותר. ולפי הדיווחים האחרונים מגיזרת הנהלת החשבונות, המצב רק משתפר.
לעומת זאת, רמת הטיפולים והעיסוק בג'יפ ירדה משמעותית מה שמביא לפגיעה נפשית חמורה ביותר, לעלייה בלחץ הדם של הנהג, ולרמת עצב [ ועצבים ] גבוהה מהרגיל בכל פעם שאני עובר ליד הג'יפ ורואה איך הוא משתעמם בחניה .. והתירוץ שאפשר להשבית אותו לצורך טיפולים ממושכים רק גורם לי צער רב יותר...
אבל מצד שני, אם זו הדרך לשמר את התחביב, עם כל היוקר המתגבר, והעלייה הרצחנית במחירי הדלק, אני חושב שזה שווה את ההשקעה.
בקיצור דרור, אני שותף [ כמו רובנו פה , ורק שים לב לכמות התגובות שקיבלת, כנראה שעניין נוגע לכולנו ] לכאבך, אבל, המסקנה שלך לא מדעית, ולא באה מהראש, אלא [ ובצדק רב ] מהלב. עזוב את כל הנסיונות להסביר למה אתה לא יכול לנסוע במשפחתומטית, אתה לא צריך. האמן לי שכולנו מבינים ... אנחנו נוסעים בג'יפ, כי אנחנו אוהבים ... נקודה. עכשו הצורך והחיים גוררים אותנו להתמודד עם הקושי הכלכלי. הרי אין לי ספק שאם היה לך דלקן חינם, היית משלם כל מחיר על תיקונים ונוסע עם הסופה ביום יום ... גם אם, והיה לך פוקוס חדשה ליד הבית ...
חבל לי שזה המצב שגורר אותנו להשכיב את הרכבים הנהדרים האלה ולהוציא אותם רק מפעם לפעם לסיבוב בשכונה, או במקרה הטוב בשביל הכי קרוב לבית, אבל, כנראה [ ואני אומר בצער רב ] שהמצב לא ישתפר.
הגיעה עונת הבוץ, המים והירוק בעיניים, אז הנעתי היום את ההיילקס, לראשונה לאחר 19 חודשי עמידה, חוץ מכמה ימים שהוא שימש את אבי לפני כשנה ורבע ועוד יום עבודה אחד להעברת הבית שלי לפני כשלושה חודשים. נסעתי לטסט מרחק של כ70 ק"מ וחזרתי. אין נפגעים לכוחותינו.
מזל שהוא לא הספיק לקרוא את הכתבה (;
אגב, הוא משמש כרכב טיולים בלבד מזה כחמש שנים. מחובר קבוע למטענים אוטומטיים. לא מניע אותו יזום. לא מאידאולוגיה, רק מעצלנות.
אני חייב להגיד שאני ממש לא מצליח להבין איפה החיסכון אם מחזיקים עוד רכב.
פרייבט, כמה שיהיה חסכוני, עדיין דורש ביטוח+דלק+טיפולים.
בחישוב עד השקל, לי זה יצא כמעט בדיוק ההפרש שנחסך מההפרש בצריכת הדלק ואולי טיפול פחות בשנה לרכב שטח.
מה שמביא אותי למסקנה שזה משחק סכום אפס, אמנם ההרגשה במשאבה כל פעם טובה יותר, אבל בחישוב השנתי אני באותו המצב.
ככה זה יוצא לי בחישוב של רכב שטח דיזל.
אם כבר, החישוב של להעמיד את הרכב שטח ולהחזיק פרייבט נוסף ועדיין לחסוך, תקף רק לרכבי שטח בנזין.
לי בכלל אין אופציה כי אני עם רכב מהעבודה וטלי לא היתה נוסעת ביומיום עם CJ או היילקס.
אני מניח שאתה פחות או יותר צודק, דורון, זה גם תלוי בקילומטראז'. אבל, רכב שמעמידים הוא בד"כ רכב שכבר בן 10-15-20 שנה. הפרייבט יהיה בן 0-5 ? ככה לפחות זה אצלנו. אז נהנים מרכב נוח, חסכוני, אמין, זול לאחזקה ובעל יותר אביזרי בטיחות ביומיום. גם זה משהו, לא?
ועוד נקודה כאובה: כשהמצב הכלכלי קשה , או סתם יש הוצאות כבדות אחרות שממוקמות גבוה יותר על סדר העדיפויות, אז אתה יכול להוריד במיידית את ההוצאות על רכב השטח לאפס מוחלט ולהישאר רק עם ההוצאות המועטות על הפרייבט. מצד שני, היתרון הזה הוא גם החסרון...
חנן,
לא טיילת שנה וחצי?
טיילתי, לא הרבה ולא עם ההיילקס.
דרור- הגם בארזים נפלה השלהבת? אתה השתגעת, או -מה זה היציאה הזו ???
למכור חלק מהמשפחה? סלע קיומנו?
מה הבעיה לעשות כמה ק"מ בודדים מידי שבוע ברחוב , להתניע אותה בחניה? לדומם ולפתוח את הברז החשמלי למניעת זליגה?
אין לי כל ספק שהשילוב המנצח הוא [וכך אני נוהג מס' שנים טובות] להחזיק בנוסף איזו פרטית קטנה לנסיעו ת מנהלתיות.
אתה לא תמכור-למרות שהרהורי חטא עולים מדי פעם. אתה מתאר לעצמך את עצמך בלי הסופה? אין דברים כאלה.
וה"דבר" שרואים בחלקו מאחורי הסופה ?
ג'פ שלישי ?? :)
אמרתי לפני שנה כשעברתי לדרום שזהו הפתרון האולטמטיבי לחיסכון בדלק (תחשבו על זה) !!!
סופ"ש נעים ,
דרור.
ה"דבר" שמתחבא שם מאחור זה באגי נהדר שמחכה לביאת המשיח - שיהיה לי זמן וקצת כסף להשמיש אותו.
אצלי הסיקס שימש עד לפני זמן קצר כרכב עבודה ( מוכר מלא !!! ) בתוספת עגלה נגררת .
כעת הסמוראי ( טנדר - שוב מוכר מלא !!! ) תפש את מקומו והסיקס נח לו במניון תת קרקעי מחכה לטיול הקרוב ( פעם עד פעמיים בחודש ) .
ביומיום אני מתנייד עם קטנוע 250 = צריכת דלק כ: 28 ק"מ לליטר , ביטוח רק לי ( יקר כ: 3000 ש"ח ) וטיפול פעם ב10000 ק"מ .
הקטנוע גומע כ: 2500 ק"מ כל חודש .
צריכת דלק של הסיקס כ: 6 ק"מ לליטר
הסיקס יוצא "להשתין" לפחות פעם בשבוע ופעם בחודש טיול לדרום - חייב לנשום אוויר מדבר .
ההבדל הכלכלי בדלק בלבד הוא כ: 2500 ש"ח לחודש .
לא מרגיש שינוי ברמת האמינות של הג'יפ , וגם הרוח ממשיכה לשחק לי בביצים , מומלץ .
אילן